Каква е новата (р)еволюция

Или как интернет и компютрите промениха и ще променят всичко

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всеки ден тонове хартия потъват в архивите на държавната администрация. Писането на "Заявления" е национален спорт от супермаркета до правителството, банките и съдебната система са рекордьори.

Дигитализацията, първа дружка на чалгизацията! Ура!

"Кога за последно сте подавали документ на ръка - може би не е било толкова отдавна? А кога за последно сте писали ръчно документ или сте ползвали индиго за неговото копиране - може би преди повече от 20-тина години?" Гогов, преди два месеца си бях в България, и ми ебаха мамата от документи, писане, печати, тонове хартия и идиоти на всяка крачка в администрацията! Чудя ти се, толкова ли ти е вакуума в тиквата, че дразниш хората с подобни статии?! Със Здраве

е все по-високото ниво на технологиите и все по-ниското ниво на човешкия интелект. Преди в една банка се губеха минути, сега често часове. Заради необучения персонал. На запад влаковете вече заместват самолетите, защото са с 300 км/ч, но няма предварително губене на време. Всичко правиш за минута онлайн и на контролата казваш само номер, в България със своята изостаналост стои още в 19 век с жп транспорта. Ето, технологии съществуват. Но е слаб човешкият потенциал. Защото някои хора не успяват да променят мисленето си заедно с технологиите. И изпадат извън потока.

Че то по бг институциите още попълваме бланки на ръка наименуване МОЛБА, като се има в предвид, че отдавна закона е премахнал този термин от държавата и го е оставил за църквата!

Има ли някой да отрече ползата от това че сме част от демократичния и технологичен свят. Спомняте ли си по времето на комунизма какво беше. Тогава върховния компютър дето ни заливаше пропагандата на мръсните комуняги беше правец който също беше внесен и само лепенки му се слагаха тук. По онова време бяхме един балон и примитивни технологии а сега сме важен център за високотехнологични проекти като немската автомобилна промишленост например. Даже Мерцедес и БМВ копуват он българия компоненти.

Толкова си (не)грамотен, колкото и (не)осведомен. Убеден съм и че българският не ти е майчин. Ама то и кой читав българин ще се цани да носи сороска помия по форумите.

Има ли някой да отрече ползата от това че сме част от демократичния и технологичен свят. Спомняте ли си по времето на комунизма какво беше. Тогава върховния компютър дето ни заливаше пропагандата на мръсните комуняги беше правец който също беше внесен и само лепенки му се слагаха тук. По онова време бяхме един балон и примитивни технологии а сега сме важен център за високотехнологични проекти като немската автомобилна промишленост например. Даже Мерцедес и БМВ копуват он българия компоненти.

на втората снимка виждаме новия министър как работи от вкъщи, а през това време Бъчварова прави барбекю

Не знам да мярвам ли на някои редки публикации че възходът но дигитализоцията неминуемо води към ако не нейният крах,то поне към кризата и!?!?!Някои предимства на аналоговите и не електронни технологии като че ли наистина вече се осъзнават от военни,авио и космически области.Вие на какво мнение сте?

Казва се цифровизация (от цифра), понеже в българския няма дума дигит/диджит.

ами, няма джигит, ето главния джигит на цифровизацията стана министър ..

... но тъй като и "цифра" е чуждица от старолатински, а ние като върли националисти ненавиждаме всичко небългарско и неродно и най-вече чуждиците, предлагам да си измислим нова дума

Па го броиш , па го редиш ?

Предния коментар е много добър и кърти... Това е бъдещето,ако изобщо има такова...

Много близо сме до чипа в главата или в ръката,чрез който ще купуваме и продаваме,ще се превърнем в платежен инструмент на корпорациите и ще ни манипулират,както си искат! Както е казано: - От умните ще дойде краят! Краят ще дойде от алчността и повсеместния материализъм! И сега виждаме,как хората се превръщат в роботи и се отдалечават един от друг,не си говорят и не се срещат,а просто си чатят или говорят по телефона,но не и да се виждат... Хората в алчността си да имат материални блага дори вече не си помагат... Преди поне не разбирахме всички новини и нямаше такова напрежение,сега чрез новините те манипулират постоянно,само бруталии се гледат,отделно порнографията е повсеместна по телевизии и интернет,дори децата може много лесно да се доберат до нея,отделно е пълно с насилие и това също се гледа от деца,но и от хора със слаби нерви и всякакви малоумници...

много се впрягаш да не си от ония със слабите нерви дето ги споменаваш

До момента съотношението +- (+5-3) говори много. Зомбитата са се увеличили. А за да се внуши нещо на стадото е необходимо само 10% от овцете да бъдат "обработени" да тръгнат нанейде. Това е тествано мноого отдавна с маймуни и обучението на 10% от тях, преди да изядат банана да го топнат във вода. Това беше на един от островите, дето са тествани атомни бомби преди години. Така,че сега вече сме в позицията на жабата в тенджерата с доста гореща вода. И няма сили да скочи.

"Кога за последно сте подавали документ на ръка - може би не е било толкова отдавна? А кога за последно сте писали ръчно документ или сте ползвали индиго за неговото копиране - може би преди повече от 20-тина години?" Кога за последно сте ходили в държавна институция?

Преди три дена. Някой неща все пак е добра да са на живо. И всичко бърза, а после що не сме човеци. Те затова, щото някой от бързане за печалбата пропуска уж най-важното-човека.

Една по-силна електромагнитна буря, и ще дяламе букви по камъните...

Дигитализацията само ни помага да разберем по-бързо каква катастрофа ни очаква.

каква?

Дигитализацията е чудесна и неизбежна. Както е неизбежно и че поради дигитализацията жезработицата в световен мащаб ще се увеличава правопропорционално на "по-високата ефективност и повишаване на печалбите.". Въпросът в края на този век сигурно ще бъде: "Как да запазим социалният мир, като има все по-голямо население и все по-малко възможности за работа, а манджа и с осен живот искат всички?"

това нито е първата, нито ще е последната технологична революция която човечеството преживява. всяка такава винаги е била съпроводена от социални размествания. не се притеснявай и тази ще я преживеем. пп. не виждам как дигитализацията ще ти попречи да и теглиш едни майни, да идеш на село, да посееш домати и картофи да гледаш овце ... демек който не му е проблем да бачка и не лъмти за милиони винаги ще има какво да папа. от дигитализацията плачат само писарушките седящи в безкрайни офиси, клатещи кратака докато печатат милион и петнайстата безполезна хартийка. за тях дигитализацията е края на света!

Докато си копаш спокойно, в дигиталното пространство излязъл някой закон дето те закопава без да знаеш и ти остава да се дигитализираш като поредното колелценце в някоя дигитална схема.

Електронните услуги у нас , вървят с бонус ... увеличаваща се администрация .