Коментари - "Газпром" отчита спад от 45,5 на сто на износа си на природен газ през 2022 г. | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кат гладна магистралка Турски шпек!

„Газпром“ реализира рекордните 2.5 трилиона рубли (41.75 милиарда долара) нетна печалба през първата половина на 2022 г. Бордът на компанията препоръчва изплащането на междинни дивиденти. С тия "санкции" направо ги позлатихте.... Повече, рекордно повече пари за мизерно количество стока... Ама то лакомия гАз.....

Бепце, рублата за няма месец от 60 на 80 рублш за евро, Русия цъфни и вързва :)

Русия си отива бавно но сигурно.

въобще не е бавно

info, забравяш основното правило на пазарната икономика: купувача определя цената на една стока ,след като се съгласи да я плати !!!! Можеш да имаш много стока на серията,но няма ли желаещи да я купят ,......фалираш!!! Всичко друго е алабализми !!! Както и ако много продавачи се конкурират с една и съща стока за ограничен брой купувачи, побеждава този ,който може дълго време да поддържа ниски / дъмпингови/ цени !!!! Та така и за Газпром!!! Много пушилка ,малко алъш вериш !!!!

е инвялид, ни му се подигравайте :(

В бизнеса не е важно колко продаваш, а колко печелиш. Обема на продаваният газ е паднал, а печалбата е нараснала. Защо така бе, а?! Ами заради дебилните снакции разбира се! Щената на гоза в ЕС бие жсякакви рекорди, а тия дебили тръгнали да ни обаснават че руснацити продали по-малко количество, и пропускат видимо незначителната подробност че понеже цената е грозно висока, печабите са по-големи. ЕС дебилите искаха да санкционират руснаците, а ни снакционираха нас

Путшн играе с газъ си начи трява да е Гъзман

Нали китай, индия и северна корея били изкупили газът и рашистан имал рекордни приходи?

От чешмите в Русия тече вино и мед хахахах

Ти да видя някъде за пари да говорят?

Докато националните богатства са частни човечеството ще живее в робство.

Затова ли късокракият гном започна пак да приема плащания в Евро и Долари? Аз си мислех, че причината са свръхпечалбите от Китай и Индия? Орките дори не знаят какво още ги чака….

БЪЛГАРИНЪТ КАРА ТРОШКИ С ИЗПЪР ДЯНИ СЕДАЛКИ, ОСМА РЪКА!! НА ПОСЛЕДНО МЯСТО СМЕ ПО ПРОДАДЕНИ НОВИ!!!:)) БЪЛГАРИНЪТ СЛАГА ГАЗОВИ УРЕДБИ И НА МЕРЦЕДЕСИТЕ!:)))))))))))))) АМА СЕ НАМИРАТ ТУК ПЛАТЕНИ ГАВАЗИ ДЕТО РАЗПРАВЯТ, ЧЕ ПОЛОВИН БЪЛГАРИЯ КАРАЛИ ДЖИПОВЕ! ХААААААААААААААААА......ОТКЪДЕ ВИ НАМИРАТ ТАКИВА ГОЛТАЦИ ДЕТО ЗА 50 ЦЕНТА НЯМА ДА СПИТЕ ЗА ДА ГИ ИЗКАРАТЕ С ЛЪЖИ И ПИСАНЕ НА ОТКРОВЕННИ ПРОСТОТИИ!!!

МИСЛИ КОЙТО МОЖЕ ЧАДО!!! ОТДАВНА РАЗЯСНИХА, ЧЕ В ДОЛАРИ МОЖЕ САМО БОРЧОВЕТЕ!!!:)))

Тук повечето от пишещите се радват на това на Русия да им е зле ,а не усещат как ни го набиха евроатлантиците с поскъпването на газта и горивата.Русия ще се управи.Да му мислим ние

гледай обаче да не те ОПРАВИ някой украинец в България като ти избие зъбките

Да ще се Управи,а на ти внимавай някой кадировец да не ти цепне джендърското ти дупе

А ЩО ЩАТ ТУК ОКРАИНЦИ?? ЗАЩО НЕ СА В ОКРАЙНА ДА ЗАЩИТАВАТ ЗЕЛЕНИЯ ГНОМ?

