Катарски министър: Европа ще се върне към руския газ, когато "прости и забрави"

Шефът на Eni обаче опонира, като каза, че войната все още е там и не е лесно да простиш на някого, който убива невинни хора, жени и деца

Обратно в новината

Коментари - Катарски министър: Европа ще се върне към руския газ, когато "прости и забрави" | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

След 100 години

Затова могат да си позволят такъв стандарт. Започнат ли да го връщат, италианските баби ще гледат нашите.

Нека да плащат 3 пъти повече отколкото приятелски страни, да видиме избирателят докога ща издържи . А войната в украйна е друго ............

доверие трудно се връща, най-често - никога.

Хранилищата са пълни над 80%, цената непрекъснато спада, което се използва за допълването им. Може да се окаже, че до началото на дледващия сезон много по,-малко количества ще трябва да се допълват през лятото. Така, че да се поограничим малко с апокалиптичните картините. Истината е, че Европа може да си позволи високите цени на газа, Азия не може да устои на ценовата конкуренция.

Унгарската приятелска държава май вече плсща по-скъпичко, а и електроенергията им излиза на по-видока цена. Така, че по-полека със спекулациитф за приятелските държави.

Не съм и усетил, че има недостиг на газ. То аз освен за запли, друга и не ползвам де. Да му мислят онези, които са се заробили с руски суровини. На мен ако ми потрябва, ще намеря начин да си доставя, или да спре да ми трябва.

По интересно е какво ще правите като пресъхнат кладенците. Ползвателите ще намерят алтернатива но орките и камиларите ще трябва да работят…

Ние бизнесмените веднага ще започнем да купуваме от Русия, при първа възможност. Нас ни интересува бизнеса, пазарната икономика, и печалбата. Ако не можем да купуваме легално, ще купуваме на черно, и спекулата ще цъфти. Не можете да ни спрете, парата си е пара, който се опъва на пазара си заминава. Като комунизЪма.

Докато "прости и забрави", ВЕИ-тата и новите технологии ще са изяли хляба на газово-петролните диктатури. После вече и без пари да е, на никой няма да му трябва.

Какъв бизнесмен си те бре крадлив турски сральо? От кога се нарича бизнес да ближеш насраният гъС на тъпака борисОфф,за по 50 лева на ден,мамичката да ти еба?!

Някои хора трудно приемат факта, че ерата на фосилните горива отмина. Ще има още 10-20г. агония, после децата ни ще се смеят и чудят, колко ни е бил акълът.

За хляба на газово-петролните диктатури не съм сигурен, но ВЕИ вече подядоха здраво твоя хлебец. И на децата ти, че и на внуците.

Катар обаче предвидливо нахендри ЕС с 30-годишен договор за доставка на втечнен газ. На печелившите честито!

Втората световна война Почната от ГЕРМАНИЯ като свърши има няма наколко години и заравиха за враговете. ВОЙНИТЕ В ЮГОСЛАВИЯ ЛИБИЯ ИРАК ЗАПАДА ги забравиха кой ги потстрекава кой ги почва кой първи напада.

Тъпите гейове сами се прербаха с тая война с Русия.

Шефа на италианската Eni да си спомни, че и неговата държава нанасяше удари по граждански обекти в Ирак и Либия !!

Междувременно по време на пресконференция главния изпълнителен директор на италианската енергийна компания "Ени" (Eni) Клаудио Дескалзи отхвърли думите на Ал Кааби, като заяви пред Си Ен Би Си: "Мисля, че войната все още е там и не е лесно да простиш на някого, който убива невинни хора, жени и деца и бомбардира болници. (...) И затова мисля, че повече от прощаването трябва да разберем значението на живота". Именно компанията Ени направи ШЕСТОРНИ печалби през 2022г., защото НЕ си спря ЕВТИНИЯ РУСКИ газ. Много са НАГЛИ! РАЗГРАБИХА народите западните милиардери!

