Коментари - Франс Тимерманс: Водородът ще бъде „основен елемент“ в бъдещата икономика на ЕС | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нещо повече - ще бъде основен елемент и за изграждане на водната молекула, а от там и на водните запаси на Европа!

Може би, след 100 години

най-важното е извратени тъпанари като теб да не са в политиката!

А как се получава течен водород? Тече някъде в природата или се намира в главите на политиците от ЕС и трябва да се точи оттам, прдварително правейки дупки с дрелка?

Празни приказки от празни хора. Вярва ли им някой ?

с аушерки, филоложки и даскали по френски - толкоз.

Евала на този, който пусна на ЕС тази муха за водорода. И те нали всичките са тотално неграмотни, налапаха кукичката и сега плямпат глупост след глупост.

Браво на вас, направете си водородна икономика, тествайте я и ако проработи, звънкайте да спираме газа. ПП Не е зле да си имате рубли за газ, в случай че зелената дивотия случайно не работи. Отделно ако не ви стига тока, звънкайте на РосАтом, не са скъпчии.

50+

ич те нема От дека ке го земеш водородо бре. Ко го земеш от водата, ке се качи количеството кислород бре. Знайш ли значи тва бре франсо. Повишаване на температурата, повишяване опасността от пожари, повишаване на въглеродните емисии, в крайна сметка танто за таратанци и много парив твоя джоб бре франсо. Само дето де ке ги трошиш сея пари бре.Няма да има къде

ей го тоя олигофрен пак се изказа хаха

Фантазьорче.

Е това е професия, да взимаш 30000Е заплата и да говориш глупости. Ако искаха да запазят планетата досега щяха да забранят пластмасовите бутилки, чаши, столове, съдове, торби, чанти и др. Молекулата на водата е толкова стабилна че по какъвто и начин да я разграждаш вложената енергия ще бъде по-голяма от получената при горене на водорода. Това уравнение учените го знаят, но света се управлява от пълни идиоти.

С водород се опитват да решат проблема за пренос на енергия , не да правят петпето мобиле. В сахара има много площ с много слънчеви дни, съотвенто може да се произведе ел. енергия, но тя трабва да се пренесе и съхрани до момента в който трябва и къдети е необходима. Решения са водирод, батерии ...

И като духне ПЯСЪчНАТА БУРЯ от СОЛАРНИТЕ панели ще останат само парчетии

Като се разсъждава лаишки е така. Нер само пясъчни бури има много компоненти които могат да компроментират такова начинание. Например говорят за Сахара. Да, ама там са суверенни страни и могат да искат могат и не да слугуват на ЕС или идеята е предварително да бъдат демакратизирани (хуманно). От къде изкачате такива наивници не знам. В настоящият момент са си направо утопии, вие с по голяма вяраот комунисти май

Тия с какво се друсат?

Този е вуду икономист - вярва, че каквото каже ще се случи, без значение са природните закони.

пари брат, с много пари се друсат. Пък нас ни дръстят

Това са такова глупости, че няма до къде.

Нашенските потурковци какво мислят е без значение

Изтрещел си моето момче, като ония в Брюксел. И в каквото и да вярваш, ти трябва лечение.

Ще се радвам да се случи, но май няма да сме живи да го видим!

Около десет години са нужни Войната на фашистка роССия срещу Украйна ще ускори тоз процес

Умножи по 50 и може и да отгатнеш.

Всъшност точно обратното. Сега вместо да се дават пари за наука, ще се дават за оръжия, т.е. на краварските оръжейни фирми, за да правят джавелини. Европейците ще им се наложи да купуват. Това е целта на пиндосите...

По тия въпроси са работили учените още по времето на Менделеев през 19 век. Реакциите ги има разписани в учебниците за средния курс в училище. Какво ново че измислят? Тия най-много да открият, че за производство на водород трябва чиста вода, която по принцип е в недостиг и че като няма слънце водородната им икономика УМИРА!!

Лобистка платена пропаганда.

На тва знае ли некой кво му е КПД-то? От възобновяема и газ във водород за съхранение? Аз знам на ЯЕЦ-а, средно 30 %. Топлинна мощност на един хилядник е 3 000 мев, ел. мощност 1 000 мев.

КПД -то клони към нула, но това не е важното, нали пазим природата !!

Тоя е завършил за даскал по френски език. За какви енергии говори тука? На мен като физик, този ми звучи комично ...

Тази паплач Бюрократите от ЕС зават за зеления водород. преди бе соларни сега и водород.

Винаги ме кефят специалистите по отрицанието на съвременните технологии в България. Сигурен съм , че в цяла Африка има още повече такива специалисти и затова са на края на прогреса.

А мен не ме кефят хората дето по физика и химия в училище са спали. Я обясни кое е по-вредно за атмосферата - въглеродния двуокис или амоняка? И после покажи едно растение, което използва амоняк за нещо. Нали целта е да пазим природата? Май Балзак бе казал, че няма нищо по-лошо от активната глупост.

...... това не беше ли шистов американски газ ? Ако шистовият добив вече става добър, какво ни спира да довършим проекта за добив на шистов газ в Добруджа ? Дали Зелените отново ще протестират срещу тази диверсификация ?

Шистов е. И в Полша е шистов , но ние сме си по, по , най.

