Гуверньорът на Хърватия даде съвети към България за влизането в еврозоната (снимки)

След приемането на еврото стандартът на живот в Хърватия се повиши, а разходите за кредитиране спаднаха, посочи Борис Вуйчич

Обратно в новината

Коментари - Гуверньорът на Хърватия даде съвети към България за влизането в еврозоната (снимки) | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

попитали гуверньора..... все едно да питам някой от Горублянските джамбази аве тая кола на реалните километри ли е и заслужава ли си да я купя....

то и сега е така, скъпото уиски дето е 1000 лева бутилката е поскъпнало "само" с 10 лева, което е 0.1%,и останалите скъпи стоки. И като усредниш с 20-30% поскъпване на хляб, месо и т.н и излиза, че някакви си само около 0.2% е поскъпването. То и в момента е така - водят че е 15% инфлация, защото масовите стоки може да са скъпнали и двойно, но хайвера и скъпия алкохол почти не е мръднал. Ще ви имам в експертите... На всеки му е ясно, че на пазара и в малките магазини ще вдигнат цените здраво, но никой не иска да го каже, няма как домати на 2.50 лв килото някой на пазара да ги делне на 1.25 евро, ще ги закръгли на 1.50, някои даже и на 2 евро кг.

Препоръчайте картридж за Ейч Пи принтеро воднио печат кисне у галваностегията малко има проблем с флуоресценцията на оптиката за вградената нишка ама оно девалвацията на немачката марка ми е абяснил дедо ми бог да го прости одил е войник у гръчко до коги немците са врътеле литографските машини да изкупуват провизии и да осигурят тила на войските през Бугарско на пути за гръчко еБанско

се преебахме с еврото, сега чакаме и вие да се преебете.....

1 ПРОБЛЕМ КОРУПЦИЯ ДО ШИЯ.....2 ПРОБЛЕМ ВОЙНА В УКРАЙНА.....З ПРОБЛЕМ ИКОНОМИКАТА НИ НЕ НА НИВО......4 ПРОБЛЕМ ЛИПСА НА ЕНЕРГИЙНА НЕЗАВИСИМОСТ ОТ ДОСТАВКАТА НА ГОРИВА И ГАЗ....ЕВРО=ВИСОКИ ЦЕНИ НА СТОКИ И УСЛУГИ....ЗАПЛАТИ,ПЕНСИИ БЕТОНИРАНИ.

Братушките нещът шумата на еврозоната некоги бартера бил : мазут от СССР-->оранжериино производство износ на вино и тутун затваряме цикъла с варшавскиа дагавор Сеги малко са пооплетоа конците и надеждата ми е в Тръмп да се повтори цикъла

Догодина след 01.01. каквато е мега скъпотия сега, след еврото скъпотията ще е минимум умножена още по 3(ТРИ)! Българските страхливи робове, дето ги е страх дори от сянката им и дето ги е страх да грабнат тоягите и да пометат тази сегашната сган, да се готвят още отсега за ФОТОСИНТЕЗАТА! Сега хранителните стоки са вече лукс, а след еврото ще станат просто суперлукс. Ама те робовете са толкова тъпи, прости, функционално и всякак си неграмотни и необразовани, че не знаят що е то фотосинтеза. .Ето дефиниция(определение) за фотосинтеза: Фотосинтезата е анаболитен биохимичен процес, при който със слънчевата светлина въглеродният диоксид се фиксира и влиза в състава на органични съединения. В най-разпространения вариант на процеса участва вода, синтезират се въглехидрати и се отделя кислород като страничен продукт. Фотосинтезиращите организми се наричат фотоавтотрофи. Такива са висшите растения, водораслите и много бактерии(включително и българските робове). Фотосинтезата поддържа нивото на кислород в атмосферата и създава над 99% от първичната биомаса в световен мащаб.

Чифутки Джанет Кристин и Сталинка ща йе оВо сеньораж и как се използва В зоне СВО уничтожили первый танк Абрамс Ялате повече

Сложете под заглавието: платена статия.

Само да попитам за един преател - сега свирките са 50лв - 25 евро ли ще станат или 50 евро. Плочкаджията ми взима 100лв на час работа - дали ще ми взима 50евро за същото време или ше взима 100 евро на работен час.

плочкаджията ще взема 100 евро на час, 800 за ден 20000 евро на месец. Така че заплатите ще се удесеторят и ще бъдат 5 пъти над европейските!

В тези статии ти обясняват, че влизането в еврозоната направо е спряло инфлацията. Големи шегаджии. Някой обаче трябва да им каже, че БГ е във валутен борд и заменянето му с еврозоната ще отключи много капитали от резервите, които ще доведат до ново покачване на цените.

