Енергията през 2022 г: Кризата ще се превърне в катастрофа, подгответе се за удара

Цените смазват цялата икономика, а новата власт дойде с "брилянтно" решение - мораториум върху цените на тока, топлината и водата за домакинствата, който може напълно да съсипе системата, казва експертът Боян Рашев

Обратно в новината

Коментари - Енергията през 2022 г: Кризата ще се превърне в катастрофа, подгответе се за удара | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Подгответе се за удара" - приберете си десет чувала с ток докато е време и 1 камион бутилки с пропан - за черни дни, да има...

Ваксинирай се и всичко ще е наред.

евроджендърите сами се закопаха с тея глупости

Кой плаща тока на зарядните станции за електричките? При 3,5- 5 7 киловата мощност.

И вие виновен Роби 12 години се избирате Тиквата, който ви държи като крепостни селяни с най-ниските доходи в Европа супер високи цени и лъже, че всичко е наред! Духайте супата

Що ни остави на тия изроди,изчегъртаха ни и последните кожи!

Подмяната нали мед и масло след мутрата... Преди сечудехме на кой ръкав на Халкидики да идем..

„говорЯщи глави“, представяни като „експерти“

Спрявка Унгария, вижте там как решиха въпроса далече преди да се заговори за криза. Да не обяснявам надълго.

Когато някой твърди нещо е важно преди да оборим думите му да видим кой е този някой и има ли други основания да горови по този начин и да заема такава позиция. За denkstatt България само да отбележа че те сами са написали това в представянето си пред обществеността: Работим почти само с големи компании. Dundee Precious Metals и системата на Coca-Cola остават най-големите ни клиенти за поредна година. Толкоз по отношение на хигиената на четене. Който разбрал, разбрал... кака започна да пише анализи за вътрешна употреба.

"Кризата ще се превърне в катастрофа, подгответе се за удара" - Тази криза влиза в плановете на Световния Икономически Форум -WEF за успешното осъществяване на The Great Reset. Така че, спокойно, Клаус Шваб е помислил за всичко! И за всеки човек: "2030 г. Всеки човек няма да притежава нищо и ще бъде щастлив" Напред към светлото бъдеще!

Никъде в статията не видях да се споменава главната причина: нескопосаното пускане на енергийната борса миналото лято ( юли 2021). Или по-скоро нарочно борсовите правила са направени нескопосани за да се отвори вратата на борсовите/ценови спекуланти. Само от минаването през борсата цената на тока се вдига в пъти. От 130 на над 800лв или колкото е там сега за днешния ден. Защо не се определиха държавни квоти за битов и промишлен ток ( още повече, че основните производители са държавни) и чак тогава произведеният ток над тези квоти да отива на борсата? Сега с този мораториум държавата се задължава да плати разликата между текущата борсова цена и фиксираната за крайния потребител. А парите пак от данъците на същите тези хора. С други думи: вълкът пак ояден , стадото пак подстригано.

Екдперта няма как да спре развитието, както коня е бил изместен трудно така нищо не пречи новите технологии някой ден да изместят старите. Иначе у пешерата.

Автора на статията е лобист - поинтересувайте се кой му плаща заплтата и ще разберете, че от години лобира за тези компании. Готово и е дявола да изкара ангел щом му плащат. Не му вярвам на нито една дума, защото от години се занимава с това да обяснява как 1+1 = 3 и как без полезни изкопаеми не можем (защото компаниите които му плащат са точно тези, които ни крадът златото, собственици на марциите. Същия този ни обясняваше как да затрием цялата област в Трън, за да може да се разработи златната мина там. Не му дреме за нас, дреме му само за парите на господарите му.

Ти да не би да можеш без полезни изкопаеми? Откъде ще дойде тази енергия?

Майка ти е виновна, трол червен!?

Г-н Рашков, ще дойде от там от къде и като свършат изкопаемите. Това, че в момента има изкопаеми и на вас ви е изгодно да се търгуват на нереално високи цени е ваш проблем и явно го заявявате със статията си. Енетгията може да дойде от много места - атомна, от вода, от слънце и тн. Не е нужно да е от въглища както се опитвате да ни убедите.

Кой е Боян Рашев? Дира, някаква визитка на автора? Или пак един каза нещо.......

Важно е да се копуват имоти според редовните статии на имотните агенции и да се троли срещу радев щото тиквата трябва да отърве пандиза.

Ясно е че зелените глупости спират прогреса. Ако се спазваха ше ли да се появи парния двигател, дизела, двг, ядрената енергия? Кой вреди повече екологично мусаката ли или самолетите изгарящи тонове гориво на полет?

Ебааааси, тъкмо се реших и си взех електрическа кола. И я ваксинирах даже да не се зарази от някоя нафтова пушилка докато изпреварвам...басиии живота

Спомням си че един Толуп, преди няколко години публично се похвали, че е ЗАГРОБИЛ 3 големи енергиини проекта, а едни ДРУГИ затвориха 4 блока на Козлодуй за да влезем в ЕС.. В същотп време Румъния построи АЕЦ, Турция строи АЕЦ, Унгария строи АЕЦ, Турция получи нашите тръби. Тези хора защо още са живи???

Много пророци - смотани вярващи! Едни ни предсказват, че няма да оцелеем от все по мутиралите "корони", а другите ни плашат, че ако оцелеем ще съжаляваме. Ами като настъпи времето ще видим, защо да "оплакваме нероден Петко" още от сега?

Ето докъде ни докара некадърното управление на ГЕРБ!!

