До края на месеца ще е ясно, ще фалира ли "Спарки"

Работниците ще бъдат информирани за процедурата, обеща министър Деница Сачева

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако държавата само констатира резултатите от безотговорността и алчността на определени предприемачи, ше сме първи в света по корупция и сиромашия!

Само магьосникът от Ос може да спаси фабриката. Нещата са загрубели от 10 години насам. Въпросните 4.6 млн. лв. бяха дължими до 2016г./2017г. и бяха намалени до 500 хил.лв. към началото 2019 г. посредством нови кредити а не заради ГИТ. След пролетта на 2019г. масово бяха преустановени изплащанията на заплати. Ощетените работници с от 6 до 10 заплати в момента искат най-после да си получат дължимото. Как, кога и възможно ли е да се преструктурира фирмата не е от компетентността на работниците. За тях е важно да бъде спазен закона по отношение защита на правата им.

Занулете дълговете на Спарки и работата ще тръгне, ......ако намалят разходите и с добър мениджмънт!

Ужас...къде са инвестициите?

Спарки отиват към фалит, защото от години собствениците източват предприятито си. Продукцията им е малко и е на нереално високи цени. Седалището им е в Германия. Собствениците - българи са там, харчат нашироко и хич не им е през оная работа за Спарки. Работниците не са вземали пълни заплати поне от няколко месеца. Понеже фирмата има много дългове не успяха да я продадат и сега нещата отиват към логичния им завършек.

Добре е да се намери правилно решение и да се спаси фирмата и да продължи да произвежда продаваеми,конкурентни и постоянно усъвършенстващи машини на пазара!България има крещяща нужда от реална икономика а не от многобройни партии родени от БКП!

Няма никакъв шанс, в момента на пазара излизат безчеткови производства на много по-ниски цени и от висок индустриален клас... Това ще си остане едно приятно "берлинско" минало за собствиците и фабричка, която ще престане да снася кинти... Дано са си подзидали нещо на тайно място... А за работниците - приказката за супата....

Хубави машинки имат.

Имаха хубави машинки преди -- сега вече нямат, защото много голяма част (да не кажа всички) са китайски.