IT бизнесът готов да назначи 50 000 програмисти от Украйна и региона

Добромир Иванов, гл. изп. директор на BESCO пред бизнес подкаста "Какво могат парите?"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да го бяхте предложили на българите в чужбина та да се върнат...нещастници

ще поотгледат жените и децата и после беж към Германия с мъжете.

Е на продажниците от ЕС. На никого не му дреме за българите, ако не си разбрал. Коцето от Възраждане само се застъпва за народа си.

Ама умират си да търсят нископлатени роби. Нали бежанците от Украйна са жени и деца, какви ИТ специалисти между тях? И да има такива, дали пък няма да бягат към Западна Европа, за какво да стоят тук, да са роби ли?

За БГ пенсионерите няма пари, но за украински бежанец 40лв на ден. Тъй като в Украйна заплатите в ИТ са по-високи, явно и на тях ще им дадат повече от на родните. Ето нова вълна емигрирали родни ИТ специалисти!

Няма ит специалисти ,тези били жените на ит-специалисте, дето защо ли ще останат тука, като се върнат от войната, ако има възможност за по-добро съществуане тука

Кога? Няма по- добро от китайчетата и индийците в тая сфера, не си хвърляйте парите на вятъра... Виж ако на бот операторчетата вече им викат компютърни специалисти, тогава може, да вдигат телефона, да сменят тапета и кошницата, за 1000 лв. бива! От сутринта насам само глупости чета, пълни простотии и нищо смислено, обичайното безхаберие!

Браво на IT бизнесът. Аз казвам да се разкрият и още 50000-60000 работни места за украинци и в държавната администрация. Ама, защо да се разкриват въобще нови работни места? Нали икономии трябват, я. Направо да бъдат уволнени всички работещи българи във всички сфери и да се вземат украинци. НО, българите да плащат данъците и осигуровките на украинците, де. А, и още малко да разтворим бузки, че да ни обичат по-качествено.

Да бяхте уточнили, че IT специалистите трябва да са женски пол, щото тези дето са от мъжки воюват на фронта с орките!

Тия нашите ИТ фирми, како са опрели до някакви си украйнци. От 2007ма сме в ЕС и няма никакви ограничения да назначават германци, англичани, шведи, французи и др. ЕС ИТта...

IT ли? Бойко каза, има работа за овчари https://www.youtube.com/watch?v=G83u0fXXqOo&t=24s

Това е басурд, в България дори в момента няма толкова работни места за IT специалисти. Една бизнес ниша се разраства устойчиво с 10% на година. Т.е. ако в България СЕГА има 10 000 ИТ спеациалисти (по-вероятно), бизнесът може да се разрастне с 1 000 на година. За да се разрастне със 50 000 на година, това означава в БГ да има половин милион IT специалисти в момента...пълен абсурд!

А, PORNO бизнесът готов да назначи 50 000 арТистки от Окрайна и региона.

Застъпва се за онзи с копейките...

Да дадът по една сгодна украинка... Всичко ни взеха тия ...

За орки има ново име - укри.

Къде ги сложи китайците и програмиране! Виж ако са американски китайци може! Да не ги бъркаш с виетнамците!

А българските програмисти? За тях ще има ли работа?

и германците бяха готови, организираха истинско преселение, а после започнаха да раздават квоти и да разпределят имигрантите по целия ЕС, Даймлер са имали нужда от 10 хиляди работници и все още имат нужда, защото са назначили само 10 инженери, тези от имигрантите които са почнали работа е в арабските ресторанти и дюнерджийници. А защо българските ай-ти специалисти не искат да им работят и напускат страната, наистина ли смятат че украинците са непретенциозни.

Хей малоумници стига вече с тези украинци. Грижете се за българите, продажници долни. Всички от ПП са "brown noses". Носовете им са изцапани с кафяво от лизане на американски и брюкселски задници. Предатели.

При положение, че мъжете са мобилизирани, то или тук трябва да са някакви старци или жени, които са по-рядко. Така че да не се надяват много.

Скоро пускат рускините на пРемоция към злият Запада да пълнят руският бюджет с валута като през 90те години!

Когато един пазар се пренасити - има спад на цените. В този случай - спад на заплатите в ИТ сектора в България. Тогава нашите ИТ ще напуснат страната - Румъния, Англия, Германия, САЩ и тук ще останат само прошляците със завършено “усновну”.

Не си губете времето да коментирате поредния пропаганден бълвоч

Шъ прощавати, ама ай ти бизнесът се е самоопределил като сериозна индустрия. Прямпайте, когато започнете да произвеждате реални продукти, за което да назначавате машинни инженери, специалисти и работници, а не некви миндили, дето освен да пишат на Питон и да ривът за огромните данъци, могат само маркови парцалки и бельо за запотените си заседнали задници да си купуват.

Ама разбира се! Що трябва да се плащат нормални заплати, Кото може да се набавят евтини роби от Украйна!