КЪДЕТО Е ТЕКЛО, ПАК ЩЕ ТЕЧЕ!!!!!!! И ТУК БЕНЗИНА ДА Е 50СТ., ТОКА 5СТ., ХЛЯБА ДА Е 1ЛВ., АМА "БУХАНКА" 800ГР., ПЪК НЕКА ДА НЕ ИНДЕКСИРАТ ЗАПЛАТИТЕ!!! ЩЕ ИЗДЪРЖИМ ДЪЛГО!!!.........И ЩЕ СМЕ ПО ПОТНИЦИ ДОРИ ПРИ -30 ГРАДУСА!!!!!........А СЕГА, 200 ГРАМА КАШКАВАЛ НЕ МОЖЕМ ДА СИ КУПИМ!!!!!....САМО ЗА КОЛЕДА ОПИТАХМЕ КАК Е НА ВКУС!!!!!!!!

и 200 грама са ти много на такива мърши като тебе които не стават за нищо. Заведенията в цяла България са претъпкани с хора и няма места независимо в кой град си . Хората карат вече предимно само джипове които харчат с гъза си гориво . Хоарата са пълни с пари . Само ти говедо руско нямаш . Ами как ще имаш като ти плащат в рубли а тука никой не ги купува . АРЕ МАРШ ПРИ ВОЖДА ТИ В СИБИР ДА СЕ НАУЧИШ ДА БАЧКАШ .

руснаците пиха и ядоха за сметка на европа през цялото време докато Путя беше на власт ама нъц всичко приключи. Путьо беше мега късметлия че щатите нападнаха Ирак и петрола се вдигна от 10-15 на 150 долара за барел .До преди това при Елцин икономиката на Русия едвам оживяваше с ниската световна цена на петрола . И на късметлийското джудже без да искаха му помогнаха щатите с войните в близкия изток. Руския народ обаче си помисли че Путьо -великия икономист им вдигна стандарта на живот ,без да се замислят на какво се дължи икономическия растеж. И сега ще се върнат пак на големия кур но на много по дебел . Времето на Елцин ще им се види рай в сравнение с това което ги очаква

"Това е най-ниският резултат за компанията през този век":))))))))))))))))))) ДАЖЕ БАЙ ЛАМБО ОТ ЦЕРЕТЕЛЕВО, ЗНАЕ, ЧЕ АКО ПРОДАДЕ 5000 КГ. КАРТОФИ ПО 50СТ. ЗА КИЛОГРАМ, ЩЕ ИЗКАРА 2500ЛЕВА!! А АКО ПРОДАДЕ 3000КГ. ЗА ПО 2 ЛЕВА/КГ. ЩЕ ИЗКАРА 6000ЛЕВА!!!!! ХЕМ НЯМА ДА СЕ ГЪРБИ, ХЕМ ПОВЕЧЕ МАНГИ!!!!!!!!!.........И НЕКА ДА Е ...НАЙ-НИСКИЯТ РЕЗУЛТАТ!!!!:))))))))))))))))))) ХААААААААААААААААААА, НИСЪК БИЛ РЕЗУЛТАТЪТ????....ВИЕ ЕПТЕН ЗА БАЛЪЦИ НИ ВЗЕХТЕ?:))))))))

Викаш в безсилието си вата ? Кушай си удобрението , прокарвай с газ и си свиркай :)

НЕ ВИКАМ, СМЕЯ СЕ ДО ПУКВАНЕ!:))))))))))))))))))))))))) ХААААААААААААААААААААААААААА ..........А ТИ ГО ТЪЛКУВАЙ, КАКТО ТИ Е КАЗАЛ ФЮРЕРА!......ДЕМЕК ШЕФА!:))))))))))))))

