Какво постига забраната на САЩ за внос на руски петрол?

Теоретично това ще доведе до намаляване печалбата на Русия от всеки продаден барел, но цената на бензина ще скочи от над 5 долара за галон, твърдят експерти

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами като на първо време, ще продават на гражданите си гориво на два пъти по-висока цена, отколкото беше миналата година! Т.е. отново някой ще се облажи, а нормалния човек ще духа супата в името на "човешките права"! А на Путин му е през оная работа! Ще увеличи експорта към Китай със 100%, а китайците ще продават петрол на Европа и САЩ при нужда! Дори няма да го карат от тяхна територия, ами една китайска фирмичка на границата Русия-Полша и готово! Една доста по-прозорлива канцлерка ви го каза - молекулата газ си е молекула газ ... бих добавил - парите не миришат! Някой мнооого здраво ще се облажи, но това няма да са хората в САЩ, ЕС, Русия или пък най-малко Украйна!

Ще почнат да вносят от Венецуела, но износителят ще е руската Роспетрол. Какта впрочем беше и до сега, само че не афишираха, че внасят от венецуела. Икономиката си иска своето и щатите, искат или не ще се съобразяват с това. А другото е лицемерие за публиката, зомбирана от СМИ.

То да беше само бензина...........газ,торове,жито,уран.............Ние подлогите ще плащаме.Не Киро и ококорко,мутри,Корнелия.......

Особено Еврогейските!

Марш в азия!

Високи цени и паника в сащ,но това се крие...

Трябваше само ние да направим сечено на ЕС и да покажем как можем да прекланяме глава. Национална черта!

Уя е дебел, но за сметка на това е дълъг. Честито на печелившите.

до Спартак: заври си го отзад

ГОРКИТЕ, ЩЕ ПОЧНАТ ДА БЯГАТ В РУСИЯ...ХА-ХА-ХА-ХА

От пропагандни статии никой няма полза, освен българските тъпунгери, който дращят мръсотии. Статията не казва кой управлява петрола на Венецуела , а това е Китай . И чий представители управляват икономиката на страната, а това са руснаци. И като цъфнат янките при аятоласите в Иран , те веднага ще отвъртят кранчето. Ха ха, за това първо Конгреса трябва да разреши и второ Иран и Русия да съгласуват колко кожи да дерат на краварите. Пропагандата в тези дни е толкова нескопосана, че единственото ясно е, че Зеленский е един дрогиран шут и че за жалост умират хора в Украйна.

за един приятел. Петролът беше изчерпаем източник нали така? Т. е. крайна величина. Даже до-скоро ревяха, че 2040г ще свърши. И ся като спрете да купувате Руски и купувате само саудитски колко време ще има аджаба? И освен, че ще поскъпне безбожно кой ще се предаде по-напред - Руснаците, дето дори да се касулават за 10г пак са си самодостатъчни или евр-атлантиците дето без нефт умират? После ще купувате пак Руски ама с кюлчета злато ли или и аз не знам с какво? Може и с гъзовете с които мислите сега.

че Русия е лъжица за тяхната уста. Ама не, свяат ще страда заради ламтежите им!

Роснефт затваря във Венецуела: какво се крие зад изненадващото съобщение на руската петролна компания „Формално държавата вече няма контрол“, добави източникът. Роснефт затваря във Венецуела: какво се крие зад изненадващото съобщение на руската петролна компания Роснефт продава всичко във Венецуела. Руската петролна компания обяви тази събота в изявление за продажбата на всичките си активи и участието си в операции в южноамериканската страна на компания, изключително собственост на руското правителство. В замяна компанията, която има както публичен, така и частен капитал, ще получи 9,6% от акциите си, които в момента се притежават от руската държава. Решението предполага априори прекратяване на всички дейности на венецуелска територия на компания, която през годините се превърна в ключов играч в геополитическата битка, която САЩ и Русия водят около Венецуела.

Отишли да молят Мадуро, а не Гуайдо, техния си президент. Кво става с тез американци? САЩ и ЕС яко ще я закъсат, за сметка на бурен икономически растеж в Азия и другаде. Пък и Зелена им зелева сделка пропада, но тарикатите пшиятели във Варшава печелят..

В "цивилизованият свят" вече има конкурс за най-добър автогол и Кире е подготвил набор от изпълнения.

го каза най-точно и сратко: С ХАРАКИРИ се мъчим да нанесем вреда на Русия..

Теоретично това ще доведе до намаляване печалбата на Русия от всеки продаден барел, но цената на бензина ще скочи от над 5 долара за галон, твърдят експерти 13:01 | 9 март 2022 | Автор: Кати Бусеви Кати, имаш ли туитър? Пълно е със снички на бензиностанции и цени. Калифорния вчера - 7,60 за галон.

