Коментари - “Евтините“ горива с най-голямо поскъпване през 2021 г. | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Фолксваген Голф на снимката !

Представете си като се закачат на кукичката със зелената енергия какво дране ще пада!!!

Шилo

За това трябва да благодарим на "братушките" и лично на товарищ Путлер! Да не забравим да благодарим и на неговите ортаци в България - Бойко банкянски, Аамет Доан, Гешев, Цацаров и хилядите други знайни и незнайни корупционери и комисионери.

Хайде, Нинова ти си!

За свещи и лекарства да ги дават…

Да му мислят тези с ес класите на метан! Аз моята 27 годишна астра я търкалям на дизел от градския и олио от дюнерджийницата.

Е па пак плюйте по братушките ама и те вече нищо даром не дават. Тача ви чака арбайтен.

защо не се сравнява цената от преди ковид? дизела беше 2.30лв, сега е 2.45лв, това са около 3% на година, звучи нормално.

Хак ви е да плащате скъпо, нали гласувахте за киро лъжеца и ококорения асанчо!

Значи така ине разбраха хората, че евтино гориво няма не е имало и няма и да има! С всичко е така! И водата да стане гориво и тя ще почне да се продава по 10-15 лв за литър! Инак си спомянм началото на газта (пропан бутан) като гориво! В началото беше евтино, но това не продължи дълго в един момент, че даже и сега се оказва, че за 100км е по евтино на бензин отколкото на газ! Спомням си и с дизела как беше! Дизела беше поне 2 пъти по-евтин от бензина а виж го сега! Спомянм си и метана първия път когато заредих с метан струваше 9 ст. а сега ме е страх да кажа, че идва по скъпо отколкото бензина! Та такива ми ти неща! Няма кой да ви остави ей така да си карате колите без д аплащате или да плащате много малко! Порсот това няма как да стане!!!!

ами като не беше харвардъ, цените бяха други, факт.

Както навремето имаше гаражи-работилници за слагане на газово по автомобилите, сега ще има гаражи за преобразуване на автомобил към електрическо задвижване, и багажника отзад пълен с акумулатори.

Шило

А бе пич, така ли не разбра, че не Тиквата, а борсите определят цените?

Шило

Пламене, петролът не се ползва само за горива.

Шило

А преди около две-три седмици, любезните ни домакини уведомиха, че ЕК планира увеличение на акцизите за пропан бутана и метана...Да не се изравнят в крайна сметка с цените на бензина и дизела?

Шило

Що, в останалите части на Европа, цената ква е и пак ли Радев е повлиял по някакъв начин?

дрОгари, на следващите избори отново гласувайте за нас! Благодарим!

Шило

Разбира се, че няма да гласуваме за Тиквата!

Шило

Леле, Пламене, помоли да ти изтрият поста, че само глупости има в него. Сериозно и дружески ти го казвам.

Горивата поскъпват щото ей така .... или може би защото ЕС ВЪВЕЖДА НОВИ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ЕКО ДАНЪЦИ ВЪРХУ ТЕЗИ ГОРИВА но да се критикува ЕС е забранено като по време на соца!

Ти или си на хранилка при Променливите или си някакъв МАЗОХИСТ, който се кефи, че инфлацията му е изяла вече повече от половината пари. Или просто обикновен трол, който си чеше пръстите на клавиатурата, а?

Шило

Хахахаха, а бе, тъпак, що всеки, който е срещу Тиквата трябва да е за Петков? Мдааа, Севда свършва парите и събира вече ентусиасти от парковете.

Шило

Най-малкото, щото себестойността на преработката скочи.

Като си малоумен така става. Леко забравихте как горивата ( бензина ) беше 1.40-60лв/лт а ? При положение , че петрола се покачва в цял свят и то с доста по-сериозни суми от преди ковида , цените по коя ваша логика трябва да са ниски и кое точно не му е пазарното ? За да не стигнат до положение на свръх производство големите рафинерии са предпазливи и не правят повече от търсеното , съответно цената играе повече нагоре. Ама Ганьо малоумника как да го разбере това , нали няма никаква логика ( ама в неговата куха глава ).

Шиле, нищо не е скочило - електроенергията е българско производство и никои разходи по нейното добиване не са скочили, това че на европейската борса скача спекулативно е друга работа - ама ние предпочитаме да продаваме скъп ток щото едни печелят. Единствените повишени разходи са НОВИТЕ ЕКО ДАНЪЦИ И НОВИТЕ СО2 ТАКСИ! Другото всичко е спекулативно и подлежи на пълен контрол като стратегически ресурс. Обаче колкото по-скъпи, толкова повече в бюджета ... а инфлацията и хората ДГД.

Това още не се е случило. Акцизите са си, както до сега. Ако ги повишат, както искат газта става 2 лв, а бензина и дизела 4.Хубава промяна......

пак ще гласувам за ПП, пък много важно, че цените се дигат.

Като цяло цените скачат с толкова с колкото са новонапечатаните пари. Производителите на нефт виждат, че парите са се обезценили и искат по-висока цена, а потребителите я плащат, защото имат напечатани пари. Иначе като покупателна способност цената на нефта е същата като преди пандемията.

Нема страшно банкянския ще ни спаси, ако не той копейкин ....

Защо, ако беше гласувал за тиквеното Боче, което обича да слага ядрени реактори на склад, защото "нямало на кого да го продава тоя ток", цените на енергията как щяха да са в момента?

Като мама и тате плащат всичко, няма проблем......

Ползвам дистрибутор на едро за бизнес цели. Преди седмица ми достави дизел на 1,70 без ДДС. Значи 2,04 лв с данъка. В тази цена е и неговата печалба, която не знам колко е. Дори и 20 ст на литър да е, значи го взема на 1,50 лв. Бензиностанциите сигурно са на цена около неговата.

Цената на бензина премина психологическата бариера от 2.00 лв ...... КОГАТО БАРЕЛ ПЕТРОЛ НАДХВЪРЛИ 120$. ТА СЕГА НЕКА ВСЕКИ СИ ОТГВОРИ САМ: Какво се промени за това време? Колко е цената на петрола сега ? Barrel ≈ 158,98 Liters Oil (Brent) Price Per 1 Liter 0.50 USD = 79.49 $/барел (https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=petrol+price+barrel) СП-2 е пресмятан при средна цена на Природния Газ (метан - СН4) от 110$/1000м2. НОВАТА НЕОБВЪРЗВАЩА ПОЛИТИКА НА ес И хАмериканците ДОВЕДЕ ЦЕНАТА ДО ..... НАД 2500$/1000М2 (СПРАВКА 26.12.12). Та питам кой за кого работи в ЕС/хАмерика ?

Замислете се защо най-много вдигнаха евтините. Изглежда целят да няма евтини и скъпи а само скъпи горива, автомобилът да стане лукс... може би не само той.

Картела съществува и той се е сраснал с държавата. Монополиста Лукойл определя цените. Природния газ поевтиня два пъти да видим кога ще намалят цените

Не знам по какви критерии смяташ, но и сега на газ да караш е по евтино! Ако направят газта 2 лв., тогава дизела ще стане най-изгодното гориво.

Колко здравословна инфлация! Красота! Дано продължи вечно и така се избавим от лошите навици на комунизма....