ЕЦБ: Заплатите в еврозоната ще нараснат значително в условията на инфлация

Повишението на цените доведе до много по-ниски равнища на заплащане в сравнение с предковидната 2019 година, показва доклад на Европейската централна банка

Обратно в новината

Коментари - ЕЦБ: Заплатите в еврозоната ще нараснат значително в условията на инфлация | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Точно тъй ша стани

Тези милиарди взети от теб и мен, няма да ги получим обратно никога. Битият е бит, ...ният е ...н. ЕС и НАТО с ръцете на укрофашисти искат да унищожат Русия. Ама, Господ си знае работата

Тук само нарастват цените, а заплатите нарастват при господарите на ЕС.

Основният проблем е, че цените са спекулативно надути. Ама много надути.

Не цените са надути, а парите са обезценени. :-) Не поскъпват стоките, а поевтиняват парите.

Сега виждате ли защо в еврозоната са високи заплатите, вкл. МРЗ? Ами защото се вдигат с незаконни дългове (по маастрихт).. много просто. А на нас не ни е позволено това, защото сме балъци нали и трябва да спазваме консервативните изискванията на маастрихт. Иначе членките това не ги притеснява.. газят маастрихтските критерии като наш киро конституция..

За съжаление няма как да вдигнете заплатите с 50 %, че да "догоните" инфлацията. А това пък печатане генерира още инфлация. Чудя се защо хората търпят това и им плащат месечните заплати на тези дебили, които са минумим 20 К.

Заради укролайнарите си развалихме договорите с Русия за евтини суровини. Сега ще ги купуваме на тройна цена, пак руски, но през няколко посредника. И евроикономиката става неконкурентна на азиатската, която ще ползва евтините руски ресурси. Пак ни прецакаха!

Успяват да се грижат за нацията си, а българските правят всичко възможно да унищожат българите????

Ще ама друг път. Освен ако не пуснат печатницата за хартийки без стойност.

Те не са я спирали от поне 10 години. :-) Ковид и войната в Украйна само ускориха печатането.

С CBDC компенсации, но със срок на годност. По този начин хем печатиш, хем унищожаваш спестяванията. Тогава възникват въпроси, като за какво да си похарча максимално добре CBDCтата, така, че да не изгорят. Т.е. в какво да спестявам. Краткотрайните стоки очевидно не са решение. Дълготрайнитр активи са тврде контролирани. Златото е почти забранено, да не говорим, че цената му се контролира през цената на виртуалния пазар на "хартиеното" злато. Вариантите не са много. Но инфлацията ще я закопчаят с CBDC/дигитално евро .. това ни води директно към дигитален тоталитаризъм. Това е решено вече.

Което ще доведе до още инфлация. :-) Докато държавите НЕ спрат да харчат и ЕЦБ НЕ спре да печата с нищо непокрити евро инафлацията ще е около 10 процента на година. Приоблемът е, че ако ЕЦБ спрат да печатат, половината държави в еврозоната ще фалират, защото няма да има кой да им изкупува облигациите. А ако спрат да харчат, т. е. да вземат заеми, пак ще има колап на държави, заради вътрешна социално-икономическа криза. Много неприятна патова ситуация, която се решава с голямо обедняване на населението и хиперинфлация с махане на три нули, за изчистване на натрупаните задължения.