Само дето хърватите не са на същото мнение. Яко се оплакват от скъпотия, навсякъде в нета ,може да се видят интервюта, колко са недоволни хърватите. Това са поредните лъжи, за да ни манипулират. Не на еврото!

Копейките квичат, нормалните хора се радват за влизането ни в еврозоната...нека си квичат, те друго не могат до там им стига мозъчния капацитет. Една шепа идиоти са, малка, жалка и незначителна част от обществото.

С въвеждането на Евро в България на "братушките“ тук ще им се разкатае мамата, а те са злобни и отмъстителни и ще берем с тях ядове... Безспорно е хубаво България да си има национална валута, но проблемът е, че левът е неизлечимо болен, по точно финансовата ни система. Най-пресният пример е фалита на КТБ, през СЪЩАТА ГОДИНА, тази банка беше наградена като финансовата институция с най-добро корпоративно управление. Е-е-е???

то фалита бе изкуствен, да се откраднат активите, а иначе и в евризоната фалират банки

да каже в прав текст - Направихме голяма грешка!

Грешка е направила природата с теб !

СЪвета бил "По-добре не влизайте" :)))

Хърватина да попита собствените си граждани, за какво иде реч.Защото хърватите хич не са на мнението на властта.

Лъжат! Цените в Хърватия се вдигнаха с около 30% след приемане на еврото. Същото стана преди това и с Испания!!! В същото време страни като Чехия, Унгария, Румъния, Полша и Швеция отказват да приемат еврото????

...както стана в Гърция, нали!

... което е свързано с еврото???

Функционал

Когато стана, още си нямал идея, що е това евро.

купи гръцко пристанище тънкана а гърците ги заборчиха с много милярди и се задръсти магистрала Струма със "Шенгенски стоки"

За еврото, и това са заемите които ще потекат към БГ. Ще ги разпределя властта а ще ги връща народа

Пак има заеми, само дето народът плаща на по-висока лихва...

Станали по-ниски за да се трупа дълг. Кво му е положителното. Прецакваш тези които живеят спрямо изработеното за сметка на тия дето трупат дългове и генерират инфлация. После инфлацията я броиш за разтеж, но това е само докато се спука балона. Проблема е , че спука ли се балона кредито-получателите , особено големите са пак на плюс, защото техния фалит е обвързан с фалити на банки. От дребните някои остават на улицата. Тогава се взимат бюджетни пари, т.е. на данъкоплатците за да се спасяват банки.

Така ще бъде докато не смениш вярата, после ще бъдеш от другата страна на барикадата.

.. охлаждане на икономиката? За умишлена рецесия? За вдигане на лихвите? Целта е да се ограничи балона, който в момента се трупа в Българя, защото българските банки все още карат на ниски лихвени нива, дават кредити и пречелят от такси 50% от приходите им. - Чукча, чети! - Неть, Чукча пипсатель, неть читатель...

И как се ограничава балона с ниска лихва, като го напомпаш да стане по-голям ли?

Не ви е срам да лъжете! Всеки ден излизат други статистики от вашите.

Преди една година си взимах краставиците от пазара за 2-2,50 в този период. Сега няма по евтини от 5-6 лева. Та колко процента е инфлацията? :-)

"Гуверньорът на Хърватия..." Ужас! Тъп, по-тъп, журналист-полуинтелигент!

Борисов, ти ни ги намърда тези Кирчовци/Кокорчовци, които бяха свалени от власт.

в събонотото "деня започна" на БНТ за пръв път не излъга цитирам по памет: "Банките с краткосрочни пари финансират дългосрочни ипотеки защото ги няма дългосрочните депозити в бамките " Левоне като тръгне отлив на капитал банкерчета ще горят и с курса ако не влезем в ЭвроЭврейГейЗонен.

Човек се замисля - защо да си държи парите в банка? Вече няма лихви по депозитите (или смятате 0.01% за лихва :-) ). Банките през няколко месеца си сменят таксите и въвеждат нови по свое усмотрение. Рално в последните години печалбите са им от такси! Така,че с нашите пари банките си раздават заеми и си взимат такси, когато трябва да ги ползваме! (Не дай си боже да отидеш да теглиш на каса! )

Така като го гледам тоя със сигурност на него не му се е отразило влизането в Еврозоната, но я питайте обикновените хървати. Този дори не е разбрал как живеят болшинството от сънародниците му, както впрочем и нашите Кокорчовци. По данни на ЕС обаче България е с най-висока инфлация в ЕС, изпреварва ни само Хърватия.

ЩО ЗА ЛЪЖЛИВА ПРОПАГАНДА

лъжци !!!!!

Интересно защо Полша, Чехия и Унгария не желаят да минат на евро ?

Ми 'щот са копейки ве! Затуй!

Защото тяхната централна банка ще остане независима и могат да емитират дълг според тяхната необходимост или да заложат на ниска инфлация и работещото население да благоденства.

