Дончев: Наливането на пари в слаборазвитите региони няма да реши проблемите

Не бива да правим проекти и иницативи, които ще имат нужда следващото десетилетие отново да бъдат обект на публично финансиране, каза вицепремиерът

Обратно в новината

Коментари - Дончев: Наливането на пари в слаборазвитите региони няма да реши проблемите | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Разбира се, на слаборазвитите райони изобщо пари и проекти не им трябват. Дайте да ги налеем в Ф-16 ки на 10-рни цени и комисионните от тази далавера в нашите офшорки. ние ги нямаме тези пари, но няма проблем вземаме заем.

В слаборазвитите региони се дават ДАНЪЧНИ ПРЕФЕРЕНЦИИ на бизнесите. ДЪЛГОСРОЧНИ. А големите градове се удрят с данъци. Защото вече няма място нито за строежи на жилища, нито на складове, нито на някакво производство. В САЩ всички административни столици на всички като са малки градове извън обсега на мегаполисите. Целта е да се разтовари администрацията и даде работа, ОТ ДЪРЖАВАТА/щата, на населението извън промишлените центрове. Направете Враца, Плевен, Казанлък....административна столица на България. Или в тези градове отделни части на администрацията. След 10 г тези градове ще генерират университети, нови бизнеси и културни институции. България е 1 педя държава.

КУХезионен дръвен философ ,к'о разбира от Национално и регионално развитие бре ?

Урко,къде да наливаме пари.В офшорните ви сметки ли булдог с булдог.

А къде? В чужди индиански територии, силно развити на военни индустрии ли, Дрон-чев?

Значи наливането на пари в изтребители решава проблеми, наливането на пари в атомни реактори, които не се ползват решава проблеми, наливането на пари в некадърни ремонти решава проблеми, наливането на пари във висши държавници решава проблеми, само наливането на пари в слаборазвитите региони не може да решава проблеми. Интересна логика.

Браво Дончев, браво министре! Наливайте ги в зурлите си ненаяли се!

Наливането на пари в слаборазвитите региони няма да реши проблемите Прав си Дончев това го доказаха и евро фондовете получени в България - решава проблема на тези с къщи -тъщи- балдъзи -тераси и разни други Пед*раси

вози ли гладко на Цецо, боюв кумецо асансьора, че да си построят и в изостналите райони такива асансьори.

Добре но какво ще ги правят тея асансьори без апартаменти ще стърчат като такова, изостанала работа не е работа...

твърде късно се сетихте. При сегашната демографска картина България е мъртва. Не може да оцелее. Не може да се възроди и не може да удържи територията си с 48 000 родени деца за 2018та. Станишев беше обърнал тенденцията и раждаемостта 2005-2009та растеше ама дойде герб и погуби народа. Констатациите ти само доказват , че сте крадливи калинки, г-не Дончев.

10 години сте на власт - това е резултата... ония пък червените като дойдат - бързат да спрат проектите... вземи единия удари другия... Некадърници! И тунел през Шипка ще ми копаш! Вместо да развиете линията Плевен - Ловеч - Пловдив с тунел под Беклемето, който проход е затворен 3-4 месеца годишно ще ми правиш правешките номера с Габрово...

Тогава да наливаме пари само в София и всички българи там. Останалите територии ги даваме на концесия на съседни страни до окончателното им придобиване.

Панацея има, Дончев, и тя е ти и другите като теб да намалите кражбите. Съвсем да ги спрете знаем, че няма как, би било твърде нереалистично.

Разбирам, че наистина целенасочено убивате българския народ! За 10 г. откакто сте на власт, населението намаля драстично, емиграция, убийства, да не говориме за самоубийствата колко пъти нарастнаха. Аз няма да гласувам за ГЕРБ!

Абе, вместо наливане на пари, да полеем Северна България с напалм направо, а! А после с раундъп, за по-сигурно! Изроди! Ама сами сме си виновни!

Аз не се сещам да сте решилия някакъв проблем! Та сега ли ?!?!

Не йе така ба - решили са например собствените си и на правнуците финансови проблеми!

