Има принципна сделка за тавана на дълг, САЩ отново избегна дефолт

Байдън приветства сделката, очаква се тя да увеличи разходите за отбрана за 2024 г. на около 885 милиарда долара

Обратно в новината

Коментари - Има принципна сделка за тавана на дълг, САЩ отново избегна дефолт | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В американсерската кочина всяка година избягват фалита като си гласуват позволение да теглят още заеми.

Естествено че ще има, когато с няколко удари на клавишите напечатваш няколко трилиона. Ама това е до време.

Изяще си ушите! Да ми лапате байдъна!

"Ударихме още една помпа в балона! Той е здрав, нема се пуашите зиобщо!"

Кой ли се е съмнявал? Този театър се разиграва винаги в последните 100 години. Въпросът е какво е получил Маккарти.

Отлага само неизбежният момент на икономически крах. Не става вече с войни и спекула, сър. Трябва инвестиции в инфраструктура и локално производство ма не само сглобяване на вондервафли с елементи от целият свят като Ф35, които имат стократна надценка заради корупция и Военно-промишленият Конгрес. Не става Америка, която беше символ на капитализма и предприемачите, да се обръщат влакови композиции, да гърмят химически заводи, и да ходят наркомани и бездомници по улиците. Ще им се наложи да приберат имперските проекции през военни конфлинкти. Ма преди това ще трябва да поядат малко пердах в Антарктика и на други "стратегически" местенца. За съжаление.

От Военният комплекс. Как какво. Божинката подпалвачът на война пък се опитва да убеди Тръмп, че войната в Укрия е прекрасно нещо и ще трябва да се разширява.

Ауе, юрдеци, какво ви рязбера главата от дългове, че сте тръгнали да обсъждате Велика Америка?! САЩ са били преди България и ще бъдат след нея! САЩ ви даде компютъра! САЩ ви даде интернета! САЩ спаси Царска Русия и СССР от глад и разпад. Без САЩ от Лисабон до Тихия океан, от Норвегия до Гърция всички щяхте да се поздравявате със "Зиг хайл!"

Споко ние чакаме астероида да ги шибне.

Т.е. от статията се разбира, че се съкращават разходите за всичко освен за "отбрана". Те се увеличават с 11% до 885 милиарда. Това е 40% от отбранителните разходи на ЦЕЛИЯ СВЯТ! И повече, отколкото следващите 10 държави, всети заедно. Русия харчи по-малко от 1/10 от тази сума. И после кой бил агресорът и заплахата за световния мир?

за съжаление? Те го заслужават. Но пердахът трябва да е на тяхна територия от собственото им население. Там политическата мафия се е окопала, нарисувала е два образа на уж противостоящи си партии. Всъщност това са двете глави на един и същ ненасирен звяр. Само революция ще ги оправи!

Ти май си на американска доза фентанол бе? ВСВ СЕ СПЕЧЕЛИ С КРЪВТА НА РУСНАЦИТЕ, АМЕРИКА ФИНАНСИРА ХИТЛЕР, ХЕНРИ ФОРД ИМА МЕДАЛ ОТ НЕГО. ЛЕНДЛИЙЗА Е ИЗПЛАТЕН ОТ ТЕЗИ, КОИТО ТЕ СПАСИХА ДА НЕ ВИКАШ СА ХАЙЛ ХИТЛЕР. КОГАТО БЪЛГАРИЯ Е БИЛА НА НЯКОЛКО МОРЕТА САЩ Е БИЛ ДАЛЕЧЕНА И МОКРА МАСОНСКА МЕЧТА В ГЛАВАТА НА РОБОВЛАДЕЛЕЦ ОТ БРИТАНИЯ.

Абе, смешници! И пак се подмазвачи автора на статията! Геройски били "преодолели световната опасност"! Педали мръсни...

Без Ф-35 светът ще се напълни с Путювци и, Путювчета и малки Путчици. От Атлантика, до Тихия океан - пирати ще превземат морските пътища. Ще падне световната търговия, ще се върнем в средновековието. Локалната манифактура, ще е най-голямата манифатктура, ще бичите ибрици и цървули за локалните бейове.

този когото саШт нарочи за агресор. Както и у нас. Ам. посолство кадрува правителатва, а реват че руснаците се месели в изборите. А де, да го пребиеш малко му е :))))

И до кога така?

САЩ са най големите длъжници в света. Сега е време да станат длъжници и на луната.

Зацепваш ли, че за съжаление е щото това няма как да се случи в държава с ядрено въоражение?

