Димитър Радев обвини политиците за пропуснатия евро шанс

Управителят на БНБ изрази надежда въпросът за категоричната подкрепа за присъединяване към еврозоната да намери убедителен отговор след изборите на 2 април

Обратно в новината

Коментари - Димитър Радев обвини политиците за пропуснатия евро шанс | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Шефът на БНБ обвини политиците, че били виновни за инфлацията в България. Защо никой не го попита как така България има най-ниския основен лихвен процент в сравнение със САЩ и ЕС. БНБ има основна отговорност за провеждане на паричната политика, но тя е абдикирала и никой не отваря и дума за това.

ей го другия бетер - продължава да лае по поръчка. не разбраха че евро няма да има без референдум

Е че пропуснахме този шанс. Най накрая нещо хубаво да стане като пропуснем нещо

За тебе, да получиш премия от рекламата на еврото ли? Ясно е, че на всички ви се плаща за тази пропаганда. Ясно е, че искате да ни вдигнете още цените и съвсем да ни закопаете . Българите не сме ви приоритет , 10 милиона евро са заделени за реклами на еврото , а видяхме в Хърватия какво мазало стана ! И затвор ви е малко !

Този човек трябва най-много да защитава българският лев и БНБ. Но той тръгнал срещу тях. Това са националените предатели !!!

некадърник с тлъста заплата да вземе да се скрие някъде!!!

Голяма лисица се окоза тоя човечец - европейска банкерска заплата на територията на Балканите. Да е жив и здрав за да я си харчи като европеец!

Пудел банкерски, а защо доклада на БНБ не одобрява влизане на България в Еврозоната?

Има си и добра страна , лесно ще установим кой е клептократ и кой не нали така , ясно е кое е добро за България така че който защитава друга позиция не трябва да бъде забравям .

Към момента е по-добре да си стоим с лева! Погледнете официалната инглация в шибаната еврозона и какви са им лихвите по кредитите....

тъй като кредита, особено за битови нужди (често израз на алчност и суета) е нещо лошо, то високите лихви са нещо хубаво. Високите лихви показват, че в икономиката се създава добавена стойност, тъй щото да изплащат заемния капитал. Умишлено и тенденциозното поддържане на ниски лихви е нещо лошо. Особено за битовите потрбители, които харчат лошо.

Мнозинството тук говорят за накакъв силен лев, но ако не сме във валутен борд 1 евро ще е около 3000 лева, както при бай виденов

Кой ти го каза това? Това е лъжа. Цената на валутата се определя от обема и структурата на търговията. От България се изнасят важни и често монополни неща на локалния пазар (напр. ток), освен това сме и част от ЕС - свобода на движението на хора, стоки, капитали.. нищо, че урсула забрани свободното движение на хора с ковид сертификатите. Но това са част от к9рвенските ú номера.

Е, не 3000, ама 300 – ДА

а май Виденов единствено не краде

ама 3 ДА

Ако, " Митко Радев" беше единственият законоустановен и закрилящ крадливите политици спомогнали за обожествяването му на този трон щяхме да живеем,като швейцарците! България е богата страна- не вярвайте на уруспиите, дато ни кълнат,че сме бедни и трябвало да бъдем роби! Не е вярно! Познайте каква пара се приобщава към Митко за 6 месеца- цялата, а не само заплатата!Ако разберете веднага ще станете всички, като Христо Ботьов!

Ти предаде себе си!!!!!!Плю на професионализма си!!!!!!!! И теб те корумпираха еврогейовете!!!!!!!!! СРАМ и за теб!!!!!!!!!!! ЗАЩО НЕ НАПРАВИХТЕ ОБЕКТИВЕН АНАЛИЗ ЗА ПОЛЗИТЕ И ВРЕДИТЕ ОТ ОТКАЗА НА ЛЕВА?!!? ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ГО ОЧАКВАХМЕ!!!!!!! А КАКВО ПОЛУЧИХМЕ?!?!?!?ДОКЛАД, ПРЕДСТАВЕН ТАЙНО ПО ИСКАНЕ НА ВЪЗРАЖДАНЕ, ОТ КОЙТО ПО-КЪСНО СЕ ОТРЕКОХТЕ, ЗАЩОТО ВРЕДИТЕ ОЧЕВИДНО БЯХА ПОВЕЧЕ ОТ ПОЛЗИТЕ!!!!!!!!! КАК НЕ ТЕ Е СРАМ СЕГА ДА ЛАЕШ НАТАМ, НАКЪДЕТО ТИ ПЛАЩАТ??!?!?!!? ЧАКАМЕ БЕКТИВЕН АНАЛИЗ ЗА ПОЛЗИТЕ И ВРЕДИТЕ ОТ ОТКАЗА НА ЛЕВА ОТ БНБ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ДОКОГА ЩЕ ЧАКАМЕ?!?!?!? НЯМА ДА РЕШАВА ПРАВИТЕЛСТВО ИЛИ ДРУГА ШЕПА КОРУМПИРАНИ МАРИОНЕТКИ И ТОЗИ ПЪТ!!!!!!! ЮЕ ГО РЕШИ НАРОДЪТ, ЗАЩОТО ПАК ТОЙ ЩЕ ПЛАЩА!!!!!!!!! Не ви е срам!!!!!!!

