Ето какво е по-различното на говедата Блек ангъс: отглеждане, паша, месото
Мазнината на пасищно отглежданите животни е богата на Омега-3 наситени мастни киселини, в пъти повече от конвенционално отглежданите, каза ветеринарят д-р Мартин Иванов
Обратно в новинатаКоментари - Ето какво е по-различното на говедата Блек ангъс: отглеждане, паша, месото | Бизнес.dir.bg
Коментари
Това пак не оправдава тази цена, каквото и щете да пишете и измисляте. Качеството на месото на говеждото у нас, което не е внос не отстъпва
Ходили са на училище и са се научили. Останалото е механизация. Вероятно ползват и подизпълнители за транспорт, охрана, счетоводство, колене, транжиране и опаковане.
Качеството на говеждото у нас, всъщност няма нищо общо със стек от блек ангъс. Освен това наистина не си прочел, или поне не си разбрал прочетеното, което изглежда по-вероятно. Накратко: стекове от този тип не са за такива като теб
Тези са си много добре, защо не видиш онези дето ги гледат целогодишно в обора и от време на време им дават да се разтъпчат в едно дворче. И какво им сипят, това ядат.
Говедото си е говедо! Ама снобарските и комплексирани говеда не го разбират! Ако им дадеш пържола от обикновено говедо и щастливо говедо те няма да ги различат. Но пак ще се фукат из "фейсбоклука"!
Лошото на тези първенюта е, че си мислят че понеже имат 500 лв за стекове са купили нещо безценно. Работа е там, че все още има хора които са имали домашни животни и са яли абсолютно натурално месо, което отново зрее по подобен начин (това е стандартен процес, не е нещо революционно). В България на много места все още се отглежда пасищно и ако е щатите е голяма екзотика, тук е като да пиеш минерлна вода Перие пред чешмата в Горна Баня... Така, че найс трай, ама не на мене тия!
Добре де, има 3 източника на Омега-3 - риба, планктон, и някои видове ядки (3 реазлични вида Омега-3)! Та се чудя, тия говеда кое от трите намират по ливадата та да са богати на Омега-3...
В действителност това е само реклама и си търсят клиенти, защото цената по която предлагат месото не си струва да се предлага в ол инклузив обекти. А клиенти за говеждо за такава неефективна цена няма.
В момента говедата са най-много в паршламента но не стават за нищо - вонят от всякъде на лайна.
Храна ядът само соросиди и елита им.Тази храна от магазина е за простолюдието,която е бъкана с химия!!!ДА ЖИВЕЕ ЗАПАДНИЯ ФАШИЗЪМ!!!
Чудя се как не е гръмнала и другата бомба с испанската шунка от някаква специална порода подобна на нашата мангалица, дето също е страшно скъпа и дава огромна надценка. Хем и имаме традиции в гледането на свине на свободна паша за разлика от говедата.
Това дето пишат че кравите пасат билки най ме разсмя има хора които знаят как се гледат крави защо пишете фантазии
Хайде по-скромно и малко по достоверно! В България не може да се отглеждат животни само на …паша. Много просто-имаме паша от средата на пролетта,някъде до края на лятото.След това всичко прекара и чакаме до другата пролет,а говедата трябва да се хранят на закрито. Да,важно е с какво, но тове вече не е свободна паша.Другото противоречие…увеличават се площите за да се намали коситбата! Да, ама не защото сезоните са си същите.Едно и също е времето и за паша и за коситба- не се ли използва,се губи…заминава си. И на края за цената.навсякъде по света се продават скъпи храни, но в специални ресторанти. В Мак Доналдс не може да си купиш кюфте от такова скъпо месо или сандвич от онези испанските бутове дето зреят по 2-3 години. И друго- в менюто всичко е написано за порция. По закон не може да пишеш цена за порция 3 кюфтета $10, а за някакво месо да пишеш цена $20 за 1/4 паунд! Това си е измама за клиента. Един от най-скъпите ресторанти в света е “French Laundry” /Френска пералня/ Yountville, CA. Местата са резервирани месеци напред и даже има листа да изчакаш свободно време за резервация. Избираш от две менюта: 1. На главния готвач- месо и морски продукти 2. Зеленчуково меню. Последно като проверявах резервацията за един човек беше фиксирана на $390 в ресторанта, $490 двора,$550 масата на дървото. Правят се и резервации за “Вечерята с черни трюфели и хайвер” за 25 август за $1200 за човек. Всяко меню включва 9 ястия и в цената не влизат предястията и напитките. За двама човека вечерята излиза не по малко от $1200-$1300.
Може казва се сиво искърско говедо само паша нищо друго ама нали все сме всезнайковци
В цяла Европа телетата се отглеждат пасищно.И в България-също. От памтивека. В Англия и прасетата се отглеждат свободно. Ветеринарят е единият от тримата работници. Останалото е фирмена реклама и неподготвен журналист.
Те говедата 240 броя са на нашата хранилка, но си мислят, че е тяхна. А и ние сме такива, щом им го позволяваме.
То нали не си мислиш, че Путю яде от местния астроном, зер "готвачът" му товарищ Пригожин има такава власт. И армия...
Тъпо парче. Видяла си ферма ве фейса. 99% от фермите хранят говедата със ярма, царевица и други зърна. Кравите са с диабет ( ама тлъсти, като лелите в БГ) и до три години с деменция (луда крава). И ги тъпчат с хормони и антибиотици. Добър апетит
Евала, има и образовани хора в БГ. Ще трябва да продавате извън България, но истинско месо без диабет и деменция се търси. Грасфед в Европа е само от Латинска Америка.
АЛА-БАЛА ПОРТОКАЛА И ГЛУПОСТИ НА ТЪРКАЛЕТА ... Дали при говеда, дали при хора - все е тая ... Вътрешномускулното омазняване е следствие, резултат от тежко хормонално-метаболитно нарушение ... С една дума - яжте скъпи болни говеда и да ви е сладко ...