17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Щатският долар е нещо като биткойна. Иска им се на краварите да е скъп, но реалността е друга. Доларът е нестабилен и е много вероятно да се сгромоляса, защото големите плащания го заобикалят. Вече е активен само в подопечните на кравирастан страни, които са изтискани до безобразие и докарани до фалит. Комфортът да бъде световна валута вече го няма и далоровите резерви се продват. Така че тези върхове, максимуми и рекорди са просто балон.

Едно е сигурно - силният долар ще еве мамата на гнусната руслямска педерация !

И как точно?

И аз да те питам... Как точно? Скъп долар е неизгоден за САЩ. Ма какво ти разбира главата....

Федералният резерв са престъпници и за затвора. Печатат пари като зелена тоалетна хартия и после ги пращат по света вдигайки и цената. И цял свят плаща за инфлацията им.

Ами пРоссия що не го прави , след като е толкова елементарно …..

Се не НАЯДОХТЕ КРАВАРИ АЛЧНИ.ВОЙНА И НА ВАША ТЕРИТОРИЯ.ВРЕМЕ Е ДА ПОХАРЧИТЕ ПАРИ И ЗА РАЗБИТА ИНФРАСТРУКТУРА ОТ БОМБИТЕ НА ПУТИН.БАЙДЪН И ЛАЙНЕР СА ПО-ГОЛЕМИ АГРЕСОРИ ТЕ НИ УБИВАТ!

Аз не разбирам от финанси, но доколкото схващам съвременната западна икономика има малко общо с физическата реалност. Западните икономики се крепят на вярата че те са силни и че ако вложиш на борсите, рано или късно ще получиш повече. Напоследък даже борсите станаха народни, куцо и сакато влага в крипто и играе на борсите през разни програмки. Това е ВЯРА, и тя има малко общо с физическата реалност - Nasdaq беше 4000 преди 5г, миналата година беше до 16000, сега е 12000. Е, как е възможно това физически? Никак. Има някаква вяра че нещо си струвало много много или не чак толкоз много. Вярата може чудеса да прави, но физическите закони накрая винаги побеждават (спира тока примерно)

Ще ти кажа, как е възможно. Напечатаха се много пари за много кратко време. Вкараха се в банките, защото само така могат да влязат в системата. И се започна изкупуване на акции, защото пък това е бърз метод за правене на още пари. Цената им се вдига и точно когато наивниците си мислят, че и те могат да спечелят от това, тарикатите започват да разпродават, защото и те вече са свършили парите и не могат да купуват. Прибират печалбите и следва срив на пазара. Или катастрофа. Зависи от обемите. Покрай пандемията се напечатаха осем трилиона долара. Та стръмната крива нагоре не е случайна. Виж от кой момент се започна. Пролетта на 2020. Точно когато започнаха да хвърчат спасителни пакети към фирми и компании заради локдауните.

ГРАЖДАНСКА ВОЙНА !

МОЖЕШ ДА БЕГАШ , НО НЕ И ДА СЕ СКРИЕШ !

Реплика до написалия: "Китай държи мажоритарен процент от външния дълг на САЩ. Така че като САЩ спрат да плащат Китай ще си поиска в територия" Първо: "Мажоритарният процент от външен дълг" го държи ФЕД, тоест САЩ дължи на ФЕД, един вид на самите себе си. И втора: Какъв е проблема ФЕД да напечата долари и да върне дълга? ( тука леко отговор с една от любимите ви опорки за печатането,:))))

СЕ ИСКА АКЪЛ !

Не. ФЕД е частен и не принадлежи на държавата САЩ. Може би на някои жители на САЩ, но не на държавата САЩ. По-скоро държавата САЩ с целия си военно-промишлен потенциал принадлежи на FED, по споменатите от Вас причини, а оттук и целия свят. И Фед ще си пази златната кокошка жива и поради това, че доларът, чрез САЩ, все още е международна валута, а не е частна

Малко под десет процента са реалните долари от съществуващите налични. Останалото е дълг. Няма значение, кой го държи.

ЩЕ РАЗБИЯТ ЯДРОТО НА АТОМА В ЗАДНИКА НА путин !

ДОЛАРА ХВЪРЧИ А ПРОГНИЛАТА РУБЛА Е НА ДЪНОТО ДО " МОСКВА " !

износ на инфлация + износ на нестабилност време е $ да не е основна резервна валута

+ износ на войни

Русите свалят лихвата, реднеците вдигат лихвата ... Познайте кой е добре и кой зле?

В момента, централния лихвен процент в Америка е 3.25. В Русия е 7.5.

.......При всяка голяма война доларът и швейцареца стават убежище и за това са толкова скъпи,...а безмозъчните същества нека си пишат, че бил тоалетна хартия, при този курс Федералният резер може спокойно да напечата още няколко трилиона с които да се финансира една продължителна война,...така че споко войната вече финансово е обезпечена, да му мислим ние!

Швейцареца, глътна вода и той ... намира се на два цента от удавеното евро!

Не става точно така - с всяко също ново печатане църните и мехиките стават все по-бедни и все повече се хващат за оръжието. Има точка на пречупване и САЩ не са застраховани да я достигнат.

не мога да повярвам. в учебника по политикономика на дядо ми от 58-ма пише че прогнилия запад всеки момент ще се срине а Дир.Ру 60 и кусур години по късно ми казва че рублата пада а долара кърти облаците ;- )))

Кайма ти е мозъка ако не виждаш какво става в момента.

РАЗПАРЯТ ЗАДНИКА НА путин от БОЙ !

