КНСБ иска по-високи бюджетни заплати и необлагаем минимум

Синдикатът си постави целта до края на 2022 г. заплатите да стигнат 1000 евро средно, което е 60% от средното европейско ниво

Обратно в новината

Коментари - КНСБ иска по-високи бюджетни заплати и необлагаем минимум | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

да искаш е много лесно, но не става. Реформирайте администрацията и въобще оптимизирайте разходите на бюджетната сфера. Най лесно е да си поставяме цели и да печелим популистки точки имитирайки дейност. Само детп някои живеят от това и реално не им пука. Животът ни определено има нужда от реформа и то отгоре надолу.

това понятие "средна заплата" не носи никакво информационно съдържание и не значи нищо. на 1000 човека със заплата 520 лева и десет като Левон Хампарцунян със 150000 лв заплата на месец средната заплата е 2000 лева и какво от това? Какво ви говори 2000 лева заплата при 1000 човека със 520 и десет със 150000? Ми нищо. Това е понятие за успиване на масите и се използва за политическа консумация.

"Няма начин да купите в Одрин по-евтино продуктите на някои от най-големите световни и европейски брандове просто защото ги произвеждаме тук, в Чорлу." - обясни пред репортери Иззет Волкан. В икономическата зона на Чорлу работят водещи европейски и световни компании, които имат фабрики в града като H&M, Unilever и много местни марки. Почти всички - над 200 марки ще имат свои щандове в няколкото зони около търговския център "Орион" на площ от 30 хиляди квадратни метра. Очаква се гостите от самата Турция да бъдат над 100 хиляди. "Аз каня всички: елате, защото намаленията, които ще предложим не са предлагани досега" - коментира Волкан на фона на ослабената спрямо еврото и лева турска лира.За промоцията на панаира домакините са отпечатали хиляди флаери на български език за разпространение в България. "Освен търговията, тук ще има и богата културна програма, всяка вечер ще има изпълнения на различни музикални групи в различни стилове, а за откриването сме поканили Тони, вие, предполагам го знаете, Тони Стораро. Водихме разговори и с Азис, но той се оказа прекалено скъп." - разказа Иззет Волкан.

Да направят 50 % съкращение на държавните служители ,електронно правителство и заплатите могат да станат и 2000 евро. Половината служители в държавната администрация не знаят на кой БОГ да се кланят.

Длаженни са вярващите и мързелите.

Ами ние и сега си ги взимаме на тримесечие тия 1000 евро, така че кво толкова е станало.

забравят семейно-подоходно облагане? то ще помогне на работещите семействата с деца !

Гоним Михаля със сигурност. За 1000 евро ср.заплата не е сигурно.

Леко нагло е винаги да се говори за държавните служители и на тяхна база да изчисляват колко била средната заплата с Булгаристаня. А бе чижте в провинцията хората масово работят за около 800 лв. Кави 1000 Евра кви 5 лева , то ако не беше трагично щеше да е голяма комедия

И какво измъдриха синдикатите. Свободни пари 1 млиард да ги изплюскаме. Говорят за бюджетна сфера която не произвежда а само харчи и то безумно харчи. А това което произвежда не може да покрие тези заплати или поголовно да съкрати хора.

НА ЕДНА СУЪУЧЕНИЧКА В ТОРОНТО , ДЕТЕНЦЕТО И Е ИНВАЛИД И ПЕНСИЯТА МУ Е 1000 ЕВРО + БЕЗПЛАТНИ ЛЕКАРСТВА , ТРАНСПОРТ , И Т.Н + ДЕТСКИТЕ

Недей да сравняваш Цивилизацията с Джунглата , това са две несравними планети

Когато български компании почнат да крадат златото на Канада срещу по-малко от един процент, в България пенсиите ще са 1000 евро, а в Канада по 150.

дааааа... Канада въведе еврото.... ха ха ха смешник. па те хванах в лъжа.

- младо зеленото се обади умно. Не учи дядо си, а приеми, че валутите си имат еквивалент една към друга. Смешник недорасъл да мисли !

Имате си една чудна поговорка - "Трай, коньо, за зелена трева!" Та, честито на оцелелите и доживелите да го видят! Защото няма и тогава да го усетят. Сега усещат, но друго.

Работодателите у нас са по добре от робовладелците в миналото. Защо?Роба Първо трябва да го купиш, после трябва да му осигуриш жилище, съгласете се, повечето хора у нас живеят в собствени жилища, заслуга на един минал строй, факт от който работодателите са доволни, един работник живеещ под наем няма да се хване за 500 лв. После храна,грижи за здравето на роба и ред други разходи. Нищо не може да се икономиса. За да е работоспособен роба трябва да е в добро здраве, сит и що годе да има условия за живот. Не можеш да си позволиш да го изтискаш за една година и да го смениш, инвестирал си в него. А работника, хвърлиш му пет, шест стотака и да се оправя. Да спи където иска да яде каквото иска, нали е свободен човек, важното е на другия ден да е пълен с енергия готов за трудови подвизи. Ако пък след година, две се поизноси, няма грижи, да заповяда следващия свободен гражданин.

