Дойде ли край на търговската война САЩ - Китай?

Доналд Тръмп обяви след разговор със Си Дзинпин, че може да има сделка до края на ноември

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ДИР-а зашо скрихте бързо-бързо анкетата Президент срешу тиква

И шесто: дреме ми на масура!

Нв знам защо ги хвалите тия китайци? Че там е такава мизерия, я излезте от Хонг Конг и ще видите Великия комунистически Китай. Тотално унищожена природа, а хората живеят в утопията на Оруел. На пазара в Шанхай е такава мизерия каквато не е била на нашите пазари по турско.

И такава ли е имало? Нищо не съм усетил.

китайцските товарищи ногу бързо се осраха от новите тарифи на бай Тръмп и сега се молят на колене да ги пуснат на американския пазар

Щатите не могат да допуснат търговски съюз между Русия и Китай. Ето защо настъпва и края на войната между Америка и Китай.

...абе ;)) наложените мита яко подпалиха задника на китайчетата и съвсем не им е до смях и шеги!

така ли пише в туитър? не чета графити нито в интернет , нито по стените.

на рустролговпап!

Абе цукерман, когато си с едноклетъчно мозъче по добре си мълчи, знаеш ли кой е президента и коя година бе отменен златно доларовият стандарт, знаеш ли къде е най-голямата борса за злато и какво общо има това с американското злато....жълтурковците ще клекнат, защото без двата платежоспособни пазари американски и европейският ще трябва не да клекнат ами да полегнат!

Ама търговска война САЩ-Китай имаше ли освен в Туитър? Тръмпи верно ли си верва, че като се изпърди в Туитър некой му реагира на глупостите по друг начин освен със смях и подигравки?

Стара и невярна новина...

Не виждам отговор: Да, Тръмп ще клекне пред реалната, евтина икономика на Китай и пред остатъците на родната реална икономика....

Нещо се огъва. От Иран могат да купуват с негово благоволение всички големи клиенти на Иран. С една дума ембаргото се издъни. Де да беше само то...

като току що беше обявено бе трольо?

говедарските храни изгниха по китайските складове щото няма кой да им плати митата.

LOL, че и "гласувай" копче сложили. Какво биха били щатите и Китай без мнението на тукашните разбирачи и на щатните руски тролове. И как би се справяла публиката в БГ без мъдростта на гореспоменатите...

троловете на гуменката и сорос

сащ правят договор и китайците подписват. Това е като потребителски кредит.

Така било е и ще бъде...

Принципно, договорите , дори и като за "потребителски кредит" се четат, съгласяваш се, ако ти са изгодни условията и НАЙ-НАКРАЯ го подписваш. Притеб може да е в обратния ред.

нема ли да спретнат на китаиците цветна ревоуция ??? нали и там има комунизъм ? ха ха ха

Комунизмът е само в болната ти глава.

Тянънмън какво беше? Номерът не се повтаря.

Тръмп реши да заложи на Индия и подхвана войната с Китай и Русия. Индия обаче е яла попарата на англосаксонците и знае що за стока са. За това каза на САЩ - ок ще купим от вас самолети и след това отиде и каза в Москва, а от вас ще купим C400. Колкото до вноса на петрол от Иран ще си внасяме, защото така ни отърва. Американците пощуряха и Тръм си отмени визитата. След това явно му казаха, че да воюва с Китай, Русия и без Индия на своя страна е загубил. Та сега ще свива знамената. Каквото и да ви говорят на американците някой трябва да им купува дълговите книжа иначе фалират. Няма държава дори и САЩ , която може да се ежи на всички останали.

Пиндосите нищо не правят. Дефицитът им с Русия е 10 млрд.

"Няма как да не отпаднат санкциите. Назначеният от Путин президент, най-накрая разбра, че приятеля на моя приятел е и негов приятел. Това от една страна / с добро /. Другия вариант да си поискаме дълга и да спрем да ползваме долара бързо го отрезви, едва започнахме и хвана телефона да преговаря."

Хвана телефона и им продиктува условията

Условията ги диктувам аз!

няма и половин година от новите тарифи на Тръмп и Китай е в колапс и на колене моли за сделка .Китай има построени огромни градове призраци в които никой не живее а банковата им система колабира от блокирани нереализирани стоки и проекти за стотици милиарди .Престъпността е огромна въпреки жестокото правосъдие и страха от смъртното наказание .Единият вариант за китайците е да се наведат удобно на бай Тръмп да им го нацепи с нови тарифи за да ги пусне на американския пазар и да купуват американски акции а втория вариант за Китай да извършат инвазия в Русия и изядат пияните блядове

брачед, намали ракиите...или ги увеличи

Мм да.

Такааааа!Значи търговските войни,не се печелят току тъй,лесно !

Тръмп май,ще клекне на Китай !Не му издържа търговската война !

В друга реалност. Прочети статията пак. Там пише как китецат кляка

Не правете прибързани заключения. Изчакайте да мине време, защото съперничеството се отваря на друг фронт.

Странно виждат някои люде тези " преговори"! Тръмпович:" Ако Китай наложи реципрочни мита ние ще обложим още китайския внос!", т.е. американците могат, а другите- не трябва!. Или Т. Мей:" Искаме Брекзит, но Европа не трябва да налага визов и внос- износен режим за Великобритания!". Тези хора живеят в някакъв свой свят и си мислят, че непрекъснато ще налагат условията си на всички! Аз не съм им фен и нямам необходимост от нищо американско или английско! И ирландското уйски ми харесва по- вече от шотландското, и телефона ми е стара " Нокия" с копчета, а не " Ябълка"!

