Как държавата ще подпомогне бизнеса? Всички мерки на правителството

Най-засегнатите от пандемичната криза в страната работещи и малки и средни предприятия ще могат да кандидатстват за различни схеми за подкрепа

Обратно в новината

Коментари - Как държавата ще подпомогне бизнеса? Всички мерки на правителството | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А на тези които са останали без храна какво точно ще подпомогнат? Да напомним - гербавата измет няма намерение да помогне с каквото и да било на гладните.

Така наречената "държава" и така нареченото "правителство", няма да подпомогне нито бизнеса, нито гражданите в територията! Първите, "бизнеса де" няма да ги подпомогне, поради простият факт, че то просто реално няма бизнес у нас, има някакви приближени до властта и компания фирмички, които до сега бяха ориентирани навън да изнасят, сега обаче не могат. Те са тези дето ще се облажат сега от прословутото "подпомагане" от страна на властта. А останалите без работа, кво...ами единствената им алтернатива е да изчакат да се поуспокои истерията около вируса навън и ще има поредната вълна към терминалите, и беж от тук! Вторите, демек гражданите...хах, ами че те не получиха безплатно дори една туба с деинфектант и маски до сега, пък каква ли подкрепа може да се очаква в бъдеще!? Дано някой да има смелостта, след като се поуспокои ситуацията да направи аритметиката колко хора умряха от проблеми, събития и болести несвързани с коронавирусът? Ама бъдете сигурни, че никой няма да се заеме, щото то е ясно и сега, че броят на жертвите на коровируса с в пъти по-малко от останалите жертви.

Това ще е следващата мигранска вълна ! Защото , парите нямя да отидат пряко при хората (както във останалите държави ) . Какви кредити след като трябва да се връщат . Фирмите вече започнаха да се гаврят със работниците ,като режат заплатите . Същите работници със кредити ще напуснат страната . Явно целта е друга , парите предназначени за помощи по време на пандемията , да бъдат откраднати по различни начини . Ужасът за обикновенния ,човек ще излезне на явяе до месец ,няма да е повече....

Много приказки, фондове и чудеса, реално обаче никаква подкрепа към най-нуждаещите се и засегнати от кризата. Явно кризата е добър повод за крадене през тия фондове! Искаме публичен регистър за всеки похарчен лев с тия мерки... НЕКА СЕ ВИДИ, КОЙ КРАДЕ!

Вече ги виждам - същите тарикати, които лъжеха европейските фондове с "програми" с непроизносими нищо незначещи заглавия, ще се подредят първи за тия пари.

Държавата в лицето на престъпната мутренска шайка ГРОБ подпомага и финансира ЕДИНСТВЕНО И САМО фирмите от собственияси обръч, всички българи извън него са оставени на произвола на съдбата! На всичкото отгоре мутрите от ГРОБ се наместват във и заграбват вече установени фирми, които в момента са в утежнено финансово състояние!

в случая, с ОСТАВКА

но тъй като няма държавници а шайка мутри, с бой

Държавата е помогнала предварително на бизнеса! В коя друга държава данъка е 10%? Така наречените работодатели дълго време ще се оправдават с пандемията за да не увеличават заплати. В същото време Колите си ги купуват като фирмени, по евтино защото са без ДДС а и м се признават и за разход, дори и на любовниците си купуват фирмени коли. Вилите си ги правят с европейски пари, под формата на къщи за гости или като място където щели да се правят семинари а са си техни и в тях вилнеят синчетата им. Да не говорим за далавери като офшорки и т.н. Затова не ги оплаквайте толкова. Доста ще излязат по богати след кризата!

Максималният срок на погасяване е 5 години, с минимум 6 месеца и максимум 24 месеца гратисен период. От тази незначителна на вид сума,може да се превърне в голямо задължение към Мутрите,след 24 месеца и ако не си върнат парите с лихвите(където никъде не пише какъв ще е касапа)познайте на хората какво може да им се случи. И ако някой има някой апартамент и него ще му го лапнат съвсем законно. ЧЕСТИТО!!!

Мерките са за бъдеще време. А в сегашно време какво се случва? Кой помага на хората? Как да изкараме до това бъдеще време? Аз и жена ми сме на борсата и ако нямаме спестявания как да се издържаме втори месец ? Аз получавам 200 ,а тя 400 лв. Сметките са ми грубо 500 лв. ,без храна и без вноската за кредита. Нека специалиста Горанов да ми реши уравнението. Не мога да кандидатствам дори за безлихвен кредит ,не за помощ,а за кредит. Как точно държавата ми помага,за да се справя в тази криза? Справям се въпреки държавата,а не благодарение на нея.

