И "Транспект" отговори на Петков: Не ни въвличайте в машинации и скечове

Дружеството обвинява служебния министър е създаден дискомфорт и тревожност за бъдещето на онези близо 1000 служители, които са били на първа линия през covid кризата

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе тоя смешник от Транспект явно не е бил скоро ревизиран, за да се види защо взима кредит на 4% лихва от ББР, а не от Търговска банка. И като му е толкова труден бизнеса да си върне кредита и да разпродава.

Самата аз от година и половина не съм ползвала автобус заради ковид, при намаляванае на пътникоптока в страната и движението на хората тези момчета са оцелели. Според мен заслужават похвала.

Отговор, като от някой, който е взел 100 милиона, защото са му ги дали. Утре може и да е фалирала тази фирма...ама паричките ще са в нечий джоб. И аз съм млад, и аз мога да се върна в Ню Йорк. Искам си стоте милиона!

Олеле, още 1000 човека на Първа линия. Остана ли някой цоцащчдържавен тесурс да не е на първа линия? Колко са удобни за крадене и популизъм тези вируси и Първата линия рещу тях.

Чуждите пари се харчат най-добре:)

Тоя министър не си върши работата. А би трябвало вече спешно да е поискал финансова помощ от ЕС за строене на нови затвопнически ппомещения, щото как ще осигури "комфорт" на тоя шут от Транспект и на хиляди такива навлеци?

Ами точно това заслужават тези пионки и Фигуранта - първо пидигравка, а после съд и затвор!

Много добре са поздравили смешния министър.

PEYTSCH

Назначените от Радев следва да са „министри“ (с кавички!). Не ги бъркайте с нормални политици. Вижте кои са „министъри“ на културата, на милицията, на икономиката и на финансите (дори и на НАПа) и си правете изводи за Радев...

То па щото по-предишният герберастки министър на културата не беше разбил носа на полицай, а миналата седмица не катастрофира на червено и пиян на мотика, поради което делото му беше засекретено от прокуратурата, щото пиянството му е въпрос от националната сигурност?!

Не си ли виждаш какъв си неграмотник - в едно изречение две правописни грешки и една техническа... Никаква самокритичност и самооценка нямате, обаче сте първи да се изкажете.

Какви писма, какви машинации и скечове! Тези хора живеят в някакъв паралелен свят! Това е държавна банка под ръководството на държавата и държавата има право във всеки един момент да се извърши финансова проверка на банката! Сега държавата да провери с какви документи са кандидатствали за кредити, какви бизнес планове са представили за тази цел и при най- малкото разминаване- жестоко финансово наказание и затвор за минимум 20 години! Кой ви дава право да разполагате с парите на данъкоплатеца докато той мизерива и се лишава от хляб и лекарства!

Някой нещо май не е разбрал. Ползване на парите на данъкоплатеца, но срещу възнахрадителна лихва, това е кредит, не е помощ от държавата. Не разбирам написаното от вас. Всеки знае, че в ББР има злоупотреби, но едва ли всеки кредит е отпуснат с такава умисъл. На мен писмото ми харесва. Новите министри започват ударно с ПР, вместо с решаване на реални проблеми.

Прав си за парите но кой отпуска толкова пари на фирма. Засега обслужват кредита, само се замисли колко е погасителната вноска за 100 милиона. Банката трябва да финансира 20 фирми с тея пари сметни колко са пропуснатите ползи от 20 работещи фирми. Как решиха, че точно на тях ще отпуснат 100 милиона? 100% е нарушен закона, защото 100 милиона не е малко.

Трябва да си гоуем... за да вярваш, че точно тези крадци на прехода са получили кредитите си по нормания канал. А точно тази фирма, когато е получила кредита е била новосформирана. Кой нормален банкер ще отпусне 100 мил на фирма без история.

grainis

Дали е работа на Министъра на ИКОНОМИКАТА да се рови като ревизор в счетоводни бумаги, кредити и да уволнява надзорници ? Тогава за какво е Министърът на ФИНАНСИТЕ ? Същия оня, опуления. Той може би реже лентички на откриване на нови заводи, магистрали, язовири ?

Да пуснеш точно тоя в икономиката е все едно Пеевски шеф на ДАНС. По-късне ще се усетите.

