Експерти: Мащабни соларни проекти ще спасяват Европа от руската енергийна зависимост

Расте интересът на големите играчи и към инвестициите в нови фотоволтаични паркове и към разрастване на производството на панели

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма лошо ама зиматакогато няма слънце, а потреблението е най- голямо, ко правим?! Тецовете не се пускат само с натискане на едно копче!

Великата западна тъпотия продължава с всичка сила.

Скоро в ЕС три пъти, даже 10 пъти повече соларни панели ще произвеждат 0 енергия нощем. Чудесно!

е всъщност АМЕРИКАНКИ ПРОЕКТ, целящ икономическото разорение и загробване на Европа!

Аз мисля България да се специализира в производството на юргани !! Сигурен съм , че ще бъде хитът в ЕС в близкото бъдеще !!

Панели-Пълна измислица ,глупост и лъжа.

Ще станат зависими от слънцето,но за него няма чалъм за санкции !

Не бъди сигурен. Малко вдигнат прах и лошо. А с какво може да вдигне прах се сещаш сам.

Платена пропаганда. Как панелите ще заместват ядрените централи? Какво помага превръщането на обработваемите площи, ниви и т.н. в соларни паркове ? Унищожава природата, унищожава обработваемата земя.

Не всичко е обработваема земя. И колко покриви има ейййй

И с какво ще компенсирате през нощта товара на това чудо? Въглища?

С батерии , глупако.Да не мислиш, че през нощта в Германия стоят на тъмно.

Имаш ли идея какви ще са тези батерии ,умнико?

Слънце, вятър и педали. Гробокопачи на Европа!

"соларни проекти" Защо ли се сещам за Тексас преди две години, какъв го яде с техните соларни и вятърни станции. Гледах новини от там, тогава, от тавана на дневната на един хамериканец имаше сталактити, ама яки. Всички се бяха озъбили там. От студ.

Глупости! Европа не е на екватора. Соларните паркове може да са полезни само 6-7 месеца в годината и то за по 8-9 часа дневно. През останалото време какво ще правите? Копчета ли ще въртите? С енергия от ВЕИ икономика не се развива! За целта е нужна МНОГО ЕНЕРГИЯ И ТО ЕВТИНА! НА ЕДИН ПРОТЕСТ НА ЕНЕРГЕТИЦИ ОТ АЕЦ"КОЗЛОДУЙ" ИМАШЕ ПЛАКАТ: "БЕЗ АЕЦ БЪЛГАРИЯ Е С ГОЛ Г-ЗЕЦ." МНОГО ВЯРНО!

Италия гол гъзец ли е , като няма нито един АЕЦ, как задвижва тази гигантска индустрия в сравнение българската, италианците произвеждат 35 пъти повече от българите без атомни мощности . Гърция и тя няма ядрени централи , Ирландия и Дания също нямат АЕЦ, както и Австрия. В Западна Европа или нямат или планират закриване на АЕЦ. Изключение е Франция, която е единствената ядрена сила в Европа и развива тези технологии и търгува с тях и Финландия, където 10 месеца е зима и слънцето е рядкост. Ядрените технологии ги набутват на корумпетата от Източна Европа, Западът си пази интереса и здравето на гражданите с тях сделки и рушврт и търговия няма.

Даваш за пример Италия, но си премълчал умишлено, или не знаеш факта, че Италия е втората страна в света по количество на внесената ел.енергия - 19 TWh. Италианската промишленост не се захранва от алтенативни източници, защото няма да издържи и един месец. За първо трим. на тази година средната цена на ел.енергията в Италия е с 55 % по висока от тази във Франция.Всъщност някога Италия беше ядрена сила в енергетиката и сред водещите в тази област в Европа. Четири години след аварията в Чернобил, след провеждането на референдум, Рим затвори всички свои реактори. За да смекчи удара за италиянският бизнес и италианците правителството обеща подкрепа от 10 млрд. евро тази година. Най- Големият нетен износител на ток в Европа е Франция. Италия внася ел.енергия от 9 TWh от Швейцария и 7.3 TWh от Франция. След Франция на второ място като нетен износител е Норвегия, а на трето Швейцария.

Вие не знам какво мислите, но щом Саудитска Арабия планира инвестиции във фотоволтаични паркове, спукана му е работата на Путин! Арабите ще започнат някой ден (не веднага разбира се) направо да изнасят ток вместо петрол! В арабската пустиня лятото температурите понякога стигат до 50 градуса на сянка! Смятайте колко енергия е това!

Само че при такива температури соларите спират да работят

ГЛУПОСТИ, ГЛУПОСТИ, ГЛУПОСТИ!

"В Европа предстоят мащабни инвестиции в нови соларни проекти." Ми да пробват, "ако се подкваси ..." Ако нищо не стане ще си купуват ток от Франция и Руски газ от Занзибар. Унгария се оборудва с атомни централи от Росатом и с руски газ по дългосрочен договор на човешка цена. УК строи няколко нови атомни централи. Франция също. Само ние и още 2-3 зеленеем ярко на хоризонта.

През нощта какво правим, като не грее слънце. Най добре е втечнен ток, след втечненият газ, приготвяйте шишета.

Ами спим

Нима? .. Дали??

_stankow

Точно зелените простотии ни докараха до тази енергийна криза !

През цялата 2021 г. доставкие на газ бяха намалени, цените се вдигнаха, страни като германия и гърция имат много газови ел. централи - вдигна се и тока - и от там всичко Войната която джуджето го е срам да нарече с истинското и име допълнително вдигна цените, включително и заради проблеми с доставките на зърно и олио

от чорапите нагоре:(((Кой направи газа борсова стока и обяви дългосрочните договори за порочни?Кой рещи,че вместо постоянна енергетика чрез АЕЦ и ТЕЦ ще разчита на вятъра и слънцето да движат икономиката?Вече съм убеден,че ни трябва едно сериозно сътресение в тази област,за да се осъзнаят хората и да започнат да гледат реално на нещата,а не да живеят в бъдеще пожелателно време....

да, и газ от извънземни също ще спасят гейропа.... обаче как да се спаси Европа от малоумниците, които са на власт?

Фотоволтаици в пустинята да, но да поставяш такива неефективни глупости върху плодородна почва или върху трева или изсечена гора си е долнопробен цинизъм. Колкото до измислената зелена сделка, това е проект на САЩ за грабеж на пари и контрол върху икономиките в Европа.

полета и градини от край до край а? Да не говорим за покривите на сградите Производствебни халета, търговски центрове, жилищни коооперации, офиси, къщи, дори паркинги и пазари

Новите технологии позволяват соларни паркове да се правят дори и върху засадени обработваеми площи, двата бизнеса вървят заедно. Под 0.1 процент от България е достатъчен за да сме обезпечени със соларна енергия.

а когато сняг забръска...?

Проста вода няма, има прост инженер.

Не топлина, и зимата могат да произвеждат, стига да не е облачно Има и генератори използващи силата на вятъра Водни ел. централи За гарантиране на стабилност АЕЦ Газовите ел. централи са минало

Абсолютна малоумщина, нищо не може да замести ядрената енергетика, а газът е суровина за химическата индустрия.

Ти си малоумник. Слънцето и водата са неизчерпаем източник на енергия, остава само да ги хванем.

Тъп ли си или да? Виждал ли си какво се случва с почвата под тези фотоволтаици? Ако искаш да превърнеш европа в Сахара - това е начина.

А подробностите по хващането са под нивото на твоята творческа метросексуална натура и ги оставяш на тъпите инженерчета, нали така?

като за начало можеш да ме хванеш...за слънцето;)