ДПК - обречен или печеливш държавен план за горивата в България

За една година (или две) държавата планира да издигне 100 модерни бензиностанции, като още не е ясно колко ще й струва и откъде ще вземе парите

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

кучето си лае, кервана си върви поредната бездънна яма

А ЖИВКОВ ЩЕ ГО "ВРЪЩАТ ЛИ"??????????????????

Подобен пример БГА- БАЛКАН

30 години продаваха и разсипваха активите над 141 млрд.долара оставени от комунизма на 10.Ноември. Накрая стигнаха до Маркс, Ленин и Сталин, че частникът винаги ще краде от държавата. Имахме държавно Електроснабдяване. Разпърчосаха го на чужди , но пак държавни фирми. Те повишиха цената на тока стотици пъти. Така стана с всяка област на енергетиката, която е първият елемент на нац.сигурност. При ксомунизма никой не правеше сметка колко му струва тока, водата и парното. Сега със заплата или пенсия не може да ги плаща месечно. Това е резултата от капитализма в България

според мен е обратното - държавата краде от предприемача и от всички граждани, защото плащаме данъци, а насреща не получаваме пропорционално услуги. Мдаа, да си Предприемач (Частник) все още е мръсна дума в БГ - всички да бъдат разстреляни и национализация!

Kenn1111

Когато неграмотни и некадърни правят нещо то неможе да стане даже и да е обвито в позитивни аргументи.Това е проблема у нас така че важи и за тази идея.

Предполагам, че Горанов и Караниколов ще инвестират в този проект когато бъде върнато ограбеното от КТБ, Хазарта, кредитите от държавната банка.

Това ДПК едно време не беше ли Държавна Планова Комисия?

Да приемем, че А95 влиза в бензиностанциите днес на цена до 1,40 лв за литър. В същия момент цената за крайните клиенти на различните бензиностанции варира от 2,00 до 2,40 лв за литър. КЗП и КЗК виждат 20% разлика в крайната цена и ще кажат, че няма картел. Но картел има заради минимална цена от 2 лв на изхода. Така ли е? Как трябва да бъде? Държавата как най-лесно може да направи да е както трябва?

Е, сега разбрахме защо рейтинга на ББ, изчислен от агенциите се увеличава главоломно? Защото като разбраха как и колко ще се краде с тази идея за ДПКи всички бъдещи служители на ДПК-то, техните семейства, роднини и приятели веднага обявиха подкрепата си, защото ако ББ падне и те ще са потърпевши. А на него му прябват избиратели, затова измисля всякакви врътки да ги осигурява на държавната софра.

Това Правителство на БМ Борисов ще построи „Държавни “ Бензиностанции и после ще ги подари на Техни хора на безценица ! Това което са намислили това Престъпно Правителство е мъртво начинание от самото начало ! Да си ходят по-бързо това Правителство и да не пипат нищо , Като дойде ново Правителство да реализира това ново начинание , тези ще го направят така както мисля аз и милиони Българи !

ДПК ще бъде печеливш за определени "наши" фирми и братовчеди, а обречен за целокупния български народ, който с изплащане на заемите ще осигури парите за поредното ограбване от управляващите. Ще окрадат от всичко по време на строежите и закупуването на автомибили и офис техника, ще си назначат подставените лица и после ще обявят, че този бизнес е непечеливш и ще го припишат на собствените си фирми. Ще крадат като за последно!

С един удар два заека...браво на Гроб....1. държавният резерв става данъчен склад...честито източен и окраден. 2. Всички държавни и общински автомобили , автобуси, камиони...всичко с ДВГ...ще зарежда на държавните бензиностации- поредният рекет срещу частните...и повод за рушвети. На частни бензиностнции няма да се зарежда...с държавни пари!

Схемата е проста - Параграф 22. Държавна собственост - (държавата) лош собственик, после частна собственост на цена 1000-2000 лв. може и безплатно, понеже държавата е лош собственик и така отново с някой друг сектор на Икономиката доката целия крупен и печеливш бизнес стане собственост на прасетата на България.

