ЕК към България: Замърсявате най-много, одобрихме плана ви, защото обещахте по-чиста икономика

Брюксел ще разполага с няколко месеца, за да се произнесе по исканите от страната ни промени в ПВУ, но до извършването на новата оценка плащанията няма да бъдат засегнати, каза говорител на Европейската комисия

Обратно в новината

Коментари - ЕК към България: Замърсявате най-много, одобрихме плана ви, защото обещахте по-чиста икономика | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако се махнем от еврогейският съюз .Ще има едни 5 години в които ще сме зле, но после ще имаме възможност да се развиваме много по-добре . Връзките с Русия ,Китай ,Индия ще могат да компенсират псевдо фондовете които получаваме за малоумията които ЕС са измислили.

Дайте да ги изчистим ОТ НАС и да не ни дават повече гнусните си оценки!

Хем нищо не се произвежда, хем се замърсява най много! Българите са царе в инкасирането на най много негативи и най малко позитиви от дадена ситуация. Пре комунизма вяха най скапаните комунисти, през капитализма най скапаните капиталисти а в ЕС са най скапаните европейци.

Според теб електроенергията "нищо" ли е?!? Или плямпаш да си правиш вятър между зъбите?!?

Хайде да се се изчистим от ЕС и фон Лайнен. Оцелявали сме, ще оцелеем и без тях.

България към ЕК: ходете там където Стойчков праща всички! :-)

Когато ние сме имали държава, тези са били диви племена.

Хахахаха, искали да са нетен износител ! Не сте познали, трябва да се внася ток и то скъпо !

.... минават отгоре ни!Някой взема ли го впредвид дали замърсяват?Дайте като е гарга,да е рошава,стига сме били виновното слугинче:както беше писал някой по-долу да си вземаме довиждане и да стискаме няколко години докато стъпим на крака.Да въвеждаме мито на Европейските стоки и да спрем да изнасяме суровини.

нали мариците бяха с по 20 филтъра и не знам си какви милиарди инвестиции. те ли замърсяват най-много? да не се окаже, че някои местни "олигарси" като онзи край Гълъбово имат главна роля в този процес, но техните производства не подлежат на ограничаване? някак си много общо се говори

Интересно немските и полски тецове по малко ли цапат, евроатларическата пасмина ще е трудно да го обясни дори на простите българи

Парите по плана за възстановяване.Нашите политици само тогава ще се стреснат.

Едната Марица е държавна. Другите две американски. Какви местни олигарси? Единствено ковачки държи димитровградската ТЕЦ, ама тя е само 120мвт.

ХАХА ... ЕВРОПА СИ ПРАЩА БОКЛУЦИТЕ .... ДА ГИ ГОРЯТ БГ МУТРИТЕ .. И СЛЕД ТОВА ВИКАТ " ЦАПАТЕ" ..... ДА ВНИМАВАТ МНОГО ОТ ЕК, .. БЪЛГАРИЯ ВИНАГИ МОЖЕ ДА СЕ ПРИСЪЕДИНИ КЪМ РФ .... ОСОБЕННО СЛЕД КАТО ПЕИЕМЕМ ЕВРОТО ЩЕ Е НАЙ -ЛЕСЕН ИКОНОМИЧЕСКИ ПРЕХОДА ОТ ЕВРО - КЪМ РУБЛИ . .. ЗАЩОТО ПРЕХОДА ЛЕВ - КЪМ РУБЛИ Е ИКОНОМИЧЕСКИ НЕИЗГОДЕН

абе тия още ли копат надолу...EU go home

Вместо инвестиции във вятър и мъгла можеше с тия пари да се започне изграждането на АЕЦ и да се изгради още една батерия като ПАВЕЦ Чаира! А те сега ни бутат в това да купим скъпи и нетрайни батерии и да направим оборот на западни фирми. Целта е да не ги задържаме парите и веднага да купим! С вятър и мъгла и батерии никаква икономика няма да стане.... това е система с излишък по обяд и дефицит привечер...

Но сега е обратното.

Там се горят доста по-качествени въглища. Нашите Маришките въглища са буквално лайна с много сяра. Ама това е положението. Такива дал Господ.

ПОРЕДНАТА МАНИПУЛАЦИЯ НА ДИР.РУ! ЕК НИ КАЗВАЛА,Ч Е ЦАПАМЕ НАЙ- МНОГО!

Верно ли искаш да караш китайски москвич?

ПУТИН ЧЕ МИ СПЕ КОПЕЙКИТЕ!

Много ли искаш 3$ заплата?

Глупости! Какво е обратното. Тия са провалени държави. Задлъжняли са и за внуците си. Плюскат на кредит и се правят на важни.

Най-ми е интересна позицията на г-н Атанас Пеканов, който беше главно действащо лице при изготвянето на плана, а сега се прави на ощипана мома и щял да преговаря с ЕК. Когато правиха плана, най-важно на ПП-тата им беше да вкарат всичките схеми в него, а че са заложили 40 % намаляване на емисиите за 3-4 години, ... след тях и потоп. ЕК може и да не спре плащанията, но може и да си поиска парите обратно ако не изпълним нашата част от договора по плана. Целият ЕС ще намали емисиите с 55% за 30 години а България с 40% за 3 години. Малко ми звучи като комунистическите лозунги с петилетките и как ние ще направим за десетилетия това което другите са построили за столетия, пък накрая ... г-жа Нинова пак взе мандата ;))))

Не помагат филтрите.

