Газът може "да завие" в неочаквана посока, от което да заболи

Ако изграждането на газопровода "Северен поток-2" завърши, ще има нови санкции на Вашингтон, които може да са по-тежки от сегашните и да засегнат не само компаниите, партньори на "Газпром", но и всички трасета, по които се пренася руски газ към Европа. Това ще се отрази на цените

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кои са тия цървули дето искат да налагат само санкций бе, сигурно са ядящите кравешки фъшкии

Откъде-накъде ще налагат санкции на кого ли не по целия свят?

И аз това се питам! Защо и как го правят гадовете?

САЩ забраняват !? Алоу, слугите в БГ, тия какви са ви - господари или какво?? Къде вкарахте БГ бе скапаняци?

Вън колониалната администрация от България!!!

Някой нещо да каже? Някой нещо за свободната пазарна икономика? За това, как пазарът диктувал? За това, как държавата и политиката не трябва да се месят в икономиката? Някой нещо за прословутите "евроатлантически ценности"? За равноправието между държавите? Прегръдката на Големия брат отвъд океана е като "прегръдката на боа" - убийствена и задушаваща. Ако ЕС иска да оцелее, едниственият му реален вариант е да постигне независимост от САЩ - икиномическа, военна и финансова.

Какво чакате? Отворете им очите на тия от Брюксел!

България налага санкции на фирми от САЩ, понеже внасят газ от Европа. Целта е САЩ да почнат да купуват втечнен газ от Европа на тройна цена и да се притиснат канадските фирми

Газовите рекети, ще се плащат директно на мутрите от Вашингтон. Затова слагат американски бази в Българтия, за събират налозите и да слагат политици в багажниците

Ес си се навежда на американците точно както бате се навежда на ЕС- няма разлика. Ей го за визите- Парламента плаши с визи ама на кой му дреме- Комисията наведена...

Като ударят газа ще ударят германската икономика и съответно ще има по- малко пари за ЕС и от там и за нас....

Ха..ха! Щели да ударят геманската икономика???!!! Нали точно за това диверсификацията в европейското енергийно законодателство има такава огромна роля! За да не може никой никого "да удря"!!! И това за щастие са го предвидили много по умни глави от моята и твоята. Така, че за парите си не се безпокой.

Тиквата е дипломат и ще се наведе на където трябва..но панделата му е сигурна, освен ако скоропостижно не гушне прасковите!

Санкциите с краен срок 30.10.2020. НАЙ -ВЕРОЯТНО до ПОЧТИ СИГУРНО ще паднат още на 03.11.2020

Ха..ха..! Надежди! Санкциите ще "паднат" когато Русия върне заграбеното и изплати всички репарации за 14 000 жертви, 1,5 милиона бежанци и разрушеното и окрадено имущество. Всички ще са доволни ако това стане до 03.11.2020 г. - вярвайте ми!

ти си тъпак 5 за 4 !

Ами да наложат санкции на Германия, няма проблем. Само че Германия командва ЕС и това неизбежно ще предизвика европейски санкции за САЩ, т.е. търговска война. Този филм вече сме го гледали, няколко пъти. Нищо ново под слънцето.

На Германия няма да и наложат санкции, защото не напада съседите си и не анексира техни територии.

Смъртна присъда за Джордж Сорос и умъртвяване,чрез ритуално източване на кръвта !!!

Има ли нещо съзидателно, което са предложили янките на този свят???

Да! Още не са открили ваксина против невежество.

Към момента Русия е вносител N1 на петрол в САЩ. Явно това не е опасно за щатската сигурност и демокрация?!? Русия се явява такава и като доставчик на газ за Германия, а и за други държави от ЕС, което, според САЩ, е пряка намеса в сигурността им и заплаха за демокрацията там!!! Класически пример за политическа шизофрения.

и от къде внася - венецуела и иран ?

Е даде.от Русия!САЩ са бита карта!