ТАКА Е!!!! В МОМЕНТА НЕМСКИЯТ РАБОТНИК СЕ ЧУДИ КАК ДА ПОСТИГНЕ "НИСЪК" РЕЗУЛТАТ, ЗАЩОТО ТОКА И ГАЗА СТАНА МАЙКА СИ И БАЩА СИ, А НА РАБОТА ГО ПОСРЕЩАТ С ЛОЗУНГ, "АЙ СИ КАЧИЛ ГРАДУСИТЕ В ОФИСА НАД 17, ТО ТИ СИ ПУТИНОФИЛ И ЩЕ ТЕ ЗАСРАМЯТ НА СЪБРАНИЕ!!:))))))))........И ЩРАФ!:))))))))

ОТЛИЧНА НОВИНА ЗА БРАТУШКИТЕ! НАМАЛИЛИ СА ДВА ПЪТИ КОЛИЧЕСТВОТО, А СА УВЕЛИЧИЛИ ТРИ ПЪТИ ПЕЧАЛБАТА!!!:)....................И ТОВА Е САМО НАЧАЛОТО!:))))))))))

ЗАЩО МИНУС?:))))))))))) НЕ Е ЛИ ТАКА?:))))))))))))))))))

А това е само началото. Германия има да пусне още 3 или 4 терминала, Гърция (с 20% БГ участие) 1 и т.н. Т.е. 23-та година дела на руския газ в Европа ще е под 10%, и то в лсучай че у нас Колаиция Газпром съвсем се олее и Вучич успее да намери някаки пари. Плюс Орбан, но той сега е снай-високата в ЕС цена на газ, защото люби джудже. Такака или иначе - под 10%. Котировките за втечнен газ за 50 седмици напред (т.е. идната зима) за с 20% надолу от сегашните. Свърши с газа. Нефта - на $45 на идния, ама това е под производствеите разходи на Педрацията, така че ще е до изчерпване на запасите. РуССия отива на над 20% спад на БВП. Срив се нрина, рецесия е до -5%.

Ако се замислиш реално един монопол ще отиде в ръцете на друг монопол. Трябваше да има деференцирани доставки от различни източници и така по конкурентен начин щеше цената да пада. Ако не ти харесва Газпром отиваш при катарците, но не. Ти мислиш ли, че евритата ще се прецакат по тоя начин. Сега цената ще се вдига до небесата и ще има плащай куме. Та какво викаше?

Платили на бюджета 70 млд. Долара.другите са го откраднали. От тях половината са отишли за заплати на войници и обезщетения на роднини.Десетки милиарди за оръжие и логистика Разпад на икономиката. Ако тъпата Меркел не ги беше захранила толкова години,сега и за партенки нямаше да имат пари.

Налазиха и дир-а тъпите русофоби и козяци. Хвърчат обиди и всякакви простотии, нищо ценно не остава във форума. Една елементарна сметка на приходите на Газпром не може да се обсъди нормално. Дреме ми и за източните и за западните "велики" сили, това не са Левски и ЦСКА, прости тролове.

Ама нали Китай, нали Индия...

И без петел (Газпром) ще съмне!

Едно тройно просто правило 100% = 250 $ /1000m.куб 55% = поне 800$ / 1000m.куб, макар че имаше пикове и от 2500$ / 1000 m.куб Та всеки средно интелигентен математик може да сметне прихода на продадените тази година 104 милиярда куб.м спрямо 100% износ от миналата

Първо- не знаеш какво е просто тройно правило,нямаш х в написаното. Второ- никой не е купил руския газ на тези цени освен унгарците. Китай и Индия го купиха под двеста долара и изтърбушиха Газпром.

Газпроме,газпроме по зле ще става!

Ся. Са са разберем. Количество ли гледаме, пари ли гледаме, печалба ли, що ли? Защото единствения показател дет трябва да вълнува запада е печалбата на Русия/Газпром. А тя е в пъти повече от 2021. Благодарение на САЩ.