Ако идеята на правителството е да се направят държавни бензиностанции за да се регулират цените, то по същата логика трябва да се направят държавни хранителни магазини, магазини за дрехи и строителни материали. Да се строят държавни жилища и т.н. Държавата при капитализма трябва да бъде в ролята на регулатор и да създава условия за устойчива бизнес среда. Другото е социализъм.

"точно на този пазар няма монопол, няма картел, няма злоупотреби" Това някаква шега ли е? Майтап ли си правите? Някакъв сарказъм ли е това?

Опааа любимият ми модератор е на смяна.Здравей приятелю, как си добре ли я караш?Докога ще слугуваш на управляващите?

Пропуснах да попитам, хипотетично разбира се, до къде стигна работата на държавния воден холдинг, нали изсипахте един милиард там?В Перник защо все още има режим, защо новия водопровод е надупчен като швейцарско сирене?Та според моето скромно мнение, каквато е ефективността от тази новосъздадена държавна структура, същото ще е и с държавните бензиностанции и данъчни складове.И накрая г- н Барисов Вие говорите че сте антикомунист а в същото време възраждате държавната собственост и ако трябва да връщаме тази държавна собственост що ни трябваше да бутаме Тато от власт а?

оферти за продажба на Петрол и ОМВ. Петрол са бившите държавни бензиностанции. Кому е необходимо да се строят нови - зер, малко са наличните. Защо да не забранят на ведомствените автомобили да купуват гориво над определена цена - например 1.50 лева за литър дизел конкретно в момента. В същото време които бензиностанции искат да продават и по 10 лева за литър дизел щом имат други купувачи..

Идеята Ви е чудесна

Всяка една идея па било то и превъзходна, попадне ли в ръцете на неможещи незнаещи и неграмотни самохвалковци, тотално се опорочава и проваля.

Нямало картел на тоя пазар а!? Бах го то трябва да си луд в кома от 30г и да нямаш очи оши ръце и крака и пак ше разбереш, че НА ТОЯ ПАРЗМОНОПОЛА Е ПЪЛЕН! Само за начало РАФИНЕРИЯТА НИ ЛУКОЙЛ ОТ 20 ГОДИНИ НАСАМ РАБОТИ САМО НА ЗАГУБА! Е да го ЕВА коя частна фирма и как може да си го позволи това! После как е възможно цените на горивата да са с точност до стотинка еднакви НАВСЯКЪДЕ ПО ТЕРИТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ! После как е възможно цената на петрола да стане 20долара за барел т.е. да падне с повече от 80% на световниа пазар а цената на бензина да спадне с има няма 9-10% След това как е възможно след като цената на петрола се повиши от 20 на 21 долара за барел то цената на бензина ВЕДНАГА ДА СЕ ВДИГА С ПОНЕ 5-10% Еми като ми отговорите на тия въпроси тогава ше разберем има ли нема ли монопол и картел и договорки и уговорки и какво ли още не!!! Ай да ви ЕВА!!!!! ГЕИЗЕРИ С ГЕИЗЕРИ НЕЩАСТНИ!!!!

От 30г. само кражби и продажби . Със сигурност ще се осерът ... юнашки ...

"... точно на този пазар няма монопол, няма картел, няма злоупотреби" Това шеговито ли го пишете? Майтап ли си правите? Някакъв сарказъм ли е това?

Намирисва на поредния метод за усвояване на пари - първо се изгражда държавен бизнес като верига бензиностанции, после се банкрутира и се приватизира на безценица.

аз лично не виждам нищо лошо да се направи , при положение че в момента има доста бензиностанции продаващи с 20-30-40 ст под цената на ОМВ/ШЕЛ/ЛУК и подобните вериги. Да не говорим как тези същите големи вериги в един град като Стара Загора са с пъти по-ниски цени защото явно там има петролен кладенец :) Че ще има крадене е ясно на всички , но ако се стигне до едни цени на горивката като например при Марешки ще съм доволен. Не ме интересува малоумните ви коментари как не ставало горивото на Марешки , от 4 години зареждам 5 коли с в различни горива нито една не е имала проблем до момента а са минали мнооооого километри. п.с. говоря Марешки в София , не че и във Варна не съм зареждал.

Направете държавен футболен отбор, да повишите конкуренцията и да разчупите картела... Тъкмо ще има нови работни директорски места..

и държавни публични домове........