Сток опшъните в САЩ са яко надолу за всички компании, а те от своя страна съкращават с 15 до 50% от персонала. Та страхотна политика на САЩ - двойно клатене на работещите - един път със заемите, втори път като ги оставят безработни!

Те си направиха парите. Сега е време балъците, хванали се на хорото не когато е трябвало, да операт пешкира.

ами тe богатите затова измислиха тоя цирк с ковид и малко пукане с дронове за да може баллъците да си кажат по -добре безина да е 5 лева и хляба 3 лева само война да нема да живее краля долу путин долу комунизмада живее жендърризма хахах а доообитък

3.8 процента безработица?!? Това е някаква пародия на показател. Реално около 30 % от трудоспособното население по една или друга причина НЕ работи! Същата е ситуацията и в Европа.

Минус от мен не съм съгласен работи ама в сивата зона и за богаташи това е ок по демократично е.

Мне, не работи изобщо. На социалки е, не е в сивата зона. Там са нелегалните. Говоря за граждани на САЩ и ЕС. Или ги мързи и карат на социалки, или са богато и не им се работи или са толкова малоумни, че дори за чистачи не ги вземат.

Сигурен съм че бай Айдън, има олтар в овалната зала на Белия дом и всяка сутрин и вечер пали свещ за здравето и просперитета на Путя

Американската икономика не може да съществува при такива лихви. Държавата от 15 години харчи повече отколкото събира, а разликата я покрива ФЕД с печатане на пари. САЩ не намаляват разходите, а плащанията по външния дълг нарастват. Какво ще стане, когато свършат парите?

Китай (Китайски Американски Щати)

Китайците също го закъсват. Но трябва да четеш и друго освен този продажен сайт

Не само го закъсват а вече много са го закъсали. На практика свободно придвижване няма. Тестват те и те задържат и то от доста време, но това са вътрешни проблеми преди конгреса октомври месец. Но колкото и да са го закъсали, Китай държи мажоритарен процент от външния дълг на САЩ. Така че като САЩ спрат да плащат Китай ще си поиска в територия. Той затова Бай Дончо толкова рева.

Инвестирайте си спестяванията в петкратно завишени и ниско качествени имоти като поголямата част от парите за купуване са със заеми:)….Оставете си пари само за едно въже с което да се обесите ..

Имотите не са петкратно, а само двукратно завишени. Ако имаме 4 години по 20% инфлация и цените на имотите останат същите, то ще достигнат справедливата си цена и без спад.

При 20 % инфлация за 4 години познай какви ще станат лихвите.

На 27 октомври ще има среща и на ЕЦБ. Очаквайте изненади и оттам.

то па от фед гоуема изненада - куцо, сляпо и сакато и баба им го очакваха

Много агресивно и бързо увеличават лихвата. Ноември месец на следващото събрание се очакват още 0.75% увеличение. Очаквам ЕЦБ да последва ФЕД, което ще доведе до увеличаване на вноските по кредитите, фалиране на предприятия, безработица, сгромолясване на имотният пазар... Въобще тежки времена ни чакат.

Отдавна чакаме ЕЦБ, но те нещо се пУашат...

ЕЦБ няма да вдигне Лихвите , нито по Кредити , нито по Депозити . Идеята на САЩ е да Изсмукат Парите от Спестявания на Хората от ЕС . Това е нещо което не го разбираш като Материя .

Хората трябва да разберат че на кредит и под наем не е устойчиво. Всичко трябва да си е твое и да се простираш според чергата си

Колкото по-дълго продължава войната на Путин в Европа, толкова по-добре за САЩ и техният дълг. На практика Путин оправя финансовите проблеми на Щатите... И ако това не е повторение на сътрудничеството им от Първата и Втората световни войни... Само слепите и глупавите отказват да го видят. Щатите подлъгаха Украйна, използвайки 400годишната им омраза към Русия, Путин се нави, защото ламти за богатствата на Донецк и украинскито крайбрежие..за Русия териториални придобивки, за Щатите финансови.. И двете държави печелят като бесни от работещата на мах оръжейна индустрия. Ако се заслушаме в говоренето от Кремъл - всяко изречение е насочено срещу Вашингтон. Непрекъснато Русия оправдава действията си с някаква агресия от страна на Щатите... Но де факто Русия удря по Европа, а не по Щатите...!! Веднъж съюзници в 1916, втори път съюзници в 1942, през Студената война си бяха разпределили света на сфери на влияние и уж непримиримо се мразеха, а всъщност точеха богатства от малките държави в орбитите им.. И сега пак - да си ударят по едно рамо в тези трудни за империите времена!! Ама на Си взе да му писва и нито вечери, нито седянки вече могат да му повлияят на целите.. А, неговите цели не включват войни, защото като има война - няма потребление на madeinchina, като няма потребление - поточните линии седят, като седят - два и половина милиарда са по-гладни от преди и много по-недоволни.... Добре знае Си, че без кеш няма влияние, няма контрол

Ако погледнете в момента търговския баланс на Руската федерация, ще видите, че е на сравнително голям плюс, което е много добре, защото означава, че в момента руснаците печелят от продажбата на скъпите горива и енергоресурси. От друга страна в момента САЩ също ще спечелят от скъпия долар, защото планират да си попълнят петролния резерв точно сега, когато доларът им с най-висока стойност. Обаче ако погледнете търговския баланс на еврозоната, ще видите, че там положението е трагично - огромен дефицит, който не вещае нищо добро за европейците...

Точно заради това ЮК излязоха от ЕС. Аз отдавна разправям,че и България няма място в ЕС.

А да видим как ше си оправят експорта и търговския баланс….Скъп долар найс..

Постигат целта си с прокси войната