Коментари - Франс Тимерманс: Водородът ще бъде „основен елемент“ в бъдещата икономика на ЕС | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Водорода не се ли свързваше веднага с кислорода от атмосферата и образуваха вода!? Как тогава ще е парников газ!? И доколкото си спомням от наученото - беше най-разпространения елемент във Вселената.

Иначе се носят слухове, че даже Ахмед Доган си е поръчал две горелки от Сименс на водород за ТЕЦ Варна и явно натам отива енергетиката в България и Европа.

заради тези психясали екоталибани горивата, а оттам и цените скочиха до тавана и ще продължат нагоре. Заврете си зелената сделка в зелените..... . Въпрос на живот и смърт е да излезем от Парижкото споразумение час по-скоро.

Еврозелките продължават да ръсят глупости. Няма такива наглеци, като марксистите окупирали върховете на ЕС.

Поредния с пръсти в контакта. От къде този водород в нужните количества? Получава се чрез електролиза, тока за нея с галене на котки ли ще се генерира? Реагира с почти всички метали, разтваря се в тях, как ще го транспортираш? За "водородна трошливост" на металите тия оптимисти май не са чували.... Втечнява се на -253 градуса, литъра тежи 70 грама... и се изпарява с бясна скорост ако не охлаждаш като малоумен, за което пак си трябва енергия. Глупости на търкалета....

Бъдеще, ЕС, икономика?? Ха ха веселяци, къде ги ръсите тия анекдоти бе

същите простотии бяха за дизела, екодизела, хибридите, вятърните мелници, соларите, сега водорода. НЯМ ТАКИВА НЕШО ЕКОЛОГИЯ И ВЪЗОБНОВЯЕМИ!! има човек има консумация. За видорода се иска ток и газ!!

Водородът има много сериозни проблеми. Спомнете си дирижабъла „Хинденбург". При производство на ток чрез водород се отделя вода, което в малък мащаб не е лошо, но е големи мащаби ще доведе до климатично изменения, които ще повлиаят на флората и фауната, както и на начина на живот на хората, като може да доведе до такива промени, че да се появят нови болести, които са нехарактерни за мястото преди това.

Газовете със забележим парников ефект в атмосферата са въглероден двуокис, метан и водни пари. Така че, незаменимият Тимерманс заменя танто за кукуригу. Но това е по-малкия проблем. Големия са малоумниците, които позволяват на тарикати-активисти да имат такава огромна власт. Нямам нищо против Тимерманс да си ползва водород или каквото желае, но да ни остави на мира и да не пипа финансите - те не са за да го направят да се чувства значим.

Даже и Саудитска Арабия е започнала инвестиции в производството на водород с помощта на нонстоп слънчевото греене което имат. Австралия и тя. Могат да се използват танкерите за втечнен газ и да се пренася водорода до страните консуматори на енергия. Свърши се с Рашка Говняшка!

Ако водните пари са парников газ - да забраним на океаните да изпаряват такива пари!?

Същия тимерманс имаше изказване оня ден, че европейците трябва да се къпят по-рядко и вместо да си перат дрехите да ги проветряват. Та ако подобни чиновници градят някаква стратегия, жална ни майка. ЕС се тласка към енергийна бедност

Това го е казал отдавна академик Капица. България има неизчерпаем резерв от водород в Черно море.

Ужас ....този" вижда" ли ни или и ние сме някъде отвъд ...

То и водородния двуокис е толкова вреден че го има във всяка газирана напитка. Защо не ревът за това.

hahaha... че и от всяка чешма тече... ;-)

то пък едно бъдеще, с такса за всяка пръдня

"Силно вярвам в зеления водород като движещата сила на нашата енергийна система на бъдещето" е изключително неправилно формулирано изречение. Тимерманс някакъв физик ли е, изобретател, новатор или какво? Може да каже примерно: "Надявам се да имаме нови технологии в скоро време и водорода да стане движещата сила на енергийната с-ма в бъдещето", но така както го е казал излиза, че технологията е вече налице, което за съжаление не е така.

Освен да помолим Бог да си прибере вересиите , аз друго решение за тези заблудени европейски водачи не виждам...