Тръмпчо явно е разбрал, че не му стигат силиците за такава битка. Русия и Китай не са залък за устенцата на хамериканосите.

Забрави Канада, Мексико, Япония, ЕС... иначе си прав. Целият свят не е лъжица за устата на Тръмп. И кога ще разберет най-накрая, че Китай не е приятел на Русия? Китай е приятел на Китай. Не го ли научихте? :)

успя да ни разсмееш, Русия не може да я сравняваш със Китай и САЩ, може би с Нигерия....

КИТАЙ ДА НАПРАВИ ТОВА КОЕТО НАПРАВИ РУСИЯ - ДА СЕ ИЗЧИСТИ ОТ АМЕРИКАНСКИТЕ ЦЕННИ КНИГИ И СРИНЕ НАЦЯЛО И БЕЗ ТОВА СКАПАНАТА ДЪРЖАВА !! ТОЗИ ВАРИАНТ Е НАЙ ВЕРОЯТНИЯ.

И как точно си го представяш? Спомняш ли си 2008 кризата? Още ти държат залпатата ниска заради нея. Та, ако значи САЩ бъда заличени, как мислиш, че ще ти се отрази това на стандарта? :)) Изведнъж ще проумеш, що е то глобализация е защото е глупаво да режеш клона на който седиш. Добре, че китайците са по-умни от тебе. Всъщност едва ли има много хора, които не са по-умни от тебе. п.п. Иначе какво предлагаш да правят китайците като продадат книжата на САЩ? Да си купят руски? :))))

да продадат книжата и да купуват злато,което и правят,умнико

Те сега изкупуват американското злато. Ще оставят долара без покритие и ще издиктуват на Тръмп една пиеса с едно действие: Да си купи обратно златото, ако не желае да учи китайски! Така и Ротшилд са прецакали навремето Английската бенка, когато е отказала да ги акредитира на територията си!

Много аки имаш в главата. Американският долар без покритие...

Вероятно Тръмп е бил посъветван от своите да проведе такива разговори със Китай защото не се знае от каква изходна позиция ще тръгнат двете държави при една вече реална търговска война.Видно е че Америка има вътрешни сериозни проблеми.И целта е да се задържат в някаква степен тези проблеми за да не докарат други проблеми.Латинизацията в САЩ тече със пълен ход.Неслучайно Тръмп призовава да се стреля по границата със Мексико.Сменя се постепенно етническия код във САЩ и това сериозно притеснява еврейската върхушка която управлява САЩ.А конкуренцята на Китай засилва още повече тези притеснения и тенденций

АКО КИТАЙ ПОСЛЕДВА ПРИМЕРА НА РУСИЯ И СЕ ИЗЧИСТИ ОТ АМЕРИКАНСКИ ЦЕННИ КНИГИ , това ще е апокалипсис за ПЕЧАТНИЦАТА НА ДОЛАРИ.

Печатницата на долари известна като Федерален Резерв е еврейска частна фирма и тогава Нетаняху(най добрият приятел на боико)ще трябва да бомби Китай

Не е имало война...чичо Дони се опита да наведе малко китайците и като видя ,че не му минават номерата си седна на задника!

.....си седна на насрания задник.Ако са умни дръпнатите очички няма да подпишат никакъв договор а ще накарат Трамлина да се извини публично за обидите към Китай и това ще му е краят.

ЩЕ ВЛЕЗЕТЕ В ПРАВИЯ ПЪТ ВИЕ... НЯМАТЕ ТРОЛОВЕ НЕЩО СЛЕД НАМЕСАТА МИ ОНЯ ДЕН... БРАВО! ЩОТО ДР. СТАНИШЕВ МОЖЕ ДА ГО ЗАГАЗИ...

petrovito

Стига глупости! се казва в една реклама. Това са великите сили от които ще започне третата световна война. И ако САЩ не побързат с войната до 10-20 години, после няма да имат шанс

10 -20 години са твърде оптимистичен вариант. 2022 - 2023гг. е възможният сценарий. След 2025г. Китай ще е успял да се превъоръжи и да модрнизира армията си.

Кокич, ма меен, новата модерна китайска армия, няма да я лови ядреното ли? И населението и градовете също ли? Бах това преоборудване, бах това осъверменяване!!

Петровито у кое селище живуркаш. Война в която света ще се затрие няма да има. Виж бой с дронове става и по телевизията ще я дават,ама ако си платиш, разбира се ако имаш биткойни.

са под всякаква критика. въртите-сучете, все сащ е на далавера. да бях врачка да кажа какво ще му щукне на тръмп - ама не съм. единственото е, че насреща си има немекушав противник, с когото не може да се справи.

petrovito

не мекушав, а изчакващ... в момента строят флот, като е готов до 10-20 години ще видиш колко са меки

че Китай хич не е мекушав - свитки ще им излязат на тъпнгерите. а иначе си абсолютно прав - изчакващ.

Това е екстра за китайците. Проблемът е, че янките го знаят и едва ли ще чакат това.

Вчера четох някъде, че откакто въведоха санкциите, търговският дефицитна САЩ спрямо Китай се е променил от 60 на 75 процента. Не виждам, защо Китай трябва "да проявява разум".

Ако прочетеното е вярно сещаш ли колко милиарда са влезнали в щатската хазна само от митата? Или не си се усетил какво точно трошиш?

Тия МИТА са платени от американския данъкоплатец. Да се сетиш за какво иде реч де.