Реално САЩ обявяват търговска война както на ЕС, така и на Русия. На Китай отдавна са обявили. Освен накрая Евразия да се обедини срещу тези, които се месят в отношенията между трети страни. Жалко, че САЩ си горят мостовете. Много неприятна ситуация за тях. Но щом и европейската част на проекта не спира, това означава, че търговската война е на живот и смърт. Явно вече няма на къде. Залязващите САЩ нямат вече идеи, с които да движат света. Това непременно довежда до отлив на умове и бизнеси от тях. Не ми е много приятно да го кажа, но изтока е новия икономически доминатор - като под това не визирам само Китай, ами Южна Корея, Сингапур, Индонезия и дори Индия. Япония е малко по-друга бира. Трябва да свикваме

Не САЩ а целият свят е обявил война на Русия - параноици загубени!

Не е луд който яде баницата ..... Докато има послушни и продажни политици, САЩ ще има влияние! Бедността в България е причинена от чувството за безотговорност, винаги се разчита на някой друг, друг е виновен, друг е отговорен, друг мисли, така никога няма да се оправим и други ще печелят от нашия труд.

Идеята е да се сложи прът в търговските взаимоотношения между Русия и ЕС, в частност да се засегне и промишленото развитие на Германия...която зависи от руския газ малко или много. Един сериозен съюз между руснаци и европейци би накарал янките сериозно да олекнат на местна почва. И мисля, за добро ще да е...

Пълни глупости! Единственото ярно в поста е че Германия зависи от руския газ МАЛКО, както по време на студената война. Русия беше изолирана и не липсваше на цивилизования свят. И ще има да чакате янките да "олекнат" с 390 милиарда долара стокооборот с ЕС. Ха...ха...наивници!

И Германия взимаше газ от Папуа ?

Вашингтон да си гледа своята кочина и да не се бърка в Европа. Вашата простотия и липса на обща култура вече са отчайващо, ама отчайващо очевидни. Възпитавате най-простите индивиди в света, които не могат да посочат собствената си държава на картата. Обхващащате света като вирус, накрая сами ще умрете, защото простотията и разврата водят до КРАХ.

Краварите пикаят газ, тъкмо ще могат да намалят фракинга! Гле! Получава се, че руснаците и за говедата мислят!

И как да разбираме новото ,,предупредение,, на братята от ФАЩ : ако не изпълнявате разпорежданията ни, ще получите нов вирус :)))

Не газът ,а гъзът!

Абе тая Европа кога ше заработи за собствените си интереси, то санкции, газови емисии, зелени енергии, криви краставици, къде е пазарната икономика питам Аз, и зная, че отговор няма да получа.

Нека ти подшушна-пазарна икономика ти афишират само когато трябва да ти унищожат плановата икономика, която иначе ти дава всичко необходимо за живота, без екстрите. След това, когато отслабнеш-идва неоколониализмът... това не можеш да правиш, онова не можеш да произвеждаш, това от нас ще го купиш, не може сам да си го правиш... Това е...

Така и го знам много добре, извинявам се за трикратния пост.

Абе тая Европа кога ше заработи за собствените си интереси, то санкции, газови емисии, зелени енергии, криви краставици, къде е пазарната икономика питам Аз, и зная, че отговор няма да получа.

Русия е велика, Русия може всичкоо. Русия има всичко - нефт, газ, петрол, дърва, трева, вода, порцелан, диаманти, пшеница, бисери и т.н. Не Русия ще е засегната от мерките, щото тя може да се самозадоволява със собствените си ресурси, а ЕС и другите колонизирани от САЩ и едрия капитал територии ще съжеляват че не могат да се снабдят с руските благинки, които реално Русия им ги подарява - щото им ги дава по пазарната цена. Толкова великодушма е нашта Освободителак Русия.

Русия М ги подарява защото им ги дава на по ПАЗАРНАТА цена ....нямам коментар ...явно да пишеш много постове за копейки е много трудно троле.....аз много се радвам колко е добре Русия и този разцвет се вижда и засилва и озарява и всички послушни бивши републики мухахахахахахаххахахахаахахха...не мисля че и на 4 ти ще могат да ти помогнат човече

Ами с такива партньори май не ни трябват врагове. Европа ще се еманципира малко по-малко. Няма друг изход с това желание на американците да диктуват всичко и на всички. Глобализацията е пътник, което е и хубаво и лощо.