Това е опорката на Лорер - еврейчето с големият нос, как сме щели да внесем ИТ специалисти. /че, нашите да останат гладни/ Ама те да не са луди да бачкат тука за без пари бе? Я да питат студентите на СофтУни с колко стартова заплата започват. 500 / 600 евро и едва след 5 години на мидъл ниво докарват 2500 еврака. Един плочкаджия за 3 дена докарва 3000лв за една баня,/ чисто без данъци/

е айде де, от кога чакаме - по една украинка на всяко бюро... ах, красавици... само те знаят как най-добре да мотивират персонала.

А защо не назначат българи, след като са толкова добри условията!?

Укрите ни шибаха последните десетина години, като ни продаваха труда като посредници. Са ще копат за българските робовладелци за една трета от парите. А ние вече отдавна работим директно отдалечено по целият свят и не се занимаваме да пълним гушата на родните еничари. Ей са се еа мамата на родната Айде Ти индустрия. По мързеливи и нагли от укрите няма.

Укрите няма да дойдат в Западна Европа за 5-10 пъти по-високо заплащане и уреден живот, а ще се преместят в Украйна-2, за живеят в панелен блок и да взимат 1000-1500 еврака. Хахахахахахабабабабсйхахахахха.

На Пайтън се пишат сериозни неща. Дрънкаш през гъза си. Проблема е JS фреймуърк повърнята, която няма нищо общо с програмирането но е масова, щото им харесва на инвеститорите да се чувстват "модерни".

не убиждай образователната система там работат очители и въспитатели много мутивирани от големите заплати

Има и още как, и в Южна Корея богове, ама много скъпички:)

ИТ бизнеса? Старт ъп с 50 Хил души?

Мобилизирани се бедните. Другите се тука с жените и децата си.

Пич, в България стартовата заплата за току що завършил е 2500 - 3000. Средно ниво с опит отива на 7 и нагоре. Чисто. Ти си говори глупостите.

IT бизнесът готов да назначи 50 000 програмисти от Украйна и региона - само неграмотници или некадърници биха могли да се облягат на такива надежди !!!

Щото няма. Всеки който има минимални дпособностии вече е назначен. Оатаналото не става.

1000-1500 евра взимат начинаещите програмисти (поне за програмисти говорим в случая) ... наистина добрите взимат значително повече. В т.нар. западна Европа не плащат 5-10 пъти повече, а може би 1.5макс ... разликата в цените и данъците не само стопява разликата , но и прави че в края на месеца остава с повече пари тук, отколкото примерно в Германия. Това важи за ИТ хората ... за шивачки (примерно) - определено е обратното.

Добре! Давайте! Те украинците имат завидни трудови навици! Хахахахахахахаха! Стойте та гледайте какво ще натворят!

Абе стига с тия компютърджии. Кво само ги пробутвате. Почти всички нямат никакви интереси. Не купуват нито музика, нито книги, на високосна година си купуват дрехи и обувки. За жени не ги търси. В България трябва да се забрани да се следват компютърни науки, че ще изчезнем като нация, щото все пак трябва и деца да се раждат.

Само че на украинците не им се идва в България, а на Запад

Гледам в линкедин почнаха да търсят работа на украинките в българския ИТ сектор. Искат поне 3000€ чисто стартово и да живеят на морето. Някакъв пък с питон и уеб, пет години опит, иска 5000€ чисто. Не знам какви очаквания имат тези хора, но такива нетни заплати и в Германия няма.

Не е толкова просто и елемнтарно както си го мислите. Познавам украинец програмист в западна Европа и той ми каза, че неговата чиста заплата е по-ниска от колегите му в Украйна (заради данъците). Информацията ми е от преди 3-4 години.

Говориш глупости. Ако вземем всичко що е широко ИТ са над 70000 служителя. ДА не говорим , че това е сектор в който 10% се смята за лош резултат ... има компании , които гонят 200% на година.

Е то от софт уни освен нико ниво маймунки друго не излиза. Нормално стартовата за джуниър е 1500, след година 2к до 5 години ако си кадърен отиваш над 3500 евро чисто

На украинските мъже им е забранено да напускат страната. Вие кого точно чакате? Девойки? Ама това не е IT сектор...

Току ще доказа, че си тотално асоциален! "Компютърджиите", както ни наричаш в момента са най-начетената част от обществото! Потребители сме на книги най-много на глава от населението. Слушаме музика ежедневно и по цял ден. Спортуваме и се храним здравословно. Знаеш ли защо? Защото можем да си го позволим за разлика от прошляци като теб :) Хайде отивай да биеш циемнт, е почивката ти свърши!

Темелко, ти си рядко опростен индивид. Толкова опростен, че не схващаш безсмислието на собственото си съществуване! Именно компютърджийте имат парите да купуват изброените неща, да правят и отглеждат деца, да купуват имоти и нови автомобили. Над 10% от БВП-то се прави от ИТ сектора (19% в СОФИЯ). Кръчмите (в центъра на София по мои наблюдения) са пълни с хора от бранша. Получават адекватни заплати и не бягат на Запад, за да си продават евтино работната ръка като някой гипсокартонаджия. Мотивацията да напишеш тоя логореен брътвеж е чисто и просто завист! И да, сигурен съм че си фен на Копейкин!