Отличен анализ на ситуацията у нас и не само. В Щатите вече работят на 2 места и спят по колите си. Да иззринем евреите! Да запалим отново фурните преди да са ни унищожили!

За Киро Гела опрощаване на 58 млн. лева веднага,за простолюдието,обещание за след 5 години,ако стане.А може би е отвличане на внимание!?

Най- важният показател за покупателната способност на населението е минималната а не средната работна заплата и затова Ви баламосват, вече 30г. с нещо което щяло да се случи незнайно кога!

И колко точно брутен продукт произвеждат тези от... бИджетната сфера, че да трябва точно на тях да се вдигат заплатките:)))??? И моля Ви се, производството на... екологично чиста тор и... "вятър в платната" да не се вземат под внимание:)))!!!

Не смятайте някакви цифри, защото с 1000 евро немец живее добре, спокойно и подререно. Тук те дерат монополисти, общинари и държава ти измислят разни фатки, цените от прекупвачи са с по 100-200 % отгоре на немеца. Засега само трудът е евтин, но и там се вижда края на тунела.

След 2022 пак същите глупости ще приказвате.

Има ли още кой да вярва на подобни твърдения? Точно днес сръбският президент се похвали, че при тях средната заплата е по-висока от тази в България. Със средната пенсия ситуацията е аналогична. Ама ние сме били в Европейският съюз. Е, и? Какво от туй? Колко години сме вече там? Какъв е резултатът? Нищо! Само едни голи обещания. А за нашите майки и бащи ситуацията е още по-зле. Те вървят надолу, защото това което им се дава не може да покрие нарастването на цените на тока и парното.Доживяхме децата да издържан родителите си! Борисов от тия неща е на светлинни години. Той тия проблеми ги няма. Сложил е розовите очила и изказвания в парламента. За растеж, за стабилност, за това какъв важен фактор сме. Да се чуди човек да се смее ли, или да плаче!

Той хубаво се хвали ама средната заплата която той цитира за Сърбия е по-ниска от средната за България.

за каква средна заплата говорите и как се сравняваме със сърбите не ми е ясно. средната заплата в малък град е 300-500лв. за какви глупости се говори не ми се вярва. чакайте , средна ако въобще си намерите работа .

Значи да вземем от тези които произвеждат, за да дадем за тези които не произвеждат и създават корупцията. И да се лашкаме по същите пътища Браво Умници

Трябва минимума да е 1500 и средната 2000 сега обаче е 500 и накрая робовладелеца ти дава 200

Да, 90% от населението с 300 Евро заплата, а другите 10% - с по 10 000, та и отгоре - средно 1000 Евро. Погледнете спестяванията на гражданите и ще получите по-точна представа за степента на разслоение в обществото - 80% от населението няма и по 1000 лева спестени за погребение дори, а групата на милионерите наброява около 800 души за 2017 г. Иначе може да си говорим празни приказки за СРЕДНОТО.

Абсолютно съгласен! Тия осреднени стойности скриват реалната картина в страната. А тя е точно такава, каквато сте я описали!

Kalin

Смешници.Цялата дандания да дигнат за страната на средната заплата чрез дигане на чиновниците.Доказано е че в България и депутати и чиновници са в пъти повече от това което е нормално за страна с население колкото нашето.Вместо да ги налят те постоянно ги увеличават.Това е сигурен електорат на управляващите и те си го кътат като.......

Някой изкарват месеца с 100 200 лв други с 5000 100000

булшит

Кажете ми ако в Германия работи човек за 1000 или 2000 евро по добре ли ще е ако тук работи за 500 1000 лв

Абсолютно ще е по-добре, в пъти повече дори!!! Изобщо не може и да има база за сравнение, тъй като цените в Германия са като тези в Бантустан, че дори и по-евтини, ако се вземат хранителните продукти, дрехите, както и нещата от първа необходимост, а това, че има в пъти по-голям избор, и качеството е много по-добро....няма нужда дори да се споменава!!!

На ден по няколко филий хляб и половин кремвирш за едни и хайвер за други

кого си мислят,че лъжат...никой вече не им вярва

Михаля. Слагаме в един кюп заплатите на висшите чиновници, мениджъри и банкери и всички останали и хоп - продължаваме да гоним. През 2023 година.

Така се полува. Вдигат заплатите в парламента, правителството, президенството, плюс на разни олигарси висшите служители и готово, вдигнали са средната работна заплата. Макар на остналите да може да не са дали и 1 стотинка.

Ако от 1 000 човека, 998 взимат по 500 някаква валута (сумарно 499 000), 1 взима 250, а друг 1 взима 500 750, то средната заплата е 1000 математически. Но дали по 1 който е изключението нагоре, би трябвало да се оценява средна? Все пак ако махнеш този нагоре и този надолу, то останалите взимат по 500 и това трябва да е реалната средна, а не математичската, заради изключението основно на богатите.