SirBob

Дано,и то по-скоро. Че то наистина с такива "приятели", врагове не ти трябват. Крайно време е Европа, в това число и България, да се еманципира от големия "демократичен" брат и да постави собствените си интереси на първо място.

стига сте лаели бе. САНКЦИИТЕ са от типа - НЯМА ДА РАБОТИШ ЗА МЕНЕ и НЯМА ДА ТИ ПРОДАВАМ СТОКАТА В МАГАЗИНА. Вие го изкарахте все едно БОЙ С ПРЪЧКА НА ГОЛО. Всеки да си преценява с кой иска да върши бизнес и от къде му е по-далавера.

Не, не не са такива. По-скоро са от типа:-Няма да купуваш от Вова(нищо, че е по-евтино), а само от мен, иначе че ти смачкам фейса.

Стига бе, тия все бойкотират. Чудя се, ако нас не без усилия ни клатят, как ще го сторят на германетата? Те целия свят няма как да го бойкотира. Пък нека да опитат, да видим кой ще спечели.

SirBob

Да бе, тия боклуци защо си мислят, че всички трябва да им се кланят и да се съобразяват с тях? Руснаците продават евтин газ, на немците им е изгодно, точка. Чисто търговски отношения. Толкова просто е.

Нормално е да си мислят - щом херо мустака тръгне да си сваля гащите , наш бибитко вече се насира .

СПОКО,БОЙКО МИТИЧ ЩЕ ЯХНЕ КУБИЛКАТА И ЧЕ ОРЕДИ НЕЩАТА. СПОКО НАРОДЕ НОЖА Е ДЪРВЕН.

Аз прочетох "Гъзът може "да завие" в неочаквана посока, от което да заболи" и влязох да науча нещо, а то кво било.

САЩ "газ пикаят", че не успяха да превърнат Крим в тяхна военна база, затова искупиха 90% от Украйнската газопреносна мрежа с намерението да печелят и контролират пранзита, както и да си продават прескъпия течен газ. Затова всички потоци от Русия ги конкурират ценово и те си мислят, че могат да налагат някакви санкции по целия свят. И ние ще им наложим санкции, като спрем да купуваме американски стоки. За бога братя, не купувайте от МсДоналдс, КФС и всякакви дрънкулки от САЩ.

На пазара в България има малко американски стоки. Голямото пазаруване от тях прави марионетното ни правителство-газ, оръжие(при това доста скъпо), компресори за газопреносната мрежа, ИТ продукти... Но все пак съм съгласен да ги бойкотираме до колкото може.

То американските стоки в цял свят са малко . Все пак американците трябва и да ги произведат .

Приказки за наивници-"свобода на словото", "демокрация" и "пазарна икономика"... В момента нямаме нито едно от тези три неща, всичко излезе лъжа.

И на това му викате "най-голямата икономика в света" ?. Не ми се връзва наблюдавайки паническото редене на санкции спрямо дръзаналите да им отнемат пазарния дял с който са свикнали да разполагат. Не че досега Германия и останалите около нея ползваха друга газ освен руската, но след като заобиколиха толкова старателно отглежданата цветна революция в Украйна на САЩ не им остават кой знае какви ходове за да останат с влияние в тази част на света. Явно сметките с доставка на газ с кораби не им излизат на краварите и вече виждат "тарикатите" европейци как избягват сделките с тях. Толкова старателно рекламиращите пазарните механизми явно не са свикнали с пазарната конкуренция затова разчитат на въоръжените си сили да укротяват дръзналите да се развиват по свой собствен път.

Е методично.Както и постоянните нарушения и престъпления на руската олигархия която не ще ине ще да спазва правилата и международните закони

Попипай пак асан американеца и трай .

