Дуисбург - когато китайците си тръгват

Един град в капана на геополитиката и търговските войни

Обратно в новината

Коментари - Дуисбург - когато китайците си тръгват | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Истински русофил и комунист си защитаваш тоталитарните държави, войната ,която ще промени светът, към тоталитарен ред, но искаш да живееш в Евро съюза, да си свободен,да изказваш мнение своцодно,иди в Русия,Иран ,Китай, бъди там свободен, да ама не.

Искат да консумират много и да харчат хартийки, ами да си печатат и да си харчат на воля....

горките китайци, горките германци. Божичкооо, защо ли се бият...

Стоките от Германия стават безумно скъпи, а качеството е същото дори пада.

Германците сами си режат вените на икономиката. Не щат вече евтините и полезни китайски стоки... защо? Георги (Германия) не иска да търгува с Краси (Китай) защото е приятел на Руси (Русия). Връх на малоумието. Да не би Германия да си изгради свои заводи за носни кърпички, клечти за зъби, витамини, вентилатори и цяла плеяда от стоки с ниска добавена стойност? Няма. Защото ще са нужни години, пък и няма кой да работи там. Просто ще започнат да ги купуват от някой друг... който пък ще ги набавя от Китай. Не искали зависимост от непредвидими тоталитарни държави. А предвидимите демократични държави дето изведнъж налагат санкции на чипове, фирми, отрасли, "замразяват" парите на други държави и стопират банкови трансакции - те да не би да са по-надежден партньор?

Да демократичните държави са по надежден партньор. Санкциите са наложи заради сериозни причини, например срещу агресор, който навлезе в чужда държава с танкове и крилати ръкети. И да в Германия има достатъчно разумни хора, които се водят от интересите на националтата им сигурност.

Да те питам , заминаващ: защо досега не наложиха санкции на ФАЩ ? Знаеш ли колко войни креираха от всв до днес ? Каква демокрация те гони , това е държава с над 800 военни бази по света. Знаем колко са миролюбиви, внасят ресурси (безплатно) а изнасят само демокрация и безвредни хартийки (долари). Преди да ме обвиниш в рософилство, НЕ одобрявам руската политика и начин на действие, не смятам че войната ще реши който и да е спор.

Колкото по мърда ,повече и влиза ..

Голямо гето..пълен леш

Силното обвързване с руския газ и нефт доведе Германия почти до криза. А обвързването на германската икономика с Китай ще е пагубно и за Германия и за ЕС. Германия трябва да се обвързва само със съюзници от НАТО в икономиката. Всички други партньорства трябва да имат план Б.

Ами като не искат да се обвързват с никого да си намерят газ и ресурси ..да копаят в Германия може да излезе нещо...швабата иска икономически отношения с държави лато Бг ...да има къде да си пласира продуктите...швабата не обича да има равностоен икономически партньор

научи първо как да съставиш изречение на Български език!

И като се обвържат с партньор от НАТО - той им сервира Закон за намаляване на инфлацията ... Осоооообено предвидим партньор ...

Русия сритаха, Китай ще сритат и накрая ще ядат на хамерите наната. Да им е сладко.

До 2030-та Нигерия ще има по-силно влияние от Германия върху световните дела.

Умовете са в Европа, а ръцете са в Китай. Но всеки знае какво става с ръцете при инсулт..........

Да, всички знаем, без ръце Германия потъва.

Да бе, винаги съм знаел, че в Китай няма умове, само ръце. Ти да видиш.

Прав сте, но господинът откъде да знае, сигурно е на 20 години, жертва на съвременното образование. То Китайци са измислили барута, хартията, сеизмографа, купища неща много преди Европа да открие топлата вода и банята, ама нейсе, нямали мозък, само ръце.

мило и нежно го казахте! Само че българските граждани - от български произход не създават никакви проблеми. Знаете кои са "дейците"! За съжаление, лепи се на топтан върху всички нас..Същите, ако хипотетично вземат немски паспорт, какво, ще хулим цяла Германия ли, що ли? Тази измет е като палестинците, без държава и само се миткат и влачат да тропат и крадат по хорските врати.

Да ве в БГ българи престъпници няма, само някакви други, не българи родени в българия правят проблеми, на милите, работливи и много умни българи......

в Дуисбург?Там единственият българин беше Илия Груев,преди 20 години;)

прочетох статията по диагонала, просто мернах предупрежденията на контразузнаването (което е "службата за защита на конституцията") за зависимостта от Китай и дотам. Значи, немската индустрия е на борсата. Борсата иска да се качват цените на акциите, значи трябва дивидент. За да има дивидент трябва да има печалба. За да има печалба трябва евтин труд. Къде има евтин труд- ами в Китай! В един момент Китай казва- не сме будали, купуваме ви предприятието. Цената е добра- съветът на акционерите е щастлив от сделката и край. Каквото е останало от производството поема към Китай. Така е станало преди години с най-модерната коксова батерия в Европа- китайците я купуват, разглобяват я детайл по детайл, после я сглобяват пак в Китай и готово. Така че, Германия е купена и продадена от Китай, може да предупреждават колкото си щат. Просто на борсата е така. Нали не трябва държава. Всичко решава пазарът. Да, решава го, веднъж завинаги. Да се сърдят на себе си. В момента САЩ започват субсидиране на индустрията с идеята да гепят каквото могат от остатъците от европейската индустрия. Някой да ревна "ауууу скандаУУУУ!!! ама така не е либерално!!! това е ужасно!!! Това противоречи на ценностите!! На либерализма". Не. Няма и да ревне, защото ще остане без грант. За останалото китайците ще са виновни, а да, щях да забравя- и най-вече Путин!!!

