Коментари - Инспекцията по труда и НАП започват проверки за укриване на осигуровки | Бизнес.dir.bg

Коментари - Инспекцията по труда и НАП започват проверки за укриване на осигуровки | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е държавата да не оставя прозорци в закона за осигуряване и формите няма да правят така.Щом има прозорци много ясно ще има ощетени било то държава или работник абсолютно никак не са за съжаление работодателите.

Проверете фирма Цветомания на симеоновско шосе да видите за какво става въпрос.

Нека да проверят по-големите работодатели в град Монтана, защото ще останат доста изненадани колко осигуровки се укриват и как се осигуряват служителите на мининалната РЗ за страната, а под масата им се дава друго. Работодателите печелят на гърба на работниците и служителите си, а последните дори не смеят да излязат болничен, защото автоматично след това ще получат с 1/3 по-малко от възнагрждението си.

В който и да е град е така,както описва човека от Монтана. Защо данъчни и социални си затварят очите години??

Работника си е виновен сам след като започва работа въпреки, че знае, че не му плащат осигуровки или плащат, но не върху това, което получава!.... После пак тук-ама аз 40 години стаж имам пък пенсията 350 лева!

А защо законодателството позволява фирми да трупат неизплатени към държавата осигуровки и след това да бъдат продавани на клошари. След това същите работодатели регистрират други фирми, трупат задължения и продават фирмите, и така до безкрай. Някой има интерес това да се позволява.

Пари няма. Кьорфишеците, които пускат по тв, че за всичко имало пари, има, ама от такива, като мен, които издържаме един държавен служител, едно дете и по двама пенсионери. Такава е истината. За това е тоз зор за следене и глоби.

Давайте бе скубете бе дерете давайте

И ще ни проверяват чиновници които им се удържат осигуровки, а минават за наша сметка. Не е ли цинизъм? P.S. Цинизъм е и всеки месец да пускам в НАП декларация 1 и 6 за заплати и осигуровки. Защо да го правя, ако няма промени с месеци и години в данните? За да ги пусна трябва да генерирам файл, за който да купя софтуер. Имам един осигурен, защо в сайта на НАП няма опростен потребителски интерфейс в който да въведа данните и да забравя? А трябва да купувам софтуер и да плащам всяка година за обновяване ... ЦИНИЗЪМ и ИЗЛИШНА БЮРОКРАЦИЯ

Исках да кажа НЕ ИМ СЕ УДЪРЖАТ ОСИГУРОВКИ в първото изречение, извинете

Ресторантьорите обещаха на Бате Гойко да почнат да плащат реални осигоровки, ако им разхлабят Ковид мерките. Мерките им ги разхлабиха. Дори и разхлабени ги спазват по-малко и забраната за пушене. Почнаха ли да внасят повече оаигуровки? Не! Проверяват ли ги за това? Не!

Внимание държавните рекетьори идват , видяха че мизериата настъпва и сега се чудят от къде какво да изкопчат. Нацията скоро съвсем ще изчезне !!!!

добре ве... ако за магистрала хемус Боби е теглил мильоните и пълнил в сака - от 53мильона 40 отиват при Бойче Борисов 13 мильона отиват надник по 50лв на ръка и за Боби квот остане а там плащани ли са осигуровки на тея работници... малко ме съмнява... а сега ше запукат некви бизнесмени дребен калибър дето скатават по некой осигуровчица да спестят левче да има за ново гащи на жената... е тей ли се прави държава

хехе те на държавна поръчка... магистрала хемус не са плащали осигуровки на работинците може би години назад само част от работниците са били осигурени а теа бонаци тепърва ше тръгнат да тормозят дребни бизнесмени хептен да съсипят бизнеса в Бг.

В търговията в Пловдив никой не плаща осигуровки, всички са на минималната, НАП го знаят но нищо не правят, само прах в очите пак

Ние от курника питаме, а някой ще върне ли поне частица от изнесените милиарди на ония двамата убафци? И само дваминца ли са? Само с дължимите над 700 млн. данъци на единия можем одма да си оправим дереджето и на учители, и на пенсионери, и на лекари.... Е а де, стига бла-бла-бла! Страх ли го е някой, що ли?