ЕК определи правилата за екологичен етикет на стоки и инвестиции

Решението относно газа и ядрената енергия, двата най-противоречиви аспекта на таксономията, беше отложено и ще бъде разгледано отделно

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Никакво крипто и никакъв изкуствен интелект, нали? Педали шибани смотани...

прекъснали Макрон, за да се изкаже Путин. И двамата били учудени - какво става?

Като гледам какви извращения налагат ден след ден и как все повече се върви към корпоративно подчинен комунизъм (глобализъм) - бъдещето за света не се очертава никак розово. Ако така се продължава, в някакъв момент няма да се учудя ако сериозно изникне пред нас въпроса - дали България да не се оттегли от ЕС. Надявам се да не стигаме дотам, но и не ми се живее в някаква нова комуноидна утопия, в която баш най-големите корпорации, най-ултра-неприлично богатите ще ми забраняват на мен да си изкарвам поминъка в обикновена пазарна среда, а ще ми налагат на мен соц (а дефакто диктатура и тотална цензура и контрол над живота). Не, благодаря, не за това скачахме по площадите 1997 г.

Ми да кой ще ти каже на тебе какво да правиш. Ти да не си виновен, че месото обикаля около теб и то дори носи портофейли с пари като бонус. Едва ли си схванал какво искам да ти кажа, щото очевадно си тъпак. Никой не ти пречи да си изкарваш поминъка. Номера е да не е за сметка на другите, което на тъпаците като тебе им се привижда като цензура и контрол.

изключително зомбиран си и скоро няма да разбереш как глобализма цака именно обикновените хора, които се трудят, а не мошениците и мафиотите. Ще се усетиш, чак когато лично те засегне, а това ще се случи рано или късно, по един или друг начин. За цензурата да ти уточня, че виждам бавно схващаш - относно цензурата имах предвид цензурата на словото - на повечето места (онлайн медии и тн) вече не можеш да кажеш какво мислиш, защото или ще ти изтрият коментара, или дори профила. И не става дума за триене на някакви нецензурни и грозни неща, а за гледни точки, които не се харесват и допускат по чисто и единствено политически причини. Времената имат доста паралел и с навлизането на комунизма и националсоциализма.

Тази цензура, за която пишеш става единствено в любимите ти Китай и Руслямска държава и.... Северна Корея и никъде другаде. И не ми излизай с Тръмп. Никой не го е спрял, както примерно това става с Навални. Това че частна фирма не му позволява да пише в техен продукт не е държавна цензура. Най-малкото защото държавата, а и никой няма да го преследва и може да си пише нещата другаде. Дори може под друго име стига да не призовава за завзимане на властта, и то когато е на власт, но е загубил избори, такаа както ги е спечелил и са му дали власста преди време.

Така е! За обикновения човек дали е социализъм или корпоративен капиталичъм е все едно. И в двата варианта обикновените хора работят в едни големи фабрики в които те даже не знаят кой точно е най-големия шеф. Ако обикновения човек се опита да се отдели и да прави собствен дребен бизнес е обречен. Разликата е, че при капитализна този бизнес не му е забранен, но е обречен, а при социализма си беше директно забранен. Думата "частно" се приемаше едва ли не за мръсна дума. И другата разлика от социализма и корп.капитализъм е собствеността. При социализма официално собствеността беше държавна, но власт имащите другари така само можеха да се възползват от благата, а задълженията баха размити и неясни. При корп.капитализъм пък собственици са някакви фирми, фондове, банки, инвестиционни дружества и т.н. В крайна сметка истинските собственици, живите хора които изяждат и изпиват благата са скрити зад тези фирми.

Пълни глупости!, абсолютно!!! При социализма, за да си добре, винаги трябва да показваш вярност към Партията, да се подлагаш на огромни унижения, само и само за да имаш прехрана! При капитализма дори можеш да си позволиш да не си лоялен към работодателя си - дори те оставят на работа, ако си я вършиш добре! При социализма НЯМАШ СВОБОДАТА ДА НАПУСНЕШ РАБОТНОТО СИ МЯСТО, И ДА СЕ ПРЕМЕСТИШ ДРУГАДЕ, КЪДЕТО БИ СЕ ЧУВСТВАЛ ПО-УДОБНО, при капитализма можеш да ходиш и работиш където искаш! Ако кариерата ти зацикли - рестарт, на ново място. Познавам хора, които няколко пъти са сменяли кариерата си през живота. При социализма има уравнивиловка, което дава фалшиво усещане за комфорт на тарикатите, лентяите и нищоправците, които взимат толкова, че и повече, от кадърните и отговорните! Съответно това поражда чувство на несправедливост у свестните хора. Та опорната ти точка, драги ми троле, се основава точно на това, ЧЕ ТУК СЛАВА БОГУ ВЕЧЕ НЯМА УРАВНИВИЛОВКА, а ти смяташ, че държавата ти е длъжна, а другите, които взимат повече пари - според теб са капиталисти, дерибеи и крадци! Ето в това е цялата същност на нещата, шефовете ви в тролския център използват именно този прийом - няма уравнивиловка, следователно обществото е лошо за некадърните и мързеливите, и това се приписва на целия народ!!! Смешници!

