Фед повиши водещите си лихви с 0,25 процентни пункта

Банковите сътресения вероятно ще доведат до по-строги кредитни условия за домакинствата и компаниите, смята Федералният резерв

Обратно в новината

Коментари - Фед повиши водещите си лихви с 0,25 процентни пункта | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Започва голямото зануляване на западните овце, за да поискат после сами да влязат в кошарата на безкешовото дигитално робство.

Амин! Бог да им прости! Щото се съмнявам американците да го направят. Дано се вдигнат навреме, че после може и да са безсилни

Jerome Powell е умен и достоен мъж. Този път не се поддава на политическото напрежение и прави това което трябва. Браво!

Каза анализатора от панелката в Люлин...

Както завършваше един виц - ехеее Ромео...

Джери е анимационен герой - пакостлива мишка. Разликата с Пол Волкер е обезпокояваща.

Запада фалира, Раша процъфтява. И така от над 100 години.

си обърнеш левовете в евро и доларчета! Че това е най-стабилната валута и така ще е още дълго. Чуваш ли!

Бая коментари и видеа гледах по въпроса и до колкото разбрах вдигане дори с малко 0.25 може да докара още фалити, за това и очакванията бяха да не барат. Скоро ще разберем кои ще са новите печеливши, парите в джоба или матрака, не че има спасяване при инфлация но поне ще остане нещо. А гаранция… Франция!

Беше ясно, че ще го направят. А се знаеше предварително и с колко

първо ще почнат да гърмят надутите акции - т.е. фалит на много фирми, после надутите ипотеки и съответно - банките. Аз съм си заделил 20к евро кеш (бих си изтеглил всички пари в брой, ама системата така е направена, че трябва да си държиш парите в банката, искаш или не ), заредил съм гаража с инструменти и имам малко земеделска земя. другото е ала-бала.

Всичко е добре, само и касата да беше напълнил с патрони и щеше да си бетон

Според мен идва здрава криза. Апартаментите в Лондон вече са по 1 млн. паунда, при мин. заплата 10 паунда/час. Горива, ток, газ, храни никога не са били толкова скъпи. Фирмите фалират и никой не иска да дава по-големи заплати вече. Масово следват уволнения. Хеликоптерните пари, раздадени от политиците заради ковид пандемията свършиха и сега някой трябва да плати сметката - познайте кой.

Не за първи път фед лъжат. Преди казаха, че инфлацията е временна и няма да повишават лихви.

Свалете си графика от предишните вдигания на Централните банки,на лихвите от 2006 и до 2008 година. Започват кампанията 2006 година ,вдигат лихвите до 2007 ма ,и после спират но не ги свалят,държат ги високи за да могат да се вкарат добре в икономиката и кредита да поскъпна стабилно ....следва финансовата криза от 2008 година ...преди 12 месеца когато инфлацията избухна у нас в България огромно количество хора изтеглиха кредити подлагани от банките ,цените на имотите стигнаха зверски нива но никой не предупреди хората че такава инфлация за последните 70 години никога не е била потушавана без агресивна намеса ,и ударно вдигане на лихвените проценти и последваща криза

Напротив -- масово пишеше точно това в специализирани или 'алтернативни' медии, които се занимават с финансови прогнози. Информацията винаги беше там, както се знаеше отрано, че днешното повшение ще бъде с 0.25% вместо с 0.50%. Просто трябва мисъл и желание за четене, което липсва при повечето хора. Затова и ще сърбат попарата.

Не сте прочели, че вдигането на лихвите приключи. Ще си живеем с инфалция дълги години. Ако ги вдигнат още, а то трябва, ще има фалити на цели държави. Даже съм учуден, че ги вдигнаха толкова много. Сега как ще плащат лихвите по дълга си САЩ не знам. :-) Така че, парите ще породължат да се обезценяват. У нас банките са фраш с пари и няма да вдигнат много лихвите.

Ще си гласуват нов дълг другия месец, с който ще плащат стария дълг и така смятат до безкрай. Само, че ще има край.

Няма как да живееш с висока инфлация дълги години. В един момент икономиката ще изгърми.

ПОд висока имам превид 10-15 процента, не хиперинфлация. Нищо няма да изгърми. Виж Турция колко години го карат така. В Гърция преди еврото са правили хиоеринфлация 6 пъти. :-)

Хаирлия да е! Шъ съ опраим! Мисля, че е ясно какво следва, особено след намека на Жеромката, че ще продължават да вдигат лихвата....

Различни статии ли четем?!? Ясно са казали, че вероятно няма да вдигат повече лихвите.

Прочети пак внимателно. Не вярвай на частната компания фед.

Както се и очакваше.

В момента по форумите масово търсят ипотечни кредити на 2.6% ама греда всичко вече е стабилно над 4% нашите банки се усетиха какво идва ...а който е купил на зелено не ми се мисли....

Чакайте сега след месец,два ще финишират после ще поизчакат,няма да свалят лихвите и чааак след като рухне всичко да са сигурни не хората няма да теглят яките кредити няма да имат работа ще има стабилно фалити,чаааа тогава ще свалят

Високите лихви ще се запазят за по-дълго време, защото основната причина за инфлацията, която искат да борят с лихвите, е причинена от енергийната политика на Байдън и в резултат, цените на горивата. Докато не се оправи този проблем, инфлацията остава. А гадовете няма да признаят, кой е виновен и защо и ще ги вдигат дори още. Докато не умре всеки малък и среден бизнес. Сега очаквайте фалити на още от по-малките банки. Местните.

Очаква се катастрофа за всички банки глобално,обвързани с ФЕД вкл.и нашите мутренски. Моментът в който лихвите по кредитите тръгнат нагоре ще е Гутен Гаг за Цурвулан и Цурвулана, които накупиха токсичен турски цимент по 5000 Евро килото/кв.м и ще избият ''рибата' на всички ЧСИ-та ,които ще се превърнат в най богатите имотни агенции в света . Банковите сладкари предвкусват катастрофата -захаросват засега нещата с лихви само Депозанти и Фирми ,но ще изгърмят всичките. Ако утре суверенъът и поиска ония 170 млн лв.които неграмотниците НАРИЧАНИ БАНКЕТИ са завели на книга и хартиен носител при първите 250 млн лв изтеглени царят ще се окаже гол, без гащи и целият посран! Оттам нататък идват хунтите и тн. Исторически вярно с действителността

Глупости. Банките у нас са фраш с пари. Дали са 2 пъти по-малко кредити, отколкото депозити са събрали. Пари свободни има много. Ще има инфлация, а не вискои лихви. Демек, ще обезценяват парите, пред това да съборят цялата система.

Няма много свободни пари всичко отива за хазарт, за печалби. Разбирай, те не могат, да загубят, държавата ги спасява, защо ще държат пари, а няма да ги заложат за още пари?

Защото няма толкова желаещи да вземат заем, а да ги държат в БНБ трябва да си плащат, не по лучават нищо срещу парите. За това при нас още лихвите са ниски и по кредитите, и по депозитите. Защото не им трябват нови депозити, имат предостаъчно пари и се чудят къде да ги инвестират. Купуват ДЦК-та, но и ДЦК_тата са още с ниска лихва.

Ами да видим какво ще стане. Да не стане накрая нито инфлацията е спряна нито банките стабилни...