Коментари - Гуверньорът на Хърватия даде съвети към България за влизането в еврозоната (снимки) | Бизнес.dir.bg
назад

Гуверньорът на Хърватия даде съвети към България за влизането в еврозоната (снимки)

След приемането на еврото стандартът на живот в Хърватия се повиши, а разходите за кредитиране спаднаха, посочи Борис Вуйчич

Обратно в новината
| Редактор : Лилия Чалева

Коментари - Гуверньорът на Хърватия даде съвети към България за влизането в еврозоната (снимки) | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кво да каже, сиромахът? Щот не сме забравили броженията на хърватите заради поскъпването на всичко и падането на доходите!

Нека лъжите на русороббите започнат сега...

Корпоративна търговска бамка даваше по-високи лихви по депозитите от колкото другите бамки по кредитите Не държа да понимаеш ама нашио говньор от БНБ може да кредитира ФЕД при тези цени на денгите Сметам знаеш че и ФЕД не е застрахован от фалит последно коги си е проверявал золотото във Форт Нокс

Ама Асенка, колко влюбено гледа, не е истина!

Някой да е очаквал обратното становище? :)

"...стандартът на живот в Хърватия се повиши, а разходите за кредитиране спаднаха, посочи Борис Вуйчич" Този фокусник да измисли с нещо друго да ни забавлява.

Лихвите в момента в България са в пъти по-ниски от тези в страните в Евро зоната. Защо така ? Погледнете лихвите в Италия за потребителски кредит, няма под 10%

Е поканен за реклама и каквото и да каже му нямам доверие. То и сега правителството ни лъже, че нямаме инфлация и тя била спадала, ама хората по джоба си я усещат! Не са слепи и могат да си правят сметки! И тук се опитват само да ни преметнат за началния период. Ако е само той - сигурно ще го преглътнем. Но дългосрочната зависимост от ЕЦБ ще ни задуши и ще го усетим. Казват - ама така живеели богатите в еврозоната! Ами да, те имат нужда и от по-бедни, от които са смучат! Така, че аз съм за референдум! Ако сме станали наистина до 80% дебили, тогава те ще си решат да приемат еврото. А ние ще разберем, че мислещите вече сме малцинство. Но защо дебилите си мислят все още, че са малцинство и искат да решават съдбата ни без да питат хората?

Така е, какво всичко останало, така и лихвеният пазар в БГ е анормален. Защо ли? - защото банките играят заедно с държавата, имат си договорки да не се вдигат лихвите. в противен случай ще гръмне имотният балон, огромна част от портебителите няма да могат да си плащат кредитите, на пазара ще излязат хиляди жилища и това ще срине цените им. От друга страна инфлацията ще скочи бясно, неконтролируемо и народът този път ще излезе и ще помете боклуците, наричащи себе си политици

Ми как, бре? Инфлация няма. Че мобилните оператори вдигат цените, заради инфлация, да не би да значи, че има инфлация? Или че преди си взимал 1 пита кашкавал, а сега 1/2? Ми то и млякото беше 500гр преди години, сега я има 400, я не. Туй не е инфация и не се учи в учебниците (значи не е).

А Кирчо направо е щастилв! Този докога си мисли, че може да ни будалка?

Толкова лъжи, толкова глупости. Да бяхте оставили референдума.

Интересно защо Полша, Чехия и Унгария не желаят да минат на евро ?

Адмирации за грамотно написания коментар - отговор.

Ама те скоро пак ги вдигнаха и номерът им мина. А инфлацията,ако я смятат спрямо предишния месец сигурно я докарват до 3%. Ама тя се натрупва и спрямо преди две години сигурно вече е над 33%!

Това е основния проблем на България --- прекалено ниските лихви. За доста хора е добре , но ниските лихви водят до повече на брой и по големи кредити, което неминуемо води до помпане на инфлацията. Докато банките в България не намалят кредитирането инфлацията ще е винаги висока.

лъжци !!!!!

Ако бяха оставили референдума, тогава да се напъват да ни образоват! Да ни накарат за какво да решаваме! Сега е след дъжд качулка! Те са решили пътят ни, а сега вадят захарни близалки да ни вкарат в него! После и да ни загорчи животът - те вече ще са изчезнали по райските островчета с напълнени офшорни банкови сметки!

ЩО ЗА ЛЪЖЛИВА ПРОПАГАНДА

Така като го гледам тоя със сигурност на него не му се е отразило влизането в Еврозоната, но я питайте обикновените хървати. Този дори не е разбрал как живеят болшинството от сънародниците му, както впрочем и нашите Кокорчовци. По данни на ЕС обаче България е с най-висока инфлация в ЕС, изпреварва ни само Хърватия.

Рано или късно този балон ще гръмне. Всъщност ниските лихви също "помпят" инфлация в дългосропен план, което е доста пагубно.