Докъде я докарахме... араби акъл да ни дават, а що ни го дават ли?! Ами на лятоска Газпром и Националната петролна компания на Иран подписаха меморандум за съвместна разработка на проекти в газовите находища Киш и Северен Парс в Персийския залив, да, именно на Северен Парс там от къде и Катар добива своя газ дето го прадава на Европа, а оня от ОАЕ си имат достлук с ГазпромНефт... и като се има впредвид че точно ОАЕ постоянно повтарят че Русия е неделима част от ОПЕК+, като нищо Русия, Иран и Катар, които към момента притежават 60% от известните газови запаси, ще си спретнат газов еквивалент на ОПЕК;)

А пък руснаците само " спечелиха ",че спряха газа и нефта за Европа, ммм???? Къде ви намират такива неграмотни руслямски тролове, незнам ??? Ама щом си вярвате ,лошо няма !!! В Дантевия " АД" се говори за : Надеждата остана последна !!! Това е мотото на вратата преди да влезеш в последния 9-ти кръг на ада ,според Данте !!! Четете класици руслямски тролове ,четете и може малко да се ограмотите!!!:))))))

Направо ги е закопал! :))))

Нали знаеш какво е меморандум? А сега си представи за коя година това може би ще се случи?

Ми човека е реалист.

Казах бизнесмените, не точно аз! Ако не съм аз, ще е някой друг, ще е трети! Има ли санкции и ограничения, винаги има спекула

Газпром подписа меморандум с ОАЕ през 2019... подписаното вече се случи, та ако руснаците действат със същата скорост това дето са подписали с Иран за газа ще стане през 2024, тоест цяла година преди от Катар да тръгне газ за Eвропа. Та пак казвам, докъде я докарахме арабите акъл да ни дават-)

... и вземе та се появи някой стелт айсберг ... и всичко отива ... в лайната - е поне ти гладен няма да умреш .

Много е прав Катарсис Министър ! Руската Газ е евтина и качествена ! Лесно се транспортира и ние ще се върнем на Руска Газ при Народно правителство !

Интересно - дали пак ще ми изтрият коментара ? Та кратката версия - всички педали ли сте кретени или всички кретени сте педали ?

Ключовата дума ,, Народно" не американско .

вместо изкуствени острови да покриват океана с фотоволтаици !

Насам ,натам и педалскс Европа П Н Х

А ако все вгледаш внимателно - фащ са винаги в конфликтите .

А ти постави ли си фотоволтаик над алуминиевата шапка ?

Право си улавото -по - малко и вместо 250 $ по 1200$ ... да ги ожалиш .

А от укрия ще остане само прах!

Газчицата не иска нито хкяб, нито вода :) Само си поскъпва ;)

злобното кагебейско джудже и на власт в Русия дойдат нормални хора които гледат към Европа и Запада (там където и Русия принадлежи), Европа може и да се върне към руската газ...

Кви, квии :)

А ит укрия ще остане само дпомен :)

от 6 месеца само поевтинява. хахаха

че виж с лозенги еврокомисарите докъде ни докараха: "13 януари 2023 Приетият през август миналата година Закон за намаляване на инфлацията (IRA) с първоначална стойност от 430 милиарда долара на планираните субсидии, който влезе в сила от 1 януари, заплашва Европейския съюз и развитите икономики в целия свят от ограничения достъп до американския пазар - от Япония и Южна Корея, през Великобритания до Южна Америка. Новият закон е съществена част от мащабната програма на президента на САЩ Джо Байдън за борба с изменението на климата. След завръщането си от САЩ Макрон каза: "Почти сигурно е, че американският Закон за намаляване на инфлацията е несъвместим със Световната търговска организация (СТО) и нейните правила." В интервю за БиБиСи френският президент беше още по-краен: "Законът е "убиец на работни места" за Европа." По-късно еврокомисари и евродепутати пледираха да се заведе арбитражно дело за нарушения на правилата на СТО, но процедурата е много тромава и отнема време. Френският делегиран министър, отговарящ за външната търговия, Оливие Бехт заяви в края на миналата година, че преходът на САЩ към "по-зелена" икономика би трябвало да се осъществява въз основа на принципите на лоялната конкуренция, а не чрез мерки, които нарушават правилата на Световната търговска организация. Той подчерта, че ако САЩ не променят своя подход, ЕС ще трябва да обмисли "други равностойни ответни мерки". "

ама що тогава никой не ще да инвестира в това дето го има, даже и еврокомисарите чакаха народеца да се озъби и сега най-нагло го кундят.

