Ето какво е по-различното на говедата Блек ангъс: отглеждане, паша, месото
Мазнината на пасищно отглежданите животни е богата на Омега-3 наситени мастни киселини, в пъти повече от конвенционално отглежданите, каза ветеринарят д-р Мартин Иванов
Обратно в новинатаКоментари - Ето какво е по-различното на говедата Блек ангъс: отглеждане, паша, месото | Бизнес.dir.bg
Коментари
АЛА-БАЛА ПОРТОКАЛА И ГЛУПОСТИ НА ТЪРКАЛЕТА ... Дали при говеда, дали при хора - все е тая ... Вътрешномускулното омазняване е следствие, резултат от тежко хормонално-метаболитно нарушение ... С една дума - яжте скъпи болни говеда и да ви е сладко ...
Евала, има и образовани хора в БГ. Ще трябва да продавате извън България, но истинско месо без диабет и деменция се търси. Грасфед в Европа е само от Латинска Америка.
В цяла Европа телетата се отглеждат пасищно.И в България-също. От памтивека. В Англия и прасетата се отглеждат свободно. Ветеринарят е единият от тримата работници. Останалото е фирмена реклама и неподготвен журналист.
Хайде по-скромно и малко по достоверно! В България не може да се отглеждат животни само на …паша. Много просто-имаме паша от средата на пролетта,някъде до края на лятото.След това всичко прекара и чакаме до другата пролет,а говедата трябва да се хранят на закрито. Да,важно е с какво, но тове вече не е свободна паша.Другото противоречие…увеличават се площите за да се намали коситбата! Да, ама не защото сезоните са си същите.Едно и също е времето и за паша и за коситба- не се ли използва,се губи…заминава си. И на края за цената.навсякъде по света се продават скъпи храни, но в специални ресторанти. В Мак Доналдс не може да си купиш кюфте от такова скъпо месо или сандвич от онези испанските бутове дето зреят по 2-3 години. И друго- в менюто всичко е написано за порция. По закон не може да пишеш цена за порция 3 кюфтета $10, а за някакво месо да пишеш цена $20 за 1/4 паунд! Това си е измама за клиента. Един от най-скъпите ресторанти в света е “French Laundry” /Френска пералня/ Yountville, CA. Местата са резервирани месеци напред и даже има листа да изчакаш свободно време за резервация. Избираш от две менюта: 1. На главния готвач- месо и морски продукти 2. Зеленчуково меню. Последно като проверявах резервацията за един човек беше фиксирана на $390 в ресторанта, $490 двора,$550 масата на дървото. Правят се и резервации за “Вечерята с черни трюфели и хайвер” за 25 август за $1200 за човек. Всяко меню включва 9 ястия и в цената не влизат предястията и напитките. За двама човека вечерята излиза не по малко от $1200-$1300.
Това дето пишат че кравите пасат билки най ме разсмя има хора които знаят как се гледат крави защо пишете фантазии
Чудя се как не е гръмнала и другата бомба с испанската шунка от някаква специална порода подобна на нашата мангалица, дето също е страшно скъпа и дава огромна надценка. Хем и имаме традиции в гледането на свине на свободна паша за разлика от говедата.
Храна ядът само соросиди и елита им.Тази храна от магазина е за простолюдието,която е бъкана с химия!!!ДА ЖИВЕЕ ЗАПАДНИЯ ФАШИЗЪМ!!!
В действителност това е само реклама и си търсят клиенти, защото цената по която предлагат месото не си струва да се предлага в ол инклузив обекти. А клиенти за говеждо за такава неефективна цена няма.
Добре де, има 3 източника на Омега-3 - риба, планктон, и някои видове ядки (3 реазлични вида Омега-3)! Та се чудя, тия говеда кое от трите намират по ливадата та да са богати на Омега-3...
Лошото на тези първенюта е, че си мислят че понеже имат 500 лв за стекове са купили нещо безценно. Работа е там, че все още има хора които са имали домашни животни и са яли абсолютно натурално месо, което отново зрее по подобен начин (това е стандартен процес, не е нещо революционно). В България на много места все още се отглежда пасищно и ако е щатите е голяма екзотика, тук е като да пиеш минерлна вода Перие пред чешмата в Горна Баня... Така, че найс трай, ама не на мене тия!
Говедото си е говедо! Ама снобарските и комплексирани говеда не го разбират! Ако им дадеш пържола от обикновено говедо и щастливо говедо те няма да ги различат. Но пак ще се фукат из "фейсбоклука"!
Какво ли няма да направят, за да ти вземат 500 лева за пържола!
И как точно трима се оправят с 400 животни!!!??? Еба и измислиците и мошенниците.
Горките животни!!
Това пак не оправдава тази цена, каквото и щете да пишете и измисляте. Качеството на месото на говеждото у нас, което не е внос не отстъпва