Сменя се или управника или държавата

Извинявай, но след като сте притеснени, сметки 500 лв? Дай да посметнем...ток 120-150, интернет и телевизия - 40, телефони - ? като си безработен, не ти трябва кола, т.е. за бензин. До 500 какво друго имаш и смяташ, че държавата ти е длъжна, след като не си си направил труда да събереш някой лев за такива времена. Нали ти е ясно, че държавните пари не растат по дърветата, а някой ги е изкарал и си е платил данъците, за да могат такива като тебе да претендират да им ги пращат. Аз пък не съм съгласен от моите данъци да се плаща на такива като тебе. Парите на държавата са за инфраструктура, за лекари, полицаи, учители. А ти, като не можеш да се оправиш, отивай на село да си копаеш двор и да се изхранваш!

Рестарт: Автогигантите отварят заводите. На ход са купувачите 14 милиона работници само в Европа ще се върнат, за да завъртят отново колелото на успеха! Отделно Германия и Великобритания отварят пазара си за румънци и българи с 3 милиона работни места!

И тукашните автомобилни компании ,които произвеждат авточасти са замислили да върнат всичките си 80 000 работници отново на работа!

Само дето купувачите вече не искат да харчат.

денят Х за изплуване ? чакайте и се надявайте , ама май никой няма да дочака помощ от мутроладците , не мисля за за служители и мутро бизнесмени те са компенсирани до живот

Моят бизнес е по бизнес от този на КРАДЦИТЕ на хорските парици с които сега се фукат. А щом нашият вожд нарича строенето на (при това на ултранекачествени) пътища ИКОНОМИКА, направете си сметка на какво казват бизнес. Може би строителството или препродаването на китайски боклуци или зарзават? Къде е ИЗНОСА? Или въртим едни пари на 3 те 000 000 нашенци напуснали Родината. Бог гледа. За моите кавали НЕГОВИЯТ съд ще е по милостив от техният.

Ш.баняци! Все някога ще дойдат избори! Вие тогава ще ходите по островите да си харчите откраднатото...

Днес е 28 април. Вие сметнете колко време е минало в обстановка на форсможор. И, министъра ни казва какво ще направят, за да помогнат...Колко време трябва да мине докато "ще" - то се превърне в реалност? И през това време ние каква ще...ядем?

Кавали бе скъпа, а може и мидички

Всички на трудовата борса , на тези който разчитам да се върнат да работят след кризата давам разликата в брой! Не им се връзвайте на простотията защото ще виете като флекс!

Не знам,какво ще направи държавата,но някой работодатели започнаха да се оправдават с кризата с вируса и започнаха да орязват заплатите на робите си,въпреки,че не са им мърдали печалбите! А целта сега е да не се орязва заплащането за да се излезе по бързо от потребителската криза и тя да не се превърне във финансова такава! Но явно някой от алчност ще си навлекат беда на главата,защото хората,като не купуват и икономиката ще се срути! По света започнаха да стимулират населението да купува стока,тук ще има ли стимули или отново ще ни загробят и малкото останали роби ще избяга в чужбина за да се спасява от тоталната мизерия тук?!? Светът до края на годината ще се оправи и тук мое би ще има национална катастрофа от липсата на работна ръка!

Yann

Хубаво си го замислил, ама неграмотно си го написал! Абе научете се: НЯКОЙ - единствено число. НЯКОИ - множествено число. Не може да пишете "някой работодатели". Това е елементарна граматика на българския език до 4-ти клас.

Ще те смачкам сопол мръсен. Правилно ли го написах?

Yann

Не. Пропуснал си една запетайка след "смачкам". А относно сопола - погледни се в огледалото и ще го видиш. И не ме заплашвай, че ще дойда да те поздравя.

за близо 2 000 000 000 пенсионери и работещи бедни безработни не виждам правителството да се интересува за тях не ги брои за живи на тях как ще помогнете кралят слънце да отговори

Правителството няма как да отговаря за два милиарда, ако и да са "пенсионери и работещи бедни безработни".

Yann

Кредити граждани - 200млн. Кредити малки фирми - 24млн. Необезпечени кредити - 500млн. МСП кредити - 850млн. Кредити общини - 418млн. И какво излиза? От цялото това т.нар. "финансиране" с 4,5млрд.лв., като реално са описани 3,5млрд.лв. е просто кредитиране! Тук няма инвестиция, а кредитиране и държавата го брои за разход??? Значи или парите няма да се върнат или ще се върнат, ама ще ги изпапкат за друго. И основният въпрос: КОЙ ще одобрява кредитите?