Отново разни лобисти, политици, фондационерски специалисти се опитват зад многословни и високопарни "експертни" мнения да ЛЪЖАТ И ПРИКРИВАТ ИСТИНАТА: А тя е проста: Евробюрократите и послушковците под натиска на САЩ ВЪВЕДОХА НОВ ПОСРЕДНИК във веригата за доставка на енергоносители - РЕГУЛИРАНАТА ОТ САЩ БОРСА ?! При това по правила по които йезуитските изстъпления, извъртания и демагогия от средните векове са кото приказки на малко момиченце ! Борсовите цени за стока, която се планира, добива, произвежда и транспортира с месеци, а по някога с години се определя ден за ден ! Резултатът - ДЕСЕТОКРАТНО УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЦЕНИТЕ - не заради голямо потребление или алчни производители а ПОРАДИ ПОСРЕДНИКА ! ЕТО ЗАЩО ЕС Е ВРЕДНА, КОНТРАПРОДУКТИВНА, ВАСАЛНА ОРГАНИЗАЦИЯ НА АБСОЛЮТНО НЕАДЕКВАТНИ МАРИОНЕТКИ !

Пръмовица загроби 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ-а, чекне си миризлива путка из Брюксел и пет пари не дава!!!

Къде продават имоти, които се кОпуват ?

избрахте си руски генерал цървул и той си направи правителство от комсомолци, да сте мислили. Сега держать таварищи! Венсеремос!

Никой нищо ни строи, Ескобрю, говориш за АЕЦ построени в различни десетилетия на два века.

А ето такива като тебе са докарани от некадърните си бащи. Дори зелената еуглена изглежда като титан на мисълта в сравнение със скудоумници като тебе.

нега се почегърта да се изхарчат едни милиарди и така ...... "Ние сме на всеки километър, ние сме на всеки километър"

Нема страшно, има различни многобройни други възможности. Като например , всеки сам да си лиже гъза за сол. Това диетолозите твърдят , че намалявало и апетита и така човек не чувства глад, яде по-малко и пази природата.

Тези капани бяха залагани в продължение на десетки години и резонно беше да проработят. Интересно е къде се криеха днешните критикари до сега и сега като настъпи видов ден се появиха като гъби след дъжд.

Тази статия щеше да бъде съвсем на място, ПРЕДИ 20 или поне 10г. Но бизнеса (не само нашия ами и европейския) дремеше и се надаше на "зелени" далаверки. Е, получиха си "зелените" "бонуси". И, да. Всичко написано е вярно, и прогнозата за бъдещето не е добра никак. А, като имаме предивид че горе са се същте калинки, смело можем да прогозираме апокалипсис.

Най-добре е ОДКБ да дойде! Ако България продължи да седи в тая джендърска кочина след 20 вече няма да е 6,5 ами 3,5.

Всички тези кризи са изкуствено създадени, ковида, енергията, храните. Подготвят ни да живеем в абсюлютна мизерия.

Белене ,Козлодуй и южен поток …това беше гарант за национална независимост,но нагъзените на ЕС и САЩ лакей продадоха интересите на България!!!

предполагам "артистите" от цирка с минусите плащат по-малко или имат някакви преференции.

Статийка от поредният русофилски пудел с цел всяване на паника!

Да бъдеш изцяло под енергийния монопол на Росатом и Газпром било национална независтимост. Господи, ела си ги прибери...

спрете най-накрая криптовалутите и ще се спре тази инфлация и дефицит на ресурси!!! не може да имаш валута без покритие, и да очакваш, че това няма да се отрази върху потреблението на суровини и услуги!!!

Какъв монопол те гони,две държавни атомни централи и евтина газ от южен поток…

И защо са празни газохранилищата на Европа е питанката! Защото десетилетия корумпирани политици подписаваха със затворени очи и пълни джобове с рубли престъпни договори с руската газова мафия! Наляха на плешивият фюрер от Кремль стотици милиарди евро! Оня папагал Герхард Шрьодер даже замина да работи в Русия в Газпром! Сега и дебеланата меркел ще замине там! Дано най-накрая Европа се събуди и изрита руската газова зависимост веднъж завинаги! На 100%! Може 5-10 години да плащаме по-скъпо, но да се отървем от рекета на мафията на комунягите!

Не е вярно ,че са ги продали интересите на България ,де да беше така.Работи се по -демократично и еврогейски--предадоха ги

и Киркор зад волана, а радев на задната седалка. Неочаквано добра комбинация

В измисли тая дзелена дзелка и кой ни подписа в нея? Единствения чист източник на ток е атомната енергия. Незабавно отваряне на първите 4 блока (ако ги има), забрана на климатици и на ел автомобили, и на копането на крипто

Не мислиш

Те пуделите са други, руснаците са мечки :) Статията е топ, Европа се самоубива.

Майоре ,майори имай пред вид че опитът за придобиване на ителектуални права от собствената умствена недостатъчност не води до никъде...всъщност води до задъдена улица!

Криптовалутите сумарно консумират под 0.5% от електроенергията в света. И според теб крипто предизвикват инфлацията??? А не фактът, че печатниците на централните банки НЕ СА СПИРАЛИ ОТ 2009 насам (справка ЕЦБ, ФЕД, Английската Банка и т.н.)? Bitcoin беше ОТГОВОР точно на това безумно печатане и централизация на монетарната политика в няколко чифта корумпирани ръчички. От галопиращата инфлация ГУБЯТ осново БЕДНИТЕ, защото именно те държат и малкото което имат почти изцяло в обезценяващата се валута на дадената страна. БОГАТИТЕ от друга страна, имат избор и диверсифицират в различни асети като имоти, злато, акции, криптовалути. Моля, образовайте се преди да ръсите глупости!