КЕВР пита "Топлофикация - София" как ще работи при отказана дерогация

Регулаторът поиска дружеството да представи анализ за работата на ТЕЦ "София Изток", ТЕЦ "София", ОЦ "Люлин" и ОЦ "Земляне" при новата ситуация

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако ще ни спират парното в София - да казват от сега, да слагаме климатици и бойлери. Ако решат да го правят през октомври ще има революция доста по-голяма от предишната година

Войната срещу Йо. Фандъкова започна - софиянци ще са просто косвени жертви!

Явно комундетата искат да съборят Фандъкова и после да шитнат Топлофикация за без пари на едно дебело момче,че той и е мераклия отдавна. Ще я фалира и ще разпродаде имотите и

Шансът на Топлофикация е да се трансформира в газоразпределително дружество. Зарязва гигантските тръби дето топлят улиците и текат, преработва абонатните в котелни и продължава. Ако не - загива.

горенето на газ не е решение. Централното отопление и топла вода от ТЕЦ също! Колкото по-бързо го разберете в България, толкова по малко ще струва преминаването към възобновяеми източници.

Ей , зелен талибан , жилищните комплекси са планирани за централно отопление. Всеки който твърди , че трябва да преминаваме на ВЕИ в блоковете е луд за връзване. И най-добре няколко такива да бъдат обесени за назидание на останалите зелени кръ-во-лоци.

Досега "Топлофикация - София" е ползвала повече невъзобновяеми енергийни източници, за да подгрява топлата вода и да осигурява отопление зимъска за гр. София. Според новите изисквания на ЕС, свързани с въглеродните емисии, това вече не може да продължава. "Топлофикация - София" е поискала от МОСВ да дерогира изискванията на, най-вероятно, директива на ЕС. Те са им отказали. Сигурно с основание, че международните договори имат примат над вътрешното право. И сега става интересно. Дано не става... Министерството ще бъде в ръце на победила партия, а кметът още е представител на победена партия. И може да се стигне до ексцесии.

"Дружеството следва да изготви и да внесе в КЕВР подробен икономически анализ на последиците от дерогацията." От последствията от ОТКАЗ за дерогация!

"Дерогация е правно понятие, означаващо частична отмяна на определен закон". От Уикипедия. Няма за какво да ми благодариш. Отне 30 секунди, мързел с мързер.

Оставете София без топла вода за месец, пък после гледайте как всички управляващи, нови и бивши, ще украсят дърветата