Кладенци, навеси и чешми ще се строят без разрешение от общината

С промени в ЗУТ се ограничава строителството на сгради, по-високи от допустимото във вилните зони и по Черноморието

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А нещо за улична регулация на пише ли в новия ЗУТ? Или това са дребни подробности?

"- Спира се порочната практика ателиетата да бъдат записвани като помещения, в които не се живее, а впоследствие да се ползват като жилища." И как точно?

2 месеца Преди да бъдат премахнати от власт, ГЕРБ решиха да променят законите. Добре,защо след 11 години и точно преди да паднат?

Агата така каза

егати идиотите - то презатрояването и бетонирането на морския бряг отдавна завършиха, след дъжд качулка!

-0 Привет Ще ме извинят медицинските организации,Ицо каза една истина която на много други хора премълчават. Политика на инат и на лична основа не се прави а точно това прави министър Ангелов ,не може 1 година да няма ясна програма при създалата се ситуация а именно да се оставят хиляди хора без препитание тези хора имат семейства деца-но по думите на въпросния министър Ангелов те не са му приоритет,приоритет са му JUMBO,PRAKTIKER, PRAKTICE, HOMEMAX, да не говорим за Кауфланд, Лидл ,където мерките всички виждаме как се спазват-едни маски и това е .Но те са му приоритет защото си плащат там където трябва (шкафчета,сейфове... и т.н.) ,а това че именно тези компании унищожиха малкия и среден бизнес,извиват ръце на производители и предприемачи никой не обръща внимание -това не е от 1 година а много преди пандемията ,но няма проблем това е приоритета на управляващите.. Колкото до здравните организации-да се върнем година назад преди пандемията-къде бяха тези мед.организации когато всички градски (държавни) болници тънеха в мизерия и разруха,къде бяха защо не изказваха мнение какво беше обслужването и отношението на мед.сестри и доктори към пациентите(не сме забравили)как всеки втори доктор си просеше пари за извършената от него помощ,нищо че е положил хипократова клетва-къде бяха МЕДИЦИНСКИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ... Сега в една сложна ситуация на пандемия медиците ни си вършат работата за която са призвани(и която сами са си избрали)но с допълнителен стимул 1000лв. На всеки който е на първа линия-нищо че и там се мери с двоен аршин-какво да правиш типично по" нашенски" ... Нищо че по време на ПАНДЕМИЯ всички АДМИНИСТРАТИВНИ СЛУЖБИЧКИ си гласуваха различни процентни увеличения на заплатките - но няма проблем, тези които не работят вече няколко месеца те не са приоритет (а ако има и "трета вълна"така както се управлява "министърчето "ще издаде заповед и след 1 март те пак ще си останат затворени). Превърнахме се в административна държава която се управлява без никаква логика. Лапаницата е голяма

преди да дойдат веригите бай ганьо-търгашина продаваше на цени x2, зареждаше от борсите на мутрите с ментетата, не знаеше какво е касова бележка, преетикираше си стоките с изтекъл срок на годност и отказваше да приема рекламации! ясно е сте в кръчмарския бизнес и сте пряко засегнат, но това е обратната страна на монетата в бизнеса - секторите, в които лесно можеш да откриеш бизнес и не ти трябва квалификация, са първите на тезгяха за разфасоване в условия на криза, елементарен факт за всеки, учил бизнес в университет.

За професионалистите които четат статията става ясно, че това са само гръмки думи, да не кажа лишени от логика празни приказки. Които целят отклоняване на вниманието от главните промени в ЗУТ, за които няма написана и една буква в тази статия

Какви етажи , какви 5 лева? ВСяка сграда има височина - защо това не е критерия ? По София може да се видят нови сгради , долепени до стари такива и на една и съща височина новите сгради имат по етаж и половина повече? Не се научихте вече , че строителството в БЪлгария е тотално опорочено или има още за лапане?

ами по стария устройствен план е било разрешено 10 метра, по новия е 15 метра, какво не ви е ясно? ако старата се събори и се построи нова, ще с ана еднаква височина, само че докато това стане ще има трети план който ще разрешава 20 метра

Бах тая вила на 4 етажа... Значи блокът на нашите е вила...

навремето им казваха читалища :-)

Браво! Най-после нещо смислено, а не писано на крак. Сега ,,строителите ,, на нова България ще ревнат, но народа малко ще си поеме въздух. Време е бетона да отстъпи на природосъобразния начин на живот.

Късно е чадо, кот беше - беше. Сега като няма място от бетони се сетиха да го въведат. Що не го въведоха 90-те, като още тогава сложиха зони А и Б.

нищо смислено няма, а само глупости на търкалета, нищо няма да се промени по черноморието, нито в софия, нито по селата

"Ограничава се възможността да се строи по-високо от допустимото": Демек, вече е забранено да се нарушава забраната. А досега е било разрешено. Велико! А по-късно ще забранят да се нарушава забраната за престъпване на забраната.п

Мила ми Бено прегърни червеното знаме и се зарови

Абе като чета новините и ми става някак розово на душата: такова самохвалство нагло и безочливо.....е няма как да си върнете доверието на хората. Осрани сте от уши до пети и колкото и да се самохвалите, ние виждаме всеки ден, живеейки в реалния свят какво разграбено блато оставяте след себе си. Убийци на народа, нагли мутри!!!!!!!!!!!!

да се поставят ограничение за ЕТАЖИ, а за ВИСОЧИНА ...! Оня ако ще да прави и четири етажа на 6 метра височина....!

Ами то е така ... просто журналиста го е калкулирал :)

ами и в това ограничение няма смисъл, ако етажа е висок 6 метра, след акт 16 го преграждат и стават 2 етажа, съответно могат да живеят повече хора в жилището съответно повече, коли, повече боклук, повече ток, вода, канал, детски градини, всичко се прецаква по веригата.