Толкова лъжи, толкова глупости. Да бяхте оставили референдума.

Ако бяха оставили референдума, тогава да се напъват да ни образоват! Да ни накарат за какво да решаваме! Сега е след дъжд качулка! Те са решили пътят ни, а сега вадят захарни близалки да ни вкарат в него! После и да ни загорчи животът - те вече ще са изчезнали по райските островчета с напълнени офшорни банкови сметки!

Е поканен за реклама и каквото и да каже му нямам доверие. То и сега правителството ни лъже, че нямаме инфлация и тя била спадала, ама хората по джоба си я усещат! Не са слепи и могат да си правят сметки! И тук се опитват само да ни преметнат за началния период. Ако е само той - сигурно ще го преглътнем. Но дългосрочната зависимост от ЕЦБ ще ни задуши и ще го усетим. Казват - ама така живеели богатите в еврозоната! Ами да, те имат нужда и от по-бедни, от които са смучат! Така, че аз съм за референдум! Ако сме станали наистина до 80% дебили, тогава те ще си решат да приемат еврото. А ние ще разберем, че мислещите вече сме малцинство. Но защо дебилите си мислят все още, че са малцинство и искат да решават съдбата ни без да питат хората?

Ми как, бре? Инфлация няма. Че мобилните оператори вдигат цените, заради инфлация, да не би да значи, че има инфлация? Или че преди си взимал 1 пита кашкавал, а сега 1/2? Ми то и млякото беше 500гр преди години, сега я има 400, я не. Туй не е инфация и не се учи в учебниците (значи не е).

Ама те скоро пак ги вдигнаха и номерът им мина. А инфлацията,ако я смятат спрямо предишния месец сигурно я докарват до 3%. Ама тя се натрупва и спрямо преди две години сигурно вече е над 33%!

Лихвите в момента в България са в пъти по-ниски от тези в страните в Евро зоната. Защо така ? Погледнете лихвите в Италия за потребителски кредит, няма под 10%

Така е, какво всичко останало, така и лихвеният пазар в БГ е анормален. Защо ли? - защото банките играят заедно с държавата, имат си договорки да не се вдигат лихвите. в противен случай ще гръмне имотният балон, огромна част от портебителите няма да могат да си плащат кредитите, на пазара ще излязат хиляди жилища и това ще срине цените им. От друга страна инфлацията ще скочи бясно, неконтролируемо и народът този път ще излезе и ще помете боклуците, наричащи себе си политици

Адмирации за грамотно написания коментар - отговор.

Рано или късно този балон ще гръмне. Всъщност ниските лихви също "помпят" инфлация в дългосропен план, което е доста пагубно.

Държавата няма как да е в договорка с банките. Държата е слуга на банките. Проблемът при нас е, че банките имат много депозити. Т.е. имат налични пари... и освен да ги дават под формата на кредит, друго не им остава.

Това е основния проблем на България --- прекалено ниските лихви. За доста хора е добре , но ниските лихви водят до повече на брой и по големи кредити, което неминуемо води до помпане на инфлацията. Докато банките в България не намалят кредитирането инфлацията ще е винаги висока.

Инфлацията в България не се помпа от банките, а от управленоието на ЕС. Първо беше Ковид кризата, за която дори Кристелина каза - давайте, печатайте пари! ЕЦБ напечати евра, Урсула на върза държавите да купуват Файзер с години напред! После почна войната! Сега дайте да дадем за Украйна, за въоръжаване. И пак се печатат пари! Вие нали разбирате, че ще съдерат кожите на европейците за да ги изкарат обратно. Трето: "Зелената сделка" е тотално сриване на съществуващи икономики. Затова е инфлацията! А как ще ни съдерат? Ами хвърлят ни на "свободният пазар" - енергиийни ресурси (ток, газ, нефт). Сметките за ежедневните нужди ще растат. Особено, като ни пуснат и на пазара на тока, който ще поскъпва!

"...стандартът на живот в Хърватия се повиши, а разходите за кредитиране спаднаха, посочи Борис Вуйчич" Този фокусник да измисли с нещо друго да ни забавлява.

Някой да е очаквал обратното становище? :)

Ама Асенка, колко влюбено гледа, не е истина!

А Кирчо направо е щастилв! Този докога си мисли, че може да ни будалка?

Корпоративна търговска бамка даваше по-високи лихви по депозитите от колкото другите бамки по кредитите Не държа да понимаеш ама нашио говньор от БНБ може да кредитира ФЕД при тези цени на денгите Сметам знаеш че и ФЕД не е застрахован от фалит последно коги си е проверявал золотото във Форт Нокс

Нека лъжите на русороббите започнат сега...

Кво да каже, сиромахът? Щот не сме забравили броженията на хърватите заради поскъпването на всичко и падането на доходите!