Сега САЩ имат нещо против Русия да доставя газ на ЕС. Особено на Германия. Ма те винаги са пробвали да имат нещо против, ама до сега не им се получаваше. Е то сега може и да им се получи. САЩ налагат различни видове санкции още от времето, когато СССР почна да строи газопроводи в западна посока. САЩ "пикаеха газ" още когато тръбите опряха границата на СССР и тръгнаха по СИВ. В следствие на различните им санкции от 100% доставчици на тръби и компресори за газопроводи за целия свят, сега само който не го мързи не ги произвежда. Даже България по едно време произвеждаше безшевни и спирално-шевни тръби среден диамеър за газопроводи.

Докато Путин спазваше правилата и законите нямаше санкции.Като започна да води открито войни срещу съседите си и да прави опити да изнудва близки и далечни европейски страни.Започнаха да го озаптяват и ГАЗПРОМ се срина.

Да разкодираме - "до като Путин спазваше правилата и законите" - чии правила и чии зкони? Путин си спазва неговите си руски закони. Законите в стил "Магнитски" не са руски закони и Путин няма грижата да ги спазва. Докато беше що годе безобиден и докато САЩ или по-точно сина на сегашния кандидат президент нямаше пръст в газопреносната мрежа на Украйна, всичките "Потоци" не пречеха на никого. Но след като там се появи интерес на някой политик от САЩ - вой "Путин не спазва правилата!", а понятието "енергийна независимост от Русия" стана мантра със смисъл "или купувате от нас втечнен катарски газ или от руския, но доставян по контролираната от нас тръба".

Докато ГЕРБ раздават България на САЩ,Гешев и гербетастката полиция търсят,гонят,преследват виртуални Руски агенти !!!??? Живеем в гнусно време.

И ,,приватизира” и затона гласуват за ГЕРБ и подкрепят Народа

Анти демократ напълно си прав за западните съюзници . Факт е обаче че решенията за Бг не се вземат в София . Ако БСП управляват сигурно Москва ще решава . Сега за съжаление Запада решава . Важно е да намерим баланс .

Когато Русия беше най-близките приятел и пазеше България,бяхме добре развита и социално просперираща държава. С отлично образование, здравеопазване,промишленост,селско стопанство,икономика. След 90та и западната окупация над България се превърнахме в една експирементална ,бедна ограбена територия от която се Евакуираха 3 милиона българи ! Евакуираха се от Родината си ...проЗападна,14 години член на ЕС и НАТО ...избягаха от нея!

Нъобще не беше толкова хубаво докато ни владееше СССР който ни ограбваще и ограничаваше от всичко.В страната имаше постоянен дефицит на стоки и услуги и свръхголяма корупция

Няма друга държава, която е вредила на България така както го е правила Русия (СССР). Още от времето на княз Светослав, та до наши дни. Само да напомня на забравили те. На комунягите дължим наличието на "македонска нация". От тях е извършена последната ислямизация(1945 - 1947) година............

Докато сме територия, а не държава така ще е.

Сега разбрахте ли за какво Западни слугите му у нас, ни Натресоха Западната демокрация..Западни ценности..Западен морал.... ...за да Ограбят,Смачкат,Унищожат духовно,психически,финансово... физически. Сводниците на България като ГЕРБ ,продават плътта на Родината ни на тези които докараха страната ни да се Отдава и продава ...на Западните мръсни Хиени!! И ги наричат даже...партньори !!? Гнусно!

петно на картата , плод на безкрайни анкесии на прилежащи територии /подлежащи на освобождение/ , няма ли да вземе да произвежда , да създава нещо , а не да живее на гърба на създаденото от земята за милиони години ? срамота бе , не ви ли е неудобно бе , нещастници да разчитате на земните недра ? толкова ли сте некадърни да създадете нещо ! давате ли си сметка, че казано простичко - "не сте аткрактивни" с нищо ... не предлагате нищо, на света освен ... кинжали и циркони ....не сте аткрактивни и идейно, ментално ... а на всичко отгоре сте агресивни, считайки , че сте имали някакви ваши "законни интереси" по света ..... нищо нямате , никой не ви иска, за нищо на света ! абсолютни нещастници! давате ли си сметка как изглеждате отстрани и на какво приличате изобщо? ?!

lu4ka

Прав си. Никой не харесва краварите.