Другарю, оплачш се на зеления чорап Радев !

По важно е да се каже какво обезщетение ще получи всеки български гражданин.

Към момента БНБ работи точно като едно чейнч бюро с по-голям трезор! В този трезор е блокирания валутен резерв и останалите ни златни запаси. БНБ няма почти никакви пълномощия и нищо не може да пипа по резервите. От време на време пускат по някоя сребърна монета на някой български артист или цар, за да направят ннякоя нова препродажба и да изкарат нещо, точно като най-обикновенни спекуланти. Ако сте забелязали, всички нови монети са почти изкупени, още преди да ги пуснат в официалната продажба! От вътрешни хора естествено. Този "управител на гръмотевиците" Радев взема едно огромна заплата срещу буквално почти нищо. За него в момента е жизнено важно да влазем в еврозоната, защото трябва да вдигнем борда и да разблокираме резерва (една част отива директно във Франкфурт). И тук става интересното, след като разблокираме резерва, лешоядският кръг около тоя Радев ще разграбят останалата част в БНБ по най-варварски начин. Въобще не трябва да имате и най-малко съменение в нашите "банкстери". Затова този човек така яростно пропагандира еврозоната. Нищо лично, просто бизнес, както казват някои.

А това, че БНБ не работи като централна банка не трябваше ли да сте го разбрали още преди 25 години, когато се въвеждаше валутния борд? А за резервите, ами те и сега са във Франкфурт, и какво? Разграбени ли са? Айде възрожденците първо малко да се ограмотите и тогава троленето. :))

Значи е време да си ги приберем обратно в София.

Във Франкфурт си ти за да миеш кенефи. Валутният ни резерв е в БНБ, като гарант на борда. Изгледай интервютата със Стив Ханке и си води бележки!

Норвегия, Швейцария, Швеция, Полша, Унгария и те ли са недалновидни, че не приемат еврото. Еврозоната не голямата работа.

Първо ще има референдум пък тогава каквото решат хората

А въпросът какъв ще е? За еврото и борда; Против Еврото и борда. Ами така е, ако не искаме еврото - махаме и борда!!! Щото каква е разликата дали сме в еврото чрез борда или директно в еврозоната???

разликата е, че от едното можеш да излезеш, от другото - не. друга разлика е, че в борд можеш да предоговориш курса, в евро не. курса може да плува в коридор, в евро - не. Еврото е дългова валута и разчита на 2 неща: 1. масово взимане на непосилни битови кредити. 2. постоянно разширяване - нови членки. Спре ли процеса, се срутва като house of cards.

Всъщност референдума се състоя още през 2007 в приемането ни в ЕС. А вие копейкаджиите от Израждане нямате думата. Айде улево или най-добре вървете на майната си в Масква!

Не знам да сме правили референдуми за влизането ни в ЕС или НАТО! А и кои управляваха страната през 2007 г? Станишев и тройната коалиция! Фактът, че те не управляват от 2009 г не ти ли говори, че народът не е бил доволен от тяхното управление, и може би не е доволен от членството ни в НАТО или ЕС?! А и това, че сме членове на ЕС, не ни задължава да сме членове и на еврозоната! Има около десетина държави, които членуват в ЕС, но не членуват в еврозоната, и нямат и намерения да влизат там, така че ние защо да се натискаме?!

Абе, що не излезе някой бачкатор от поле- то или завода да се жалва за тази "Евро зона", а все паралиите реват...!?!? "Има нещо гнило, в Дания".............. Явно печелившите ще са "определени", а гу бещите всички.........!!!???!!!??? Нещо, не са убедителни!!!!!!

Защото бачкаторът, ако беше учил, нямаше да е бачкатор.

Що? Ако му харесва това, което прави и има талант, задължително ли е вече да не е бачкатор? това някакво неписано робовладелско неолиберално правило ли е? Как очаквате да има бачкатори, ако предварително се втълпява, че йерархично бачкаторите са тъпите, а шефчетата умните? Кой луд ще седне да учи за бачкатор, а не директно за началник?