Пак Европейците ще го издухат.

Да ти го обясня като на дебил. Декември 2018 цена за галон преди ковидидиотията - 1,50 за галон бензин. https://pbs.twimg.com/media/FNX-UbVIAAI7UY?format=jpg&name=large Началото на март 2022 цена за галон 5,90 https://pbs.twimg.com/media/FNXxfpVUAQx5cB?format=jpg&name=large И това е цена отпреди 8 дни. А вчера.... https://pbs.twimg.com/card_img/1501123862876114949/tTHChV8M?format=jpg&name=small

Ще го преточват на други танкери и пак ще печелят двойно което вече е факт, имайки в предвид и цената на газа, в момента раша прави потресаващи профита без изгледи за промяна в обозримо бъдеще. Европа е за ушите здраво с ва, Елин отзад. Жалката истина е че изглежда пак сме на грешния бряг, истина ще излезе май че с когото се съберем гушва букета.

Това се цени без данъка (8-12% според щата)

Предполагам на повечето да ви е ясно, че Нито една страна, на която САЩ са наложили ембарго Не е спряла износа си на петрол !? Нито Иран, нито Либия, нито пък Венецуела ! Измислени са толкова врътки, в които лично Шел, БП, Ексон, Тотал, Мобайл, Тексако и десетки други участват за да се облажат от печалбите от “забранения” нефт !! Така че Байдън замазва очите на подвластните му народни тълпи, но на търговците им е през оная работа ! Нали и търговията с оръжие е под най-строго американско ембарго и контрол по цял свят . Е, да е спряла случайно ?!? Спира само за васални лакеи , като БГ-то, ама освободената ниша се заема веднага от анериканците ..., което всъщност е крайната цел на всяко ембарго от страна на световния жандарм ! Знаете ли кой продаваше горива с танкери на сърбите, когато аметиканците ги бомбандираха ? Само Американски и руски доставчици ! С “официални” лицензии от ООН с цел “хуманитарни помощи” !? Който е бил близо до тези “игрички” той знае !! Така че , целта е Европа да купува скъпите енергонодители от САЩ, с което “уж” сащ да си намалят трилионния дълг към страните от ЕС, но в крайна сметка и това няма да стане !! Добре изигран англосаксонски сценарии : с кръвта на украинци и руснаци ЕС никога да не се обедини със суровинния гигант Русия, и да застраши едноличното господство на САЩ . Т.е. цял свят да продължава да плаща за високия жизнен стандарт на консуматорска Америка ! Елементарно Уотсън ! Интересно как бедна Русия е на девето място сред кредиторите на богатите САЩ, а на Китай дължат на 2 трилиона докара !? Ами, ако всички си поскат дълга от САЩ - над 20 Трилиона долара, дали няма да настане световна криза, или дори трета Св. война !??

Път да изпълни пъкления план на краварите и да си направи сепуко....

Що не препрочетеш последното ми изречение

това са най гнусните хор амер. довчера плюха по мадуро искаха да го отрепат а днес го лижа за т...те да ама няма ефтин нефт така им казаха от опек където влиза и венецуела

Интересно е дали статията е остаряла или просто съдържа лъжи: ПЪРВО: Мадуро вече им отказа всичко което поискаха (на американците) и това е известно от три дена ВТОРО: Саудитска арабия също отказа да влиза в каквито и да е колаборации против Русия, както и да добива повече петрол или да се опитва да сваля цените и да измества Русия от някакви пазари. ТРЕТО: Цените на горивата в САЩ побензиностанциите са от няколко дена над 6 долара за галон. Само нафтата е 5.80 ЧЕТВЪРТО: Русия била малък вносител на петрол в САЩ ... Колко да е малък ? Третия по големина след Саудитска арабия и Канада. Почти 80% от дизела е руски... Ма иначе бил малък вносът ....

Те и от Саудитска арабия не могат да купуват, както им се иска, защото в последните три години (в края на Тръмп) се разиратаха и вчера принца-престолонаследник им казва, че не се включва в нищо Антирусийско. Същият се обади в първият ден от операцията срещу режима в Киев на Путин и му каза, че няма да участва в никакви санкции и галимации против Русия.

Вива Тесла, вива Илон Мъск!

печели любовта на зареждащия бензин Американец и сърцата на Иранския народ

Ако бензина мине 3 лева прогнозирам публични запалвания на знамена на САЩ и Украйна,като основни двигатели и призоваващи за Санкциите които ни разбиват икономически нас живеещите в България.

Хайде сега да видим кой използва енергоносителите като оръжие?!