Не дойдоха. Защо? Защото са гузни. Нали ще ги пита човека как така са взели кредит от ББР а не от търговска банка, по каква причина? Някой препоръчал ли им е? Те досега се обсужваха защото се кръдеше яко от държавата и ЕС. Сега новото правитество като им спре кранчето, до месец два тези кредите ще спрат да се обслужват и фирмите ще бъдат прехвърлени на клошари и готово, да си търсим парите от клшарите, бизнеса е техен.

Вечер на таланта ли е имало? Или обяд? Има си стандартни канали за комуникация. И минстеро би трябвало да ги знае, ако наистина е прекарал и седмица в Харвард.

Само един бегъл поглед върху текста на писмото е достатъчен, за да се разбере, че е писано от зависими от бившата власт хора, за които държавността няма никакво значение, а просташките обяснения от типа на “не се обръщам към Вас с “уважаеми” удивително напомнят за тъпотата на недалечното управление.

Всички знаем, че тези фирми са турски ... ДПС-то се наредило да лапа български пари ... Шиши и той там, разбира се! ... А гърбавите мъдоядци по-долу, църкат гъзна мъзга от кеф!

Са на ДПС, като етап адрес купи груп и юнион ивкони. галя топалова е една изключително проста П женена за турчин който беше собственик на етап адрес и не говори български но и л'бовница на румен петков:)

Харвардската циркова школа се оказва на нивото на банкянската и симеоновската.

Тука няколко човека си пишат и отговарят

Много гербидж трол, много нещо.

Оказа се, че съм бил много прост, затова че гласувах за Р. Радев!

Срещайте се, разговаряйте и се записвайте във вашите комедийни скечове, с когото намерите за добре, ние не сме вашите актьори!

С огромно удоволствие констатирам ,че все още имаме достойни хора да реагират на тези манипулации !

Рева от смях как са му го начукали на пикльото!

От това как ще се разправи с тия нагли каруцари с автобусите и съучастниците им в управата на банката ще проличи дали е пикльо.

Не е пикльо… по-кафяво е… докато фирмите си плащат задълженията освен да ги охажва друго не трябва да прави… ама е прост… държавата печели от тези фирми….

Разбира се, че трябва да отговарят щом са взели нашите пари. Ако не са обезпечени да ги връщат или обезпечат, както правят търговските банки. Тарикати

Защо не са взели заема от търговските банки, ами от тази държавна банка. За какво е тази банка и защо им е дала тези пари. Щом са в нарушение на правилата на банката, да върнат веднага парите, а този който им ги е дал на прокурор.

Пък и в търговските банки лихвата била по-ниска!!!

Кви твои пари бре??? - Още малко и са ти ги взели от джоба Банката има капитал и привлечен ресурс, и тя решава на кой да даде кредити. Министъра нека си проверява, но най вече да внимава какво говори. Предриемчите не са престъпници а хора за уважение! - от тях печелим всички ние и най-вече държавата

Батко Прокопи няма ли да дойде при приятелката си Кирилка.

Защо плащата по 4 % лихва, бе тарикати? Щото нормална банка и на 10% няма да ви даде кредит.

Радев, ти ли си, бе, глупак? това да не ти е потребителски кредит за айфон, бе, шамандуро куха?!

Чудесен отговор.... бахти скапаняците - министри, политически подлоги.

Хахахахахахахахаха. Тия са му го набили до мъдите! Браво! Така трябва да се отнасяш с нахални държавни служители.

Особено към надъхани мухльовци-кариеристи които искат да блеснат за един ден...... Гнус!!!!!!

Жужат калинките на Мунчо и разхлаждат дъртите муде на Баце!

Ами то няма място там бе розов, като те гледам как си ги гушнал! ... Ще ги запариш!

Само заради тона на писмото трябва да им праснат една проверка

банките и фирмите не са собственост на някакво министърче еднодневка

А що да не те праснат тебе, отзад? Ще ти хареса. Няма време за проверки на фирми - служебното правителство е с къс хоризонт.

Знае ли човек....

Двамата млади хора са актьори на Шиши, да се свети шкембето му! Без негово съгласие и 10 бона няма кой да им разпише в ББР. Записът с Мавродиев е показателен. "Шиши е О Кей!"

Комедия в едно действие!

сам си говореше като някой луд, след несъстоялата се среща с големите кредитополучатели. Жалка работа!

Жалко за големите кредитополучатели, че сега няма кой да ги рефинансира за още 15 години напред.

Я им праснете една проверка на тия мутри

По принцип за едно нещо са прави - Ако г-н министъра има въпроси да ги зададе към ръководството на ББР, а не към клиентите на банката! Това наистина е ПР ход на минисътра и нищо повече!