Така е! Има едно наум със спазването на договорите от САЩ и ЕС! Тези и тръби да им изградиш и да докараш газ до дома им, може да ти ги гръмнат без да има никакво обяснение! А договорите прекратяват когато си искат!

Ами това що е Западна нормалност вече е много под въпрос!

бъркаш, друже - докато производството на любимия ви и спряган за щяло и нещяло водород все още е по-евтино от фосилни източници, в сравнение с тези от зелена енергия - ВЕИ, например електролизьори, тая сделка няма да се състои. Към момента съотношението на себестойност е 1 към 6 в полза на фосилните източници. Оттам нататък добавяне цената на транспорта - водородът се транспортира при минус 168 гр. Целзий и по дяволите - почва да кипи при всяка буря. 5-6 броя такия кипвания и не остава почти нищо. За справка - елементарния евтин литър КЕРОСИН има 2.5 пъти по-голям енергиен еквивалент от килограм водород. Така че, очаквайте с нетърпение някой учен (ще се наложи да го наречем някой ден гений), да разработи ефикасен и евин КАТАЛИЗАТОР, с чиято помощ в горивните клетки да влиза не чисто водород, а евтин и евентуално отпадъчен продукт от нефт и така да реализира високо калорийна реакция. За сведение - в сегашните горивки клетки, катализатор е платината... Ако сте гледали внимателно втората част на филма "Independence Day: Resurgence" - той започва с кратка ретроспекция на станалото в първата част, а именно - какво спечелихме от отблъскването на първата атака - а именно - технологията за евтина катализация на водород от МЕТАН... Който не вярва - точете си го и гледайте... Факт втори - оня лудия Илън Мъск изобщо не е луд, а е съвсем в час - затова бележи такива успехи със своите двигатели, които са метан/кислород. Ако все още има предани и войнствени почитатели на водород като гориво за автомобилите си - вие вероятно си го представяте като няколко бутилки с течен водород - успех ви желая, няма да минете и 2 кръстовища, преди да изгорите в невидим пламък... Задайте си въпроса - каква е цената да удържите водорода (двуатомна молекула, с по един протон и един електрон, без неутрони) - тоест ядски малка за удържане дори в метална кристална решетка, дори и от тежък метал, без криоинсталация. Която в текущия момент, ще трябва да я влачите на теглича след себе си. Ще ви кажа - деутерия, който се ползва във всички ТОКАМАК инсталации, с надеждата най-сетне да запалим ефективна реакция на синтез се удържа само и единствено в мощно магнитно поле... А то се генерира с мнооого ток!!! Моля, или почетете нещо за физиката на процеса, или си спомнете какво сте учили - тая вашата зелена енергия изобщо няма да я бъде!!! И си направете вече простата сметка - кое е по-изгодно да се ползва - водорд (H2) или метан (CH4) - на всеки е ясно, че със своите 4 водородни атома, метанът носи поне двойно повече енергия... И не пропускайте да поумувате на проблема - а какво ще правим този проклет въглероден атом, нали заради него налагат такива санкции... Толкова от мен, почвайте с минусите, и не се сърдете на себе си, че не умеете да разсъждавате трезво за елементарната химия....

За ЕС - скъпият газ от САЩ, умря добрият чичо от Русия. А след края на ЕС - може

Шефът не Ени не може да прости убийства на жени и деца.. Къде беше докъто ги убиваха в Мосул? За шефа на Ени живота на иракските, афганистанските,либийските или сирийските деца няма ли стойност? Войната в Ирак колко невинни живота отне? Тъпо копеле..

На богатите евро лидери, на които не им пука за обикновените хора.

Пука и на РФ на кой ще продава газ, на запад и или на изток, а защо не и на всякакви прекупвачи, които да са удобни комисионер-,посредници на "не руска"газ

АКо Русия ни предостави газ на добри цени и с добри условия защо да не се възползваме.Като най-природосъобразно гориво газа е най-добрата опция за малкия потребител и също така за големите предприятия.