ЕЦБ не изненада инвеститорите: Повиши основната лихва с половин процент

Управителният съвет ще продължи да повишава лихвите, подчерта на пресконференция президентът на ЕЦБ Кристин Лагард

Обратно в новината

Коментари - ЕЦБ не изненада инвеститорите: Повиши основната лихва с половин процент | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Лихвата по депозитите достигат рекордните 2.50 на сто... Нашите банки да не се ослушват.

Taa бабичка е за гроба а не за шеф на ЕЦБ. Тя дори не е икономист.

Нашите банки са пълни със свободни пари. Не им трябват още депозити, защото няма на кой да ги дадат като кредит. :-) Няма да има голямо повишаване нито на кредтните проценти, нито на депозитните. ИНфлацията ще си продължи да е над 10 % устойчиво.

За разлика от Хампарцумян, който има две висши по финанси и докторантура по банково дело - ха, ха. Навсякъде такива са ги нацвъкали. Хампарцумянът химик, също като Меркелицата...

Лихвите на банките са едно, обаче те се прибавят към ОЛП, което отдавна не е 0% и тепърва ще расте. Ама това със жилището ми хареса - за да забогатеете, набийте пари в пасив. Аз даже ще разширя препоръката - купете също така нова кола и 60" телевизор с кредит.

Грешите. Кредитите миналата година са на историческо високо ниво. Ще видим тази година колко кредити ще раздадат, но не изглежда да има охлаждане в тази посока.

ецб не може да ни изненада с нищо, още по-малко с лихвите. още миналата седмица го казах тук, ама лайнометната минусохвъргачка на третополовите неграмотни твари започна да си мятка дежурните минушчета-съчки към кладата ми, сякаш ми прави нещо и променя хода на историята. свещена простота. мислещата се за за нещо йелън от фед вдигна лихвите, а травеститът лагард копира. то, на практика в ецб нямат много работа. те просто гледат, като аеробика по телевизора и повтарят какво правят аеробиците - инструктори от фед. аеробика е, защото е свързано с въздушните китаристи, пантомимите и въздушните мерки и теглилки. уж правиш нещо, ама жми градо и политиците ни краднат, като оберцигани. още: като във вашингтон пръднат - европа потъва в мараня от пръдня. не се вижда и на метър от носа ти. Бог с нас

На което беше съдия и за което те съдиха? Не си ли малко на каишка вече? 400 милиона с лихвите връща френският народ? А?

При тези рекордни депозити банката няма избор. По-добре смешни лихви, отколкото никакви. А и от две години епидемия и една война, повечето от тези кредити не са за инвестиции, а за обслужване на стари кредити към контрагенти. Отделно печатниците не спират... Но, дано сте прав! За всички ни ще бъде по-добре.

Брей, че ги разбираш...Ами купете ДЦК. В момента румънските в евро са почти 7%. Сложете ги парите в долари на депозити навън - дават около 4%. Какво ги държите в бг банките.

Бъдещето ще покаже. Като гледам лихвите из Европа за жилищни облигации са на по 6%. Разбира се България е най-стабилна и тука са наполивна. Ако си инвеститор къде ще си държиш парите? На нулева лихва в Бг или ще ги сложиш на облигации. И като се почне, изведнъж може да се окаже, че няма чак толкова ликвидност. Ще видим. Трябва само да се случи нещо и да се обърне палачинката.

Йелън не е на ФЕД вече ве. Свърши и мандата.

извадка от изказването на Кр.Лагард във Франктфурт на Майн--"наложително е повишаването с 5 процентни пункта на основният лихвен процент, който е вероятно да се повиши до 50.3%"!!! Ново повишаване ще бъде обявено на следващото събрание на 16. 03 2023 г . Повишаването на основният лихвен процент има за цел да ограничи отрицателният ефект от повишаващата се инфлация в Еврозоната!

Казва се пункт, не процент. Например: Половин процент от 1% е 0.005%, но половин пункт е 1,5%. Ако не знаете, питайте ChatGPT.