Коментари - Годишната инфлация достигна 7,4% в еврозоната, 7,8% в ЕС, 10,5% в България | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кой ви лъже? Средноаритметично, платено от джоба на българина, инфлацията се движи в диапазона 17-22%. Ама, вервайте им, бе.

Промишлената инфлация в ЕС е 30% ...

ПП най - после направиха жизненият стандарт на българина доста висок ,:), няма вече работещи бедни няма вече фалиращи фирми.

Инфлацията в България е изкуствена и помпана от правителството. Няма основание за високи цени на електроенергията. Имаме си въгледобив и заплатите в този сектор не са нарастнали драстично в последната 1 година, същото важи и цената на въглищата - те са български а не вносни. Цената на петрола от Лукойл е по-ниска от другите доставчици, но Лукойл не плаща данъци в България а изнася печалбата в друга фирма и заобикаля данъчната система на България. Държавния регулатор няма основание да одобрява високите цени на тока, защото нищо по веригата на производството не е скочило с такива размери. Произвеждаме двойно повече ел.енерия от колкото потребяваме. Вдигането на цените на енергията и после връщане на пари в бюджета от този сектор, които после се раздават на калпак като помощи е инфлационна практика, която позволява и краденето на пари от такива помощи. Така че драги Българи, отново ни лъжат и крадат.

Доста трябва да си безсрамен за да публикуваш подобни числа. Обазалагам се, че в изследваната потребителска кошница влизат цени на продукти като пиано.

Обикновеният човек чувства инфлацията поне като 25%. Държавата стъкмява нещата, както винаги, и прави да изглеждат мааалко по добри. Взема се някаква нереална потребителска кошница, пълни се с някакви продукти които се избират сякаш твоят живот зависи само от хляб и яйца, слагат и няколко кюфтета купени на цени от парламента и излиза, че всички се къпем в изобилие. На нас не ни влияе цената на желязото, дървото, тока и бензина, ние живеем в нереалниятсвят на незнайно от къде закупени продукти и няколко депутатски кифтета

Малко да регулираме цифрите, че са станали много големи в действителност.

10% може, ама за последния месец, не знам как се изчислява тази инфлация, какви фактори гледат, но аз от 2-3 месеца насам виждам, че повечето продукти са с поне 25% нагоре, а за агнешко, олио млечни продукти да не говорим, там някои стоки са и над 100% нагоре !

забравих да спомена и зеленчуците, кога доматите са били 5 лева в края на април, никога, винаги са били около 2 и нещо, розовите даже и по 6 лева има !

е месечната , ясно е че реалната е много повече. Стакмистиката е много добре нагласена , както винаги , ама нали картели няма на нищо в България , както каза някакъв си там не му запомних името , затова 10% ще е годишната, само дето тука всичко се надува едно към кесим.