17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А после заплатите били ниски. За стоене в мрежата заплата не се плаща.

таблети, телефони трябва се оставят на портала за да не блеят кифли и офци на работното място. Изключване на интернета също!

Не знам какво наричат социална мрежа, инстаграм или фейсбук определено не пасват в това понятие. Преди инквизиционните мерки ковид не съм ползвал WhatsApp за работа. Но по време на ковида започнах да го използвам. И сега имам отделен терминал само WhatsApp за работа. Не го смесва с лични съобщения, даже телефонният номер е фиктивен. Много полезна история. Преди, за да направя някаква заплетена корекция на бележка на студент трябваше да дойде до университета, да му отделя час, да приказва е половин час. Сега с няколко съобщения за 10 минути всичко се оправя, при това пред цялата група и не повтарям 10.пъти за 10 заблудени студента едно и също. Ако аз имам грешка също ме поправят за ден два и се коригира за 10 минути, няма разбрал-не разбрал или отсъстващ някой ден. С колегите - същата работа вече всички събрания са по teams. Виж работа по WhatsApp (инженерна) не се върши. Трябва хората да са на едно место, дори и само за програми да става дума.

Проучването не е коректно. Не се споменава за тези които напук на мрежите имат социален живот и “висенето” в тях е чиста загуба на време

Ето ви и още един интересен факт: По съотношение работна заплата/произведен продукт, българите са с най-високите заплати в света!

Глупости. Ние сме между 10 и 15 процента от най-евтините за квалифициран инженерен труд.

Когато си натоварен имаш повече работа не стигш до социалните мрежи, когато е по-слаба натовареността имаш време и за тях...

3% определят като определящ фактор причината на посещението им

Няколко месеца бях в"социална мрежа".Най-ползваната.Имаше хубави страни.За да се откажа,повлияха много фактори.Хейт,клюки,ботове,тролове,простащина,агресия.Разбрах,че собственикът й,губел милиони"фенове",съответно милиарди долари,от такива,като мен-напускащи.И осъзнах,че нямам място там,завинаги.

Прекарването на време във фб или Инстаграм е пристрастяващо. Хората използват всяко възможно време за да си чешат егото и да се фукат пред останалите. Даже не могат да изчакат 30 секунди Еди светофар без да се цъка телефона. Това прави от час или два на ден. Ако го обърнем в пари дори при заплата 10 лева на час и умножим по милиардите ползватели става ясно какъв бич за производителността да социалните мрежи. Колко пък да са полезни?