Няколко месеца беше повече,а после се срина. Тъпанари.

Като куб.м да,ама като пари.Регистрират рекордни печалби.

трилиони.. ама в рубли, щото така искаха хахахахаха при падаща рубла лооол а от първи януари кой от ЕС продължава да купува от Русия, че не се сещам? Китай вече молят ли ви на колене за газ? А Еритрея? Нещастни клоуни лол

Екстра! Два пъти по-малко газ за 10 пъти повече пари! Трябва да черпят тъпите шваби.

Германия изгражда първия LNG терминал за по-малко от 200 дни Терминалът ще започне да приема цистерни с гориво още през януари 2023 г. В пристанището на германското пристанище Вилхелмсхафен на Северно море за рекордно време приключи изграждането на първия в Германия терминал за прием на втечнен природен газ. Това съобщи на 14 ноември компанията за управление на пристанища Niedersachsen Ports. Терминалът ще бъде свързан към газопроводната мрежа и ще има достъп до подземното хранилище Etzel в Северна Германия, според Niedersachsen Ports. Компанията подчертава, че завършването на строителството е "гигантска стъпка към по-сигурно енергоснабдяване в Германия".

Кажи многознайко,колко са парите

Айде тази година още 50% надолу. Амин!

Кво стана мурзилки? Рашастан нали щеше да става световен и междугалактически лидер? Пък рублата щеше да прави долара на пух и прах, мухаха!

Регистрират рекордни печалби.Ей това стана,С по малко работа повече пари.

Да милиарди рубли …Смешник!

Предизвестен край на амбициите на един диктатор.

досега само намаляха количествата, сега влиза законово пълна забрана за внос от Русия, от 01.01 в Италия, Германия.. и износът става НУЛА. Терминалите за втечнен газ са готови, хранилищата на ЕС са пълни над 90%. Започва играта на изчакване, Русия реално трябва да спре тръбите. Зарадш един Путин..

Значи поне 70 процента е спада.

БРАТЯ СЛАВЯНИ, НЕ СЕ ИЗБИВАЙТЕ ПО ЗАПОВЕД НА ЕДИН БОЛЕН КГБ МОЗЪК!!! СВАЛЕТЕ ПУТИН!!! НОВА РУСИЯ РАМО ДО РАМО С НАС В ЕС И НАТО!!!

ТАПАНАРИ ПРОСТИ ДОВА СА ДАННИ КОГАТО В ГОДИНАТА ИМА НАЙ МАЛКО КОНСОМАЦИЯ НА ЕНЕРГИЯ КАКВАТО И ДА Е ТЯ. И ПРИ ТАКАВА ТОПЛА ЗИМА. ХОРАТА ЯДЪТ ПАРЖОЛИ ПИЯТ И СИ СЕДЯТ ПО КЪЩИТЕ. ДА ВИДИМ СЛЕД НЯКОМКО МЕСЕЦА.

Надявай се, това ви остана.

Остра нужда от ограмотяване личи при теб. Образовайте се. Образованието е най-добрият начин да постигнете финансова стабилност и да не ви баламосват и използват отрепки като Путин и Коцето "Възрожденеца".

"Задача номер 1 за нас е надеждното снабдяване с газ на руските потребители. Както винаги сме я изпълнили уверено", подчерта Милер Eгати тупана и този управлява една от мега корпорациите на Рашистан? Този е по-зле от ГЕРБ-овите калинли...Цял рашистан е такъв управляван от тупани, но това е добре за нас!!!

И ТОВА Е САМО НАЧАЛОТО, ДОКАТО НЕ ПРЕДАДЕТЕ П@ТКАТА В ХАГА. ЧНГ.

Йеее, КУПУВАЧЪТ с ПРАЗНАТА чанта ЩЕ ЦЪФНЕ икономически, а ПРОДАВАЧЪТ с безценната стока ЩЕ БАНКРУТИРА...

