Хотелиери и ресторантьори искат нов подход при подготовката на кадри за туризма

Една от необходимите реформи е в работата на Националния съвет по туризъм, смятат от Асоциацията

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Служители в хотели и ресторанти искат нов подход при определянето на заплатите в туризма.

бхра ли са "обществото"? Бре!

И кой шъ работи за прости и тъпи мутри в БГ туризма?

Орландовци , Филиповци и Максуда са трите унита , които бълват ежедневно , квалифицирани кадри за българският бизнес , във всички сфери на бг икономиката . Айде хаирлия да ви е ! Да и се радвате на хубавата държавица ! М , муцка !

Що бе, нема ли вече украинчета? Без осигуровки, със 100 евро заплата, а европа та да дава по 1000 и да ги делим? Какви обучения, какъв хуй?

Говоря английски, немски и руски свободно. Строен, висок, черноок, без бирено коремче. 3 години стаж на рецепцията в Millennium Hotel, Grosvenor Square, London- хотела, в който отровиха Литвиненко. Искам 3 хиляди евро на месец бруто+ осигурена храна + стая в хотела, в който ще работя. И това във формата на договор. Съгласни?

Предлагам държавата първо да организира обучение на собствениците на хотели и ресторанти: 1. На морал 2. Спазване на законите и плащане на данъци 3. Да осигуряват достойно заплаще на персонала и да провеждат индивидуално обучение 4. Да спрат да ползват думи като кадри и ресуси, защото служителите реално работят с туристите и не са просто някой, който взима заплата, за да си върши работата. От служителите зависи успехът на бизнеса. 5. Едно от най-важните неща да не лъжат и мамят клиентите, да чистят стаи и прибори, да не им дават негодна храна или продукти с палмово масло, 20 годишно замразено или преработени остатъци или некупена продукция от хипермеркетите в чужбина.

tonk11

Да се провеждали презентации! Ми провеждайте бе, кой ви спира? Да се ходело на стаж задължително ама на минимална! И от към зор? Те да ви работят ама без пари. Много удобно. Много. Друго да искате?

Абе тия още не са видели дебелия ! Откъде накъде въобще държавата обучава келнери и рецепционисти в гимназиални профили ? Като искат да си взимат чираци, да ги хранят и обучават сами.

Красимир Станев (НАШ човек - комсомолец. Назначен за шеф на Албена пожизнено) и той ли има претенции? Лятото - над 60% от персонала му са ученици - на минималната работна заплата. И на места дето няма бакшиши. Понеже са под 18 г. работят по 7 часа. И после чакат транспорт един час. Такъв работник-роб дали ще иде пак там, ако в Кранево например му дадат със 100 лева отгоре+бакшиш на някоя тента? Хайде да се спомним, на кого Партията заповяда да строят хотели край морето. И всичко ще си дойде на мястото. (поне за тези дето не са слепи)

Лятото работим на Слънчев бряг или Златните, а зимата го до духаме! Кой нормален човек ще живее 4 месеца на Златните и 4 месеца в Банско примерно. Цялата ви стратегия е егоизъм. Можете да поддържате любовници, но не и персонал. Персонала от Варна или Бургас трябва да получава заплати и зимата лаинари такива. Давате пари за мрамор в коридорите а за хората нищо. Моля фалирайте! Незабавно!

1. Родителите на децата плащат данъци, с които се финансира образованието им, за това и те нямат задължение към Държавата! 2. Дори и да допуснем, че имат задължение към Държавата - това НЕ ОЗНАЧАВА, ЧЕ ЩЕ ВИ РАБОТЯТ БЕЗ ПАРИ, защото вие не сте Държавата! 3. Наемате само младички на отговорни постове, за да им плащате малко, а и за нещо друго .... но младите нямат емоционалната стабилност и отговорност да вземат решения. 4. Възрастните с опит не ги щете, защото трябва да им плащате, не можете да ги "таковате", а и не обичате "да ви дават акъл" понеже "знаете всичко"! 5. Така че ЕПМ, глупави мутри - мина времето когато можехте да казвате "Като не ти отърва, за твоето място има още 10"!

те винаги нещо искат. Ние пък искаме да можем да изпиеме едно кафе на нормална цена и да хапнем храна, която не е от снощи. И да не ни цакат в грамажа и в сметката. А, да, и да не се държат като че ли ни правят услуга.

Браншът с най-ниските заплати :))

''След като държавата плаща обучението, нормално е учещите да имат задължение към обществото, подчертават от БХРА.'' От БХРА забравят, че обучението на децата се заплаща с данъците на родителите им, които свсемне са подпомагани да съсзават и да образоват деца . Живота в страна от ЕС с изключително лошо здравеоазване, най-нисък стандарт на живот, лошо образование и най-висока корупция от малки ориентира младите към емигриране , за което и частния бизнес има не малка заслуга.

Колкото по-квалифицирани са кадрите, толкова по-бързо ще избягат от нашите мутробизнесмени. Пък те да продължават да си купуват коли и да се мислят за богове

Да има някой на тия все нещо безплатно да им дава или да им работи без заплата. Страшни идеии имат. Свикнали са все на аванта.