Европейски експерти критикуват "Газпром", че отказва да увеличи доставките за Европа

Газохранилището в Чирен е запълнено до 32.17%, заради седемдневния планов ремонт на газопровода „Турски поток“

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

еми Ханс нема да направи 1000000 голфа ,а само половината,през вурста ми е за Ханс и еврогей политиката им,кво ви боли хея за швабите бе хора,на петорна цена да си купуват да видят бг стандарт,пендалите

Как да им имаш доверие на Кремълската клика? Затова трябва да има диверсификация и кораби с втечнен газ да пребасят синьото гориво.

Абе ти нормален ли си? Верно ли си написал това?

Ами като няма!?

Нуждаещите се от газ да попитат Бони и екс. м-р Петкова! От преди три години обявиха,че руския газ е елиминиран и получаваме от други държави, даже газа от Азербайджан бил почти без пари заради приятелските взаимоотношение между Алиев и Борисов.Та така с газа и вариациите на тема " Ти ли ме бутна или аз сам паднах"

Забележете: Мрънкат т.н . "играчи", разбирай спекуланти на Спот пазара. Те си седят в офисите и нямат налични дори и ие една бутилка газ, нежели газохранилище. Та тези прекупчии искат да вземат тънко и на секундатата да го продадат на далавера. Руснаците пък консервативни- предпочитат дългосрочни договори със стабилни клиенти. Оставям настрана факта ,че самата Европа уж се пази от руска газова зависимост , уж милее за Украйна. Ама така е като слушаш Царевичарите- хем сърби-хем боли.

31.830 евро за MWh е приблизително $400 за 1000 м3 нормални. Цените на които САЩ продава в Азия са над 2 пъти по-високи.

В Азия САЩ продава на 280-320 включително с превоза. Не ги знам от де си чувал за 800 долара... явно сте майстори на късия разказ.

Убий трола с цитат и факти: ЦИТАТ: March 2, 2021 "Column: As Asia LNG price retreats, China storage looms as key issue - The weekly assessment for spot LNG cargoes dropped to $5.60 per million British thermal units (mmBtu)" ФАКТИ: $5.60 = 1 mmBtu = 0.293 MWh или 17 долара за 1 MWh "31.830 евро за MWh е приблизително $400 за 1000 м3 нормални." Де са 17 долара де са 32 евро????

Лъжеш за сведение!

разбирате ли как изобщо си позволявали руснаците да искат да имат с голяма печалба!Ебахти наглите еврогейците довчера викаха на руснаците че били комунисти, аз сега обвиняват руснаците че били по-големи капиталисти от нагло саксонските наглеци спекуланти и фараони! Баси нещастните eurogate си и луди говедари! мида Стаси руска те ще си решават По колко къде и на кого да я продават нали преди не искахте газ бе боклуци еврогейци нали викахте че ще имате зелена енергетика какво ви стана с педалските вятърни мелници и със слънчевите панели нещо издухах те супата с тях а

Ко стана със супер евтиния американски газ?

Ние си искаме анадолската газ...

Ние па пикаем газ като купувате от някой друг.

Че като няма достатъчно газ, за какво е СП2????

Това е нов ,сигурен,гарантиран маршрут за газта която поддържа жива икономиката на ЕС . СП2 заменя мъртвият вече маршрут през нестабилната и опасна територия уКрайна. Украйна губи 6 000 000 000 долара годишно ,които Русия и плащаше всяка година, за транзит през построеният от СССР газопровод.

хайде сега да прочетеш статията, да напрегнеш малко мозъчната гънка направена от кепето и пак да отговориш, вместо наизустени фрази да изпляскваш тука.

6 000 000 000????????? аре бе... нещо не си добре със сметките. Русия не получава такъв ОБОРОТ по тази тръба, ти транзитните такси ги направи по-големи от газта бе... че и 10 плюса си набил тъпака лъжлив с ИП сменячката.

Щото няма достатъчно газ.

е ми... като няма... за къФ чеп, ще е втората тръба като и първата не могат да заплълнят. Де ще си я слагат?

Нали САЩ ,Израел ,Кувейт заливат ЕС със евтина и бърза газ ! Южен поток го убиха ГЕРБ,Германия и САЩ защото е ...вреден. Турски поток през България е...лошо ,много лошо според Соросоидите и другите Мисирки на САЩ в България. АЕЦ Белене е лош..лош проект! След всичката олелия в момента .. ..колко Опасна е всяка Енергия от Русия .. ..какъв е този рев ,че Русия не захранва ЕС с Допълнителна енергия ,извън доставяната по договори ! Шизофрения европейска?

Ми руслямците си гледат интереса, а той е цената на газа да е максимално висока. А това е защото алтернативите са слабо развити. Пък и картела на ОПЕК+Руслямска държава допълнително натоварва системата. Очевидно е че трябва да се намалява потреблението на петрол и газ, затова и ЕС започна кампания за водородна енергетика и намаляване максимално на употребата на въглероди

Те западняците хубаво искат да получават повече... ама нали с техните санкции ограничиха доставката на технологии за добив на газ в Русия. Е, руснаците предпочитат да продават това което могат да добият на Китай, защото китайците плащат без да се замислят така че пак опираме до прословутият Пазар;)

на нашти европейско-гейски братя не мойш угоди. Днес искат руски газ, утре не искат. Хич не им дреме за дългогодишните договори. Най-добре да си купуват втечнен газ от братските щати или исра-ел. хем евтин..хаха

Хем , по - бързо идва от терминала в Ямал .

Да се радват , че и толкова получават / според договореностите /. Ами ако руснаците решат нещо друго ??

След като ЕвроГейските страни си измислят какво ли не санкции към Русия така ще е. Дали си дават сметка ако Руснаците стиснат маркуча с още 25% какво ще се случи. Не си ли дават сметка че това е политиката на Американците......

Вижда им се краят на пАтоците на сибирските орки! Затова всички руски въшливци са се разпенили като бесни псета! :))))))))))

Аз пък виждам Марс...

Нали ореваха орталъка че трябва да се намали консумацията на руски газ.Имало алтернативи.Ами сега е момента да действате.Обаче май алтернативите са доста по скъпи.Та ще се оправите като макетата-пари нема, действайте.

Ами диверсифицирайте се, бе! "Братска Америка" чака да ви го нав...достави, де....

Има решение: Американските доставки към Азия са на $900 за 1000 нормални м3 природен газ. Плащате 10% отгоре и танкерите тръгват към вас.

А за тия като тебе, които лъжат нагло какво? Дори и в статията го пише лъжецо - 31.830 евро за MWh са фючърсите. Толкова е и за Азия.

Дада ли си, Мада ли си, не знам, ама много обичаш "да се.еш на метеното" - не бъркай MWh (което е мярка за отдадената енергия) с кубически метър (което е мярка за обем). А дали едното (1 MWh) отговаря на другото (1000 куб.метра), нека кажат по-знаещите.

Какво стана с евтиния , втечнен американски газ ?

Щеше да идва - катарски ,азерски , даже от израел .

Това трябваше да го направят мноого отдавна и много по-мащабно. И СП2 щеше вече да е построен а междувременно Газпром щеше да е на дооста по-добри печалби.

Спазват ли си договорите? - Спазват си ги. Не искат да ви правят лични услуги и подаръци? - Ми как да искат, като им налагате санкции, спирате проекти и гоните дипломати за иузмислени скандали под диктовката на САЩ. Ми от тях искайте газ, нали не искате руския и без това, че да не сте зависими от Русия!

"нежелание за увеличаване предлагането на гориво" Кацнахте ли им на Северния поток?

Е нали .. не щем нищо Руско" ?