ЕЦБ не изненада инвеститорите: Повиши основната лихва с половин процент

Управителният съвет ще продължи да повишава лихвите, подчерта на пресконференция президентът на ЕЦБ Кристин Лагард

Обратно в новината

Коментари - ЕЦБ не изненада инвеститорите: Повиши основната лихва с половин процент | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Казва се пункт, не процент. Например: Половин процент от 1% е 0.005%, но половин пункт е 1,5%. Ако не знаете, питайте ChatGPT.

извадка от изказването на Кр.Лагард във Франктфурт на Майн--"наложително е повишаването с 5 процентни пункта на основният лихвен процент, който е вероятно да се повиши до 50.3%"!!! Ново повишаване ще бъде обявено на следващото събрание на 16. 03 2023 г . Повишаването на основният лихвен процент има за цел да ограничи отрицателният ефект от повишаващата се инфлация в Еврозоната!

На което беше съдия и за което те съдиха? Не си ли малко на каишка вече? 400 милиона с лихвите връща френският народ? А?

ецб не може да ни изненада с нищо, още по-малко с лихвите. още миналата седмица го казах тук, ама лайнометната минусохвъргачка на третополовите неграмотни твари започна да си мятка дежурните минушчета-съчки към кладата ми, сякаш ми прави нещо и променя хода на историята. свещена простота. мислещата се за за нещо йелън от фед вдигна лихвите, а травеститът лагард копира. то, на практика в ецб нямат много работа. те просто гледат, като аеробика по телевизора и повтарят какво правят аеробиците - инструктори от фед. аеробика е, защото е свързано с въздушните китаристи, пантомимите и въздушните мерки и теглилки. уж правиш нещо, ама жми градо и политиците ни краднат, като оберцигани. още: като във вашингтон пръднат - европа потъва в мараня от пръдня. не се вижда и на метър от носа ти. Бог с нас

Йелън не е на ФЕД вече ве. Свърши и мандата.

Taa бабичка е за гроба а не за шеф на ЕЦБ. Тя дори не е икономист.

За разлика от Хампарцумян, който има две висши по финанси и докторантура по банково дело - ха, ха. Навсякъде такива са ги нацвъкали. Хампарцумянът химик, също като Меркелицата...

Лихвата по депозитите достигат рекордните 2.50 на сто... Нашите банки да не се ослушват.

Нашите банки са пълни със свободни пари. Не им трябват още депозити, защото няма на кой да ги дадат като кредит. :-) Няма да има голямо повишаване нито на кредтните проценти, нито на депозитните. ИНфлацията ще си продължи да е над 10 % устойчиво.

Грешите. Кредитите миналата година са на историческо високо ниво. Ще видим тази година колко кредити ще раздадат, но не изглежда да има охлаждане в тази посока.

При тези рекордни депозити банката няма избор. По-добре смешни лихви, отколкото никакви. А и от две години епидемия и една война, повечето от тези кредити не са за инвестиции, а за обслужване на стари кредити към контрагенти. Отделно печатниците не спират... Но, дано сте прав! За всички ни ще бъде по-добре.

Брей, че ги разбираш...Ами купете ДЦК. В момента румънските в евро са почти 7%. Сложете ги парите в долари на депозити навън - дават около 4%. Какво ги държите в бг банките.

Бъдещето ще покаже. Като гледам лихвите из Европа за жилищни облигации са на по 6%. Разбира се България е най-стабилна и тука са наполивна. Ако си инвеститор къде ще си държиш парите? На нулева лихва в Бг или ще ги сложиш на облигации. И като се почне, изведнъж може да се окаже, че няма чак толкова ликвидност. Ще видим. Трябва само да се случи нещо и да се обърне палачинката.