В слаборазвитите региони,ако се направи така,че фирмите да инвестират може да станат от слаборазвити - високоразвити! Проблема е,че не искате да развивате тези региони! намалете данъците в тези региони и то с много,направете така,че фирмите да искат да инвестират там и така ще се привлече работна ръка! Прокуратурата да се заеме с местните дерибей там,защото в общините има собственици на фирми,които правят всичко възможно да не инвестират чужди фирми в техните региони,за да може да просперират само неговите фирми и така се съсипват цели региони!

Стига да изгонят циганите от там и да намалят престъпността реално, но не им отърва.

има само при слабо развити мозъци , що няма слабо развити райони в австрия или германия или франция, щото там управляват хора с акъл

В Германия е бившата Източна Германия. По техните критерии е изоставаща.

Западна Германия наля 100 милиарда марки в Източна Германия само през първите седмици на обединението. С уточнението, че ги имаше.

"Смислените" проекти за финансиране са само за София, наоколо и още тук-там.Останалите да го ........ , да си се оправят, да гледат компири по съвета на мин. председателя. Това МУ е визията за просперираща държава.

По-добре вместо в слаборазвитите райони да продължаваме да наливаме в собствените си джобове.

джобове, гуши и шкембета.

То щото НЕ наливането на пари ги реши, проблемите, де! Значи за едни (региони) може и работи, а за други - НЕ може! Това си е истинска дискриминация! Оставка!

100% дискриминация, но те друго не могат.

Докато не се увеличи минималната часова ставка на 15лв. няма да се решат проблемите. Ниските заплати са проблемите. Когато минималната заплата стане 2400 лв., данъците като процент остават същите - то държавата и общините ще станат по-богати и такива нещастни опити за наливане на пари ще са почти излишни.

Заплатите можете да ги направите и милиони като Виденов, но ако няма реален продукт зад тях ще стане като зимата на 1997.

В момента трудът ми произвежда същят продукт, както в България. Но за същия резултат в Англия ми плащат 5 ПЪТИ повече. Така, че пишман икономистите да си скъсат дипломите, моля !

Добре че прецака Цецо иначе от икономика не разбираш много

Ама разбира се, ще дават на бедните да живеят, парите трябват за самолети, иначе Магнитски, то не че няма да се стигне до там. Уморените коне ги убиват.

"то появата му е предизвикана само от акадимичен каприз и четирима - петима учени му се радват." За какво ни е наука и иновации? Друго си е да си бананова република. Какво може да се очаква от прости примати.

Вярно е! Но всички гушите европейските пари - нали те са пари за слабо развити европейски региони?!?!??!

Българското село умря отдавна. Още от времето на централизиране на производствата в големите градове. После последва премахването на гражданството и малкото останали неизучени от село избягаха в градовете. Накрая за капак се отвориха и границите. Сега младите вече раждат навън. Та .... На място без хора колкото и пари да налееш, като няма кой да го ползва и поддържа .... България се превръща в пущиняк с 3-4 високо концентрирани с глупаци /неспазващи правилата/ точки.

Премахна се не гражданството, а т.н. жителство /постоянно местожителство/.

Наливането на пари в Ф16 много повече ще помогне на слаборазвитите райони. Гарантирано.

Всички големи транспортни артерии, биват развивани, раширявани, изграждане с цел удобство на столичани. Непрекъснатите инвестиции в столицата, а не в големите обласни градове, водят само и единствено до централизация, която ограничава развитието на градовете,слабо свързани с центъра. Така се прелива от пусто в празно. Всички ще живеем скоро околията на София.Северо-източни/западни, както и жгоизточните покрайнини се обезлюдяват, това вече е неизбежно.

браво, дончев - сетихте се! а досега защо наливахте пари в долно наногорнище? да не би аз да строях стадиони и спортни зали в населени места с по 200-300 души? а къщите за госит пак там..защо? или за чий?

В две съседни почти празни села построиха нови стадиони.

Къщите за гости са измама. Ако ги бяха дали на местни да си изкарват хляба щеше да има и ДДС, и много други приходи за паразитите в управлението, но те си построиха вили за собствено ползване. Сега ще има антипаразитни и чичо Райд!

Защото от строителството (без значение на какъв обект) най-много се краде! Най-малко 40% е "откат"-а.... Затова строиха зали и стадиони за милиони в пустеещи села, махали и паланки с по 50 жители, че и по-малко. .....