Фалиралата криптоборса FTX дължи над $3 млрд. на най-големите си кредитори

Базираната на Бахамските острови компания започна процедура по несъстоятелност в САЩ на 11 ноември

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тази Ружа е жива циганка, отдалече й личи. Намерила бели балъци да й вярват.

А Ружа колко дължи,че все с циганската и вълна си миете зъбите??? Пирамиди фараони... ама някои били много криптирани...

Борсата за криптовалута FTX, дължи 3,1 милиарда долара на 50 водещи кредитори, два дълга се оценяват на повече от 200 милиона долара всеки. Общо броят на кредиторите на фалиралата борса може да надхвърли 1 милион, смятат юристите на компанията. Сега се оказва, че на FTX всъщност липсва счетоводство и финансова отчетност. Известен финансов адвокат, който се занимава с дела, свързани с ликвидацията на борсата, е изумен от това, че ръководството на FTX одобрява финансови транзакции чрез показване на „емотикони“ във вътрешен корпоративен чат, както и от пълната липса на какъвто и да е контрол върху дейността на борсата от съответните надзорни органи. Защо регулаторите не са проверили? Тъй като FTX е влял около 40 милиона долара във фондовете на Демократическата партия на САЩ по време на текущата предизборна кампания, което я прави вторият по големина спонсор на управляващата партия след Сорос. Трябва да се отбележи, че борсата започна процес на фалит няколко дни след изборите в САЩ. Като се има предвид пълният хаос в докладите, няма да е лесно да се докаже потокът от финансиране за демократите от FTX, но новоизбраните републикански конгресмени вече изпратиха писмо до държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен с искане за одит на помощта, отпусната на Киев. Те подозират, че Украйна може да е инвестирала част от отпуснатите средства във FTX и да ги е използвала, за да помогне на Демократическата партия да спечели мнозинство в Конгреса. Ето такъв цикъл на финансова помощ за Украйна - Байдън разпределя пари, които чрез борсата FTX се връщат в предизборната кампания на неговата партия и изчезват веднага след изборите, така че да не се намерят ...

че ,то цялата българска държавност се крепи на заеми и дългове за да съществува,да има пари за държавни служители и пенсоинери

Кукувица гука под зелена бука!

Най ме е яд , че сума ресурси на планетата изразходиха, за тоя, дето духа! Мощта на цялата техника можеше да бъде използвана за нещо много по-полезно, но алчност...

за каквото и да си говорим, всеки,който се занимава със собствен бизнес също не му са гарантирани печалбите,многото пари също не са гарант за печалби и могат да бъдат загубени,на борсата спекулант със 100 евро може да е на печалба със 10 цента,а друг със един милион да е на загуба със 60 000 евро!Ето защо държавна работа,монопол ,еврофондове,гурбет,картел,корупция,обществени поръчки ,пенсии ,ренти от имоти са най сигурното нещо за Ганьо от европейски и натовски Булгаристан!

Що? В ненатовска русия кое е най-сигурното?

Криптото потъва, копачите спряха,компютрите замряха, борсите фалират, балъците се вайкат.... Въй, Въй... Ко!!? Стана... То не било компютри ама май било компоти!? Хахахахах хахахаха забавно

“ЧовекО зЕ парите - пъ’ каза Ке видим…” ;-)

умишлено ви ограби парите, за да се "загрижи" за вас и да въведе "регулации" ! Контрол им дай на оня,но без контрол за тях!

Що си се загрижил за НАШИТЕ пари? Гледай си твоите.

Че подобни схеми и държавата ги прилагаше-в България. До 1989г даваш пари за жилище-плащаш предварително парите,чакаш да получиш жилище в бъдеще. После ти дават лихвоточки, жилище не получаваш. А лихвоточките срещу пари жилищните вложители и до днес си ги имат. Дори и днес си имам документът за лихвоточки, срещу пари, жилище не е дадено, въпреки,че е платено. Накратко и държавата лъже-случаят с лихвоточките, и частника лъже. Мошенници навсякъде.

Даваш пари - взимаш вбоска в мототехника. Ладата - на кукуви лято.

Реални, реални, колко да са били реални байтошовите левчета? Даже в корекома не ги искаха.

Как пък аз не мога дяа излъжа някого да ме кредитира с 3 милиарда?

А какви суми дължи на малките си кредитори-безработни, майки с деца, възрастни хора, хора на минимална заплата, които са взели кредити ,за да купят малко количство криптовалута с надеждата да излязат от мизерията, поне частично ? За големите кредитори-разбрахме, а за малките кредитори? Оказва се,че в днешно време можеш а загубиш не само заради лоша инвестиция, но дори и да направиш добра инвестиция(цената на криптовалутите в момента хич не е ниска), но с риска бандити да ти откраднат парите.

Много си тъп.