Точно, когато имаш стока, която никой не иска да купи се сличва точно това. Поздравление за просветяването!

Стока, която никой не иска да купи?! Разстреляй се, мозък!

Това всеки бизнесмен го желае, с по-малко работа, повече печалба.

скоро още по-"хубаво" ще става, а Проссия все повече ще разцъфтява ;)

ПРЪДЛО, ти ПЪРВА ще РАЗЦЪФТИШ...Когато ти цъфнат налъмите...

внимателно с фойерверките по празниците

Начало / Новини / "Газпром" с рекордни печалби 01.09.2022 - 08:56 /Редактирана: 01.09.2022 - 08:58/ Подкрепяната от руската държава енергийна компания "Газпром" е готова да изплати на Кремъл 2,5 млрд. рубли, след като отбеляза рекордни печалби. Компанията отчете нетна печалба от 2,5 млрд. рубли за първите шест месеца на тази година. Цените на петрола и газа се повишиха през този период, тласкани нагоре от опасенията за доставките след нахлуването на Русия в Украйна. Кремъл притежава 49,3% от Газпром и ще участва в изплащането на 1,21 млрд. рубли, след като управителният съвет предложи на инвеститорите изплащане на 51,03 рубли на обикновена акция. Решението ще бъде представено на акционерите на извънредно общо събрание на 30 септември. Дивидентът представлява неуспех в усилията на Запада да задуши руската икономика чрез санкции. Обединеното кралство и Европа също предприеха мерки за постепенно прекратяване на вноса на руски нефт и газ, за да предотвратят финансирането на режима на Владимир Путин от страна на Запада. Вместо това обаче Русия увеличи износа на петрол за Азия, а цените на газа се повишиха в отговор на намаляването на доставките от "Газпром" за Европа. Заместник-изпълнителният директор на "Газпром" Фамил Садигов заяви: "Въпреки натиска на санкциите и неблагоприятната външна среда, Групата Газпром отчете рекордни приходи и нетна печалба по МСФО през първата половина на 2022 г., като същевременно намали нетния дълг и ливъриджа до минимум."

Чудесно, тая година и по-малко…

Това е за количеството. Къде е за парите?

Кристалинките и еврозелките определиха 2 022 г. като ТРУДНА, а 2 023 г. като ОЩЕ ПО-ТРУДНА. През 2 022 г. ЕС НАПЪЛНИ ХРАНИЛИЩАТА предимно с РУСКИ газ. Какво ще прави Европата през тази година, а през следващите?! РУСИЯ има НАЙ-ГОЛЕМИТЕ РЕЗЕРВИ от ГАЗ В СВЕТА...

"Газпром" отчита СПАД от 45,5 на сто НА ИЗНОСА си на природен газ през 2022 г. Това е НАЙ-НИСКИЯТ РЕЗУЛТАТ за компанията ПРЕЗ ТОЗИ ВЕК ГУБИ ми се ДРУГАТА част ОТ ПЪЗЕЛА - как стои ВЪПРОСЪТ за ПЕЧАЛБАТА/ЗАГУБАТА на "Газпром". За ПЪРВОТО полугодие на 2022 г. "Газпром" отчете РЕКОРДНА ПЕЧАЛБА. За ВТОРОТО полугодие КАКВИ СА ДАННИТЕ?! Да не се окаже, че за цялата година ИЗНОСЪТ е РЕКОРДНО НИСЪК и ПЕЧАЛБАТА е РЕКОРДНО ВИСОКА?! ПО-МАЛКО ПРОДАДЕН продукт за ПОВЕЧЕ ПАРИ?!

И това са знания по темата. Газпром да си го мисли Путин. Ние можем без него.

О, госпожо, всеки третокласник ще ти сметне колко е печалбата/загубата, ако знае двете НЕИЗВЕСТНИ - КОЛИЧЕСТВОТО продаден ПРОДУКТ и ЦЕНАТА МУ. Толкоз по ТЕМАТА.