Yann

И за пояснение: Изборени са всички "мерки", без 60/40, която е 1,5млрд.лв. и т.нар. "грантове", които са 173млн.лв. от европейски програми, които са пренасочени. Общо са изброени 3,5млрд.лв. Къде са 1млрд.лв. при положение, че Горанов приказва за 4,5млрд.лв.? Един друг интересен въпрос: Ако в БНБ е имало резерв от 10млрд.лв., то къде е той? Изброените кредити+60/40 са едва една трета от резерва. Защо тогава се налага да се дава разрешение за допълнителен кредит до 10млрд.лв.?

Единствената държава в Европа без нито лев безвъзмездна помощ на останалите без препитание работници и самоосигуряващи. Това са над половин милион души. Смисълът на държавата е именно да помага в такива ситуации. Повечето работници са отпратени по взаимно съгласие и са на 200лв в бюрото по труда, самоосигуряващите и това нямат. В Германия дадоха безвъзмездно на самоосигуряващи и фирми до 5 човека 9000 евро за три месеца напред. Във фалирала Гърция дадоха на всички и децата по 800 евро. Дори в бедна Сърбия, която не получи над 3 милиарда от ЕС като нас , пак дадоха на всички по 100евро. Ако дадат на тези половин милион без препитание по една минимална за два месеца ще им излезе половин милиард. Вместо това наливат 4.5 милиарда на банките на олигархията и за безлихвено кредитиране , които ще отидат основно в мрежата хиляди фирми на познатите олигарси. Извънредно положение -извънредно крадене и подигравка с пострадалите. Явно тази държава никога не е имала смисъл и оправдавала съществуването си. И в Европа пак си е държавата на конекрадците от Долния Дунав.

Е па Как ще помогне? Никак, разбира се. Ще има изисквания които никога не може да изпълниш, и т.н. А нашите фирми разбира се, ще бъдат подпомогнати...

Ще подпомогнат собстения си бизнес, а за народа - таратанци.

Ще ви раздадем кредити с вашите пари, за да си платите данъците и осигуровките, а след това ще ви пратим колекторните фирми на "професионалистите", за да ви ги съберат отново, двойно.

Като ги гледам тия така наречени мерки ми идва въпроса - това фирма за бързи кредити ли е или държава?

Държавата + Бизнеса = ГЕРБ ЕООД "Инструментариума" да се раздават пари ни го обясниха предварително. Предварително ни закопаха с още 10 милиарда дълг, ей така, за харчлък. И на края, кризата я отминала я не, парите изядени от политкоректните лами, а икономиката все така я няма. Ех, може да се хвалят с бг патента "клекшоп" и "гаражна" търговия, голямо съживяване ще падне. Стига сградите да не се срутят върху тях.

ф

Правителството си пази тези , на които служи. Това със сигурност не са обикновените хора. Разни олигарси, банки и фирми на наши хора.

…"нашите инструменти са Фондът на фондовете и ББР, а търговските банки са "точки за продажба" из цялата страна"....благодарим ти ГЕРБ ,но и ние ще си кажем думата..

dir.bg: "Бенефициенти са физически лица, наети на трудов договор в неплатен отпуск и самоосигуряващи се." Правилният термин в случая е бенефициери, те са получателите на помощта, бенефициентите дават помощта, ама карай да върви.

Ама правилно са се изразили хората, те си ги дават, те си ги вземат, а за бенефициерите които говориш, всеки ги е чувал, но никой не го е виждал.

А помните ли защо си скапахме икономиката с карантина. Защото здравеопазването е колабирало и не може да може да понесе 1000 спешни случая. Увеличиха ли заплати на специализирания медицински персонал не. В плана фигурира ли -не. Увеличиха ли заплатите на медицинският персонал по принцип, подобриха ли условията му на труд и защита- не. В плана има ли го -не. Каквото и да направите с тези мерки, ще се срути котново като къщичка от карти при следващия вирус. Подкрепяйте си вашите бизнесмени ама не шумете толкова.

Всичко стига.... до С. Г. груп, Пеевски, Домусчиев и други мутри. А за вас един по дебел....

До скоро стигаше и до Черепа.

;Живот ли беше да го опишеш живот ли беше да го разровиш разровиш ли го ще мирише на озъбено свирепо К20;

Така... ключовата дума в мерките на правителството е кредити! Ами... не е случайно, ника даже - още преди короната в банките имаше натрупан огромен паричен ресурс, който спеше... е, сега го раздвижиха;) - вземайте кредити, бре маскари!

Трябва да се смени държавният хранителен запас, до изчерпване и кризата свършва.

ЩЕ, ЩЕ, ЩЕ... ЩЕ... ЩЕЩЕЩЕ... За тези които устискат до края при едно условие - да са си платили членския внос в пп гроб!