Минимална печалба, означава минимални работни заплати и липса на средства за модернизация... По-добре раздайте 100 М лева на всяка българка...

Браво! Отдавна не съм виждал подробна статия от български журналист като Вашата в Дир-а.

243Win

И това ми било дясна партия?!?!?! Пфууу, комундели недоклатени крадливи!!!!

Не мога да повярвам, че държавата вместо да си свърши работата по отношение на картелите и шуробаджанащината, ще потроши народната пара за нещо отдавна доказано, че не еефективно. Май яко ще се краде там. В София има над 3000 деца, които не са приети в детска ясла или градина. За това че, млади хора не могат да тръгнат на работа някой мисли ли или циганската кметица само може да се хвали?

Ами то проблема не е в бройката, а в това че има родители на 3000 деца които се водят работещи, ама като ги хвърлят в детската и отиват на кафе и шопинг. Моите деца първи ги водех и последни ги вземах, а някои майки закъсняваха всеки ден до 9, а си ги вземаха още в 16. Ма ко да напрайш- продуктивни явно са били!

Щом имало бензиностанции, които продавали с минимални надценки, значи и държавата можело. Ами учил-недоучил в престижния Свищовски "университет" (така, както и един друг финансов гений, Муравей Радев) ... то ВСЕКИ може да продава с минимални надценки - пъросът е дали наклрая ще си на печалба (и дали ако си на печалба то тя е поради минималн ите ти надценки или поради например криена на обороти) и ли ще си на загуба (в който случай очакваш от нас, данъкоплатците да я покрием от бюджета). Ти си гледай проблема със СМС-ите с Божков, а не се прави на бизнесмен - не ставаш!

Първо се научи да пишеш правилно, после коментирай!

Ти се опита да родиш някаква мисъл ли? Не се получи!

ами какво става с държаввните аптеки, държавните магазини(молове) и т.н.

С държавни болници

До сега като глоби за картел в бюджетът на България щели да влязат като минимум 5 МИЛИАРДА лева, защото глобата се определя като пронцентът от ГОДИШЕН оборот на петролна компания. НИЕ, като граждани, щяхме да разполагаме с 5 МИЛИАРДА лева. Но тях ги присвоиха корумпираните предатели, паразите, кърлежи, които ни таковат таковата вече много години.

Плондерър от цацаратура взе куфарче с пари, о6ия олигофрен има 6 апартамента... мутренския принцип е ВЗЕХ МУ, ДАДЕ МИ

Схемата е повече от кристално ясна! Едни хора вземат едни пари! Шибанякът се грижи неговите приятели мутри да имат добри недекларирани доходи! И ако някой си мисли, че в тези бензиностанции горивата ще са на половина, то ще му кажа, че е много наивен, да не река прост!

Прост си ти, че зареждаш на 1,80, а не за 1,40! И не само си прост, но и си направи тъп!

Градим развит социализъм- трябва да взаимстваме опит от Северна Корея, Венецуела и Куба !!!!

Първата крачка е направена! Имаме си ВЕЛИК ВОЖД!

Как го правят в другите държави? Ами в другите държави си има институции, които следят за монополи и картели относно цените и като установят недобросъвестно използване на монополна позиция или уговорки в цените има пресолени глоби и затвор. В цяла западна европа въпреки високите акцизи на горивата, цените се сринаха до стойности преди 15-на години. Само в България цоцат и дерът бедния затворен българин като голо агне. Кой е виновен за това? Боко? Мутрите? Или може би хората, които плащат като балами?

Дебилите са виновни А у нас те са 80 %

Ами в Испания или Израел от дълги години съществуват такива бензиностанции. Не пречат на никого. Просто казано- 2% от цялата търговия с нафта, бензин,масла.Нещо неясно? Пазарната икономика не я интересува кой е държавен или частен....Евтинко...-купуваш.......Затворено-отиваш на др. безиностанция. .....Скъпо-сипваш по-малко..... Бързаш за някъде - не гледаш какво сипваш......Всичко си е за сметка на водачът на МПС.

Господи човече Как можеш да сравняваш България с Испания и Израел ? Че у нас Нефтохим официално работи на загуба и не плаща данъци обаче никой не знае колко петрол внася и колко горива изнася

Няма никакви държавни бензиностанции в тези държави, защото само дебили могат да измисоят такова нещо!