Тези решения очевидно нещо пак са настъпали интересите на Путин, след като така са се размучали всички от тролофермата му!

Сегашните газопроводи могат да се ползват и за водород, а Русия се оказва, че има потенциала да го произвежда.

Продажба на индулгенции в модерен вариант. Да, ама всичкото това ще рефлектира върху крайната цена накрая. "Таксономия" ми звучи като содомия в икономически контекст.

точно това е

Съвременната фашизуидна инквизиция, облечена в скъпия костюм на демокрацията..Еврейския био -отпадък иска да държи всички в ръцете си, но Русия не е залък за тяхната уста. Донякъде успяхА 1917Г. с Ленин и другарите му...Няма да докопат природните богатства на необятна Русия и Путин отново ще им се изсмее...

:))) Някой нещо да каже за плановата икономика? Упс, тя беше по времето на соц-а. И беше много, много, много льоша! Нищо, че ни я рекламираха като изцяло в полза на обществото. СИВ беше льош стопанин и ни налагаше правилата! Държавата и тя беше льош стопанин! Обаче ЕС е много добър стопанин и нищо, че ни налага... нещо като китайски тип социализъм - смесица между държавен и чаастен капитализъм е само и единствено изцяло в полза на обществото. Ся, чакам на Евровизия, някоя нова група да спечели първо място с адаптация на песента на Бийтълс "Back in the U.S.S.R." Която в новата й версия се казва "Back in the Е.U.S.S.R." ...

Ми никой не казва какво и колко да се произвежда. Единствено се дават насоки в енергетиката. Явно има тъпаци които не правят разлика.

Напротив, това е механизъм за тотален контрол над икономиките на по-бедните страни, вкл България, от страна на най-богатите. Ако смяташ, че енергетиката няма нищо общо с производството и че не може да се използва като силов инструмент за контрол - явно не разбираш нищо , нито от икономика, нито от енергетика.

То така се почва. После ще почнат и да ти нареждат какво да произвеждаш, за да няма излишйци, които да се изхвърлят. Та да не се хабят ресурси.

И изобщо няма квоти в селското стопанство, риболова и т.н. И изобщо не ни налагат глоби за неспазването на подобни "насоки". И изибщо не ни налагат какви газопроводи и петролопроводи да правим. И парите за възстановяване изобщо няма да зависят от от "зелената сделка". Колко още да изреждаме? Земи су у ръце, бре!

Не е механизъм за никакъв контрол, а визия логически и фактически обусловена. Не разбирам как тъпаците толкова време не разбраха, че Петрол, Въглища, газ, уран са изчерпаеми ресурси. ТЕ НЕИЗБЕЖНО ЩЕ СВЪРШАТ И ТО МНОГО ПО-СКОРО отколкот тъпаците си мислят. Добре ли беше петрола да е 150 долара за барел? Това чака всички тези ресурси в обозримо бъдеще. цени нагоре и нагоре. Това е дефицит, който беше характерен за комунизма. Тогава ли трябва да се сетиме, че трябва да ползваме нещо друго много по-независимо от държави копачи на ресурси, които неизбежно ще шантажират точно малките страни без ресурси, както ще правят картели тип Опек+ за да лапат повече и повече НЕЗАСЛУЖЕНО. Слънцето е за всички и е безплатно за всички. Всеки може да си прави каквито иска централи и комбинации за да е независим от всяка една външна страна, дори и малките държави. Та в мометнта се опитват да направят държавите енергийно максимално независими навреме.,защото е очевадно че това е неизбежното бъдеще, когато ресурсите свършат. Е има и тролове които за копейки гледат чужди интереси и всячески се мъчат да забавят неизбежното в полза на чужда държава.

Пуснете им на русо-чайнофилите новината за виолетовото небе над Пекин за да кротнат малко!

За сметка на това горенето на дърва е класифицирано като зелено и вече електрически централи горят пелети, внос от Южна Америка като "зелена" енергия и получават помощи. Невероятно, но факт! Борим проблемите с климата като от въглища и газ минаваме на горене на дърва (според Агенцията горенето на дърва е въгленеутрално, понеже дърветата превръщали въглеродния диоксид в кислород и така, като ги изгаряли, въглерода отделян от тях вече бил компенсиран)!

Това е факт. Дърветата са възобновяем източник. Само абсолютен тъпак не го проумява.

възобновяем източник са, ако 5 къщи в село си имат камини. Но е неприложимо за мащабите на съвременната цивилизация и икономика. Ако смяташ, че природата може да насмогне, ако горим дърва в промишлени количества - не знам какво да ти кажа....

Никой не говори за горене на дървета в промишлени количества. А за горене и садене и прочистване на паднали дървета. Това е възобновяем източник. Дори и промишлено да е организиран този кръговрат пак е възобновяем източник.