Основният проблем е КОЙ и ЗАЩО предложи някакъв си план за възстановяване, неизвесно на какво. Не знам дали има и година след одобряването и се оказа, че планът е пагубен за енергетиката ни. Нашите политици не вярвам да са толкова тъпи, по-скоро са безкрайно продажни копелета.

Земай си хапчетат, влошват се нещата. Грандиозни тъпотии с цел да напишем нещо "умно". А РФ си ги заври отзад !

И това осра.

Европейската Комисия да ми яде У.Я.

Кой. Кирчо-олигофрена и Асен-крадеца!

Но пък нашия АЕЦ ви върши работа? Като ви е " мръсно" , идете при путин. Идеята за енергетика на " перки, PV и еднорози" е хубава, но е само мечта. Все още не се е построил такъв парк, който да конкурира един АЕЦ! А наглата германска мечта на германска фирма да окичи язовир с фотота? А рибите, а всички останало? То понякога човек трябва да слезе на земята .

Затоплистите ще накрат и най-върлите русофоби да искат излизане от ЕС........ То не че има разлика между путиноиди и соросоиди. Еднакво вредни са за България. Че за капак и ДБ и БСП бяха в коалиция

му е пагубното бе каун ? Да ти налеят няколко милиарда ? Проблема е, че с въглиштните централи са много наши хора (дето няма да ти ги изброявам да не си затормозяваш тролската главичка) и не искаме да спираме хранилката.

Ся, да ви светнем пророчески к'во следва: 1. Обещание за спиране на маришките централи. Първо ТЕЦ 2, щото е държавен. След няколко години щатските, като меджувременно емисиите ще ги плаща ДЪРЖАВАТА, а не щатските собственици. Това обещание ще бъде спазено. 2. Обещание за изграждане на ФЕЦ и ВяЕЦ на територията на закритите рудници и централи. Това обещание ще бъде спазено частично. 3. Обещание за изграждане инсталации за зелен водород, амоняк, улавяне на СО2 и още няколко "иновативни" проекта. Това обещание НЯМА да бъде спазено, защото е технологично и финансово невъзможно. 4. Обещание за изграждане на най-големият в света акумулиращ център. Това обещание ще бъде спазено частично. След толкова обещания, определени ЛИЦА ще включат в портфолиото си "иновативни" проекти с държавно финансиране; над 10 000 реално работещи в енергетиката квалифицирани кадри ще отидат на борсата и след това - в Германия и Англия. А ние ще станем тотално енергийно зависими от благоволението на Турция, Румъния и, в скоро време, Гърция.

Цапаме, щото консумирате, мръсни дебели дупета от ЕК.

Абе закриваййййййййй. Първо ТЕЦ-овете, а после и държавата. И двете само цапат и са обречени.

Разсъждаваш като циганин от Факултето - "да ти налеят"!!! Няма смисъл да ти се обяснява!

като искат по-чиста икономика да дават пари, нали за това сме в този съюз, да си помагаме. Не става да си унищожим цялата икономика и накрая да не получим нищо насреща. Така сме и в нато - унищожихме си армията , нарязахме ракетите и накрая за 20 години близо членство в нато 1 патрон не сме получили от тях !

Ако се махнем от ЕС, за две години заплатите падат до Жан Виденово равнище. Милион млади българи ще се изнесат ама не към русия. В България ще останат само Костя Копейкин, баба Станка и дядо Кольо. Копейкин и ДЕТРОЙТА ще продадат България на путин и той ще засели тук 3милиона азиатеца за да няма вече мърдане. Устройва ли ви този вариант?

До сега, освен отпадането на визите, нищо благоприятно за България не сме получили от Еврогейския съюз! Май е време вече да напуснем тази и без това разпадаща се организация!

е, са.. важното е, че няма да цапаме.

Кой спря 4 реактора?

Спрете всички Еврофондове и финасиране за кенефистан за 24 Зионисткият комуно-клозет ще затвори каквото му кажете.

"Американските марици" замърсяват ли? За тях отнася ли се плана? Или те са си свършили работата, а мърсят другите?

Ако не бяха стопирали АЕЦ Белене, сега можеше да работи и да печелим. Още повече при готов поне един реактор. Кой е най-големият замърсител, не знам как мерят.

Не че нещо, но заради това "излизаване" на милиарди с тези планове инфлацията е на такива нива през миналата година.

Прилагам CO2 емисии на глава от населението. По-цапащи от нас, са нации като: Унгария, Финландия, Гърция, Австрия, Румъния, Белгия, Чехия, Холандия, Испания, Полша, Франция, Италия,Англия, Германия и САЩ. Казвайки това, мисля че можем да минем и без Брикел. https://www.worldometers.info/co2-emissions/co2-emissions-per-capita/

И разни оспорват, че тъй наречените пари дето дават, са на подарък, а всъщност са заеми.

И с к'во цапаме, след като нямаме промишленост бе, еврогейзери скапани? С американските ТЕЦ-ове или с канадското Дънди?

Абе, как е CO2-то над Усрайна тия дни? Там забранихте ли дизеловите танкове? А ракетите и снарядите кога ще минат на батерии?