Инфлацията в България не се помпа от банките, а от управленоието на ЕС. Първо беше Ковид кризата, за която дори Кристелина каза - давайте, печатайте пари! ЕЦБ напечати евра, Урсула на върза държавите да купуват Файзер с години напред! После почна войната! Сега дайте да дадем за Украйна, за въоръжаване. И пак се печатат пари! Вие нали разбирате, че ще съдерат кожите на европейците за да ги изкарат обратно. Трето: "Зелената сделка" е тотално сриване на съществуващи икономики. Затова е инфлацията! А как ще ни съдерат? Ами хвърлят ни на "свободният пазар" - енергиийни ресурси (ток, газ, нефт). Сметките за ежедневните нужди ще растат. Особено, като ни пуснат и на пазара на тока, който ще поскъпва!

в събонотото "деня започна" на БНТ за пръв път не излъга цитирам по памет: "Банките с краткосрочни пари финансират дългосрочни ипотеки защото ги няма дългосрочните депозити в бамките " Левоне като тръгне отлив на капитал банкерчета ще горят и с курса ако не влезем в ЭвроЭврейГейЗонен.

Ми 'щот са копейки ве! Затуй!

Борисов, ти ни ги намърда тези Кирчовци/Кокорчовци, които бяха свалени от власт.

Държавата няма как да е в договорка с банките. Държата е слуга на банките. Проблемът при нас е, че банките имат много депозити. Т.е. имат налични пари... и освен да ги дават под формата на кредит, друго не им остава.

"Гуверньорът на Хърватия..." Ужас! Тъп, по-тъп, журналист-полуинтелигент!

Човек се замисля - защо да си държи парите в банка? Вече няма лихви по депозитите (или смятате 0.01% за лихва :-) ). Банките през няколко месеца си сменят таксите и въвеждат нови по свое усмотрение. Рално в последните години печалбите са им от такси! Така,че с нашите пари банките си раздават заеми и си взимат такси, когато трябва да ги ползваме! (Не дай си боже да отидеш да теглиш на каса! )

Преди една година си взимах краставиците от пазара за 2-2,50 в този период. Сега няма по евтини от 5-6 лева. Та колко процента е инфлацията? :-)

Не ви е срам да лъжете! Всеки ден излизат други статистики от вашите.

Станали по-ниски за да се трупа дълг. Кво му е положителното. Прецакваш тези които живеят спрямо изработеното за сметка на тия дето трупат дългове и генерират инфлация. После инфлацията я броиш за разтеж, но това е само докато се спука балона. Проблема е , че спука ли се балона кредито-получателите , особено големите са пак на плюс, защото техния фалит е обвързан с фалити на банки. От дребните някои остават на улицата. Тогава се взимат бюджетни пари, т.е. на данъкоплатците за да се спасяват банки.

За еврото, и това са заемите които ще потекат към БГ. Ще ги разпределя властта а ще ги връща народа

...както стана в Гърция, нали!

... което е свързано с еврото???

Така ще бъде докато не смениш вярата, после ще бъдеш от другата страна на барикадата.

Пак има заеми, само дето народът плаща на по-висока лихва...

Лъжат! Цените в Хърватия се вдигнаха с около 30% след приемане на еврото. Същото стана преди това и с Испания!!! В същото време страни като Чехия, Унгария, Румъния, Полша и Швеция отказват да приемат еврото????

Хърватина да попита собствените си граждани, за какво иде реч.Защото хърватите хич не са на мнението на властта.

Когато стана, още си нямал идея, що е това евро.

купи гръцко пристанище тънкана а гърците ги заборчиха с много милярди и се задръсти магистрала Струма със "Шенгенски стоки"

.. охлаждане на икономиката? За умишлена рецесия? За вдигане на лихвите? Целта е да се ограничи балона, който в момента се трупа в Българя, защото българските банки все още карат на ниски лихвени нива, дават кредити и пречелят от такси 50% от приходите им. - Чукча, чети! - Неть, Чукча пипсатель, неть читатель...

СЪвета бил "По-добре не влизайте" :)))

Защото тяхната централна банка ще остане независима и могат да емитират дълг според тяхната необходимост или да заложат на ниска инфлация и работещото население да благоденства.

да каже в прав текст - Направихме голяма грешка!

С въвеждането на Евро в България на "братушките“ тук ще им се разкатае мамата, а те са злобни и отмъстителни и ще берем с тях ядове... Безспорно е хубаво България да си има национална валута, но проблемът е, че левът е неизлечимо болен, по точно финансовата ни система. Най-пресният пример е фалита на КТБ, през СЪЩАТА ГОДИНА, тази банка беше наградена като финансовата институция с най-добро корпоративно управление. Е-е-е???

И как се ограничава балона с ниска лихва, като го напомпаш да стане по-голям ли?

Копейките квичат, нормалните хора се радват за влизането ни в еврозоната...нека си квичат, те друго не могат до там им стига мозъчния капацитет. Една шепа идиоти са, малка, жалка и незначителна част от обществото.

Грешка е направила природата с теб !

Само дето хърватите не са на същото мнение. Яко се оплакват от скъпотия, навсякъде в нета ,може да се видят интервюта, колко са недоволни хърватите. Това са поредните лъжи, за да ни манипулират. Не на еврото!

В тези статии ти обясняват, че влизането в еврозоната направо е спряло инфлацията. Големи шегаджии. Някой обаче трябва да им каже, че БГ е във валутен борд и заменянето му с еврозоната ще отключи много капитали от резервите, които ще доведат до ново покачване на цените.