Енергийният преход: Нулеви въглеродни емисии до 2050 г. ще струват до $173 трлн. инвестиции

Три четвърти от усилията за намаляване на вредните емисии през следващите девет години се падат на енергетиката

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какви нулеви инвестиции, какви пет лева! В западна Европа ще карат "еко" коли с батерии, чиито кобалт е извлечен незнам си как от Африка, ще използват ветрогенератори, правени в Китай, като стоманата и частите се произвеждат с ... енергия от ТЕЦ-ове, ще си купуват "еко"-електроуреди-еднодневки, които след 7-8 години да хвърлиш в коша, произведени в същия този Китай и ... и ... и ... Това е все едно да акаш в една торбичка, и като се напълни да изхвърлиш съдържимото навън, и накрая да твърдиш, че не акаш! Като единственото, което се постига е бълване на ново и ново производство и нови мощности. Има си начин - финансиране и развитие на ЖП транспорта, цена на самолетните билети х3 и зачеркване на нискобюджетните авиолинии. Незабавно пренасочване към АЕЦ, вече има реактори, чиито отработено гориво се рециклира и затваряне на всички ТЕЦ-ове. Всички реактори над 40 години се спират и подновяват. Технологията е много напред в това отношение. Когато се построи адекватна енергийна инфрастурктура, минимум 50% от автомобилите могат да карат на електричество, но трябва батериите да могат да се рециклират. Също и корабите трябва да минат на друго гориво, как, наистина не знам.

А във Великобритания с тока от вятърните турбини зареждат електроколи за без пари . Вижте беземисионна алтернатива за БГ енергетиката на https://www.youtube.com/watch?v=RHJ0aFZ_e6E&t=24s Повече на http://2021-2023bg.eu

Тоя енергиен преход дето ни го рекламират ще стане ама най-малко след стотина години. Това дето говорят за 10-20 или 30 години е абсолютна глупост. С новите глупави закони, мита и ограничения само ще прецакат беднюгите като нас.

Някои могат и да разберат как елегантно някой с помоща на нашите лакеи ни прецака за Южен поток и АЕЦ Белене!

Тоя енергиен преход дето ни го рекламират няма Как дa стане и след сто години.

да напуснем ес и да си харчим ефтин ток от мариците поне 30 години! ефтин-щото няма да плащаме рекета квоти!!!