Коментари - Експерти: БЕХ да стои настрана от сондажите в Черно море | Бизнес.dir.bg
назад

Експерти: БЕХ да стои настрана от сондажите в Черно море

Всички калкулации за очаквани ползи са чисто спекулативни и пожелателни, не се основават на резултати от сондиране, заявиха от БЕМФ

Обратно в новината

Коментари - Експерти: БЕХ да стои настрана от сондажите в Черно море | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз едно не разбирам - защо не може ние сами да си правим сондажите и да си търсим нефт и газ, а трябва някаква си компания или по-скоро няколко чуждестранни компании да дойдат и да сондират на наша територия и да ни продават след това прескъпо нашия собствен газ? Вместо милиарди за смотаните картинки на Ф-16 по-добре да дадем милиарди, за да разработим тези находища и да си добиваме газа сами. Същата история като с Дънди прешъс и златото ни. Смърди на корупция. По-зле сме от Африка да му ева мамата. При положение, че България използва около 3 млрд. м3 газ на година, а тези ще помпат по 8-10 млрд. м3 на година, то реално вместо да се осигурим за 50 години напред и да си развием икономиката, те ще ни помпат газта, ще ни продават някакви обеми за 10-20 години и после пак ще останем на сухо и ще търсим да купуваме от международните пазари, а те ще са направили огромна печалба на наш гръб и всичките вреди ще са за нас. Пълна олигофрения. Вижте какво правят румънците и правете като тях. Те не са по-тъпи от нас.

Да оставим на колонизаторите да си търсят, а като си намерят, да си го експлоатират, това ли иска да каже господин експерта? Нещо като със златото ни!!! Ами да си дадем морето направо...

За какво ни е този газ?!Някой ще изнесе ли реалните цифри за фотоволтаичните централи?Преди години Евросъюза поиска от нас 18% от добитата енергия да е слънчева.Ние постигнахме 27%!Мина лия месец "Пещерска "отвори централа с мощност 440МгВ .Това е колкото реактор и половина о затворените 14 на АЕЦ "Козлодуй"Ами като добавими малките централи?!

Отговора на въпроса ти се крие в откриване на истината, защо до сега изобщо не са правени опити за сондажи, при положение че още от 1960 година се знае за потенциално големи залежи от природен газ., Кой е имал интерес България да не притежава възможност да задоволява нуждите си от енергийни носители, и да бъде енергийно независима? Кой в този период е снабдявал държавата ни с газ и срещу това е получавал селскостопанска продукция,редки метали. Отговорите на много от въпросите, които се задават сами по себе си съдържат отговорите,но само за мислещи хора. Другите, ония 80% повтарят мантрите, втълпени им от лозунгите, които беше много модерно да се изографисват по стените на различни предприятия -"нашата свинеферма- огледало на социалистическия начин на живот"!!!

Газта освен източник на енергия е и суровина за производство!

трябва вече екперти да ги слагате в кавички понеже ги знаем тези експерти че са "експерти".

Европейските шарлатани се пробват да прецакат нашите нискообразовани и некомпетентни шарлатани. И сигурно ще го направят, защото са по-обиграни и по-комбинативни. Ами най-големият наш енергиен "експерт" - Делянчо Джуката е завършил икономика на изкуствата в някакъв никому неизвестен краварски университет. Нещо като Института за културно-просветни кадри, каквито имаше в соц. България. А за ППишлеметата хич няма да говоря!

Златото не са го намирали те, а ние. Още от времето на траките тук се е добивало злато! Просто нашите корумпета го дадоха на краварите, за жълти стотинки.

_stankow

>>>Българският енергиен холдинг (БЕХ) да придобие до 20% дял в консорциума Тоест да плати на западняците разходите и след това всеки се прибира. Те на нула, ние на минус.

Официални данни за 1-во полугодие 2023г.: Енергията, добита от фотоволтаиците е под 5% Всички други цифри са просто мокри сънища. Реалист, а чувал ли си за "патешката крива"? Защо разни фотоволтаични организации искат от ЕС да им гарантира печалбите?

БЕХ не може да плати нищо, Защото Асенчо Василев му взе 1 милиард печалба! Ако Асен,му я върне, печалбата, То той Би могъл придобие 60% от акциите

На всички богове се молите, русофилистици, България да няма свои ресурси, за да запазите зависимостта си от Тюрмата, а тя да богатее на наш гръб. Долни роби.

Е как - така за Румънците и за Турците - сондажите показват стратегически ефективни резултати от евентуални експлоатации на находища, а точно в нашите води са ненадеждни, съмнителни и т.н. според г-н Хиновски...Къде е разликата - в методиките за оценка и/или в каествата на експертите....или ...пак -аха ...нищо ново

Ми като сте постигнали 27% защо се кумите, включвайте се в системата на "Пещерска", затваряйте Мариците и АЕЦ-ца , цена 0 - лв за битови потребители и коктейл с плакети...Оле !

Браво, много актуална и реална препоръко.

Общо взето, позитивното в този сценарий е насочването към информирани и обективни решения, които ще осигурят дългосрочни ползи за страната и нейните граждани. Този подход допринася за по-добро управление на енергийните ресурси и за укрепване на енергийната ни сигурност.