Ако ги няма бачкаторите, интересно е какво ще ядеш и къде ще живееш.

Ми без бачкатори ти как ще живееш бре паразит . С джендъри и грантове от НПО-та икономика не се прави . Бачкаторите са хората които движат икономиката.... При вас психодесните е ясно .Там всички сте шефове и няма бачкатори

Този неграмотник нищо не прави, освен да прибира заплата. Да питам защо не следи банките, таксите им и печалбите им? Защо досега основният лихвен процент не е увеличен неколкократно, като така надува инфлацията. Да се маха и да не ми говори за евро!

Неграмотнико, на централната банка не й е работа да следи какви такси и лихви прилагат търговските банки!!! Това са си техни бизнесрешения! Заради ВАЛУТНИЯ БОРД БНБ няма право да определя Основния лихвен процент!!! Това хубаво го запомни!!! От това произтича и невъзможността България да противодейства на инфлацията!!! Ако искаш България да може да се бори с инфлацията поискай премахване на валутния борд!!!

Ами значи махаме валутния борд. За какво ни е тоя началник да му плащаме 1 торба с пари на месец, да ми се оправдава, че нищо не можел да направи. Стабилността на цените е основна задача на централната банка. Ако тя не може да я върши - ЗАКРИВАЙ... или се откачаме от борда. Очевидно е, че в колективния запад си мислят, че икономически въпроси могат да се решат с печатане на пари. Не могат.

Говориш пълни глупости! Банките са с лиценз от БНБ, БНБ са длъжни да ги следят, това е уж независимият държавен орган, който може да изисква от банките, както навремето не изисква нищо за КТБ. БНБ има правото да вдигна лихвения процент и го прави! Българската народна банка (БНБ) обяви основен лихвен процент (проста годишна лихва) в размер на 1,42 на сто, считано от 1 януари 2023 година, в същото време ЕЦБ увеличи на няколко пъти лихвите с доста, тоест при нас банкова логика - няма!

Понеже сме демокрация и понеже абсолютно във всички европейски страни е имало референдуми за/против еврото, ще е добре да направят тези форуми едва след като се видят резултатите от допитването. А дали след изборите ще има консолидирано проевропейско правителство, лобиращо за ядене на скакалци и еднополови бракове освен за цифрови концлагери също предстои да видим. Най-проевропейската партия е Възраждане, защото отстоява истинските европейски ценности, за разлика от брюкселските имитатори и антиевропейци.

Има и други хора единички, които наистина милеят за България. Евроатлантиците са продажници. Те не връщат кредити, а разчитат инфлацията да км ги обезцени. Това е порочен модел от едни други български времена, който не води до нищо добро.

Копейкин недей да лъжеш, че е имало референдуми. Никъде не е имало. Аре бегай за копейки, че 1 евро днес е 80 рубли, утре може и 100 рубли да стане

бегай си в пенсия, старче. Еврото не е твой проблем.

Егати безработния идиот.

Радев, нали?

Избирайте си левите попушисти от ПП и чакайте промяна лъм по добро, ама на куково лято.

Пропуснаха шанса да се облажат още повече алчните продажни свини като тоя шопар.

То облажването е в момента.Че сивата икономика хич не иска в еврозоната. Далавераджиите са тези дето са против

Поредният корумпиран/продажник! Лесно се купуват държавни служители и управници!

Да гласуваме "за" или "против" валутния борд и еврото!

упорито искате лева да е под стойността на една копейка а?

Това не би се случило ако имаме политици с топки! А иначе Вие вярвайте,че ЕЗ е решението за България. Знам, че България е малка, но това не означава,че не може да има собствена политика.

Времената са други. Пазарната цена на курса в момента е между 1.4 и 1.7 лв за евро. А реалната 0.60 лв за евро. ЕЦБ и ФЕД печатят пари като обезумели. Изкупуват всичко. Това не може да продължава повече. Време е да си поискаме парите за износа в левове.

Я прочети пак! Умнико, я прочети, какво съм написал горе и може тогава да разбереш, какво се опитвам да кажа на също толкова умните противници на еврозоната! Ако не приемем еврото следва да премахнем и валутния борд - това е логиката на противниците на еврото! Аз това ги попитах: Като не искат еврото, искат ли да премахнем валутния борд??? Тоест, на така желаният им референдум въпросът следва едновременно да пита и за еврото и за борда. Защото дали си с еврото чрез борда или директно в еврозоната разликите са малко и все в полза на еврозоната!