един яде свинско, друг яде зеле - общо всички ядат свинско със зеле

Aбе ние добре ги гониме тия 1000 евра...ама те знаят ли че ги гониме и ще се спрат ли за малко да ги настигнем или ?

Hа този смешник, само да му уточня: B частният сектор, заплатите се изработват, а в държавният,... им ги раздават!!?? Mного, е голяма разликата,... от работа.... и даване!!?? Hали,.... наглецо??;))

Господин Димитров, борете се най-ниската пенсия да бъде 700лв и от там градете икономиката , защото средната работна заплата е по-относително понятие, бюджетните и бедз това взимат необявени дохоходи.

за да има пенсия от 700 лева трябва да има заплата от 2500 лева. Или си поредния идиот които не знае как се формира пенсията и от къде идват парите за нея?!

Боко Тиквата откога е покрил тоя норматив, ехеее...откраднал е и за деца ,внуци и правнуци да живеят бейски

Тинтири-минтири, бля-бля и кал в ушите. Този дърдорко може да си плямпа каквото му дойде на ум. От него нищо не зависи освен единствената възможност да изнудва държавните служители да плащат членски внос. Вече продава почивни дни на учителите, на полиция и прочие. Но да вземе да вкара синдикат в частно предприятие-просто няма как да стане.

Iivanov84

хиляда евро минимум през 2035-2040 ако е с този ръст на заплатите по 10% годишно и то не във всички сектори...

Забележете,че се касае за БЮДЖЕТНАТА СФЕРА!Или за тия,които са на държавна софра.Ами те и сега са на тия пари.Някои взимат па 100 000 лв. месечно,чистачките в Министерския съвет по 800 лв.Ето ти средно 1000 лв.

тя бяга пред българина с ферари, а той я гони с магарешка талига!

Гоним 1000 евра но няма да ги стигнем скоро. Ако дойдат другарите ще гоним рублата.

До тогава един хлеб ще стане 10 лева, нормално

Да, ама когато 1млрд се вкарат в магистрали, самолети и кораби падат 100-ина млн комисионни. Ако отидат в повишения на доходи на обикновените хора, мафията обесибила дъравата няма да гепи нищо.

И БСП-то И ДПС-то много огладняха та чак озверяха. Ще направят всичко да се докопат и те до СОФРАТА (властта) та ако трябва и да подпалят България от 4-те края. Вземат ли властта = Поредна национална катастрофа.

Ххахахахахх ГОНИМ!!!! Кои ГОНИМ????? Ще умра от смях// Който е учил отдвана получава такава че и по-висока заплата!!!!!!! Сина е в София и получава 1750 евра чисто! ДА ЗАПЛАТАТА МУ Е В ЕВРА!

Къде и кой ги получава тия пари главния секретар на мвр получава под 2000 лв само някой лекари и ит ги получават в София 99 от 100 обяви за работа са по 600 900 лв

Получават ги,получават ги !

1 процент сигурно ги получават другите са на минимална

почти двойно взимам колкото синчето ти ама си трая ... а да и съм с средно :)

Какво работиш да почнем и ние

аниматор ... 3д предимно

Сега на морето търсят персонал за по 600 700 лв а имаше статий,че уж по 2000 или 5000 ще дават да ама не

Гоните на баба си фърчилото ,до 2022 няма да остане и един българин тука, добре ги гоните а 1000евро ще давате на мигранти сигурно

Гоним... Най-вече гоним извън България младите, образованите и кадърните. Хиляда евро на кого ще ги плащат през 2023? На циганите с четвърти клас и на арабите без паспорти и с неизвестен произход?

КНСБ-това е синдикат само за държавните служители.Никой не пита тези пари Аз ли ще ги дам(шеф съм все пак на синдиката),или има заделени в КНСБ.Или изказването е просто шега.При частниците е друго-има производство-има пари.И обратното.

При частникът има максимум приход с миннимум разход = на максимална печалба. Оттам вече се опитва да даде минимум пари за максимум труд. А като вдигнат заплатите в публичния сектор, ще му издършат кадрите и ще трябва да се бръкне, за да си ги върне. И така и той ще трябва да вдигне заплатите - остава само да проработи на практика, но това е грубо казано идеята.

Сметки без кръчмар.Бойко,кръчмарю,дай сметката.

Работещото решение за България и огромният дял сива икономика е съвсем друго. Доходите до минималната работна заплата да се облагат с 30-40% данък, а сумите над минималната работна заплата с 5-10% данък. Причината е очевадно - огромният размер на сивата икономика и плащанията на ръка без осигуровки и данъци, което води до още по-голяма бедност.

НИЕ я гоним, ТЯ и ХАБЕР си няма НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ, претендиращи, че ни УЖ УПРАВЛЯВАТЕ. Нужна е , РАБОТЕЩА ИКОНОМИКА, лъжци и измамници !!!