Я кажи цената? Пък после ще смятаме.

тошев, цената / УСРЕДНЕНАТА / ще разбереш след няколко месеца. Дано знаеш, че Германия, например, КУПУВА руски газ на ЕДНА цена, България на ДРУГА. ГОЛЕМИТЕ количества ПОЛУЧАВАТ ОТСТЪПКИ.

Какво значение има дали Газпром е на печалба или на загуба? Докато Русия води война, няма да потребяваме руски стоки, точка!

jingiby

Пожелавам им тая година фалит...

но бавно нещата си идват на мястото и накрая печелим свобода от зависимост плюс че цените вървят плавно към старите цени . Силна Европа отново се оправи но Русия затъва и затъва и единствената вина за това е на Русия, Путин и кремълските бабаити

Унгария плаща най-скъпия газ в момента щото има един доставчик и той се казва Русия.

То и за българия говорихте че сме с най скъпия газ , а плащахме 200 лева сега плащаме по 1000евро и по 2000 за същото, ама ни казвате че било поевтинялло. Болшевиките сте лъжци и манипулатори и предатели във всеки строй

Евтиният газ има цена - зависимост от раша, което пък от своя страна води до корупция, мизерия, чакане за кола модел 60та по 20 години, затворени граници, празни магазини и тн и тн…

Е сега пък ще има възможност да видите, какво означава пък липсата на евтин руски газ и петрол. Друго предимство вероятно ще бъде, че 80-те процента, като изгладнеят и замръзнат може да им дойде ума в главата и да изметат цялата ваша измет.

Ми като гледам и скъпия газ има цена - зависимост от щатите и Катар. Гледам, че и корупцията я има - справка ЕП. Та къде е разликата? Сетих се - газа е скъп, другото си е същото.

То ще спадне и производството на електромобили защото е необходим никел.

брюкселското зеле ще е деликатес, щото зелките иска торове, а торовете искат газ

Производството е спаднало с 20%, но пък износа за страни извън ОНД, бил към 50% спаднал, губят се едни 30%, които отиват за азербейджан, а пък всички купуват от азербейджан, чрез постедници и на по висока цена

Чудесно! Да си го натикат някъде тов газ!

И като подарък не ни трябва! Откачихме се! Евтиното излиза най скъпо!

чета тука как русоробите се самонадъхват , че всичко било ОК , вярно по-малко изнесли,ама пък на двойна,тройна цена. 1/ ....а можеше да си изнесат пак същото количество,нали ? 2/ това с цената - забравете ушанки ! Дояха богатата Европа, сега - на безценица към Китай и Индия , много под ПАЗАРНАТА цена , да не говорим за преноса , примерно до Индия пътя не е по-малък отколкото американският втечнен газ от Мексиканският Залив до европейски терминал. А и газовози няма...... 3/ част от газта пак идва в Европа,но със посредници т.е печалбата е за тях - евтино вземат,скъпо препродават. И най-вероятно доста ПОД пазарната цена им го дава Газпром щото няма накъде. 4/ такъв дащен пазар като Европа няма как да се намери , ама иначе блядовете шизофреници все Запада обвиняваха че искал да ги превзема......за Китай нещо да кажете сега ?

Европа няма да е конкурентноспособна без евтини ресурси.Ще свърши богата Европа.Водещо компании,като Фолксваген ,изнасят производствата си от Европа.Европа ще остане богата само на претенции.

и така 75 години клетви без резултат, другари

А за 120 милиарда повече печалба не споменавате.

То рубли бе шушляк

Абе, таваришЧ, а за догодина, а за следващата....? Инфраструктурата на Газпром е насочена изцяло към ЕС. Кой и за къде, а и с какво ще строи нови патоци, терминали ..... Или Газпром ще става Газпром викаш?

Дано тая путинска кочина се разпадне накрая.Който се изскубна от руското влияне все се е оправил.А тука разна блятска гняс цвичи под всяка новина за копейки.