Коментари - Експерти: БЕХ да стои настрана от сондажите в Черно море | Бизнес.dir.bg
назад

Експерти: БЕХ да стои настрана от сондажите в Черно море

Всички калкулации за очаквани ползи са чисто спекулативни и пожелателни, не се основават на резултати от сондиране, заявиха от БЕМФ

Обратно в новината

Коментари - Експерти: БЕХ да стои настрана от сондажите в Черно море | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Общо взето, позитивното в този сценарий е насочването към информирани и обективни решения, които ще осигурят дългосрочни ползи за страната и нейните граждани. Този подход допринася за по-добро управление на енергийните ресурси и за укрепване на енергийната ни сигурност.

На всички богове се молите, русофилистици, България да няма свои ресурси, за да запазите зависимостта си от Тюрмата, а тя да богатее на наш гръб. Долни роби.

_stankow

>>>Българският енергиен холдинг (БЕХ) да придобие до 20% дял в консорциума Тоест да плати на западняците разходите и след това всеки се прибира. Те на нула, ние на минус.

БЕХ не може да плати нищо, Защото Асенчо Василев му взе 1 милиард печалба! Ако Асен,му я върне, печалбата, То той Би могъл придобие 60% от акциите

Европейските шарлатани се пробват да прецакат нашите нискообразовани и некомпетентни шарлатани. И сигурно ще го направят, защото са по-обиграни и по-комбинативни. Ами най-големият наш енергиен "експерт" - Делянчо Джуката е завършил икономика на изкуствата в някакъв никому неизвестен краварски университет. Нещо като Института за културно-просветни кадри, каквито имаше в соц. България. А за ППишлеметата хич няма да говоря!

трябва вече екперти да ги слагате в кавички понеже ги знаем тези експерти че са "експерти".

Браво, много актуална и реална препоръко.

За какво ни е този газ?!Някой ще изнесе ли реалните цифри за фотоволтаичните централи?Преди години Евросъюза поиска от нас 18% от добитата енергия да е слънчева.Ние постигнахме 27%!Мина лия месец "Пещерска "отвори централа с мощност 440МгВ .Това е колкото реактор и половина о затворените 14 на АЕЦ "Козлодуй"Ами като добавими малките централи?!

Газта освен източник на енергия е и суровина за производство!

Официални данни за 1-во полугодие 2023г.: Енергията, добита от фотоволтаиците е под 5% Всички други цифри са просто мокри сънища. Реалист, а чувал ли си за "патешката крива"? Защо разни фотоволтаични организации искат от ЕС да им гарантира печалбите?

Ми като сте постигнали 27% защо се кумите, включвайте се в системата на "Пещерска", затваряйте Мариците и АЕЦ-ца , цена 0 - лв за битови потребители и коктейл с плакети...Оле !

Да оставим на колонизаторите да си търсят, а като си намерят, да си го експлоатират, това ли иска да каже господин експерта? Нещо като със златото ни!!! Ами да си дадем морето направо...

Златото не са го намирали те, а ние. Още от времето на траките тук се е добивало злато! Просто нашите корумпета го дадоха на краварите, за жълти стотинки.

Аз едно не разбирам - защо не може ние сами да си правим сондажите и да си търсим нефт и газ, а трябва някаква си компания или по-скоро няколко чуждестранни компании да дойдат и да сондират на наша територия и да ни продават след това прескъпо нашия собствен газ? Вместо милиарди за смотаните картинки на Ф-16 по-добре да дадем милиарди, за да разработим тези находища и да си добиваме газа сами. Същата история като с Дънди прешъс и златото ни. Смърди на корупция. По-зле сме от Африка да му ева мамата. При положение, че България използва около 3 млрд. м3 газ на година, а тези ще помпат по 8-10 млрд. м3 на година, то реално вместо да се осигурим за 50 години напред и да си развием икономиката, те ще ни помпат газта, ще ни продават някакви обеми за 10-20 години и после пак ще останем на сухо и ще търсим да купуваме от международните пазари, а те ще са направили огромна печалба на наш гръб и всичките вреди ще са за нас. Пълна олигофрения. Вижте какво правят румънците и правете като тях. Те не са по-тъпи от нас.

Отговора на въпроса ти се крие в откриване на истината, защо до сега изобщо не са правени опити за сондажи, при положение че още от 1960 година се знае за потенциално големи залежи от природен газ., Кой е имал интерес България да не притежава възможност да задоволява нуждите си от енергийни носители, и да бъде енергийно независима? Кой в този период е снабдявал държавата ни с газ и срещу това е получавал селскостопанска продукция,редки метали. Отговорите на много от въпросите, които се задават сами по себе си съдържат отговорите,но само за мислещи хора. Другите, ония 80% повтарят мантрите, втълпени им от лозунгите, които беше много модерно да се изографисват по стените на различни предприятия -"нашата свинеферма- огледало на социалистическия начин на живот"!!!

Е как - така за Румънците и за Турците - сондажите показват стратегически ефективни резултати от евентуални експлоатации на находища, а точно в нашите води са ненадеждни, съмнителни и т.н. според г-н Хиновски...Къде е разликата - в методиките за оценка и/или в каествата на експертите....или ...пак -аха ...нищо ново