В Полша е руски

Нема нужда от шистов .В ЧЕРНО МОРЕ има ЗАПАСИ на СЕРОВОДОРОД зА 36о ГОДИНИ потреблението на България сероводорода Е НА 140 МЕТРА ПОД МОРСКОТО РАВНИЩЕ И СЛЕД ОБРАБОТКА СЕ ИЗВЛИЧА водород сложно и скупо но въз,можно /има японска и корейски технологии/

Освен да помолим Бог да си прибере вересиите , аз друго решение за тези заблудени европейски водачи не виждам...

"Силно вярвам в зеления водород като движещата сила на нашата енергийна система на бъдещето" е изключително неправилно формулирано изречение. Тимерманс някакъв физик ли е, изобретател, новатор или какво? Може да каже примерно: "Надявам се да имаме нови технологии в скоро време и водорода да стане движещата сила на енергийната с-ма в бъдещето", но така както го е казал излиза, че технологията е вече налице, което за съжаление не е така.

то пък едно бъдеще, с такса за всяка пръдня

Ужас ....този" вижда" ли ни или и ние сме някъде отвъд ...

Това го е казал отдавна академик Капица. България има неизчерпаем резерв от водород в Черно море.

hahaha... че и от всяка чешма тече... ;-)

Експерте, вземи си хапчетата...

В Чернo море има сяроводород. Малка разлика от водорода?!

Има втвърден природен газ за няколкостотин години. Но нямаме технология за добив.

Същия тимерманс имаше изказване оня ден, че европейците трябва да се къпят по-рядко и вместо да си перат дрехите да ги проветряват. Та ако подобни чиновници градят някаква стратегия, жална ни майка. ЕС се тласка към енергийна бедност

Идругото беше новежците да ПИКАЯТ когато се къпят така пестели вода ,а шведите да не пускали мого прахосмукачките хабели много ток и другата тъпня споделено КЪПАНЕ -СЪСЕДИ СЪСЕДКИ КУЧЕТА КОТКИ всики под душа да пестим вода

Даже и Саудитска Арабия е започнала инвестиции в производството на водород с помощта на нонстоп слънчевото греене което имат. Австралия и тя. Могат да се използват танкерите за втечнен газ и да се пренася водорода до страните консуматори на енергия. Свърши се с Рашка Говняшка!

Остава да ни осветлиш колко ще е загубата в % на този течен водород от Австралия до Европа. Защото газообразния губи 3-5% за едно денонощие в горивната клетка.

Пич, сбъркал си си ника,ти си горд мудак

Газовете със забележим парников ефект в атмосферата са въглероден двуокис, метан и водни пари. Така че, незаменимият Тимерманс заменя танто за кукуригу. Но това е по-малкия проблем. Големия са малоумниците, които позволяват на тарикати-активисти да имат такава огромна власт. Нямам нищо против Тимерманс да си ползва водород или каквото желае, но да ни остави на мира и да не пипа финансите - те не са за да го направят да се чувства значим.

Ако водните пари са парников газ - да забраним на океаните да изпаряват такива пари!?

Да парников газ са! При това с най-голямо влияние. Някъде към 70 процента.

Водородът има много сериозни проблеми. Спомнете си дирижабъла „Хинденбург". При производство на ток чрез водород се отделя вода, което в малък мащаб не е лошо, но е големи мащаби ще доведе до климатично изменения, които ще повлиаят на флората и фауната, както и на начина на живот на хората, като може да доведе до такива промени, че да се появят нови болести, които са нехарактерни за мястото преди това.

същите простотии бяха за дизела, екодизела, хибридите, вятърните мелници, соларите, сега водорода. НЯМ ТАКИВА НЕШО ЕКОЛОГИЯ И ВЪЗОБНОВЯЕМИ!! има човек има консумация. За видорода се иска ток и газ!!

Бъдеще, ЕС, икономика?? Ха ха веселяци, къде ги ръсите тия анекдоти бе

Поредния с пръсти в контакта. От къде този водород в нужните количества? Получава се чрез електролиза, тока за нея с галене на котки ли ще се генерира? Реагира с почти всички метали, разтваря се в тях, как ще го транспортираш? За "водородна трошливост" на металите тия оптимисти май не са чували.... Втечнява се на -253 градуса, литъра тежи 70 грама... и се изпарява с бясна скорост ако не охлаждаш като малоумен, за което пак си трябва енергия. Глупости на търкалета....

Еврозелките продължават да ръсят глупости. Няма такива наглеци, като марксистите окупирали върховете на ЕС.

заради тези психясали екоталибани горивата, а оттам и цените скочиха до тавана и ще продължат нагоре. Заврете си зелената сделка в зелените..... . Въпрос на живот и смърт е да излезем от Парижкото споразумение час по-скоро.

Иначе се носят слухове, че даже Ахмед Доган си е поръчал две горелки от Сименс на водород за ТЕЦ Варна и явно натам отива енергетиката в България и Европа.

Водорода не се ли свързваше веднага с кислорода от атмосферата и образуваха вода!? Как тогава ще е парников газ!? И доколкото си спомням от наученото - беше най-разпространения елемент във Вселената.

То и водородния двуокис е толкова вреден че го има във всяка газирана напитка. Защо не ревът за това.

В напитките има ВЪГЛЕРОДЕН двуокис/СО2/ а водороден двуокис не съществува.

По-лошо е - свърже ли се с азота от въздуха образува амоняк, който е токсичен за хората.