Остава да ни осветлиш колко ще е загубата в % на този течен водород от Австралия до Европа. Защото газообразния губи 3-5% за едно денонощие в горивната клетка.

...... това не беше ли шистов американски газ ? Ако шистовият добив вече става добър, какво ни спира да довършим проекта за добив на шистов газ в Добруджа ? Дали Зелените отново ще протестират срещу тази диверсификация ?

Винаги ме кефят специалистите по отрицанието на съвременните технологии в България. Сигурен съм , че в цяла Африка има още повече такива специалисти и затова са на края на прогреса.

Експерте, вземи си хапчетата...

Шистов е. И в Полша е шистов , но ние сме си по, по , най.

В Чернo море има сяроводород. Малка разлика от водорода?!

Пич, сбъркал си си ника,ти си горд мудак

Тази паплач Бюрократите от ЕС зават за зеления водород. преди бе соларни сега и водород.

Тоя е завършил за даскал по френски език. За какви енергии говори тука? На мен като физик, този ми звучи комично ...

На тва знае ли некой кво му е КПД-то? От възобновяема и газ във водород за съхранение? Аз знам на ЯЕЦ-а, средно 30 %. Топлинна мощност на един хилядник е 3 000 мев, ел. мощност 1 000 мев.

Лобистка платена пропаганда.

Ще се радвам да се случи, но май няма да сме живи да го видим!

Нашенските потурковци какво мислят е без значение

Около десет години са нужни Войната на фашистка роССия срещу Украйна ще ускори тоз процес

Това са такова глупости, че няма до къде.

Тия с какво се друсат?

Този е вуду икономист - вярва, че каквото каже ще се случи, без значение са природните закони.

Изтрещел си моето момче, като ония в Брюксел. И в каквото и да вярваш, ти трябва лечение.

А мен не ме кефят хората дето по физика и химия в училище са спали. Я обясни кое е по-вредно за атмосферата - въглеродния двуокис или амоняка? И после покажи едно растение, което използва амоняк за нещо. Нали целта е да пазим природата? Май Балзак бе казал, че няма нищо по-лошо от активната глупост.

Умножи по 50 и може и да отгатнеш.

КПД -то клони към нула, но това не е важното, нали пазим природата !!

Има втвърден природен газ за няколкостотин години. Но нямаме технология за добив.

Е това е професия, да взимаш 30000Е заплата и да говориш глупости. Ако искаха да запазят планетата досега щяха да забранят пластмасовите бутилки, чаши, столове, съдове, торби, чанти и др. Молекулата на водата е толкова стабилна че по какъвто и начин да я разграждаш вложената енергия ще бъде по-голяма от получената при горене на водорода. Това уравнение учените го знаят, но света се управлява от пълни идиоти.

Фантазьорче.

ей го тоя олигофрен пак се изказа хаха

Да парников газ са! При това с най-голямо влияние. Някъде към 70 процента.

Всъшност точно обратното. Сега вместо да се дават пари за наука, ще се дават за оръжия, т.е. на краварските оръжейни фирми, за да правят джавелини. Европейците ще им се наложи да купуват. Това е целта на пиндосите...

С водород се опитват да решат проблема за пренос на енергия , не да правят петпето мобиле. В сахара има много площ с много слънчеви дни, съотвенто може да се произведе ел. енергия, но тя трабва да се пренесе и съхрани до момента в който трябва и къдети е необходима. Решения са водирод, батерии ...

ич те нема От дека ке го земеш водородо бре. Ко го земеш от водата, ке се качи количеството кислород бре. Знайш ли значи тва бре франсо. Повишаване на температурата, повишяване опасността от пожари, повишаване на въглеродните емисии, в крайна сметка танто за таратанци и много парив твоя джоб бре франсо. Само дето де ке ги трошиш сея пари бре.Няма да има къде

пари брат, с много пари се друсат. Пък нас ни дръстят

Браво на вас, направете си водородна икономика, тествайте я и ако проработи, звънкайте да спираме газа. ПП Не е зле да си имате рубли за газ, в случай че зелената дивотия случайно не работи. Отделно ако не ви стига тока, звънкайте на РосАтом, не са скъпчии.