КЕВР утвърди цена на природния газ от 37,71 лв./MWh

Промяната на цената на природния газ няма да се отрази на цените на топлинната и на електрическата енергия и те остават непроменени

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В цената на газа е включена и компонентата "нови избори през юли" и подкомпонентата "Прост Тиквоч купува цигански гласове". Аз, на негово място, бих включил компонентата " еднопосочен билет за Тамбукту".

За тия от КЕВР и всички кърлежи прикрепеникъм хранилката права лопата трябва да играе.

Колко неща има които не знаем ,ние мишките.Крадат яко тия хора ,а ние бачкаме за 800 лв ,така ще е много години,кръвта вода не става!

Миналата седмица дузелът бе 2,10лв. Преди малко заредих на 2,13лв. Честно да ви кажа, не ми се отрази когато заплати. Просто ми се получи разлика от 1,80 ЛВ на резервоар. Ко толкова са 1,80.Пък и другите стоки поскъпнаха. Важното е да знаете, че щом енергията се повишава, тя не ви се отразява на цените. Мухахахахаха

Когато искате да ви излезе по-евтино, просто заредете от Марешки. Това е изхода за връзване на семейния бюджет.

1 МИЛИАРД НЕВЗЕТИ неустойки от руснаците за старият им договор за транзит. 3 МИЛИАРДА подарени на руснаците във вид на НОВ газопровод през България. Построен с наши пари от РУСНАЦИ за ЕДНА година! Алтернативната тръба от Гърция 10 години се бави.

Kenn1111

Просто политически игри на верните на Борисов.После ще обещаеме че ако той се върне.......ща са оправим.И това всичко на гърба на хората от тия крадци и мошенници.

Цената за kWh юни 2020 - 23 лв , цената за кWh за май 37 лв това са чисти 60 % увеличение за година. ОБИР!!

Обаче няма да вдигат цената на топлото, за а не се събудят гражданите в големите градове. Тези дето ползват газ --> да го духат.

И защо не се похвалите/ както винаги с номерата ви/,че са искали по-голямо увеличение,но вие понеже мислите за народа,не сте им позволили.Лицемери непотребни.

# Престъпници, до кога ще дерете народа??? #

Аз съм на газ и не рева. Ти на дърва орева орталъка ..

Уникална глупост. Цената на газта ще се увеличи но това нямало да повлияе на цената на топлоенергията. Е как няма да повлияе като горивото формира около 80% от цената на топлинната енергия? Кажете, че няма да променяте цената но да не повлияе няма как да се случи.

Страхотна новина. Изобщо не може да се разбере за какво става дума. Нито пише колко е била, нито с колко процента се увеличава или спада. Просто можеше да напишете: КЕВР УТВЪРДИ ЦЕНА НА ГАЗТА. Няма да има разлика от написаното. ЍА пък и нищо да не бяхте писали - все тая. То ние си знаем че КЕВР определя тази цена. Тоест НЯМА НОВИНА!

Щом промяната на цената на природния газ няма да се отрази на цените на топлинната и на електрическата енергия и те остават непроменени, кой плаща новата цена и защо се повишава ???

Веднага ти отговарям. Цената се увеличава за индустрията и балъците дето още не са се изнесли в София и не са към топлофикация. Софианци нека още се чудят защо цяла България се преселва при тях. Така е с много други неща.

ГЕРБ не е на власт и цените започнаха да се вдигат

А кой е на власт?

Някoй

на власт е Борисов в оставка. Старият КЕВР, назначен от Борисов.

Напротив ,в следствие диверсификацията на ГЕРБ цената се вдига.

С повишението от 150-200% на тока за битовите потребители от 1-ви юли, ТЕЦ-а пак ще бъде пак най-евтиният вид отопление в София. Като оставим на страна краденето ( Вальо топлото и не само), основният проблем е ниското КПД на централите + липсата на достатъчно пари за поддръжка на тръбопроводите. В Пловдив преди 10 години смениха два котела на ТЕЦ-а излезе им към 50 милиона на ЕВН и цената на парното там даже падна. Тогава за София бяха нужни над 500 милиона. Днес цената е доста повече, като добавим и загубените депозит от 80 милиона в КТБ и огромните дългове, не вярвам да има някаква промяна в жалкото състояние на Топлофикация в следващите години. Но поради изискванията на Зелената сделка няма да я оставят да фалира.

Топлинната енергия ми се вдига директно, не ползвам топлофикация за отопление, готвене и топла вода.

Защо са пропуснали да включат компонента диверсификация?

хахах, гербавите дираджии пропускат, че цената за КП ще се промени след 3 месеца...

Че токът скача със 137% и парното с 50% Тия от КЕВР нещо са се объркали

С цени под 20 см не ми се вясвайте.

Мнoгo прикaзки и упражнения на пиcaчи oт кoитo НE CТAВA ЯCНO: 1. Пoтрeбитeля нa прирoдeн гaз, кoлкo щe плaщa крайна цена зa 1 куб. м. гaз прeз мeceц мaй 2. ИМA ЛИ УВEЛИЧEНИE нa крaйнaтa цeнa зa пoтрeбитeля и c КOЛКO, в cрaвнeниe c прeдхoдния мeceц aприл. 3. Oт 01.09.2020 дo 01.06.2021 г. c КOЛКO прoцeнтa ce e пoвишилa ЦEНAТA ЗA 1 куб. м. прирoдeн гaз зa бългaрcкия пoтрeбитeл. Другoтo ca прaзни прикaзки нa пcихичнo бoлeн упрaвник зa дивeрcификaция, гaзиви хъбoвe, тръби, цени и "oщe нeщo"...

