Коментари - Джанет Йелън: Лихвите ще останат задълго високи, но дълговите разходи са управляеми | Бизнес.dir.bg
назад

Джанет Йелън: Лихвите ще останат задълго високи, но дълговите разходи са управляеми

Ще продължим да подкрепяме Украйна и Израел, заяви финансовият министър на САЩ

Обратно в новината

Коментари - Джанет Йелън: Лихвите ще останат задълго високи, но дълговите разходи са управляеми | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тя тази другрка твърдеше, че инфлацията е временна. :-) Да не говорим, че управляемите дългове бързо могат да станат неуправляеми. :-)

Вервайте ми… Тази излъга всички американци, че инфлацията и покачването на цените било временно и се случвало заради ковид кризата и проблема с доставките тогава. Ковид кризата отмина преди година. Нищо не се променило оттогава. Призна след това, че била сгрешила за инфлацията. Е, при всички ресурси, данни и възможности за обработката им, достъп до експерти тя била сгрешила?! Няма причина да ѝ се вярва и когато някой държавник ти каже, че нямасност, по-добре потърси, къде да се покриеш. Дълговите разходи не са управляеми. Американското правителство преди дни увеличи дълга само за ден с 275 милиарда. И какво съвпадение, това се случва по времето, когато трябва да се поемат социални разходи. Например, трябва да платим пенсии или заплати някъде, но сметката е празна? Няма проблем! Ще вземем кредит. Те и лихвите по дълга плащат с нов дълг. Да, но най-големите купувачи на американски дълг вече не купуват. И какво, отново ФЕД ли ще купи новия дълг? Това е сбирщина от частни банки. Нека не го забравяме. Американското правителство е изцяло зависимо от тези там. САЩ не е държава, а корпорация.

Е па кво. Минополизират паричния пазар, хляба и ножа са у тех. Тая пачавра няма нищо против 300 млн да са и на държавни купони или как беше по ново му.. CBDC. Новият розов комунизъм. Спазвай наратива, иначе ...