Как ще работят ресторантите след падането на локдауна?

Нивата на безработица в сектор "Туризъм" са 6,7%, каза ресорният министър Марияна Николова

Обратно в новината

Коментари - Как ще работят ресторантите след падането на локдауна? | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ресторантите ще работят правилно след като фалират и бъдат купени за по левче от правилните хора.

ще пускат по един човек, и той ще трябва да се храни с нахлузен найлонов плик на главата...

Овца! Тя комуникацията наем не плаща! Тия 6.7% са държани в очакване да отворят. Като продължи комуникацията и срещите още една седмица от 1-ви февруари ще станат 67% - целия персонал. Другите 33% са собствениците и техните семейства, които масово работят в хотела или ресторанта си.

Най- много пари наляхте в 60/40, много ми е интересно, какъв процент от работодателите успяват да дават 40%, при 100% затворен бизнес без ясна визия, кога ще се възобнови. Сега персонала мизерства в 24лв на ден, 480лв е за Декември, 24лв за Ноември общата помощ. Щяхте да бързо да могате през НАП, в рамките на 2-3 седмици парите да са при нуждаещите се. Ми те минаха, информация от никъде!!! Майските помощи за фирми, ги дадохте Октомври, а те бяха много далеч около 1/6 от заявените от вас 1,2 млрд лева.

Затворихте ни бизнеса, никакви помощи не ни дадохте. Как не ви е срам да пишете! Да ви се върне тъпкано!

За какви ресторанти става въпрос - за едни помещения с нисък таван където масите са толкова близко сложени, че едвам се разминаваш и докато беше разрешено пушенето вътре не може да се диша? Уточнете госпожо министър какви са параметрите истински ресторант и ако те бяха спазвани може би въобще нямаше нужда да бъдат затваряни . Ама важното беше да може народа да пие и да яде под звуците на звучна чалга и собствениците да печелят яко...

Кога ?

28-30 работни места? :) Е, ясно е че е грешка. Обаче друго не мога да разбера - платени са 1200 млн. лева, ама до бизнеса са стигнали 720 млн. лева??? Къде е разликата. И ако пресметнем 720 млн/ 30 000 души (това е най-оптимиситната цифра) излиза че на калпак са платени по 24 000 лева. Така излиза че средната заплата в сектора надвишава 3000 лева, или бъркам?? Или нещо ни лъжат много елементарно?

"По повод на оплакването на ресторантьорите, че "чашата на търпението им вече прелива"" Да бяхте учили за държавни чиновници или банкери бре господа!! При тях няма криза от вашите проблеми!

Стига с тия ресторанти и курорти, бе? Герберастите да кажат нещо за истинската промишленост, не за сферата на услугите!

Сферата на услугите е много важна! В много държави (специално в Южна Европа) този сектор носи много сериозни приходи.

Ресторантът не е само келнер и готвач. Състои се от рудодобив, металургия, металообработваща промишленост, химическа промишленост (примерно цимент за пода, пластмаси, тръби и др.), дърводобив и преработка, електротехническа индустрия, електроника, производство на стъкло, хранително-вкусова разбира се, производство на фаянсови изделия, машинотехническа и т.н.Без краен потребител, в това число услуга, всяка промишленост запада с времето.

Липсата на плюсове/минуси за коментара говори кои сме ние и колко струваме.