За всеки нормален човек е ясно, че мафиотските кръгове около ГЕРБ ще използват ситуацията за да откраднат още няколко милиарда. За материала - отново най-дълго от трите.

Само кредити кредити кредити и нищо друго .Това го има само в България никъде другаде в света за излизане от кризата не предлагат кредити .Пълна смехотерапия .Прочетах посмях се стига толкова

Не виждам никакъв смисъл от изказвания на министри, депутати, премиер и т.н. Само празни приказки, нищо конкретно. Общо взето, общото е взето, кой намазал намазал, кой не е да слуша обещания за розовото и светло бъдеще което го чака.

Това, че едни европейски и бюджетни пари минават /ако ще да е безлихвнено/ през банки, особено през една, вдига вълна от доста противоречиви чувства. Може да няма лихви, но вероятно има някакви санкции, ако не можеш да върнеш парите. А гаранция, че бизнесът ти ще потръгне, няма никаква. В криза е целият свят, какво остава за нас. После, ако бизнесът реши да не се захваща с банки и кредити, предоставените на банките пари ще се връщат ли в бюджета? Ако са непотърсени или колкото са непотърсени? Как ще се контролира тази помощ, само чрез механизмите за връщане ли? Как тя кореспондира с работните места? Абе въпросите са толкова много, че...

Само финансови мерки. Трябват системни. На първо място са транспортните потоци. Освободете движението(като се запазят всички индивидуални мерки за защита), махнете КПП-та , нека малките производители, всеки гражданин да има право на избор. Това ще регулира пазарът.

Освен кредити нищо друго не предлагат. В другите страни има определена сума за всеки, а тук само за кредити става дума. Жалки сме.

"различни схеми "!!!! Ся пак ши са напраят тираски и къщи за тъщи, тряа са следи тия безвъзмездни заеми на кои гербераст копилита ши флязат. Разбрайти ли ,за тия туркофили ши има ГРАНТОВЕ,а за българити КРЕДИТИ! Боби Ризила дет до ся пускали турцити да си щъкат из БГ а ний да одим смаски и вичерен час.

Браво, но не на бай ви Xyй, а на лекарите и всимки други на първа линия.

От 1 месец само се говори и обещава без на практика нищо. Кредитите за физ. лица са в 3 банки с клонове само в София, в момент когато е забранено пътуването. Кредити за фирми все още НЯМА, нищо че слушаме всеки ден за милиарди, фондове, програми... ЕБАТИ ПРОВАЛА

Истина.

Да следваме логиката. Всички помощи са от рода на кредити/заеми... екстра, до сега на банките им се налагаше да харчат и да рекламират кредитите си, сега държавата направо им ги сервира на поднос. И така, раздават се кредити, държавата плаща лихвите, плаща и по гаранциите за невърнатите, НО не си мислете, че ще ви се размине, след като кажете, че не можете да върнете кредита, те ще ви го разсрочат с нов договор, ще вземат парите от държавата и след това ще ви пратят мутри, рекетьори и каквато пасмина се сетите, няма да ви се размине. И това не е всички, идея нямате как ще ви ограби държавата за тези "помощи", защото парите, които ще се излеят в колекторни фирми и банки са ВАШИ.

няма как да го разсробат, защото ние няма да искаме "нов договор"! "договор" се подписва само веднъж - или може да се изпълни или не може!

Когато ти изпратят съдия изпълнител, ще подпишеш всичко.

Никой не е казал, че кредитът ще бъде необезпечен. Казано е само, че ще е безлихвен Какво залагаш срещу него, пише в някой ъгъл с най-ситния шрифт. И накрая я без бизнес, я без имот. С една дума - легално, ама най-легалното отнемане на бизнеси. И то под прикритието на топла грижа и безкористна помощ. Това е.

Сега ще намажат и по-маловажните герберчета по места. Но никой друг.

с "кредит", "намазване" ли е изобщо?

Важното е да има и за медии като Труд. Свободен пазар, какво да го правиш - лошата държава пак трябва да спасява близките до властта фирми, ама после аууу лоша държава, лоши комунисти, трябва да е частно всичко! Ма като има проблем - държаватаааааа.

Само държавна помощ му е майката. 60/40 е изключително добра схема при заплати от по 10-20 хилки. Син Сити пак отваря. Там сме всяка вечер.

В Лудогорец ли, ве? Там и чистачката взема повече от 10 бона. Звездите са по 80-100

Нас производителите на чували, дето ги произведохме и никой не ще да ги купува ще ни кредитират ли или само, ако се преобразуваме в колектори?

Хеликоптер с пари за банките и нашите обръчи от фирми.

Kalin

Хората въведоха мерки вече ги ползват и са в сила от седмици а нашите още умуват а кризата почти свърши