Следователно министърът има всички права върху банката и клиентите й

но, не и върху клиентите, които са получили кредит. Ако, има кредитополучатели, които не обслужват кредита си, тогава се завежда дело и нещата се решават в съда. Министъра на финансите от кога, и защо, се изживява като банков надзор, НАП и съд??? Аман от повЕрвали си некадърници.

че всички фирми отсвириха това леке министерчето! Не знам какво е учила и научила тази калинка на Мунчо.

Полюциите на Тиквата еднокнижнико

Са давали на големи фирми за да взимат големи рушвети. Банката е работила против закона си,т е Устава..Кредити на малки и средни фирми. Последните са рязани от кредитите на 100%

Глупости, аз му наредих да вдига джабала на министъра. Имам малко време да организирам преврата и затова раята трябва да е фокусирана върху такива глупости а не да гледа какво правя!

След 2-3 месеца ще обявят фалит,а държавата ще ги търси за 3000лв. Основен капитал. Мутренска схема.

Тези имат над 500 автобуса, освен другите активи

С една дума, държавната банка създава монополист в транспорта! Браво! Както и техномаркет, както и будките, а ти се бори с големите ако можеш!

Извинете ме за въпроса, ама не разбирам: Защо, при положение че другите търговски банки дават по-нисък лихвен процент вие сте се "набутали" на 4%???

Не отговаряли на такива въпроси

Ударил ги е Ковида на първа линия

Раздават се кредити на средни и малки фирми. Боклукът Транс да каже колко от кредита е дал на Боко за да го вземе. А Домусчиев има много да разказва....

Двамата надзорници на бТВ са от Герб и не са банкери, а от Агенцията по приватизация Щом са давали само на големи фирми нашите пари къде са били те ! Прибират парсата и точка Съд и затвор

Много добре казано....

Калинките на Баце ги уволниха и замениха с калинки на резидента, които са комици и правят омедийни скечове. Народе от 80% дебили, кои калинки предпочитате да ви управляват?

Утре НАП ще влезне там + още няколко органа. Така както правеха при Бойко. Това заслужава такъв отговор.

Е, прогрес е все пак, че вече почнахте да одобрявате Бойко и почна да ви липсва...

Каквото е посадил такова ще бере....

И този е за пандиза!

Много преди някой от Герб да влезе в затвора бай Ставри ще бъде кастриран. Не само тестисите му ще бъдат хирургически отстранени, но и половият орган.

И като нямате проблем с обслужването на кредита, защо не отидете и обясните с думи прости...ние верно сме прости, ама чак толкова не сме!!!

Грешиш.

НЕ СМЕ В КОМУНИЗМА ,А В 21ВЕК ..........ВИЕ НА РАДЕВ ПЛЪХОВЕТЕ СТЕ МНОГО ПРОСТИ.

Айде, айде, всяка една търговска банка с радост би направила отворена кредитна линия, на далеч по нисък лихвен процент за такива големи суми, не на нас тия! При толкова свободен капитал, те на 4% моля ви се? Сериозният бизнес в момента се кредитира максимум на 1.5- 2.5%!

Не всяка търговска банка има капитала да даде толкова голям кредит.

Цялото служебно правителство барабар с Румбата е комедиен скеч , ама резултите му са трагедия!

Браво много добре са му отговорили на тоя нещастен пед.ал Кирчо "милионерчето"!!! Мазен плъх, който щеше да е един казуистичен провал ако не е бил татьо му с паричките...... Този провал Кирчо, трябва да бъде съден за разгласяване на банкова тайна и уронване престижа на едни от все още големите БЪЛГАРСКИ работодатели и инвеститори!!!

Приятели от Транснезнамкоси! Пишат и ви питат НЕ защото сте взели кредит, а защото сте взели ГОЛЯМ кредит, несъответстващ на целите и таргет групата за кредитиране с каквато цел е създадена банката.

Че това си е проблем на банката, не на кредитополучателя…..

Щом получаването на заем по правилата е престаъпление, не остават много варианти за обясняване на случващото се.Задачите на служебното правителство стават все по–ясни и остава да се види кой ще спечели съревнованието в съсипването . Дали някой си дава сметка, че разрушаването на имиджа на банки, сектори, бизнеси , влияе на представата за цялата ни държава? Колко дълго ще могат да вършеят в този дух?