Фед повиши водещите си лихви с 0,25 процентни пункта

Банковите сътресения вероятно ще доведат до по-строги кредитни условия за домакинствата и компаниите, смята Федералният резерв

Обратно в новината

Коментари - Фед повиши водещите си лихви с 0,25 процентни пункта | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами да видим какво ще стане. Да не стане накрая нито инфлацията е спряна нито банките стабилни...

Очаква се катастрофа за всички банки глобално,обвързани с ФЕД вкл.и нашите мутренски. Моментът в който лихвите по кредитите тръгнат нагоре ще е Гутен Гаг за Цурвулан и Цурвулана, които накупиха токсичен турски цимент по 5000 Евро килото/кв.м и ще избият ''рибата' на всички ЧСИ-та ,които ще се превърнат в най богатите имотни агенции в света . Банковите сладкари предвкусват катастрофата -захаросват засега нещата с лихви само Депозанти и Фирми ,но ще изгърмят всичките. Ако утре суверенъът и поиска ония 170 млн лв.които неграмотниците НАРИЧАНИ БАНКЕТИ са завели на книга и хартиен носител при първите 250 млн лв изтеглени царят ще се окаже гол, без гащи и целият посран! Оттам нататък идват хунтите и тн. Исторически вярно с действителността

Чакайте сега след месец,два ще финишират после ще поизчакат,няма да свалят лихвите и чааак след като рухне всичко да са сигурни не хората няма да теглят яките кредити няма да имат работа ще има стабилно фалити,чаааа тогава ще свалят

В момента по форумите масово търсят ипотечни кредити на 2.6% ама греда всичко вече е стабилно над 4% нашите банки се усетиха какво идва ...а който е купил на зелено не ми се мисли....

Както се и очакваше.

Хаирлия да е! Шъ съ опраим! Мисля, че е ясно какво следва, особено след намека на Жеромката, че ще продължават да вдигат лихвата....

Свалете си графика от предишните вдигания на Централните банки,на лихвите от 2006 и до 2008 година. Започват кампанията 2006 година ,вдигат лихвите до 2007 ма ,и после спират но не ги свалят,държат ги високи за да могат да се вкарат добре в икономиката и кредита да поскъпна стабилно ....следва финансовата криза от 2008 година ...преди 12 месеца когато инфлацията избухна у нас в България огромно количество хора изтеглиха кредити подлагани от банките ,цените на имотите стигнаха зверски нива но никой не предупреди хората че такава инфлация за последните 70 години никога не е била потушавана без агресивна намеса ,и ударно вдигане на лихвените проценти и последваща криза

Високите лихви ще се запазят за по-дълго време, защото основната причина за инфлацията, която искат да борят с лихвите, е причинена от енергийната политика на Байдън и в резултат, цените на горивата. Докато не се оправи този проблем, инфлацията остава. А гадовете няма да признаят, кой е виновен и защо и ще ги вдигат дори още. Докато не умре всеки малък и среден бизнес. Сега очаквайте фалити на още от по-малките банки. Местните.

Напротив -- масово пишеше точно това в специализирани или 'алтернативни' медии, които се занимават с финансови прогнози. Информацията винаги беше там, както се знаеше отрано, че днешното повшение ще бъде с 0.25% вместо с 0.50%. Просто трябва мисъл и желание за четене, което липсва при повечето хора. Затова и ще сърбат попарата.

Не сте прочели, че вдигането на лихвите приключи. Ще си живеем с инфалция дълги години. Ако ги вдигнат още, а то трябва, ще има фалити на цели държави. Даже съм учуден, че ги вдигнаха толкова много. Сега как ще плащат лихвите по дълга си САЩ не знам. :-) Така че, парите ще породължат да се обезценяват. У нас банките са фраш с пари и няма да вдигнат много лихвите.

Различни статии ли четем?!? Ясно са казали, че вероятно няма да вдигат повече лихвите.

Глупости. Банките у нас са фраш с пари. Дали са 2 пъти по-малко кредити, отколкото депозити са събрали. Пари свободни има много. Ще има инфлация, а не вискои лихви. Демек, ще обезценяват парите, пред това да съборят цялата система.

Не за първи път фед лъжат. Преди казаха, че инфлацията е временна и няма да повишават лихви.

Ще си гласуват нов дълг другия месец, с който ще плащат стария дълг и така смятат до безкрай. Само, че ще има край.

Прочети пак внимателно. Не вярвай на частната компания фед.

Според мен идва здрава криза. Апартаментите в Лондон вече са по 1 млн. паунда, при мин. заплата 10 паунда/час. Горива, ток, газ, храни никога не са били толкова скъпи. Фирмите фалират и никой не иска да дава по-големи заплати вече. Масово следват уволнения. Хеликоптерните пари, раздадени от политиците заради ковид пандемията свършиха и сега някой трябва да плати сметката - познайте кой.

Няма много свободни пари всичко отива за хазарт, за печалби. Разбирай, те не могат, да загубят, държавата ги спасява, защо ще държат пари, а няма да ги заложат за още пари?

Няма как да живееш с висока инфлация дълги години. В един момент икономиката ще изгърми.

първо ще почнат да гърмят надутите акции - т.е. фалит на много фирми, после надутите ипотеки и съответно - банките. Аз съм си заделил 20к евро кеш (бих си изтеглил всички пари в брой, ама системата така е направена, че трябва да си държиш парите в банката, искаш или не ), заредил съм гаража с инструменти и имам малко земеделска земя. другото е ала-бала.

Бая коментари и видеа гледах по въпроса и до колкото разбрах вдигане дори с малко 0.25 може да докара още фалити, за това и очакванията бяха да не барат. Скоро ще разберем кои ще са новите печеливши, парите в джоба или матрака, не че има спасяване при инфлация но поне ще остане нещо. А гаранция… Франция!

ПОд висока имам превид 10-15 процента, не хиперинфлация. Нищо няма да изгърми. Виж Турция колко години го карат така. В Гърция преди еврото са правили хиоеринфлация 6 пъти. :-)

Защото няма толкова желаещи да вземат заем, а да ги държат в БНБ трябва да си плащат, не по лучават нищо срещу парите. За това при нас още лихвите са ниски и по кредитите, и по депозитите. Защото не им трябват нови депозити, имат предостаъчно пари и се чудят къде да ги инвестират. Купуват ДЦК-та, но и ДЦК_тата са още с ниска лихва.

Запада фалира, Раша процъфтява. И така от над 100 години.

си обърнеш левовете в евро и доларчета! Че това е най-стабилната валута и така ще е още дълго. Чуваш ли!

Jerome Powell е умен и достоен мъж. Този път не се поддава на политическото напрежение и прави това което трябва. Браво!

Каза анализатора от панелката в Люлин...

Както завършваше един виц - ехеее Ромео...

Всичко е добре, само и касата да беше напълнил с патрони и щеше да си бетон

Джери е анимационен герой - пакостлива мишка. Разликата с Пол Волкер е обезпокояваща.

Започва голямото зануляване на западните овце, за да поискат после сами да влязат в кошарата на безкешовото дигитално робство.

Амин! Бог да им прости! Щото се съмнявам американците да го направят. Дано се вдигнат навреме, че после може и да са безсилни

Беше ясно, че ще го направят. А се знаеше предварително и с колко