Що? не може ли хем да сме в борд, хем да предоговаряме курса на примерно 5 г. Като в МВФ. Или пък да плуваме в коридор, каквато впрочем е идеята на чакалнята ерм2.. това е важно, за да се види на къде отива курса. Бойко го върза, ама ако курса беше (а той дефакто е) тръгне в посока поскъпване? Та това означава, че българите богатеят.. само благодарение на разумната си дисциплина. Т.е. понеже не задлъжняваме, ние реално богатеем.

Този да не би да кандидатства за позицията портиер в европейската централна банка, та иска да закрие лева?! А тези от ДАНС и прокурворатурата няма ли да се "самосезират", че така нареченият управител на БНБ иска да унищожи българската валута?!

Тоя първо се гласи да открадне огромни суми от блокирания валутен резерв, а после ще се цани за слуга на местна почва в България при новите си господари от ЕЦБ! Типичните номенклатури, които си търсят нови господари и веднага са готови да се цанят за прислуга!

що се опитваш да разсъждаваш за неща които изобщо не схващаш, чети си винету и опорките на костя, пускай евро в петриън и не се мъчи

Неуважаеми троле, всички нормални хора в държавата ни чакат еврото с нетърпение. Само промити кретеноиди с една мозъчна гънка си мислят, че как точно се казва валутата, която е най-НЕромантичното нещо в един обществен договор, има някакво патриотично и национално значение. А за това колко точно има смисъл у нас от отделна валута с отделна фискална политика, ясно показателно е нивото на инфлацията у нас – два пъти по-високо за миналата година спрямо Еврозоната.

Гьонсурат! Колко леб е изпапкал не се знае и кифтете,кифтета.

Радев не се пеняви излишно. За еврото ще има референдум, а след него за България еврото вече ще е в паралелните вселени!

какъв референдум бе, червен глист? Давай го, какво чакаш? А ако има референдум за комунистическа лустрация преди него? какво ще правиш тогава? Митрофановец...

Недей да нервничиш излишно. Вече има повече от 300 хиляди подписа за референдума и той е енеизбежен, въпреки отчаяните ви вопли. А, на референдума ще пратим еврото на пичка си майчина!

как ще плащаме на костя в евро тогава?!?

Питай майкя си.

Хем са ти дали тази голяма заплата, хем не си доволен от тях. Как така? Депутатите работят толкова, колкото получават.

Бутайте се тъпунгери

Галфон нещастен, над 60% от българите не искат еврото, и на референдума ще го докажем!

А що не направим референдум за валутния борд тогава?

Чудеше се да какво умно да кажеш и ти, а? Ами кажи нещо умно де.

От нищо счетоводителчета и кандидат химици се превърнаха в банкери и станаха нещо дето ни диктува морал, финанси и всичко останало.Много са усърдни в това, но от скромност избягват да споменават не само действителните парични потоци,които се вливат в личните им сметки, но дори и заплатите си- обикновени гадинки.Но, богати!

Защо Румъния,Унгария,Чехия ,Словакия и Полша които имат надградено от соца промишленост и селско стопанство, които са в Шенген но не тичат към еврозоната ,както бедна България преминала през ликвидация на промишленост и селско стопанство? Обяснете ми ако можете ползата за българските граждани ли ще бъдат или за олигасите и милионерите от еврото.

А Дания, Швеция...

DKK

Голяма глупост е твърдението за надграденото соц стопанство. Това е принос в световната наука. Социалистическо стопанстов надградено в капиталистическо. Ти не познаваш фактите и историята.

Кратко и ясно - направо си е шанс че не влезнахме - икономиката ни е толкова зле че няма как да спазваме изискванията. А и някой да ми казва че единствено можем да излезем от валутния борд е в Еврозоната е тотално лаишко и глупаво. Че ние не сме се юрнали да излизаме, Валутния борд е единственото което постави репери и изисквания, които се спазват от което и да е управление и благодарение на това още мърдаме...

Кратко и ясно. Не влезнахме в еврозоната заради ПП и БСП.

Тогава - адмирации за тези партии, че не ни набутаха там.

Пешо имаш много поздрави от погорепишещият 112 ! Сещаш ли се и ти да му го ядеш !

"въпросът за категоричната подкрепа за присъединяване към еврозоната да намери убедителен отговор след изборите на 2 април" Изборите само ще попълнят парламента, а дали има подкрепа за еврото ще се реши от всички граждани на България на референдум! Политиците може също да гласуват, ако искат... Референдум, а не 140 платени марионетки в парламента!!!

И ти си за Народен съд

Шанс за какво? Полша са още в злоти ,а не в евро!