Целият свят говори за краха на криптошитовете, които загубиха между 70 и 99% от цената си, ти за добри цени говориш. На селу само у вторник ли ви пускат нета и то за 30 мин?

Днес криптото е 17 000 долара, а преди години беше по 100 долара. Коментираме за днес, утре може да е нула, но към днешна дата-който е купил за 100 долара и е продал за 17 000 сигурно е загубил?

КАТО ГО ВИДЯХ НА СНИМКА ... ПА ТОЙ БИЛ НЕКЪВ КЕЛЕШ, С "БЕБЕШКА" ФИЗИОНОМИЯ ... СЪДРУЖНИЧКАТА МУ - ОЩЕ ПО ЗЛЕ... БАСИ , ТОТАЛНИ КЕЛЕШИ ВИ ГРАБЯТ ... ТОЯ БУТЕРИН , ДО ВЧЕРА БЕШЕ ЦЕЛИЯТ В ПЪПКИ, СКЕЛЕТ ... И ВИЕ СИ ДАВАТЕ ПАРИТЕ НА ТАКИВА СЪЩЕСТВА ?!? ЗАРИБИХА ВИ 10 ГОДИНИ, И ВИ ОГРАБИХА ПАРИТЕ ...А КАТО СЕ ИМА НАПРЕДВИД, ЧЕ ПАРИТЕ СА ПРОЕКЦИЯ НА СПЕСТЕНАТА ЕНЕРГИЯ, ТО ...ОГРАБИХА ВИ ЕНЕРГИЯТА ! ЦЯЛ ЖИВОТ ВИ ГРАБЯТ ЕНЕРГИЯТА ПОД ЕДНА ИЛИ ДРУГА ФОРМА ! ЕЙ НА, СЕГА ПРЕЗ ЧЕРНИЯТ ПЕТЪК ВИ КАЗВАТ, ЧЕ ЩЕ ЩЕЛИ "ДА СПЕЧЕЛИТЕ" ...КАК ??? АМИ КАТО СИ ИЗХАРЧИТЕ ПАРИТЕ , РАЗБИРА СЕ ... И ТОГАВА СТЕ ЩЕЛИ ДА "СПЕЧЕЛИТЕ ! ПАЗЕТЕ СИ "ПАРИТЕ" - СПЕСТЕНАТА ЕНЕРГИЯ , КОЯТО МНОГО СКОРО НЯМА ДА МОЖЕ ДА СПЕСТЯВАТЕ ...Е ТО ЗАТОВА ТРЪГНАХА "ОНИЯ" КЪМ УМИШЛЕНО РАЗРУШАВАНЕ НА СВЕТА, ...ЩЕЛИ ДА "СТРОЯТ" НОВ, В КОЙТО НЯМА ДА МОЖЕ ДА СПЕСТЯВАТЕ , А ЗНАЧИ - ВЕЧНО ЩЕ ИМ РАБОТИТЕ, АКО ИЗОБЩО ОТ ВАС ИМА НУЖДА ! ЗАТОВА БЪРЗАТ С РОБОТИТЕ, ЩОТО "СВОБОДНАТА ВОЛЯ" НЯМА КАК ДА ОТМЕНЯТ....А МНОГО ИМ СЕ ИСКА !

На мен ми е интересно срещу каква доходност са отпуснати тези 3 млрд на някакви си крипточи. Едва ли е за 1-2 процента на годишна база.

Парите, които имаш, са тези, които си изхарчил! Другото е: Ще видим! Честито на печелившите!

Мони, тези какво се правят на "фалирали" както нас? Аз си пия маргарита так във Флорида със знойни кубински, ти със Сергей Яков-станишев си живеете в имението в Швейцария и ди чорбаджийката на ДИР.РУ, къде е проблема не разбирам? С "фалита"?!

Ей Киро Брейка излезе прав ама кой да го слуша, не щяхте да му плащате по 6€ за канала, сега го изядохте с по холяди!!! Бухахаха

Киро Брейка е дребен мошеник от селски тип. И той би те иЗмамил по същия начин, ама никой не би му дал и 6лв.

Колко трябва да си глупав та да кредитираш някой базиран на Бахамите.

От къде е дошло....там и е отишло.

Че мошеници ще има всяка епоха. Дали с тунел дали с крипто дали с дрелка. Се тая но политиците са вечни баце!

Бахама, бахама мама.

Пирамиди, фараони и балъци за милиони... Куче влачи рейс, диря няма.... Тези текстове може да са смешни, но са верни. Особенно за американските алчни копел$та. Хак да им е!

Нямаш си представа парите на колко руснаци и китайци са там.

Както се пееше в една песен "Евреи, евреи, кругом одни евреи..." Сещате ли се за онези другите двама грозни евреи - крокодилката от Уолстрийт и мъжо й? https://youtu.be/d6EXbQ6jqIM

Крадиторите ще получат по една флашка със съдържанието на сървъра. Ако искат флашката може да е виртуална.