Тъпаците еко комунисти, приказват глупости и някой трябва да им запуши устата. Истински чиста зелена енергия няма, не имало нама да има. Енергията се трансформира от един вид в друг, но само ако има откъде да я вземеш първоначално. Ето това проблема, отделно всяка държава има специфика, географска и природна. От 27 страни колко имад досег с море или празни пустеещи площи за панели?

Глупости приказваш и ти като комунистите. Енергията е чиста. Методите за извличането и не са. Но докато еди фотоволтаик връща енергията за изработката му за около година, То при въглищата не е така. Горите се възстановяват, въглищата не. Урана се изчерпва, слънчевата енергия милярди пъти по бавно, на практика е неизчерпаема.

Популист! Като си почнал пиле, я кажи какви и колко лайна отиват за изработката на фотоволтаика?? Също така след като панелъ приключи живота си как се утилизира за да е безопасен? Ама това си го премълчавате щото не ви изнася!

За фотоволтаика отиват САМО ЕТСТЕСТВЕНИ РЕСУРИ, които си съществуват в природата. И не само това, ами и те могат да си се рециклират и да върнат всеки един използван атом, като едиствено трябва енергия добивана от други фотоволтаици. Това е кръговрат и затова е възобновяем източник. Докато при Урана няма как да възстановиш този елемент. Няма как да възстановиш въглища и петрол.

Накратко става дума за пари.

Накратко става дума, че парите са средство, а не цел.

По-точно става дума за мнооогооо пари!

европейски грижи за мафията

Еврейски

Ами ... то, да вземат да избият хората. Като дишат, без друго отделят СО2 и рушат екологията. Те това и правят де. Но без СО2 няма да остане и една тревичка. Всичко зелено иска СО2, за да живее.

Аман от такива новини! Сложете на първия ред информация - "На кое ще му се вдигне цената" и готово! Пък то сега - трябва да редя карти ТАРО.

Не ти требват карти... и без това всички цени ще се вдигнат.

Истината за това какво може да бъде в нашия свят СЕГА е много различна от това което ви баламосват разни ЕУ бюрократи-лобисти. Ето ви намек с реални технологии за това което може да бъде сега, а можеше и да е станало отдавна. "It Will Be The End Of Energy Companies" | The FORBIDDEN Technology of Nikola Tesla https://www.youtube.com/watch?v=klXj198vY4A ЕТО ВИ СИСТЕМА И СХЕМА ПО КОЯТО САМИ ДА СИ НАПРАВИТЕ ГЕНЕРАТОР НА СВОБОДНА ЕНЕРГИЯ ЗА ДОМА И МИНЕТЕ В РЕАЛНА НЕЗАВИСИМОСТ ОТ СИСТЕМАТА НА ЕНЕРГОТО И ЕЛИТА!!! https://www.youtube.com/watch?v=KgCQ55NeSmA&app=desktop ЕТО ВИ И КАК СЕ СГЛОБЯВАТ И ЗАРАБОТВАТ ПРЕД ОЧИТЕ ВИ. ТОВА Е ЕДИН ОТ НАЙ-УПОТРЕБЯВАНИТЕ ПРИНЦИПИ И Е ДОБРЕ ДОКУМЕНТИРАН И ОНАГЛЕДЕН С ВИДЕА, НО МЕДИИТЕ И УЧЕНИТЕ НИ МЪЛЧАТ УДОБНО. https://www.youtube.com/watch?v=-8pFrTMxewk The Reality of Free Energy & Free Energy Devices https://www.youtube.com/watch?v=EI5Jqh-qyU Noman Shah Afridi's Free Energy Generator Secrets 2018 HD - YouTube https://youtu.be/LDVdV6pluY Flywheel Power Multiplication By Chaganti - YouTube https://youtu.be/S1uCOOeUlnI Flywheel Free Electricity Generator How To Make Free Energy Generator 230v With 5kw Alternator Motor - YouTube https://youtu.be/BOKV3lLBMsw Flywheel Power Multiplication - YouTube https://youtu.be/4qXnR_d6yPw Flywheel Power Multiplication By Chaganti - YouTube https://youtu.be/S1uCOOeUlnI Kamma Gear flywheel LLP - YouTube https://youtu.be/iXbPzxWwb2Q Ето ви и версия за захранваща цяла работилница Flywheel Power Multiplication - YouTube https://youtu.be/DBgFq-19TDk Това е вариант в който енергията от такъв генератор се и съхранява когато не се използва с цел последващо изпозване което се прави с много цели. Приверно за да не ви вдига шум системата когато сте се прибрали у вас, за да консумирате за определено период от време повече отколкото тя може да даде, за да използвате енергията която е била произведена когато не сте имали нужда от нея. Mauritius team visit , to my workshop - YouTube https://youtu.be/e6pI0fevA-M

Ти направи ли си ги тези неща у вас? Ползваш ли ги? Ако си ги направил, защо не направиш още, все някой ще ти плати и после пак и пак... А колко ти е сметката за ток дето плащаш на енергото???

Ми направи си такъв генератор бе кретен. Само тотални малоумници могат да вярват на такива тъпотии.