явно имат крави, отглеждат ги за мляко и месо... блядовете ккаво имат се пита в задачата ? ах да, сетих се - циркони и кинжали ... ами яжте ги!

Пий си хапчетата и не се занимавай с неща които не са за теб. Като мислене, например.

пий ти , та белким се излекуваш от чумата на "блядския сват"

Американците започват да си позволяват прекалено много. Дори германците вече започнаха да се дразнят. Скоро ще има сериозна конфронтация ЕС спрямо САШ.

Конфронтацията е ЕС и САЩ срещу нечестните практики и опити за обсебване на пазара от Русия на Путин

Schilo

Ба си буламача. Значи, Русия мъти водата, а ЕС и САЩ се конфронтират? Как го измисли? Гений си ти, нешлифован диаманд.

Какво обсебване на пазара, то той си е на руснаците от много години. Проблема стана с Украина, където направиха цветна революция и започнаха да цакат и крадат от газопровода. За това Руснаците тръгнаха да строят газопровод до Германия без посредници. Е американците няма да хлебят вече от транзита на Украина и реват с цяло гърло. То няма друга газ, Германците и да искат, няма откъде да я вземат!

има само в кратуните на чекистите, които все някой ги преследва и напада ... а то те нападат... все искат да са със "запада", ама нещат демокрация ... е кво се натиската на запада тогава ? стойте си, капсулирайте се в азия!

че ако иска гадпром да завие на Луната ..ха.ха на мен руска газ не ми трябва.

Schilo

На теб ти трябва смяна на лекаря.

Без съмнение виждаме последните години на таланта наречените САЩ. Всички индикации са налице... ..Слабостта..Неспособността..Глупостта..пълната Немощ...... ... се прикриват/заменят с Агресия..Мачкане на всеки който Отказва да Плаща ...Безогледно Грабеж на всеки позволил или опит за Разграждането му ако Откаже !! Всичко това са прийоми на Застаряваща слаба Злобна Мутра.

А реалноста е друга.СССР вече гонява и Русия ена път да го последва.САЩ са и още дълго ще бъдат първа икономическа и военна сила в света

lu4ka

Колкото и шеговито да ви звучи, новият световен ред ще бъде наложен не по-късно от 2070г... за съжаление. Нещата ще продължат да се случват въпреки нас.

А така.. още им се кланяйте на говедата... Дайте им още пари, за да могат да Ви санкционират.... и това с визите.... После пак такива управляващи си изберете...

Говеда са антибългарските тролове които ни внушават,че прескъпия руски газ е по евтин от американския или катарският втечнен газ

Schilo

я дай цените. Ама до България.

при демокрацията щяло да има пазарна икономика

lu4ka

PWC в Лондон имат двадесетгодишни икономически стратегии, а се смееха на нашите петилетки.

защо мутрата толкова бърза да положи тръбите, но тоя фейк тук го оставете! Ще си ни глобят и ще плащаме!

САЩ сами си копаят дупката, въпрос на време е да скочат в нея.

lu4ka

Всички го искаме, но няма да се случи. Не забравайте, че светът се управлява от евреи.

Трябва да се разбира ,че Европа ще мръзне и ще внася втечнена газ от САЩ.По този начин цената на продукцията и най-вече на Германия ще се увеличи,и тя няма дя е конкурентно способна на тази на САЩ.До сега Полша и Украйна получава приблизително по 1,5 милиарда долара , а сега нищо, а като допълнителна екстра и ще мръзнат , и ние също.Добре ,че нямаме промишленост ,защото и тя щеше да спре

Не разбирам тези антируски изказвания един мръсник ли ги пише или са няколко мръсника. То бива идиот,идиот,ама пък толкова?

Schilo

един е

браво на американците

Елиминираш конкурента и целият пазар е твой. И след това си определяш каквито си искаш цени.

Когато си пуснеш печката не се интересуваш каква е газта, а колко ще платиш за услугата. Лошото е че нашия пак е в разкрачено положение, а народа ще духа супата.

Не е нашата.Ти плачеш за руски прескъп газ.И си широко разкрачен и надупен на североизток

Schilo

на янките с каква цена е?