САЩ определено доказват,че са една голяма схема на Понци и нищо друго.

САЩ доказаха, че са най-хитри от всички. Руснаци и китайци копат като луди, американците им взеха изкопаното наготово.

На печелившите честито. На един умрял балък се раждат нови десет.

Другите "инвеститори" ги чака същият ХЕЙ

показателно за фед и цялата капиталистическа система понци. и после България не отговаряла за ЕЗ. Долара е най на с раната валута, покрита само с измами схеми корупция и оране на пари войни наркотици и убийства

Нормално. Да ги искат от Украинските фашисти. Те им бяха сериозен инвеститор. А горенето на тая партенка на неокон/неолиб мафията ще даде повод за утрепване на всичко свързано с криптовалутите. Така, че се гответе ако не сте от щастливците дето са капитализирали.

Супер празнувам.

Тва да инвестираш в компания базирана на Бахамските острови си е яко.

Много Деца в България изгоряха с Пари - те са около 18 - 27 години .Лошото е че повярваха на Американците и вложиха пари от Труда на Родителите си .

Колко много?

някой деца 18-27 си загубиха собствените, изкарани с труд пари, не много де ама все пак загубени. е Шорош си ги програмира това поколение да му вярват с учебните програми от последните 30 години.

Нищо не разбирам от банкиране,криптиране и подобни и ми е добре. Според парите,които имам в даден момент, отивам на кръчма,на почивка или си купувам имот. До сега не съм загубил.

Правилно правиш

Засега си само до кръчмата май.

И колко имота си купил с пари, спечелени само от заплата? Без инвестиране, без банки, без бизнес? Нула?

Дребни кахъри.

мацкаааа ма в ЮАР ли си? Кък та търсят и не моа те намерят!

Момчето се извини все пак. Всичко е културно. И една мекица също се извини миналата седмица на инвеститорите. Съда и даде 11 години затвор . Голям купон обаче е било в тази борса! Разцепили са се направо.

чуек чуек!

и Аз изгорях!... кога му е вървяло на сиромаха, или жена му ше наебут или криптото ше му откраднат. хех

пази жената, за криптото е ясно!:)))))))))))))))

Имали бол пари - дали му...

Американският евреин Фрид начело на фалиралата борса е вторият най голям Спонсор на ДемоКрадите в САЩ. Най големият спонсор на ДП и неин реален собственик е вездесъщият израелец Джордж Сорос. Фрид изпари около 20 милиарда на своите вложители . Започва мащабно разследване за връзката FTX...Украйна.... Демократическата партия.

де ги четете тея раути

Този е втория, а кой е най-големия спонсор?

Най-голям спонсор на демократите е Джордж Сорос,този е на второ място

Кой ще го прави това разследване, ти ли? Щото ФБР прави това, което му наредят същите тези демократи.

Изгорях :)))

Цялата работа е планирана - тези които си мислят, че става въпрос просто за "Пирамида". Целта е Крипто да се контролира от Банките и държавата. Тази пирамида беше замислена да се провали, за са даде повод и убеди хората, да има държавен контрол над крипто. Да не говорим, че милиони отидоха и като дарения на политическите партии - 90% за Демократите. Този младеж- фигура и палячо - просто е фасада на схемата.

ми тугаз крипто ко ше ми сменя фиатните пари и досегашната хегемония на банките, нали с рая мисъл крипто придоби такава популярност е щом същите пак ще го контролират за чий курец ми е да бухам пари в крипто

Za struyu I za CO2. Da se butkat rabotite.

Разбирач.

Нищо ново под небето!

Всеки грамотен човек знаеше че криптото е пирамида, но както винаги става много хора се надяваха че точно те ще са най-хитрите

Ще пият една студена вода. Щом има балъци - ще има и тарикати. Предимството да си американски собственик на крипто "борса" е, че можеш спокойно да откраднеш парите на балъ...инвеститорите, и да обявиш фалит. И никой да не те закача. Иначе не става. За пример - наша Ружа я водят измамница. Тя не може просто да обяви фалит. Докато тоя неандерталец, собственика на FTX (потърсете снимки как изглежда тоя изтърсак) - няма никакъв проблем. Та, човека взе парите, и каза "ще видим". Това е. Кой имал - дал.

Мечтая си и аз да дължа на някой няколко милиарда...

ще си купя 2 накуп. хе-хе

А кат беше 2 цента, що не си купи?

що и тогава и сега не ми дреме на кура за врътките на американските евреи, бегам далеко от всичко наречено борса. за мен каквато и да "борса" и САЩ = пирамида , схема на Понци. Парите ги пропивам и харча по курви, стинка не давам за такива "борси".