Италия сложи тапа върху менте с българско участие на прочуто италианско вино

Етикети, тапи, кашони и опаковъчна хартия за фалшивото "Сасикая" - всичко това идва от България, заяви Финансовата гвардия

Обратно в новината

Коментари - Италия сложи тапа върху менте с българско участие на прочуто италианско вино | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хайде да не се правят на ощипани моми италианците! В заводът на " Мартини и Бакарди" влизат непрекъснато камиони със спирт, захар и есенции, а от другата страна на халето се товарят 16 вида " Мартини". А един товар грозде не е влязал! " СИС индъстриз" по италиански. А сега- виното им някой ментосвал....

Пазарът празно не търпи. Усетили се тарикатите, че е пълно със сноби, дето ако не пият вино от над 100 евро бутилката, няма да са живи и се възползвали.

Браво на нашите момчета! Навсякъде където има голяма пара има и Българско участие!

Там полицията не е като нашата...

Града се казва Болгери(Bolgheri)

кънчо канчо българска работа но малко циганска !!! кой тук са българите, и кой са циганите, май няма никаква разлкика.

Единици по света могат наистина да различават вината. Останалите се правят на познавачи. Което си е доста смешно. 99% от населението едва ли биха могли да отличат мерло от каберне, да не говорим за по-големи засукни. Вината биват само и единствено 2 вида - вкусни и невкусни. А че вкусното вино не е от отбрана изба или реколта - голяма работа! Теб нали те кефи?

Шефът е горе-долу познавач. Аристократ е. Веднъж му попадна чилийско вино за под 10 лв. Беше много учуден, че е по-хубаво от купувани по-рано скъпи вина. Купи си доста, за запас. Живее във Франция и Азия, ако е нужно да се уточни.

Всъщност някой е поръчал в България етикети и кашони. Това е участието. Ако се провери според мен ще се окаже съвсем законна сделка на някоя печатница.

Италианските вина са боклуци.

20 г. ги пия и други не признавам. Даже биха френските. А в България от какво ги правите?

грозде

Браво !!! Само това ли е ментето на пазара ??? Отдавна не знаем какво ядем и пием, но яко плащаме :)))

За съжаление не само луксозните стоки са менте , тези дето си дават парите за етикета, не ги съжалявам. Правят е на голямото добрутро и плащат. Лошото е, че вече почти всичко на пазара е некачетвено и менте.

Guardia di Finanza се превежда ФИНАСНСОВ КОНТРОЛ. Не се връзва Финансова гвардия. Преводът е 1:1

Хаха... Ами какво искат пък тия италианци?! То самото име на виното показва, че е българско - Sassicaia Bolgheri DOC :) Bolgheri е едно от историческите селища, заселени в средновековието от българи в Италия, по старо име - Bulgari :)

Значи ли това, че все ли българин може да си произвежда собствена продукция Bulgari и да я продава?

Разбира се! Българските роми, също! Щото и те са от ромски, тоест, римски произход! Браво!!! Висока оценка за българската печатница! Сега направо някоя винарна в България трябва да започне да произвежда и виното! ... и не само това, и не само италианско...:)))

Това че си направил опаковката за нещо не значи че си фалшифицирал това което е в нея!!!

E че така де - когато продукт от 5лв се продава за 2400 евро ще се намери кой да го фалшифицира. Какво очакват - само тарикатите да стрижат наивниците с 1000% печалба и да ги пазят законите, за които те лично са лобирали.

кой те кара да купуваш? И Ферарито не е по-добро от много коли за 10 000 евро, ама ми се кефиш, като го видиш. За всяка стока си има клиенти. А фалшифицирането е престъпление.

Какво значи "сложи тапа върху менте"? Опит на писача да се направи на интересен?

Този писач е и словесен драскач, смислов замазвач и стилен м.ърляч. Но пък се самоброи да е от качествения мат`рял подвизаващ се в мрежата.

то за колко още неща не знаят че са менте,но тъпаците си плащат за марката

Моля псевдоисториците да не се обаждат! Bolgeri действително се изважда от етнонима българи, но няма нищо общо с поданиците на Алцек. Става въпрос за български наемници при лангобатдите, регистрирани в едно писмо на папа Григорий VII от 1075 г. Те са били локализирани в крепост, която папата нарича Bilgari castrum. Алцек се заселва четири века по-рано и на място, отстоящо на 450 км от съвременното Bolgeri - в градовете Сепино, Boiano и Изерния. Така или иначе производствоъо на прочутото вино, споменато в тази статия, няма нищо общо с вмирисан ите наемни убийци с български произход от Средновековието.

Bulgari castrum

с наемните убийци, че тогава най-търсени са били норвежците, по-известни тогава и като викинги, което апропо си означава точно разбойник, а също и и германците.

Нищо смислено н е казваш.

Vik е единия начин да се именова залив или низина в Норвегия. Например. Например Velsvik. Другият е vag (вог). Не е ли свързано с "път" и не с разбойник?

Добре!!! Но защо тогава са дали, това ИМЕ?

Арбанаси защо се казва така? Или село Щипско?

Просто за статистиката, има село Алцек, Добричко. Ако не беше изпаднал кашона, сега нямаше да четем и пишем по темата. Изглежда нищожна случайност, обаче прецаква схемата...

Абе шаран знаеш ли, че има поне 5 места в Италия, населявани от Българи и наименованията им са Български, защото Българите откъдето минат си кръщават всичко с Български имена! Алцековите Българи са част от всички Българи заселили се в Италия. Има цял град с няколко села които са били подарени на Българите лично от Папата и в продължение на години не са плащали никакви данъци.

Италия виното, Турция стъклените бутилки, България хартиените опаковки.

Сасикая Тенута Сан Гуидо / Sassicaia Bolgheri/ - 465.90лв.(бутилка от 750 мл.). Сассикая — в превод от тоскански диалект означава «каменна земя»

А ако трябва да съм по-точен, виното е от район населен от българите на кан Алцек.

"Виното, използвано за опаковане на продукта, е от Сицилия"??????

Аз щях да с еучудя ако нямаше българи в схемата.

И аз така, на нашенци им дай само далавери и печелене на лесни пари, прочули сме се навсякъде вместо да се прочуем с нещо добро и смислено!

Връзката е до : поръчали да им напечатат етикети - напечатали са ги. Поръчителите си платили и толкова. Каква е връзката с измамата и суровината в бутилките? Та сега да видим, че навсякъде по Света има измамници и измамени.