Не знам, кой е финансирал САЩ, но Сталин и Хитлер са съюзници и заедно нападат Полша. Докато Хитлер бомбардира Лондон, Сталин праща ешелони суровини и военна продукция на Хитлер. И въпреки това САЩ дават милиони тонове храна на СССР, камионите, хиляди самолети и танкове, цялото самолетно гориво. Хиляди американски моряци рискуват живота си да доставят ленд-лиза в Мурманск.

То затова разходите се мерят в проценти, а не в абсолютни стойности. Русия в момента харчи на 30% от БВП за война и мисли да увеличава, а САЩ харчат около 3% от БВП за отбрана и мисли да намалява. С други думи към момента Русия харчи 10 пъти повече от САЩ спрямо брутния си вътрешен продукт и вероятно това съотношение ще се увеличава. Просто Русия е кръвожаден икономически лилипут.

Брутен вътрешен продукт на глава от населението на някои държави, които не са в ЕС и НАТО, а са близо до Руската федерация. Армения 6,583.61 Молдова 5,671.22 Беларус 7,859.63 Грузия 6,670.73 България 13,109.21 Искате ли да излезем от ЕС и НАТО и да станем независими и да сме с Руската федерация?

Това вече е част от американския фолклор, като деня на благодарността. Всяка година го играят този цирк. Интересно е че в него участват и едни другарчета, които ..аха Америка се срина. И така горе долу от 1917г.

Има факти. Не може да сравниш 300 000 умрели американци с 24 милиона РУСНАЦИ. МАРШ ДА ПЕЕШ БАТКА ТИ БАНДЕРА в Фортеця БАХМУТ БЕ.

Сталин спасява Англия и САЩ от разгром в Ардените Чърчил: Бъдещите поколения ще признаят своя дълг към Червената армия така безспорно, както правим ние

Батка ти Бандера те очаква в прегръдките си.

Всички се съгласяват американския долар да бъде световна резервна валута, защото има златно покритие и САЩ са обещали да не печатат много

Преди няколко дни Китай купи нов американски дълг? Защо? Защото Китай знаят, че това е сигурен и доходоносен източник.

Искаме!

Така ли?!

Ха ха ха ха САЩ, купуват от Китай стоката за един долар, и я продават на дребно за 13 долара. Ето ти голям брутен вътрешен продукт. Ха ха ха ха Ха ха ха ха Най големият

Ти как мислиш, че съд злато би функционирала съвременната икономика? Да не мислиш, че има толкова много злато, че да стигне за всички 8 милиарда маймуни? Чиляк, злато не се яде.

нищо не са избегнали дебили такива, това нещо трябва да мине на гласуване първо в конгреса, после в сената

Точно така! И китайците не са глупаци да хвърлят пари на вятъра, когато самите са пред финансова криза и стагнация.

А Русия като по умна преди войната си прехвърли част от активите от долари в юани. Китайците обаче си девалвираха юана защото така им изнася. И някой пи една студена вода.

За първи път в историята, покупката на американски ценни книжа от Китай, падна под един трилион долара

Надеждата умира последна.

Колко войници прати Сталин в Ардените? Колко танкове? Самолети? Сталин знае само едно - дай, дай, дай...

Ха ха ха ха Всяка година, вносът на САЩ надвишава износа с един трилион долара! Това е показателят! Другото е бош лаф

Сакаш да ти намалим пенсията с 2/3ти, ака въобще знаеш, какво означава това?

Нито един! В това е майсторлъка!

Да но ти го продават на тебе, тъпако! Американецът живее в палат, а китаецът в кутийка.

Нали до миналия ден всички тука обещавахте че дефолта бил факт . Край със Сащ и ала бала 1000коментара... И кво стана...за пореден път безмисленото ви тролене отиде в кенефа

Само от порното с унгарки и рускини го избиват.

Принципно виждам една принципна тенденция нещо да се връщат българи от САЩ и Канада че “ставало все по-зле” - та принципно не знам колко принципално валидна е тая сделка :-).

Сакаш да ти намалим пенсията с 2/3ти, ака въобще знаеш, какво означава това?

Ха ха ха ха Че няма да вземат англичанки и германки! Ха ха ха ха Ха ха ха ха От къде започва Запада От там, където кравите стават по красиви от жените Ха ха ха ха Ха ха ха ха

Няма кой да ти повярва на тая лъжа

Ха ха ха ха Я стига! Кой им вярва на цирка Играно 45 пъти

Ама определено не вярвам на вас "специалистите"

Ха ха ха ха Ха ха ха ха В палат? Талашит Другото ламаринени фургони Ха ха ха ха Ха ха ха ха Ходят на лекар в Куба