Германските домакинства трябва да намалят с поне 20% енергийното си потребление

Шефът на немския мрежов регулатор Клаус Мюлер отказа да каже дали е възможно удължаване на живота на оставащите атомни електроцентрали в страната

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ключовата думичка “поне” означава че истинското число е към 40% - 50% ;-). Добре дошли във ФРГ, 1957г ;-).

Германия изнася руски газ към други страни който заплаща в рубли???

Гладни и зъзнещи немци през трийсетте години. Дежа ву?

ще нараснат разходите им за сметка на икономията?Може да не се топлите достатъчно,но пък ще плащате предостатъчно:))))Гарантирано от "зелените" калинки и ЕК;)

И защото така 'трябва'? А дали не е по-добре да излезем и да счупим главите на политицте и господарите им от финансовата олигархия?

Германия, марионетката на САЩ, е ИНКУБАТОРЪТ на КРИЗИТЕ в ЕС.

Богатите харесват това. Така и така няма да успеят да изхарчат милиардите си. Заради това крилатата фраза "да го дух@т бедните".

Първо ТРЯБВАШЕ да приемем милиони араби, УЖ за да РАБОТЯТ. Сега, ТРЯБВА да стоим на студено и тъмно, защото някой така е решил да наказва Русия.?!?! Вадете гилотините и да ги почваме!

поляците бяха курназ,че са независими от руския газ-купуваха го по пазарни цени директно от производителя Германия:))))Ама кранчето секна и сега вече започнаха да се ослушват като (червена точка),защото зимата не е толкова далеч....вече;)Лятото е лесно да си "ястреб"...но на зима олигофренията си проличава,и то болезнено:))

Шило

Да ги топли Урсула

Няма ядове, след няколко зими ще идем африка на топло. А всичкото черни и мюсли ше работят у европата да жънат невиждан БВП, за радост на алчните политици.

Че до преди 2 седмици бяха 15%. Както е тръгнало до началото на зимата ще са поне 50%. А и да не забравите да благодарите на Урсула фон дер Лайнен.

Ма така,нали Германия бяха супер икономика,а Русия бензиностанция с ракети? Хахахахахаха

Шило

Ще си спомнят сталинградската зима

На прав път си - това беше и моя коментар ;-) “Поне 15, поне 20, поне 40-50%” :-) Ако не беше тъжно щеше да е смешно “и защо ги ручахме тия жабета”?

Точно си купИх теслА, да съм еко, те спрели тока дге?

Германия на ИзТреПерКел и фонЛайнен - Жалка К0мунистическа Картина!

Абсолютно, смешното е, че се говори до декември, а след това… Все седят на същия… За съжаление се оказа, че Европа в момента има най-слабите политици. В допълнение на това, самите те казаха нека страдат обикновените граждани с високи цени.

Ем господарите от IMF така разпоредиха - имаше статия онзи ден - после теория на конспирация било ;-).

Ако беше украинци останал без крак, ръка, щеше да пееш друга песен.

Вместо пет стаи, ккато досега, германците ще започнат да отопляват по 4. Ние които отопляваме от 4 една на колко трябва да минем през следващата зима?

САЩ и Англия ще докарат ЕС до фалит!

Някой дали помни това видейце? От преди войната е :) https://twitter.com/BBK_Bund/status/1443516558232461314

Дори не знаеш колко си прав!!! 1000+ от мен.

Аз няма да намалям , нищо! Пестене вие , щом сте идиоти! Аз не обичам това пестене на Урсулата и западните диктатори! Не е лошо да се пести! Ама за какво , като има газ и всичко, нарочно западните диктатори се карат със Русия и правят инфлация, кризи , Ковид пандемия, и накрая хората да го отнесат , спрете се диктатори! Всичко вие правите и войните и кризите , тая зима ни трябва правителство мислещо за България , защото иначе , нашите фашисти , ще използват кризите , пак да налагат строги Ковид мерки , тая зима така искат да я смогнат , като има кризи , и се възползват да ги компенсират с Ковид мерки , РЗИ- навсякъде , няма да спазвам нищо , никакви мерки и няма да пестя нищо! Нека глупаците да пестят , Време ни е за Възраждане, ДА ЖИВЕЕ , БЪЛГАРИЯ! Чрез Ковид мерките , фашистите пак печелят пари , и то много , ето така ще направят , тия фашисти! Така Ковид фашистите ще компенсират инфлацията, чрез парите от хората за маски , тестове, и д.р , глупости!

Също и през 50-те, както и 70-те...

Кеф, кеф, кеф! Немеца ще стои на студено! И ще пита защо е на студено, при положение че Русия извършва специална военна операция в украйна. И защо германия е потърпевша от санкциите които измислиха за Русия. Който е играл по свирката на щатите добро не е видял. Кеф кеф кеф, все повече хора виждат безмислието да се водиш по американската политика, безмислието на ес, безмислието на нато. Кеф кеф кеф. Немеца ще пита къде е урсула и другите от ес, които обясняваха че има и друга газ освен руската дори по-евтина. Къде е тази газ? Кеф кеф кеф

Като гледам какво става с енергетиката и си мисля, че е крайно време да започна да приучвам тъщата да яде камъни.

По Евро фондове да им дадат по едно колело и всеки ден след работа по 2 часа колело за да генерират. Ейййй, страшни идиоти, просто втори няма, предполагам към октомври Шолц е оут…

Теоретично си прав, само че заради мадам Йес, просто ще почнат да ти спират тока, когато искат. Перфектната ни АЕЦ беше почти унищожена, остана само втората по-мощна половина от мощностите, и тока го продават от нея навън, а бухат яко скъпия ток на разни братчеди за българите.

