Коментари - “Евтините“ горива с най-голямо поскъпване през 2021 г. | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Колко здравословна инфлация! Красота! Дано продължи вечно и така се избавим от лошите навици на комунизма....

Картела съществува и той се е сраснал с държавата. Монополиста Лукойл определя цените. Природния газ поевтиня два пъти да видим кога ще намалят цените

Замислете се защо най-много вдигнаха евтините. Изглежда целят да няма евтини и скъпи а само скъпи горива, автомобилът да стане лукс... може би не само той.

Ползвам дистрибутор на едро за бизнес цели. Преди седмица ми достави дизел на 1,70 без ДДС. Значи 2,04 лв с данъка. В тази цена е и неговата печалба, която не знам колко е. Дори и 20 ст на литър да е, значи го взема на 1,50 лв. Бензиностанциите сигурно са на цена около неговата.

Като цяло цените скачат с толкова с колкото са новонапечатаните пари. Производителите на нефт виждат, че парите са се обезценили и искат по-висока цена, а потребителите я плащат, защото имат напечатани пари. Иначе като покупателна способност цената на нефта е същата като преди пандемията.

пак ще гласувам за ПП, пък много важно, че цените се дигат.

Защо, ако беше гласувал за тиквеното Боче, което обича да слага ядрени реактори на склад, защото "нямало на кого да го продава тоя ток", цените на енергията как щяха да са в момента?

Като мама и тате плащат всичко, няма проблем......

Горивата поскъпват щото ей така .... или може би защото ЕС ВЪВЕЖДА НОВИ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ЕКО ДАНЪЦИ ВЪРХУ ТЕЗИ ГОРИВА но да се критикува ЕС е забранено като по време на соца!

Шило

Най-малкото, щото себестойността на преработката скочи.

Шиле, нищо не е скочило - електроенергията е българско производство и никои разходи по нейното добиване не са скочили, това че на европейската борса скача спекулативно е друга работа - ама ние предпочитаме да продаваме скъп ток щото едни печелят. Единствените повишени разходи са НОВИТЕ ЕКО ДАНЪЦИ И НОВИТЕ СО2 ТАКСИ! Другото всичко е спекулативно и подлежи на пълен контрол като стратегически ресурс. Обаче колкото по-скъпи, толкова повече в бюджета ... а инфлацията и хората ДГД.

дрОгари, на следващите избори отново гласувайте за нас! Благодарим!

Шило

Разбира се, че няма да гласуваме за Тиквата!

Ти или си на хранилка при Променливите или си някакъв МАЗОХИСТ, който се кефи, че инфлацията му е изяла вече повече от половината пари. Или просто обикновен трол, който си чеше пръстите на клавиатурата, а?

Шило

Хахахаха, а бе, тъпак, що всеки, който е срещу Тиквата трябва да е за Петков? Мдааа, Севда свършва парите и събира вече ентусиасти от парковете.

Шило

А преди около две-три седмици, любезните ни домакини уведомиха, че ЕК планира увеличение на акцизите за пропан бутана и метана...Да не се изравнят в крайна сметка с цените на бензина и дизела?

Това още не се е случило. Акцизите са си, както до сега. Ако ги повишат, както искат газта става 2 лв, а бензина и дизела 4.Хубава промяна......

Както навремето имаше гаражи-работилници за слагане на газово по автомобилите, сега ще има гаражи за преобразуване на автомобил към електрическо задвижване, и багажника отзад пълен с акумулатори.

Значи така ине разбраха хората, че евтино гориво няма не е имало и няма и да има! С всичко е така! И водата да стане гориво и тя ще почне да се продава по 10-15 лв за литър! Инак си спомянм началото на газта (пропан бутан) като гориво! В началото беше евтино, но това не продължи дълго в един момент, че даже и сега се оказва, че за 100км е по евтино на бензин отколкото на газ! Спомням си и с дизела как беше! Дизела беше поне 2 пъти по-евтин от бензина а виж го сега! Спомянм си и метана първия път когато заредих с метан струваше 9 ст. а сега ме е страх да кажа, че идва по скъпо отколкото бензина! Та такива ми ти неща! Няма кой да ви остави ей така да си карате колите без д аплащате или да плащате много малко! Порсот това няма как да стане!!!!

Цената на бензина премина психологическата бариера от 2.00 лв ...... КОГАТО БАРЕЛ ПЕТРОЛ НАДХВЪРЛИ 120$. ТА СЕГА НЕКА ВСЕКИ СИ ОТГВОРИ САМ: Какво се промени за това време? Колко е цената на петрола сега ? Barrel ≈ 158,98 Liters Oil (Brent) Price Per 1 Liter 0.50 USD = 79.49 $/барел (https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=petrol+price+barrel) СП-2 е пресмятан при средна цена на Природния Газ (метан - СН4) от 110$/1000м2. НОВАТА НЕОБВЪРЗВАЩА ПОЛИТИКА НА ес И хАмериканците ДОВЕДЕ ЦЕНАТА ДО ..... НАД 2500$/1000М2 (СПРАВКА 26.12.12). Та питам кой за кого работи в ЕС/хАмерика ?

Не знам по какви критерии смяташ, но и сега на газ да караш е по евтино! Ако направят газта 2 лв., тогава дизела ще стане най-изгодното гориво.

Хак ви е да плащате скъпо, нали гласувахте за киро лъжеца и ококорения асанчо!

защо не се сравнява цената от преди ковид? дизела беше 2.30лв, сега е 2.45лв, това са около 3% на година, звучи нормално.

Да му мислят тези с ес класите на метан! Аз моята 27 годишна астра я търкалям на дизел от градския и олио от дюнерджийницата.

За свещи и лекарства да ги дават…

Хайде, Нинова ти си!

Шилo

За това трябва да благодарим на "братушките" и лично на товарищ Путлер! Да не забравим да благодарим и на неговите ортаци в България - Бойко банкянски, Аамет Доан, Гешев, Цацаров и хилядите други знайни и незнайни корупционери и комисионери.

Е па пак плюйте по братушките ама и те вече нищо даром не дават. Тача ви чака арбайтен.

Представете си като се закачат на кукичката със зелената енергия какво дране ще пада!!!

Фолксваген Голф на снимката !