От началото на годината не съм зареждал по скъпо от 1.20 на литър. В топлите страни. Къде е вашият план бе знам

Плана е да се изгонят зад граница още 3 милиона Да станем протекторат на Турция и частно имение на някоя мутра

Частно имение, ама не на мутра, а на шефа му! В случая Аамет Доан!

ОТЛИЧНО!! ГЛЕДАЙТЕ ОТ КИТАЙ И ДЕЙСТВАЙТЕ!!!...........но там има и смъртно наказание за големи кражби!!!!!!!!!!!!!!!!

това кзк трябва в затвора да поседи докато им свършат комисионните

Никой не ме пита, искам ли да си имам бензиностанция . Нали държавното е на всички . Начи кът са сетим за Ядец Белене и ...

Няма ли да е по-изгодно държавата да си върне Петрол, а престъпниците подписали тази продажба да платят парите и да лежат по затворите.

Нямам грам оверие на сегашната ни Държава.Нито в Премиера,камо ли в двамата министри,вносители на идеята. Някой наскоро похапвал ли е фурми? ДЪРЖАВНОТО БДЖ.....този атракцион на илюминациите с вечно горящите локомотиви или вагони,където ние,българите,вече сме наляли милиарди...Навремето,държавно звучеше гордо,ама сега не е така.Днешното държавно е синоним на корупция,нагласени обществени поръчки,злоупотреба,назначение на хиляди нови калинки. Както е тръгнал процесът,скоро ще осъмнем с държавно какво ли не-ще имат възможност за нови територии за развихряне/кражби.

Това е много добро решение. 1. Ще има сериозна конкуренция при данъчните складове (може би най-важната цел на ДПК). 2. Ще се изгради инфраструктура за електромобилите - поглед към бъдещето, защото бензинджиите не искат да си развалят рахата, от ток ще се печели може би по-малко. 3. Да се привлече инвеститор за производство на електромобили (щом имаме условията да се ползват у нас). 4. Да се дисциплинира Лукойл, защото винаги може да внасяме горило от Гърция и Румъния и ще видят те, на кого ще си пробутват лошото гориво.

Няма да се учудя ако с тази идея, Марешки си продаде бензиностанциите на държавата.

ДПК - обречен или печеливш държавен план за горивата в България Това ще бъде поредната държавна структура от която ще се краде и то здраво.

Нека предположим , само предположим! Изграждат се 100 бензиностанции на държавен терен с нашите /на данъкоплатците /пари , не НЕГОВИТЕ пари. /Нали все ТОЙ ни прави магистрали , ТОЙ ни строи заводи , водопроводи/. След една година - ха неефективна била тази работа . На загуба сме ! Що не я продадем примерно за 1лв. на наш виден ,твърде закръглен, незнайно как забогатял бизнесмен - народен представител? Нека предположим , само предположим?

243Win

То не е нужно да си професор или гледачка, за да знаеш, че точно така ще стане. Трябва само да си бил наблюдателен преди и след 1989-та, за да знаеш, че държавно читаво НЯМА!

И как по целия смят има читаво държавно само тук не може да има?

Затова ли като ти разпорят ауспуха тичаш в държавния Пирогов да те шият?

Организирана престъпна група за изнудване и рекет ще създава, управлява и конкурира в сферата на огромен бизнес с горива, като зад гърба на организираната престъпна група ще стои държавата и ще поема всичките им разходи и изпълнява всичките им поръчки. Честито!

И след кодина , при приватизирането - ще ги плащаме , или ще ни ги плащат ?

Ще се сетите вие... Че не е добра идея да се дава всичко в ръцете на частниците.. Щото те наистина са добри стопани. Ама за себе си. :) Обединяват се се, намират си счетоводители, лобита и т.н. и си прибират печалбата. Данъци внасят колкото да не е без хич. Ама хазната трябва да се пълни - щото има болници, училища, пенсионери и т.н. И ако всеки декларира печалба клоняща към нула или пък даже загуба това няма как да стане.

За няКОЙ ще е печаливш, но за нас данъкоплатците ще е губещ.