"Мюлер каза, че Германия също трябва да намали износа си на газ за съседните страни с 20% и да внася 10 до 15 гигаватчаса (Gwh) газ, за ​​да избегне недостиг на синьото гориво." И кой ще ви достави синьо гориво пилета шарени, като всички са във вашата позиция. И как от намаляване на емисиите и защита на природата стигнахме само за няколко месеца до ще горим зелени въглища и ще унищожим питейните си води с фракинг. ХАХАХАХАХАХАХАХ За това човечеството ще изчезне скоро защото 99% сте едни умственоизостанали дебили. Бог дал - Бог взел. Като ти вземат ума другото няма значение.

Е то не го ли разбрахме това че е agenda-та - остава да го напишат с големи червени букви :-))).

прес 60 и 70 години кога не беееме зависими от тоо гас ората па са живели и са се топлили и Българиа е била по голяма от днес ,все пак е лошо да паднеш от кон на магаре

Тате, защо е студено у нас? Наложихме санкции на Русия и нямаме газ, синко! А, защо наложихме санкции? Русия нападна украйна и за да са зле руснаците им наложихме тези санкции! Тате, ние руснаци ли сме?

Бавно, но сигурно започваш да стопляш, защо е тая борба срещу точно дизеловите коли. И защо се представя остаряла технология, изоставена заради пълната си нерентабилност, като "еко" и т.н.

Статията. Пак Русия е виновна на германците и на пишман-журналистите

вече е Позволено да ПодМивате само 1 точка от тялото, само 1 пъти Месечно!

А колко немци разполагат с по 5 стаи знаеш ли? Мога да ти отговоря - много малък процент в градовете, и малко по-голям процент, които имат собствени къщи по селата. Това са общо взето хора, които все още зареждат, без много да мрънкат. Болшинсвото сменят в момента по-луксозните коли, с по-малки, скапани и икономични, дори да са по-стари, с цел икономия на гориво, и разходи.

Платените тролчета се вихрят да изказват "истини"! "Не разбраха ли тъпите еврогейове,че без руски газ и нефт благоденствие няма?" Уау! какво прозрение! Каква тънка, но дълбока макроикономическа мисъл! Нефтът вече е отписан, товарищи! Руският нефт пътува за Саудистка Арабия - те го купуват евтино за собствените нужди и използват мощностите си, за да преработват своя собствен нефт, който продават скъпо. Индия и Китай купваха малко - и те на безценица - ама се задръстиха. Русия сама си прави икономическо харакири, защото гори газа, вместо да го продава на Европа. Освен за Сърбия и малко на за Унгария, къде праща тя вече газ? Колкото до Германия, тя ще преживее зимата. Това е ясно. Хранилищата й са пълни на 66% и тя добавяше всеки ден по 1% или 1,5%, затова чебурашките намалика потока до 20%. Германия няма да забрави този шантаж. И повече никога няма д търгува с Москва. Никога! Не знам кой ще се бори да оцелява тази зима. Нявма да се германците. Те ще се борат с високите цени, а не за насъщния си. Но Раша-Фаша....

Точно лицемерна Германия, с няколко газопровода, изградени специално за нея, и спрени ИЗЦЯЛО по политически причини. Единият още даже не е изпозлван, и седи пълен с газ, и готов да бъде веднага включен. За какво дуднят? Това е изкуствена криза, но зимата ще дойде, тя в Германия трае от октомври до края на май понякога... Вода, дъжд, и гадост, и януари - март лед колко щеш.

рекордьорите по експорт с над двойно по-висок БВП и почти двойно по-малко население и 48 пъти по-малка площ от рассията, нямат икономика, а:)

Всеки не платен кубичен метър газ, означава глад и мизерия в руската клоака. Русофилистиците не схващате, че европейците ще бъдат на 1-2 градуса по-студено, а руските гниди остават без храна и без лекарства. Ще си дишат газ руските гниди и ще си пият петрол. Не след дълго ще предлагат газ и петрол срещу храни, но европейците ще отхвърлят тази оферта.

Шило

Явно липсата на медикаменти не е в Русия.

И тоя "Русия си горяла сама газа", Абе пич, ти за отдушници чувал ли си някога? А СА, и те си горят май сами петрола, над кладенците. М?

Шило

А, и още нещо-няма рубли, няма газ

Сър, ти каква история си чел последните 100г. не знам - но нека те просветля - няма дори теоретичен шанс държава владееща 1/6 от земната суша и със скромното население от 140милиона души да остане “гладна или бедна”. Дори хората да живеят икономически скромно - държавата октава силна и богата. Имайки ядрено оръжие няма как и тази държава да бъде завладяна заради ресурсите . Набийте си това в простите тикви и се научете to deal with the Russians, because they are not going anywhere anytime soon…

Газ има по целия свят. Само дето руските гниди могат само на Европа да го продават. Само и единствено на Европа. Нямат инфраструктура нито на Китай, нито на когото и да било друг. Това ти е ясно

Спирам да плющя некъпани германки :)

Шило

Къде е? И, като го има в такова изобилие,.що реват немците? Що цените скочиха с пъти? А бе, шамандури, газа не се използва само като гориво. Кво Прайм с торовете, реколтата за следващата година?

Явно си от най-долните комунисти, щом за теб е нормално хората да са бедни, но държавата "силна и богата".