Просто и ясно обяснено. Браво.

Концепцията един път няма нищо общо с пътя на коприната и в статията пише глупости по въпроса. За челите документите на китайската компартия и мислещите е ясно че един път е стратегия за световна доминация на Китай. Затова сега Китай реве срещу всяка инициатива за местно производство и като руснаците пискат като ощипани като им спрат плановете.

преди 2 години,когато Китай затвори за 1 месец пристанищата си,половин Северна Германия беше по очи-няма контейнери от Китай,няма работа и пари...И това ти го говоря от първа ръка,не чуто на пазара...Може най-големият им експортен пазар да е САЩ-за индустриални стоки(машини и оборудване),но следващият по значимост е Китай-Мерцедес си казаха официално,че китайският пазар ги е задържал на повърхността по време на пЛандемията...След конфронтацията с Русия ако се сритат и с Китай,германците ги пиши бегАли-за да възстановят изнесените в Китай производства са необходими много време и пари,а те нямат нито едно от двете...

Ако германците нямат пари, ти ли имаш? То бива, бива идиотизъм, ама това феновете на Путин, Русия и Китай чупите всякакви рекорди.

Да, безконтролното печатане на инфлационни евраци все някога ще свърши. Всъщност вече свършва.

Написал съм ясно-впечатления от личен опит!!!Това,че виждам нещата реално,а не според неолиберастката пропаганда,прави ли ме фен на Путин,Русия и Китай????Откъде ви кОпат такива гладкомозъчни????Не става само с печатане на пари,трябва и реално производство насреща,а 90% от потребителските стоки в Германия(леката промишленост) идват от Китай,както и 90% от евтините досега енергоносители идваха от Русия!!!По-елементарно от това не мога да ти го обясня,дано да го разбереш.....

До Мунчо. Много си зле, пич, ама много! По - елементарно не мога да ти го обясня.

Германия е окупирана държава. 17000 американски военни и още толкова цивилни агенти покрай тах. Златния резерв на Германия е в САЩ. Имат американски ядрени бомби на територията си, за сплашване на самите германци

Дрън дрън

За "канцлер акт" не си ли чувал? Или по контролираните медии за това не се говори?

Глупости пишеш окупирана държава е само България със президент русофил и национален предател, копейкин начело на партия в парламента. Стига с глупавите опорки от Кремъл - прочети историята нещастник. То е казано - с глупаци със среден интелект на дебили държава да правиш се получава България.

Той може да е тъп /но не е/ обаче ти си неинформиран и необразован, не четеш и не помниш. В Германия има най-много американски бази, вече изтичат и фирми и производства и всъщност това беше целта - една от целите - да се обезкърви германската индустрия чрез санкциите към Русия от твоите братя - американците. Но ти си умен, начетен и образован - като Холивуд.

Германия разработи ваксината срещу ковид. САЩ им казаха "ааа, вие сте е направили, ама ще се произвежда в САЩ, печалбата да е за нас".

Германците са се усетили, че да развиваш бизнес с тоталитарна държава е като да очакваш газ. Той газа спира, когато вожда нареди. Договорите са без значение.

Вожда нищо не реши - Германия просто спря да си плаща - Нет Денги, Нет Доставки! а след това САЩ реши за най-сигурно да взриви и Газапровода - Терористичен Акт, невиждан по пропорции в човешката история!!

О да САЩ взриви газопровода - така казаха от Москва. Кого лъжете това русофилите за Кремъл ще продадете и майка си.

Китайците се оттеглят защото интересите им не отговарят на новите интереси на Германия. Така, че неправилно се хвърля вината върху вождовете на китайците че те са отговорни. Германия следва друга политика, в която бизнес интересите отстъпват на политическите и това си има своите последици. Лошото е, че от това само обикновените хора плачат (засега).

Немците вече ми миришат на НеКъпано от 1 месец, както Лидерът им нареди да се подмиват, не по-често от 1 месец и само подмиване, никакво къпане, че няма вече Съветски Газ и с Взирен Северен поток - повече никога няма да има!!

Китайците нямат вече работа на територия без Бъдеще, особено когато Китай е в 23 век, а Германия се върна поне в 17ти, вече и да се изкъпят - е лукс само за богатите ЛайнениУрсули, за другите топло и топла вода - няма, а за Индустрия - съвсем няма енергия!

Ако германците са в 17 век не знам ние в кой трябва да се намираме...

В ДУИСБУРГ НЯМА БЪЛГАРИ А ИМА ЦИГАНИ, МНОГО ВИ ЗДРАВЕ ЛЪЖЛИВИ ЖУРНАЛЯ!!!

има така наречените индо българи демек цигани, както например в америка няма негри а има афроамериканци

има един българин,викат му бай Иван циганина;)