едно време беше 20 кинта

Да. А заплатите бяха по 120 кинта.

120 беше минималната в края на '80те. Значи с една минимална плащаш парното на 6 тристайни. Сега парното е поне 200лв. Натам ти си смятай!

това Азерския газ ли е? Магареш кога ще пусне йофтин газ?

Имайки предвид, че тези, които имаме щастието или нещастието да се отопляваме на парно, плащаме все повече и повече, отдавна съм забелязала, че цената на газа явно все нагоре върви. А при мен и много мои комшии и други познати се получава, че си плащаме зъбен данък - по-зле от по време на турското робство. Дори и тези с топломери, плащаме за парното по тръбите, а то е безмилостно избичено на макс, поради което ние умираме от жега, будим се посреднощ вир-вода, сменяме чаршафи и пижами, проветряваме, псуваме ви, нерядко особено през деня, когато пече слънце и температурата в стаята е към 35 градуса пускаме и климатици за охлаждане - и всичко това си го плащаме и нямаме начин да се отървем от вас. От абонатната няма шанс да го намалим, защото има няколко особено външни апартаменти, където наистина си е клинчарник и заради тях всички ние се опичаме живи. Не може повече да се продължава с тези вертикални щрангове и този комунизъм. Вие като специалисти няма начин да не го знаете, но защо 30 години думица не сте обелвали по темата (или поне аз не съм чула). Заради тези вертикални щрангове има такова чудовищно разхищение на енергия, че няма да се учудя, ако фирата е 80-85%. Та при това положение няма особено значение колко струва природния газ - колкото и да струва, аз си знам, че ще плащаме все повече и повече и все повече ще умираме от жега. Честно казано си мисля, че сега е късно да се сменят щрангове - маса пари, неудобство докато се направи, обвързващи условия и т.н., а пък както и много софиянци имаме някакви климатици, които поне при мои познати са по-добра алтернатива от скапаното ви централно парно отопление и като качество, и като цена, май идва време разделно, а? Изедници ненаяли се, да пукнете дано - колко хора сте уморили, идея си нямате! През 999 кръга на ада да минете, бял ден и на този и на другия свят да не видите!

Топломерът е на абонатната станция. Отчетеното според него потребление се преразпределя по апартаментите. Като ти пекат толкова вертикалните щрангове ( в което се съмнявам ) топлоизолирани ги. Няма начин да се подмени начина на подаване на топлото, освен ако не се къртят подовете на всички апартаменти.

В интерес на истината в малка стая с особено дебела тръба правихме опит за топлоизилация с дебели памучни парцали, защото пореста гума, някаква си вата или нещо подобно ми звучеше малко канцерогенно за жилищно помещение. Имаше минимален ефект, особено при намокряне на парцалите, но от зверски силното парно те изсъхват за няколко часа и нощем пак се налага да ставам да охлаждам и проветрявам. Аз също знам, че сега е абсурд да се сменят щрангове - това е трябвало да бъде направено преди 20-30 години. Но поради милион и една причини това безумно положение с вертикалните щрангове не може да продължава вечно - ако са разчитали, че чрез тях ще си вържат клиентите доживот, мисля си, че сметките им криви ще излязат!

И колко плащаш като са ти спрени радиаторите? 50лв? 100лв? Хората не могат да се стоплят и плащат стотици левове, тя реве че и било топло от щранговете. Ами отвори си прозореца. Или се премести в нетоплофицирана сграда да видиш колко ще ти излезе отоплението. Изолирала с мокри парцали!!! Ти или си нагла лъжкиня, което е най-вероятното или си безнадеждно тъпа. Има си изолационни материали и те не са канцерогенни. Абе я се гръмни направо!

По принцип в такъв тип статии е хубаво да се напише колко е била цената досега и с колко се е променила. Само казвам.

Това е базова цена. Общо взето цената е различна по градове и крайни дружества.

Могат да измислят много "компоненти", цената на входа, по средата, на изхода, каквото им душата иска. Цената на газа расте, но парното няма да поскъпне, само тези, които се отопляват на газ ще усетят поскъпването. Бързат да дерат, докато т.лупа още е на власт, макар и в оставка.

след както се видя якото щипане при цената на м3 ,се започна на МWh , koето не се знае да ли е мегават час или е някаква утопична мерна единица на комисията , но все пак основния принцип за вдигане на пушилка за да не се знае какво се случва е спазен , както и отчисленията за чекмеджетата ,които са включени в цената

Кога ще инсталираме зелени мощности и ще спрем да плащаме на поробителите?

Която да работи 24 часа без промяна на получаваното количество виждал ли си? Вятърът духа различно, слънцето грее различно, водата тече неравномерно, а за геотермална енергия в България не може да се говори, вулкани нямаме. Ако нацвъкаме 1000 ветрогенератора и замръзнат като в Тексас или пък дойде сушава година и ВЕЦ спре, кой ще ни е виновен? Аз съм за АЕЦ!!

Ами инсталирай си бе! И не плащай на никого!

го на4укам , мама ви алчна!!!

Газпром, Русия, Путин..... Братушки брат........ако те не ни го .....кой

Братушките в момента сме ги обявили за враг Номер Е'но. Какво очакваш? СИВ?

Нарочно не ви написахме колко е увеличението, (+14%), а само колко е новата сума, така глупавите ни читатели остават в недоумение. Да ви е честито.

ТОва е за да може да платим за ТУРски ПУток!

Да ,да сигурни сме в това...

Промяната на цената на природния газ няма да се отрази на цените на топлинната и на електрическата енергия и те остават непроменени Мхм, Ок.